- 23 Ağustos 2012
- 49.438
- 229.015
-
- Konu Sahibi minikellim
Muhtemelen çocuğun olmadığı için imkansız geliyordur. 80000 az bile bir çok yere göre. Ankara odtü koleji anaokulu 192000. Abc okulları 150000 bandında. Ankara’da 80000 e ancak dershaneden bozma okula verebiliyorsun
80 bin miHarvardın kreşi falan mı yoksam 80.000 imkansız buz gibi 4.000Euro yapıyor o paraya bazı ülkelerde 2.el araba geliyor
Yeğenlerimin de kreş masrafı çocuk başına bu sene 140 bin.merhabalar..
öncelikle hepimize geçmiş olsun kayıplarımıza allahtan rahmet, geride kalanlara sabır dilerim.
Günlerdir Yuregimiz ağzımızda iken bugun okuldan gelen msj ile dünyevi işlerimize geri döndüm malesef. Zam oranı beni çok sasırttı.
Gecen sene 26 bin tl ye anaokuluna yazdırdıgım kızım için bu sene 1. Sınıf kayıt ucreti 80 bin tl
Ben en dusuk memur maası alan kamu çalışanıyım maasım 11.300 tl suan yarı zamanlı çalışıyorum. Kızım özel bakım istiyor rahatsız pnsuman saatler vb oldugundan özel okulun saati, öğle arası, işe yakın olması, reviri, bizim girip çıkmamıza cok rahat olanak saglaması açısından tam bizlikti
İşten ayrılıp devlete vereyim desem ben surekli ilgilensem Devlet okullarının hem saati uymuyor hem pansuman yapabilecegim oda, giriş çıkıs sıkıntıaı vb sebeplerle hiç hiç uymuyor
Ama 80 binde boyumuzu o kadar asıyor ki dusunmekten uyuyamıyorum resmen okul taksiti, aracın gazı, fatura ve yeme içmeye ıcı ucuna yetecek. Ustune medikal masraflarımız car ne yapacagım hiç bilmiyorum. Benzeri durumda olan arkadaslar var mı
Oha !Yeğenlerimin de kreş masrafı çocuk başına bu sene 140 bin.
Fiyatlar korkunç ötesi. Daha kötü olan okul da 120 istedi zaten biraz iyisi olsun deyip 130 olana verdiler. Servis dahil değil hali bu kendileri götürüp getirecekler işe gidip gelirken.Oha !
O ne yaaaa.
Hiç çalışmam evde otururum daha iyi.
İyi ki çocugum büyümüşte kreşe gitmiyor diyorum artık.
Valla ben vermezdim ya.Fiyatlar korkunç ötesi. Daha kötü olan okul da 120 istedi zaten biraz iyisi olsun deyip 130 olana verdiler. Servis dahil değil hali bu kendileri götürüp getirecekler işe gidip gelirken.
Çocuğunuz nasıl su andaOğlum uyaran eksikliği tanısı ile özel eğitim aldı. Doktorumuz ve öğretmenlerimiz kreşe başlayabilir dedikleri zaman bir çok okula görüşmeye gittim. Görüşme esnasında çok iyi eğitimlerini; İngilizce, Almanca, kodlama, drama vs vs derslerini övdüler durdular. Durumu anlatınca ' bizim programımız çocuğunuza ağır gelir ' denilerek kayıt yapmadılar. Hatta çok istediğim bir okulun müdüresi ' biz pandemi döneminde hiç okula gidememiş daha büyük yaş gruplarına kontenjan ayırdık' dedi. Arkadaşımın bizden 1 ay küçük kızının fotoğrafını Instagram da görene kadar saf gibi inandım kadınaSonrasında başka bir okul bulabildik ve çok iyi bir öğretmene denk geldik. Dilerim sizinde okul probleminiz çözülür
Ahh Cherrycim hepimiz dertliyiz bu konuda. 80 bin ne ki? İlkokul 2.sınıf 150 bin. 200-300 e doğru gidenler de var. %300 zam oranı bizim okulda mesela, genelde de o civarlarda.80 bin miHarvardın kreşi falan mı yoksam 80.000 imkansız buz gibi 4.000Euro yapıyor o paraya bazı ülkelerde 2.el araba geliyor
Bwenim torununda kreş fiatı 83 bin olmuş düşün yani fiatları.80 bin miHarvardın kreşi falan mı yoksam 80.000 imkansız buz gibi 4.000Euro yapıyor o paraya bazı ülkelerde 2.el araba geliyor
Öyle olmuyor işte. Bu enflasyonda senelik 80bini kenara zaten atamıyorsunuz,hadi attınız,o 80bin dövize de çevirseniz pul oluyor bir yıl sonra. Gerçekten her yönüne güvendiğiniz bir onul,çocuğunuza çok şey katar,ama kenara koyduğunuz para ile çocuğunuz anca mahalle esnafı olur,vizyonuna bir şey eklenmez.O paraya birikir iş yeri açarım diyenkere kızardım hep olur mu cocuk sosyal olacak vs vs diye. Şimdi diyorum senelik 80 bin atsam zaten gerçekten iş sahibi yaparım kızımı allahım ne gunlere kaldık.
Aaa olmaz mı? Devletimiz bizi düşünmez mi? Yaptı tabi. %65 ile sınırlandırdı güya. Ama dedi ki mesela sadece eğitim ücretini sınırlandırıyorum. Siz yemekten, kırtasiyeden istediğiniz kadar giydirebilirsiniz. %65 diyeyim de enflasyonu düşük göstereyim.Valla kim ne yazsa şaşırıp kalıyorum, evet çocuğum olmadığı için fiyatlardan habersizim amam 192bin Tl nedir yaf, yani öğretmenlere cücük kadar para veriyorlar, ufaqk çocuğun masrafı ne ki eee bu adamlar çocuk başına 150.000TL kar etmelik eğitim veriyor mu gerçekten?? Vay arkadaş yıllık 70.000Euroya yemin ederim Londra'da kolej var gerçekten var yani o da kreş değil lise. Devletten özel okul fiyatlarına hiçbir regülasyon yok mu? Bu kadarı da vicdansızlık artık.
Benimki devlet okulunda. Haftanın üç günü çıkışta kursları var. Bir gün halk oyunları, iki gün de akıl ve zeka oyunları. Bu okul çıkışı kurslar bütün şehirlerde vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü öğretmenler egzersiz adı altında ücret alıyor. Yani akşam 16.00da çıkıyor benim çocuğum haftada üç gün. Ya da çıkışta etüd düşünülebilir hem ödevlerini de yapmış olur.Bizde de durum aynı. 2 çocuğum var ve çalıştığım için ikiside özel okulda. Geçen sene 25 bin olan fiyat bu sene 50 bin civarı. İki çocuk için senelik 110 bin ödeme ve kırtasiye masrafları hariç. İlk başta okuldan alıp devlet okuluna verelim dedik. 2 aydır araştırmadığım, görüşmediğim okul kalmadı. Devlet okulunda saat 2 de çıkacak, çocuğu kim alacak? Eve birini tutsam asgari ücret istiyor. Okulun yanından ev tutalım dedik kiralar çok yüksek. ev alalım dedik, ev fiyatları uçmuş. Yani sonuç itibari ile bu hafta tekrar okuluna gidip kayıt yenileyeceğim. Başka çözüm bulamadık. Ailemle aynı şehirde değiliz, ilginecek kimse yok. Tek başına olupta çalışan biri için özel okul zorunluluk.
Ahahaha devlet okulu 250 lira isteyince auwww diyenler özele bu paraları veriyor, parasını verdik diye de vicdan rahatlatıyor. Birkaç okul dışında muazzam eğitim vereni yok maalesef.ufaqk çocuğun masrafı ne ki eee bu adamlar çocuk başına 150.000TL kar etmelik eğitim veriyor mu gerçekten?? Vay arkadaş yıllık 70.000Euroya yemin ederim Londra'da kolej var gerçekten var yani o da kreş değil lise.
Evet bunuda çok araştırdım. Eve biraz yakın çok iyi bir devlet okulu var fakat çıkışta malesef kurs yok. Sabah 9 öğlen 2 arası. Ben sabah 8 de evden çıkıyorum ve okul o saatte çocuğu kabul etmiyor. 8.50 de alabiliriz diyor. 6 yaşında, birinin bırakıp alması lazım ve ailemle aynı şehirde değilim.Benimki devlet okulunda. Haftanın üç günü çıkışta kursları var. Bir gün halk oyunları, iki gün de akıl ve zeka oyunları. Bu okul çıkışı kurslar bütün şehirlerde vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü öğretmenler egzersiz adı altında ücret alıyor. Yani akşam 16.00da çıkıyor benim çocuğum haftada üç gün. Ya da çıkışta etüd düşünülebilir hem ödevlerini de yapmış olur.