Özel okul ücretleri 2023

Valla kim ne yazsa şaşırıp kalıyorum, evet çocuğum olmadığı için fiyatlardan habersizim amam 192bin Tl nedir yaf, yani öğretmenlere cücük kadar para veriyorlar, ufaqk çocuğun masrafı ne ki eee bu adamlar çocuk başına 150.000TL kar etmelik eğitim veriyor mu gerçekten?? Vay arkadaş yıllık 70.000Euroya yemin ederim Londra'da kolej var gerçekten var yani o da kreş değil lise. Devletten özel okul fiyatlarına hiçbir regülasyon yok mu? Bu kadarı da vicdansızlık artık.

Yeğenlerimin de kreş masrafı çocuk başına bu sene 140 bin.

Kesinlikle bu fahiş fiyatlar öğretmenlere maaş olarak dönmüyordur eminim. İşi artık iyice ranta çevirdiler dur diyen de yok maalesef.
Herkesin keyfine göre fiyat politikaları işliyor, ey ALLAH'ım.
Mecburiyetiniz varmış anlıyorum, başka çare bulamıyorsunuz ama devlet okullarında buna müsaade etmiyorlar mı acaba ?

Oha !
O ne yaaaa.
Hiç çalışmam evde otururum daha iyi.
İyi ki çocugum büyümüşte kreşe gitmiyor diyorum artık.
Fiyatlar korkunç ötesi. Daha kötü olan okul da 120 istedi zaten biraz iyisi olsun deyip 130 olana verdiler. Servis dahil değil hali bu kendileri götürüp getirecekler işe gidip gelirken.

Fiyatlar korkunç ötesi. Daha kötü olan okul da 120 istedi zaten biraz iyisi olsun deyip 130 olana verdiler. Servis dahil değil hali bu kendileri götürüp getirecekler işe gidip gelirken.
Valla ben vermezdim ya.
Çalıştıgım çocuguma bile yetmeyecekse niye çalışayım.
Dedigim gibi büyük ranta döktüler işi.

Çocuğunuz nasıl su anda

80 bin mi Harvardın kreşi falan mı yoksam 80.000 imkansız buz gibi 4.000Euro yapıyor o paraya bazı ülkelerde 2.el araba geliyor
Ahh Cherrycim hepimiz dertliyiz bu konuda. 80 bin ne ki? İlkokul 2.sınıf 150 bin. 200-300 e doğru gidenler de var. %300 zam oranı bizim okulda mesela, genelde de o civarlarda.

Ne yazık ki öyle. Çoğu çalışan aynı durumda. Ben esnek saatli çalışan bir özel sektörlüyüm,geçen sene 40bin ödüyorduk,bu sene 98bin oldu. Yani maaşlarımıza da aynı şekilde zam aldık ama neye yarıyor ki,bir patrondan alıp diğer bir patrona veriyorum. Her sene bir öncekinden daha beter kaos oluyor. Keşke ne bana zam yapılsa ne de piyasadaki ürün ve hizmetlere zam gelse diyorum.

Şahsi düşüncem yıllık ödediğim okul parası 3 aylık maaşımızdan fazla ise ekonomik darboğaza giriyoruz.

O paraya birikir iş yeri açarım diyenkere kızardım hep olur mu cocuk sosyal olacak vs vs diye. Şimdi diyorum senelik 80 bin atsam zaten gerçekten iş sahibi yaparım kızımı allahım ne gunlere kaldık.
Öyle olmuyor işte. Bu enflasyonda senelik 80bini kenara zaten atamıyorsunuz,hadi attınız,o 80bin dövize de çevirseniz pul oluyor bir yıl sonra. Gerçekten her yönüne güvendiğiniz bir onul,çocuğunuza çok şey katar,ama kenara koyduğunuz para ile çocuğunuz anca mahalle esnafı olur,vizyonuna bir şey eklenmez.

Aaa olmaz mı? Devletimiz bizi düşünmez mi? Yaptı tabi. %65 ile sınırlandırdı güya. Ama dedi ki mesela sadece eğitim ücretini sınırlandırıyorum. Siz yemekten, kırtasiyeden istediğiniz kadar giydirebilirsiniz. %65 diyeyim de enflasyonu düşük göstereyim.

Mesela bu seneye kadar yemek ücretini ayrı söylemeyen bizim okul bu sene ne hikmetse ayırmış ve 25 bin yapmış. Üstelik sürpriz! Önümüzdeki sene kahvaltı yok, sadece öğle yemeği.

Üstelik mevzuata göre yemek, servis gibi ücretleri talep ederseniz ödersiniz. Yani yemek hizmetini almak, ücretini ödemek zorunda değilsiniz ama devlet el atmadığı için bu konuya okullar öyle bir uygulamamız yok deyip işin içinden çıkıyor. Ben okula, dava açarsam kazanırım, mevzuat açık dedim, alttan alttan o zaman bir sonraki sene kaydınızı almayız diye tehdit ediyorlar.

Bizde de durum aynı. 2 çocuğum var ve çalıştığım için ikiside özel okulda. Geçen sene 25 bin olan fiyat bu sene 50 bin civarı. İki çocuk için senelik 110 bin ödeme ve kırtasiye masrafları hariç. İlk başta okuldan alıp devlet okuluna verelim dedik. 2 aydır araştırmadığım, görüşmediğim okul kalmadı. Devlet okulunda saat 2 de çıkacak, çocuğu kim alacak? Eve birini tutsam asgari ücret istiyor. Okulun yanından ev tutalım dedik kiralar çok yüksek. ev alalım dedik, ev fiyatları uçmuş. Yani sonuç itibari ile bu hafta tekrar okuluna gidip kayıt yenileyeceğim. Başka çözüm bulamadık. Ailemle aynı şehirde değiliz, ilginecek kimse yok. Tek başına olupta çalışan biri için özel okul zorunluluk.

Benimki devlet okulunda. Haftanın üç günü çıkışta kursları var. Bir gün halk oyunları, iki gün de akıl ve zeka oyunları. Bu okul çıkışı kurslar bütün şehirlerde vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü öğretmenler egzersiz adı altında ücret alıyor. Yani akşam 16.00da çıkıyor benim çocuğum haftada üç gün. Ya da çıkışta etüd düşünülebilir hem ödevlerini de yapmış olur.

Ahahaha devlet okulu 250 lira isteyince auwww diyenler özele bu paraları veriyor, parasını verdik diye de vicdan rahatlatıyor. Birkaç okul dışında muazzam eğitim vereni yok maalesef.

Evet bunuda çok araştırdım. Eve biraz yakın çok iyi bir devlet okulu var fakat çıkışta malesef kurs yok. Sabah 9 öğlen 2 arası. Ben sabah 8 de evden çıkıyorum ve okul o saatte çocuğu kabul etmiyor. 8.50 de alabiliriz diyor. 6 yaşında, birinin bırakıp alması lazım ve ailemle aynı şehirde değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…