- 8 Ocak 2022
- 260
- 331
- 35
- Konu Sahibi minikellim
En 2008 de uni öğrencisiydim. O zaman 180 tl geri ödemeli kredi alıyordum aylık. O para ile yeme ğçme otobus kartı kırtasiye alısverişlerimi yapardım. Üstüne gitmediğim kurs kalmadı ehliyetimde o oara ile alındı şimdi nerdeYa zaten '' eskiden de o zamana göre pahalıydı '' diyen oldu mu ağzına kürekle vurasım geliyor. O zaman eğitim, alışveriş, seyahat, kurs, yurt, dışarıdan yemek kesinlikle şuan olduğu kadar şaşırıp kalacağımız derecede pahalı değildi. Öyle olsa zaten şuan ki gibi alıp yiyemezdim, gezemezdim. Ben okulu şehir dışında okuyamazdım kesinlikle. Eğitim hayatım en az maliyette tamamlandı benim. Ki kyk da değil rezidansta kaldığım halde aylık 550 600 tl ödüyordum 2 kişilik odaya. Ama asla dışarıda okuyamam ben. Kaldı ki anaokulu öğrencilerinden daha yüksek alıyorlar. Çocuk ya bunlar. Eğitim zaten yerlerde. Şimdi uzaktan okuyarak bir şey öğrenmeden mezun oluyorlar ondan sonra KPSS yi zorlaştırıyorlar. Sen önce kaliteli bir eğitim sistemi geliştir. Allah sabır versin çocuğu olanlara ne diyim. Ben anneme diyorum valla gelir ve refah düzeyim çok iyi olmadıktan sonra benden umudunu kes :) Ki oda zaten imkansıza yakın.