- 8 Ocak 2022
- 260
- 331
- 35
-
- Konu Sahibi minikellim
En 2008 de uni öğrencisiydim. O zaman 180 tl geri ödemeli kredi alıyordum aylık. O para ile yeme ğçme otobus kartı kırtasiye alısverişlerimi yapardım. Üstüne gitmediğim kurs kalmadı ehliyetimde o oara ile alındı şimdi nerdeYa zaten '' eskiden de o zamana göre pahalıydı '' diyen oldu mu ağzına kürekle vurasım geliyor. O zaman eğitim, alışveriş, seyahat, kurs, yurt, dışarıdan yemek kesinlikle şuan olduğu kadar şaşırıp kalacağımız derecede pahalı değildi. Öyle olsa zaten şuan ki gibi alıp yiyemezdim, gezemezdim. Ben okulu şehir dışında okuyamazdım kesinlikle. Eğitim hayatım en az maliyette tamamlandı benim. Ki kyk da değil rezidansta kaldığım halde aylık 550 600 tl ödüyordum 2 kişilik odaya. Ama asla dışarıda okuyamam ben. Kaldı ki anaokulu öğrencilerinden daha yüksek alıyorlar. Çocuk ya bunlar. Eğitim zaten yerlerde. Şimdi uzaktan okuyarak bir şey öğrenmeden mezun oluyorlar ondan sonra KPSS yi zorlaştırıyorlar. Sen önce kaliteli bir eğitim sistemi geliştir. Allah sabır versin çocuğu olanlara ne diyim. Ben anneme diyorum valla gelir ve refah düzeyim çok iyi olmadıktan sonra benden umudunu kes :) Ki oda zaten imkansıza yakın.
En az kısıtlayıcı ortamda eğitim esastır.Malesef. Eşim tarh öğretmeni ama suan meslegini yapmıyor. Evde egitim için meb kendi öğretmen görevlendiriyor. Haftanın 1-2 günü eve geliyorlar sanırım. Ama kızımda fiziki veya zihinsel engel yok. Bagırsakları göbek cıkısında oldugu için dısarıda duruyor bir torbanıniçerisğnde. Bu da 3 saatte bir okula gidip pansuman vb işlem yapmamızı gerektiriyor ortalama 15 dk bir işlem. Bunun için eve kapatamıyorum çocugumu ama taporu yuzde 90 ustu oldugu için okul kabul etmek istemiyor su cogu mudurun yatacak yeri yok
Katılıyorum. Ama önceliğim farklı oldugu üçün o konuyu irdelemedim hiç. Çok şükür çok çok memnunum öğretmenimizden. Ama anaokulu bu yahu ne olabilir yani? İlk okul ortaokul. Hadi üni olur anlarım da sistem belli yani ne diyeyimOkul öncesi eğitim için devâsa özel okul ücretleri verirken lütfen iyi araştırmalar yapın.
Maalesef pek çoğunda "öğretmen" adı altında çalışanlar eğitim fakültesi mezunu olmuyor.
( Genelleme içermez.)
ostomi torbası mi kullanıyorsunuz?Malesef. Eşim tarh öğretmeni ama suan meslegini yapmıyor. Evde egitim için meb kendi öğretmen görevlendiriyor. Haftanın 1-2 günü eve geliyorlar sanırım. Ama kızımda fiziki veya zihinsel engel yok. Bagırsakları göbek cıkısında oldugu için dısarıda duruyor bir torbanıniçerisğnde. Bu da 3 saatte bir okula gidip pansuman vb işlem yapmamızı gerektiriyor ortalama 15 dk bir işlem. Bunun için eve kapatamıyorum çocugumu ama taporu yuzde 90 ustu oldugu için okul kabul etmek istemiyor su cogu mudurun yatacak yeri yok
Malesef oldu. Revirimiz yok o yok bu yok. Diyorum herhangi bir oda verin o da yok. Ben yaptırayım diyorum herşeye yok. Kızımın raporu yuksek oldugu için en kolay yolu bulup almamak içğn zorlastırıyorlar.En az kısıtlayıcı ortamda eğitim esastır.
3 saatte bir okula gidip 15 dakika pansuman yapmanızı kabul etmeyen okul müdürü oldu mu gerçekten?
Evet ostomi mevcut. Yası kucuk oldugundan belli saatlerde mudahale etmek durumundayım. Tabi öğretmenlerinin de takipte olması gerekiyor göz ucı ile de olsa. Tasınmayı dahi göze aldım ama kamu olunca öğretmenlerimi ze de bişey diyemiyorum ayrıca ilgilenmek sanırım zorluyor. Başına gelmeyince herkes iyi konusuyordu cogu okul ile konustum ama kesin kayıt aöz konusu olunca hep kaçak dövüşüyorlar. En başında güven vermiyorlar zatenostomi torbası mi kullanıyorsunuz?
evet sizin işiniz cidden zorlayıcı 3 saatte bir gitmek vs ...
evde egitimin koşullarının bu olduğunu bilmiyordum ben salt ekonomi bazında düşündüm açıkçası bu işi daha da kolaylaştırmalari şu asamada herkesin işine yarar .
maalesef 80 bini şu an karsilayacak durumunuz yok ise bir şekilde gider diye vermek yerine mutlaka alternatif çözümler düşünün.
bu çözümler sizin ek geliriniz gibi belirsiz olan çözümler değil daha net çözümler.
mesela bir çok devlet okulu ile gidip konuşabilirsiniz işinize yakın olan , sonra evinizi oraya taşıyabilirsiniz vs
ekonomi ev huzuru için çok önemli bence mutlak bu okula gidecek yerine ekstra seçenekler arayin
Burada ne demek istediğinizi anlayamadım.Katılıyorum. Ama önceliğim farklı oldugu üçün o konuyu irdelemedim hiç. Çok şükür çok çok memnunum öğretmenimizden. Ama anaokulu bu yahu ne olabilir yani? İlk okul ortaokul. Hadi üni olur anlarım da sistem belli yani ne diyeyim
Masrafından bahsediyorum. Bir anaokulu öğrencisinin okula ne masrafı olabilir? Ortaokul lise özel okul derim o zaman yabancı dil kaynakları olur laboratuvar malzemeleri olur ayrı ayrı branş öğretmenleri olur bir nebze oturtabiliyorum ama anaokulu için olması gerekenin oldukca üstündeBurada ne demek istediğinizi anlayamadım.
ostomi kalıcı olmuyor genelde, sizde kalıcı mi ?Evet ostomi mevcut. Yası kucuk oldugundan belli saatlerde mudahale etmek durumundayım. Tabi öğretmenlerinin de takipte olması gerekiyor göz ucı ile de olsa. Tasınmayı dahi göze aldım ama kamu olunca öğretmenlerimi ze de bişey diyemiyorum ayrıca ilgilenmek sanırım zorluyor. Başına gelmeyince herkes iyi konusuyordu cogu okul ile konustum ama kesin kayıt aöz konusu olunca hep kaçak dövüşüyorlar. En başında güven vermiyorlar zaten
Aynen öyle işte bunu anlatamıyoruz kimine. Hoş herkes gördü geçirdi o günleri az çok biliyorlarda görmezden geliyorlar işte. Burger bir menüde iki hamburgerin olduğu menü 8.99 tl idi ünv zamanımda sonra 15, 20 arttı. Ama çıktıkça '' hadi yiyelim '' diyebiliyorduk. Şimdi '' bu fiyata malzemeleri alır bir ay evde yerim, iskender yerim '' diyorum. Dışarıda yemeyeli ne kadar uzun zaman oldu. Birde malzemede artış yok aksine azalma var. Market ürünleri de ilk zamların geldiği dönemde de öyleydi gram azalıp fiyat artmıştı. Ben hep dikkat ederim tarihine aldıklarımın gramına. Eğitim bile öyle. Okullara yurtlara dünyanın parasını veriyorsun ee ne gelişti? okula bile gitmiyorlar ama o parayı da gelmedikleri süre zarfından kesip iade etmiyorlar sonuçta. Umarım aileniz için en hayırlısı olur cidden çok zor.En 2008 de uni öğrencisiydim. O zaman 180 tl geri ödemeli kredi alıyordum aylık. O para ile yeme ğçme otobus kartı kırtasiye alısverişlerimi yapardım. Üstüne gitmediğim kurs kalmadı ehliyetimde o oara ile alındı şimdi nerde
Evet işin o boyutu da var tabi ki. Haykıra haykııra yaşam kalitemizin düştüğünü anlatmak istiyorumBu yıl hadi boğazdan sıkıp gönderdiniz seneye bununda iki katı olacak o zaman nasıl olacak 150 160k olduğunda yıllığı… zor çok zor
Amin sağolun inş hayırlı bir çıkış yolu bulacagız. Peki siz suan ne yapacaksınız ?Maalesef durum bu , bizim de anaokulu 35 di , birinci sınıfa başlayacak kızım 75 oldu sadece eğitim ve yemek
servis , kirtasiye forma dahil değil bu fiyata
Birsey diyemiyorum ben artık, asgari ücret zammından sonra öğretmenlere 4 er bin zam yaptı okul , bir sürü personel çalışıyor hepsine 3 er bin zam , e zaten gıda fiyatları aldı başını gidiyor , gerçekten kızamıyorum okullara artık ama bende 2 tane çocuk var , nasıl devam edecekler , kaç sene daha böyle gidecek bu zamlar kafayı yememek elde değil
Sizin bir de sağlık sorunu varmış çocuğunuzun, Allah yardımcınız olsun , çok zor gercekten
Ben yaptırdim kayıtlarını, bu sene devam edecekler , sonrasını Allah bilir artık, ülkede iki gün sonraya dair bile plan program yapamaz hale geldikAmin sağolun inş hayırlı bir çıkış yolu bulacagız. Peki siz suan ne yapacaksınız ?
Sadece ders yönünden değil malesef. Örnegin devlet okulu kızım için öğlen 2 ile aksam 7 arasında. 2 ye kadar nerde kalacak ben işteyim. Bir şekilde anane babane atlattık desem 7 de okuldan cıkacak eve gel yemek ye ders yap benimle iletişim kısıtlı olacak cocuk ne yasadıgını anlayamayacak.Bu fiyatlarla bu okullar nasıl kapanmıyor ya da nasıl alternatif bir şeyler üretilmiyor çok garip. 4 çocuk 30bin ödeme yapıp 1 özel hoca tutsa adam özel okuldaki maaşı alır
Yok sizin durumunuzu anladim ben genel olarak söyledim fiyatlar fazlasıyla fahiş ki sizinki uygun fiyatlı okullar arasindaymisSadece ders yönünden değil malesef. Örnegin devlet okulu kızım için öğlen 2 ile aksam 7 arasında. 2 ye kadar nerde kalacak ben işteyim. Bir şekilde anane babane atlattık desem 7 de okuldan cıkacak eve gel yemek ye ders yap benimle iletişim kısıtlı olacak cocuk ne yasadıgını anlayamayacak.
Ama özelde sabah şse giderken bırakıyorum öğlen yemegi orada, dersler yayılı, akşam iş cıkısı 5 gibi alıyorum. 2 saatte yemek ders va hallediyoruz 1 saatte beraber vakit geçirip yatırıyorum.
Diğer türlüsü açık kalan zaman çalışan anne için kapatması cok zor
Oğlum uyaran eksikliği tanısı ile özel eğitim aldı. Doktorumuz ve öğretmenlerimiz kreşe başlayabilir dedikleri zaman bir çok okula görüşmeye gittim. Görüşme esnasında çok iyi eğitimlerini; İngilizce, Almanca, kodlama, drama vs vs derslerini övdüler durdular. Durumu anlatınca ' bizim programımız çocuğunuza ağır gelir ' denilerek kayıt yapmadılar. Hatta çok istediğim bir okulun müdüresi ' biz pandemi döneminde hiç okula gidememiş daha büyük yaş gruplarına kontenjan ayırdık' dedi. Arkadaşımın bizden 1 ay küçük kızının fotoğrafını Instagram da görene kadar saf gibi inandım kadınaMalesef oldu. Revirimiz yok o yok bu yok. Diyorum herhangi bir oda verin o da yok. Ben yaptırayım diyorum herşeye yok. Kızımın raporu yuksek oldugu için en kolay yolu bulup almamak içğn zorlastırıyorlar.
Hele bir özel okul var türkiyede çok ünlü ilk kayıt için gittim bir anlattı 1 satti geçti söyle iyiyiz böyle iyiyz. Dedim sadece öglen gelip pansuman yapacagım diper saatler evde oldugumuz için gerek yok. Anlattım dil döktüm ama prensipleri geregi her öğlen okula veliyi alamazlarmıs