- 12 Haziran 2009
- 3.936
- 4.320
-
- Konu Sahibi ordanburdanbirisi
Benim ekstra bir indiririmim var okulların anlaşmalı oldukları yerlere göre de fiyatlar hep farklıEskiden erken kayit Mart falandi, artik neredeyse butun seneleri ayni yilda isteyecekler.. daha ilk donem bitmedi yahu bu ne acele? Toplamda ne kadar yapiyor bir cocuk zamla birlikte?
Tek çocuk hadi neyse de iki çocuk özel okulda zorlayacak sanırımAy artık çocuk yapılmaz
Geçen sene çok makuldü istenen zam bu sene yarı yarıya zam istemeleri çok fazla geldi itiraz edemiyor muyuzSirf su ozel okul ucretleri yuzunden ikinciyi yapmasam mi diyorum ama kardessiz de kalsın istemiyorum.
Benim ekstra bir indiririmim var okulların anlaşmalı oldukları yerlere göre de fiyatlar hep farklı
İkisinin toplamı 35000 civarına geliyor şuan ama buna kitap kırtasiye parası dahil değil
Geçen sene de aralık sonunda yapmıştık kayıdı şimdi yine yapalım desek %25 zamlı ödeyeceğiz enflasyon farkı dedikleri acaba ne
Çalışınca çocukları devlet okuluna gönderemiyorsun sonrasında etüt ayarlamak servis yemek ücreti okul aidatı sonrasında yabancı dil kursu derken yine aynı parayı bulacak diye böyle bir seçim yaptık ama şuan canım sıkkın işin açıkçasıErken kayıtı da erkene çekmişler. Normal şartlarda bu erken kayıt avantajlarından Mart gibi faydalanırız. İlginç olmuş bu. (bizim okul b.....r henüz böyle bir bilgilendirme yapmadı)
Zam oranına gelince. Bu serbest piyasa ekonomisi işte. Sanırım şikayet edebileceğimiz bir şey yok. Arz talep der geçerler. Olan gene bize oluyor.
Not: Bizimki seneye 12.sınıftan mezun olacak.Allah sizlerin yardımcısı olsun. Bazen düşünüyoruz da kreşten beri özelde okuyor. Bu okul paralarını adına açtığımız vadeli hesaba koysaydık fazladan evi olurdu .. Gene de evlatlara can feda elbette.
Allah tüm yavrularımızın emeklerini boşa çıkartmasın inşallah.
Yollarımızı ayıracak kadar kötü bir okul değil iyi bir okul ama bilmiyorum açıkçası canım sıkkınÖzel okul vaaaaar, özel okul var.
Eğer iyilerden ise yapacak bir şey yok, iyi değilse yollarınızı ayırırsınız en fazla.
Zaten özel okullar her şeyi kitabına uydurur ki başı yanmasın.
Normalde okulun fiyatı bunun hemen hemen iki katı ama özel bir indirimimiz var anlaşmamızdan dolayıOcak ayindan evvel zamlarda ucusa gecilecek dendi sanirim enflasyon farki dedikleri o olacak.. okullar korkunc pahali hale geldi normalde tek cocuk o fiyat oluyor dediginiz gibi kiyafet-kitap haric.. zaten en az 5 bin de bunlar icin konulmali.. bize de daha fiyat listesi gelmedi allah yardimcimiz olsun isimiz zor..
Normalde okulun fiyatı bunun hemen hemen iki katı ama özel bir indirimimiz var anlaşmamızdan dolayı
Yani şikayet edebileceğimiz hiç bir yer yok mu
Okulun genel müdürlüğünü arayacağım ama öncesinde elimde bir dal olsun istemiştimYok :/ serbest piyasa maalesef
Ben eğitim camiasının içinde biriyim ve özel okula yapacağım yatırımı böyle bişeye yapmayı düşünüyorum
Not: Bizimki seneye 12.sınıftan mezun olacak.Allah sizlerin yardımcısı olsun. Bazen düşünüyoruz da kreşten beri özelde okuyor. Bu okul paralarını adına açtığımız vadeli hesaba koysaydık fazladan evi olurdu .. Gene de evlatlara can feda elbette.
Bizim maaş için en çok %10 düşünülüyor siz yine şanslısınız ozamanEnflasyondan bile az arttirmislar , nereye sikayet edeceksiniz ki?
Bizim maasa bile yuzde 16 zam yapilmisti , yani ulkede kriz var
Prima iki hafta once 64 lirayken su anda 96 lira
Sizin okul az bile zam yapmis
Ben eğitim camiasının içinde biriyim ve özel okula yapacağım yatırımı böyle bişeye yapmayı düşünüyorum