Özel okul, devlet okulu derken ben kafayı yiyeceğim.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.483
86.973
40
Hiç uzatmadan konuya gireyim.
4.sınıfa giden bir çocuğum var. Bu sene mezun inşallah.
Şimdiden okul arayışına düştüm ama inanin okul bulmakta zorlanıyorum, hem de çok.

Eğitim konusunda olumlu yorum aldığım okullar kızım servisle gitse en az 1 saat uzaklıkta !

Evimi taşımak istiyorum ama bu sefer de eşimin is yerine o kadar ters istikamette oluyor ki.

Özel okullarla görüşme sağladık bugün.

Biri malum d... Koleji diğeri de u... Koleji adında iki yer ama anlatilan şeyler bana o kadar havayi geldi ki.

Ne bileyim içime sinmedi sanki.
Kazandığı bursu düşünce önüme koydukları fiyattan bir kuruş fazla ödeme almadan seneyi tamamlayacagimizi söylediler ama arkadaşım kazin ayağı öyle değil diyor :)

Eşim özel okula karşı.

Bense kafayı yiyeceğim.

Ümraniye'de okul gezmekten tabanlarim çürüdü!

Ben yurtdisindayim. Tek liseyi 3 sene özel okulda okudum. Digerleri hep devlet okullarda. Egitim farki sizde nasil bilmiyorum ama burda nerdeyse hic yok ikisinin arasinda. Bence iyi ve size yakin olani secin. Her gün bir saatden fazla yol da eziyet cocuga

Özel okul derim..Orta okul ilk okul gibi tek bir öğretmenle devam etmiyor.
Branş öğretmenleri hem bir çok sınıfta ders anlatmakta hem sınıflar kalabalık olabiliyor o yüzden eğitim anlamında sıkıntı çıkabiliyor.
D... kolejinde arkadaşımın kızı okuyor çok çok memnun öyle dediğiniz gibi abartılı harcamalar da olmuyor.
Tabi iyi bir orta okul bulabilirseniz devlet okulu da iyidir.

Ben de esinin tam tersi devlet okuluna karsiyim doktorcum
Ozel okulu secmemdeki amac cocugumun guvenligi,temel ihtiyaclari duzgun sekilde karsilamasi acisindan ozel okul olacak. Egitimin kalitesi bile bu iki saydigim maddeden sonra geliyor benim icin. Ama sizin cocuk zaten ozelde mi okumustu ilkokulu? Demem o ki,onemli olan ilkokuldaki egitim kalitesi. En temelde o var cunku. Orta okul icin evine yakin olani secmen mantikli geldi bana

Özel okul derim..Orta okul ilk okul gibi tek bir öğretmenle devam etmiyor.
Branş öğretmenleri hem bir çok sınıfta ders anlatmakta hem sınıflar kalabalık olabiliyor o yüzden eğitim anlamında sıkıntı çıkabiliyor.
D... kolejinde arkadaşımın kızı okuyor çok çok memnun öyle dediğiniz gibi abartılı harcamalar da olmuyor.
Tabi iyi bir orta okul bulabilirseniz devlet okulu da iyidir.

Avrupa yakasinda olsan sana ozel okul tavsiyesi bile verirdim ama o tarafi hic bilmiyorum.. tek bildigim o ilk harfini verdigin okul hakkinda cok iyi seyler duymadigim.. beni biliyorsun zaten ozel okul derim ama cok secici olman lazim off benim basim agridi resmen :/
Off office resmen beynim zonkluyor artık.

Zaten adresinizin bağlı olduğu devlet okulundan başka okula yollama şansınız yok diye biliyorum. Eğer o devlet okulunu begenmiyorsaniz özel okul iyi bir alternatif bence.

Ozel okulu secmemdeki amac cocugumun guvenligi,temel ihtiyaclari duzgun sekilde karsilamasi acisindan ozel okul olacak. Egitimin kalitesi bile bu iki saydigim maddeden sonra geliyor benim icin. Ama sizin cocuk zaten ozelde mi okumustu ilkokulu? Demem o ki,onemli olan ilkokuldaki egitim kalitesi. En temelde o var cunku. Orta okul icin evine yakin olani secmen mantikli geldi bana
Ah dark benim kocaya anlatamıyorum bunu.
Oldum olası karşı özel okula.
Inadini kirmam lazim

Aynen sizin gibi dusunuyorum onceligim guvenlik benim...devlet okullarin kapisinda bi guvenlik yok....

Benim kizimin 1.5 senesi var bende simdiden ozel okul arastirmalarina basladim...

Ablam ,enistem egitimci ve ne gerek var ilkokul 4. Sinifa kadar devlet okuluna gitsin diyorlar..anlatamiyorum onlara egitimden once guvenlik onemli...

Onlarin cocuklari yaninda ayni okuldalar gozlerinin onunde bende olsam ozaman kizimi bulundugum okula veriririm zatennnnn..

Kesinlikle özel okul tabi ki..
Hem de her açıdan,maddi kaynağınız varsa “ Ayy biz devlet okulunda okumadık mı” geyiği yapamıycam,devlet okulunda okuduk ama türlü saçmalıklarla,bu minvaldeki söylemler züğürt tesellisi gibi geliyor bana.
Kızımı da özel okula verdik tabi.

X