Özel hastanede doğum yapan anne

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.007
278
Aydın'da bir özel hastanede doğum yapan ya da zorla doğum yaptırılan diyeyim kadının başına gelenleri okudunuz mu? Haberi az önce gördüm.

http://www.metropolishaber.com/m/saglik/lutfen-bu-drami-okuyun-ve-paylasin-h1488.html

Haber bu ama kısaca özet geçeyim. Kadın tüm kontrollerini bu hastanede yaptırıyor. Doğum için de buraya gidiyor. 1 cm açıklıkla suni sancı vermeye başlıyorlar. 8 cm olunca kendisi doğuma alınıyor. Ikınma olsa da bebek gelmiyor. 4-5 kişi bebeği dışarıdan itiyor. Doğum bittiğinde bebek ağlamıyor çünkü çenesi kilitlenmiş. Titreme, morarma normal denilerek 10 saat kadar geçiştiriliyor. Ailenin baskısı ile gerçekler ortaya çıkıyor ki doğum sırasında ve sonrasında oksijensiz kalmış. Bebek 35 gün yoğun bakımda tutulmuş. 2 aylık olmuş emme, yutma, ağlama ve tepki hala yok. Duyma ve görme bozukluğu var. Beyin felci adayı olduğu da aileye iletilmiş. Beyinde ödem ve kafatasının üstündeki kemiklerde yığılma tespit edilmiş. Kesin olarak bebeğin neyi var bilinmiyor.

Hastanenin doğum sırasında ve sonrasında birçok ihmali olmuş. Olayın üstünü kapatmak istemişler.

Okuyunca çok üzüldüm. Sağlıklı bir bebek bu hale nasıl getirilir ? Bilmiyorum belki söz konusu hastanede süreç takip edenler vardır aramızda da. İnşallah kimsenin başına böyle bir şey gelmez :(

Okudum ben de
İkinci bi koru hastanesi vakası
Nasıl güvenicez ki hastanelere bilemiyorum

Bu olayın da sürekli üstü kapatılmıştı. Ne oldu dava bilmiyorum. İnşallah burada suçlular cezasını çeker.

doğum konusunda devlet hastaneleri daha iyi gibi geliyor bana. neden bilmiyorum. hani kötüler de vardır ama nedense devlete gidiyor içim.

ben de ekşide okumuştum. allah sabır versin yani çok zor.

Müşteri olarak görülme olasılığımız daha düşük sanirim ondan..

Hani bizim ülkemizde sezeryan doğum yaygın ya, 2 gündür normal doğum komplikasyonları okuyorum. Dün de burada bir konu acildi 20 saat suni sancı 30 kere çatı muayenesi sonucu yırtık ve ödem oluşmuş, kadın idrarini tutamıyor, üstelik sezeryanla doğmuş bebek. Anlamıyorum normal doğumda neden bu kadar diretiliyor annenin bebeğinin hayatı riske atacak kadar hem de.

Aman yarabbi!! Kötü oldum okuyunca...
:KK43: Kadını çok zorlamışlar belliki üstünede çok bastırmışlardır çabuk olsun diye :kızgın: cahillikten başka birşey değil , olmuyorsa olmuyor zorlamayın değil mi!!:sinirli: Allah isini bilen tecrübeli insanlarla karşılaştırsın insallah..

Benim komşumun yeğeni de öyle olmuş maleseff çocuk özürlü olmuş :KK43:

Çok üzüldüm, üzülüyorum ve bu tarz haberler için daha çok üzüleceğimi biliyorum.
Ama artık kimse sızlanmasın.
Elinizdeki hakların kıymetini bilmedikçe, sadece "vah vah" demeyi yeterli gördükçe daha çoook böyle vahim olaylar okuruz ve üstü kapatılır gider...

güne maalesef ben de bu haberi okuyarak başladım, kanım dondu okurken resmen. o kadar kötü hissettim ki facebook üzerinden anneye ulaşıp bizzat geçmiş olsun demek istedim. "#ÇınarAlpengeltanımaz" tagiyle instagram'da kampanya başlatmışlar, ben an itibariyle instagram'a maalesef giremiyorum ama kullanananız varsa buradan da destek olabilirsiniz. ben twitter ve ekşisözlük üzerinden konuyu gündemde tutmaya çalışıyorum.

Ben doktoruma dua ediyorum gerçekten. Hastane de zaten çok iyi bir hastaneydi. Ebeler, hemşireler, anestezi uzmanı, ameliyat ekibi on numara insanlardı şükür.
Çok iyi araştırmadan her yerde Doğum yapmamak lazım.
Allah o aileye sabır versin, yavruya da şifa inşallah. :(

Özel Ege Liva Hastanesiymiş. Belirtmemizde sakınca yoktur umarım. Aydın'a yakın olduğumdan ve Aydın hastanelerini de araştırdığımdan biraz kötü oldum haberi duyunca.
Üzerine koca bir çizk attım geçti. Allah herkesi doğru insanlarla karşılaştırsın.

Hani bizim ülkemizde sezeryan doğum yaygın ya, 2 gündür normal doğum komplikasyonları okuyorum. Dün de burada bir konu acildi 20 saat suni sancı 30 kere çatı muayenesi sonucu yırtık ve ödem oluşmuş, kadın idrarini tutamıyor, üstelik sezeryanla doğmuş bebek. Anlamıyorum normal doğumda neden bu kadar diretiliyor annenin bebeğinin hayatı riske atacak kadar hem de.
10-12 Saatten sonrasını ben de anlamsız buluyorum.. Ama gerçekten sezeryan doğum yaygın ona bir şey diyemem.. Üniversite hastanesinde doğum yaptım 4 kişiydik yan yan sancı odalarımız sadece ben normal yapabildim diğer 3 kişi sezeryana alındı ben de dahi ödem olmuştu ama 2 kere ağrı kesici iğne ile çabuk toparladım.. Yani çok da kötü değildi bence..

Ben de devlet hastanesinde doğum yaptım ama doğum evi değildi zira ankarada doğum evleri inanılmaz kötü
9 ay boyunca annem gibi sevdiğim doktorum ilgilendi
Yaklaşık 16 saat sancı çektim
50 kere alttan muayene de edildim
Ama sancı çektiğim süre boyunca güzeller güzeli bi hemşire elimi hiç bırakmadı
Sancı odasına terkedilmedim
En önemlisi doğumumda tam 3 doktor 1 ebe vardı yardımları artı kendi gayretimle güzel bi doğum geçirdim
Çok iyi araştırın hastaneyi doktorları sorun soruşturun

Mesleğim ebelik.. her ne kadar ebe olarak calismasam da..
Diyeceğim o ki özel hastanelere asla güvenmem..
2 hafta önce sezeryan oldum, devlet Hastanesi'nde yaptırdım.

Normal doğum da 8 cm ile masaya almakla hata yapmışlar. Açıklığın 10 cm olmasini bekleseler, bu yaşananlar yaşanmazdi ve doğum çok kolay olurdu.

Zor doğumlarda en başta gelen sebeplerden biri, sağlık personeli yada ailenin aceleciligi...ve erken zamanda masaya alinip dogurtulmaya çalışmak..eğer 10 cm açıklık beklenseydi doğum hem kısa sürerdi, hemde bunlar yaşanmazdi.

Normal doğum yapmak isteyen annelere nacizane tavsiyem, çok bağırmamalari, sıklıkla ne zaman doğum olacak dememeleri.. çünkü bu durumda sağlık personeli sunu bir an dogurtalim da kurtulalım gibi bir düşünce içine giriyorlar..
Birde 8-9 cm de masaya alınmayı kabul etmeyin...10 cm olunca masaya almasını rica edin, ki fazla sikinti yasamayasiniz..

Son düzenleme:
Ben de devlet hastanesinde doğum yaptım ama doğum evi değildi zira ankarada doğum evleri inanılmaz kötü
9 ay boyunca annem gibi sevdiğim doktorum ilgilendi
Yaklaşık 16 saat sancı çektim
50 kere alttan muayene de edildim
Ama sancı çektiğim süre boyunca güzeller güzeli bi hemşire elimi hiç bırakmadı
Sancı odasına terkedilmedim
En önemlisi doğumumda tam 3 doktor 1 ebe vardı yardımları artı kendi gayretimle güzel bi doğum geçirdim
Çok iyi araştırın hastaneyi doktorları sorun soruşturun
Canım hangi hastane acaba, bende Ankaradayım. Doğum yapacağım hastane belli ama ben bi kaç alternatif daha olsun diyorum çünkü son anda ne olacağı belli olmuyor. Bu sebepten doğum evi hep son durağım oldu malesef :KK61:

Nasıl doktorlar bu kadar sorumsuz olabilir? Nasıl bilmezler bebeğin anormal olduğunu? Nasıl bastırabilirler çocuk çıksın diye? Sezeryan diye bir şey var.
Ben 15 saat sancı çektim ama bebeğimin kalp atışları yavaşladığı için sürekli nstye bağlıydım. 15 saatin sonunda doktorum geldi ve gayet sakin bir şekilde “bebeğin kalp atışları yavaş bu yüzden açılman olması için dışardan müdahalede de bulunamam eğer bulunursam bebek riske girer, sezeryan yapmamız gerekiyor, artık ikincisini normal yaparız üzülme” diyordu. Hemen hiç düşünmeden kabul ettim. Sürekli gelip bebeğe ve bana bakıp kontrol ediyorlardı. Ameliyat bitti eşim bebeğin peşinden gitti ama doktorum yanıma gelip “nasılsın? Her şey yolunda hayırlı olsun deyip gülümsemişti .
Herkese tavsiyem ilgili ve soğukkanlı bilgili ve iyi yerlerden mezun doktorlarla yola devam etmeniz.
Ebeler hemşireler hepsi on numara insanlardı. Doktorum Yusuf Olgaç. İyiki diyorum sadece.

Back
X