Özel hastanede acil serviste para al almaları

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
705
268
103
Merhaba konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum. Bugün lokman hekim hastanesi acil servise gittim çok şiddetli bi böbrek ağrım vardı ultrason tomografi kan idrar bakıldı serum falan taktılar bizden 400 tl para aldılar fakat acil serviste para almaları yasak diye biliyorum. Cimere şikayet ettim ama başka başvurabileceğim bir yer var mı acaba bu konuda bir şey yapılabilir mi

Bende kızımı götürmüştüm en son.
Baya büyük bir özel hastane.
Sadece muayene ve serum için 450 TL istediler.

Sağlık Uygulama Tebliğinde;1.9.3 - İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri bölümünde ‘’Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı “yeşil alan muayenesi” adı altında Kurum’a fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere,’’ hükmü kaldırılmadığı sürece özel sağlık kuruluşları acil serviste yeşil alan muayenesine giren hastalardan % 200 ilave ücret alırlar.

Sarı ve kırmızı alan da var netten bakabilirsiniz hangi rrenk neyi kapsıyor

Acilde bizden de para aldılar ben de bulunduğum yere yakın bir ilçedeki özel hastaneye gitmiştim geçen yıl .. alınıyor diye biliyorum

Ben de zehirlenip gitmiştim. Köklü, özel bir hastane idi. Serum, iğne, tahliller, muayene 1000 tl almislardi. 3 sene önce idi sanirim. Simdi 3-4 bin odenir diye düşünüyorum.

En son özel hastane aciline 2012'de gitmiştim, bronşittim, serum takıp hava falan verdiler ama ne muayene ücreti ne başka birşey aldılar. Sanırım o zamanlar tamamen ücretsizdi aciller. Şimdiyi bilmiyorum.

ben kalp krizi şüphesiyle çoğu kez acil gitmişimdir istanbulun bilindik ünlü hastanelerine acil gittiğim zamanda ücret alınmadı normal muayne için tetkikler için gittiğimde alındı

Hamileliğimin başından sonuna çok fazla gittim o yüzden diyebilirim ki alıyorlar

Hastanin durumunun ciddiyetine gore dr hasta icin alan belirliyor kirmizi alan haric sari ve yesilde aliniyor diye biliyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…