özel günlerin anlamsızlığı

E

EU2

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU2
şahsen ben anneler günü babalar günü sevgililer günü gibi günleri anlamsız buluyorum dogumgünü veya evlilik yıldönümleri gibi günlerin aile içinde manevi bir degeri olur elbet ama diger günleri çok gereksiz buluyorum sanki herkesin üzerinde baskı yaparcasına hediye telaşına düşülmesi sizcede mantıklımı??

• Konu Sahibi EU2
bence anlamsiz degil cünkü illaki hediyede sart degil sevgini göstersen bile yeter a.s.
aslinda hergün ayri bir özel gun benim icin ama o günlerde onlarin degerini animsatmaya birebir

• Konu Sahibi EU2
bence anlamsız değil önemli olan tabiki hergün ogünkü gibi olmak
ama özel olması bence bi daha da baska

• Konu Sahibi EU2
bende gülsemine katılıyorum...birde işin ticari yönü var...eğer böyle günler de olmasa ticari işletmeler hepten dibe vuracak...bir nevi çark gibi düşünün...millet para kazanamazsa,harcayamaz,ekonomi durma noktasına gelir...bu gibi özel günler piyasaya hareket getiriyor,herkes bu dalgadan nasibini alıyor...
farklı bir bakış açısı ama ben kendimce böyle düşünüyorum...alacağımız hediye ille de çok pahalı olacak diye bir şey yok...önemli olan hatırlandığını bilmek,sevgiyle sunulan her şey güzeldir...
bu vesileyle herkesin anneler gününü kutlarım...

• Konu Sahibi EU2

yorum için tşk. bu olayın maddi yönü. zaten bu yüzden böyle günlerin icat edildiğini düşünüyorum. insanların en pahalı hediyeyi alma yarışına girdiği, hediyenin degeri kadar kendine deger biçildiğinin düşünülmesi bunlar gercek arkadaşlar

• Konu Sahibi EU2
isterseniz bir okuyun yerimseniben maddi cikar icin lafiniza katilamayacagim su yaziyi okuduktan sonra a.s.

BABALAR GÜNÜ
Sunuş ve Tarihçe

Babalar Günü… Acaba Anneler Günü'ne karşı bir gün olarak mı ortaya çıktı. Bir çok kişi belki de Babalar Günü'nün de bir tarihçesi olduğunu bilmiyor. Aslında Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü'nün de 91 yıllık bir geçmişi var. Ama bazı tarihçiler, Babalar Günü'nün Antik Roma'da bile kutlamasının yapıldığını belirtiyorlar.

Haziran ayının 3. Pazarı olarak kutlanan Babalar gününün tarihçesi için elimizde iki farklı kaynak var. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü'nün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.

Diğer araştırmacılar ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. Çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.

Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd'u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19'unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. Ülkemizde 80'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, bu yıl da Haziran ayının üçüncü pazarına denk gelen 20 Haziran'da kutlanıyor.

Yakınınızda ya da uzaklarda... Babanıza bugün sesinizi duyurun.

Tüm babaların ve baba adayların bu özel günü kutlu olsun…

• Konu Sahibi EU2
buda anneler gününün tarihcesi

Asıl mesleği öğretmenlik olan 1864 doğumlu Anna Jarvis, 1902 yılında babası ölünce annesi ile beraber ABD'de, Philadelphia'da yaşamaya ve çalışmaya başladı. Üç yıl sonra 9 Mayıs 1905'de de annesini kaybetti. Sürekli annesi ile beraber yaşamasına rağmen öldüklen sonra "Ona hayatta iken gerekli ilgiyi gösteremediği"ne inanıyor ve bunun ezikliğini duyuyordu. İki sene sonra Mayıs'ın ikinci pazarında, annesinin ölüm yıldönümünde arkadaşlarını evine çağırdı ve bu günün anneler günü olarak ülke çapında kutlanması fikrini ilk onlara açtı.

Fikir kabul gördü, anneler memnun kaldı, babalar itiraz etmedi, Amerika'nın önde gelen bir giysi tüccarı da finansal desteği sağladı. İlk anneler günü Jarvis'in annesinin 20 yıl süresince haftalık dini dersler verdiği Grafton'daki bir kilisede, 10 Mayıs 1908'de, 407 çocuk ve annesinin katılımı ile kutlandı. Jarvin her bir anneye ve çocuğa kendi annesinin en çok sevdiği çiçek olan karanfillerden birer tane verdi. O günden sonra, temizliği, asaleti, şefkati ve sabrı ifade eden beyaz karanfil Amerika'da anneler gününün sembolü olarak kabul edildi.
Sıra anneler gününü "milli bir gün" olarak kabul ettirmeye gelmişti. Jarvis, tarihte tek bir kişi tarafından gerçekleştirilen en başarılı mektup yazma kampanyası ile gazete patronlarından işadamlarına, devlet adamlarından din adamlarına kadar ulaşabildiği herkese bu fikrini iletti. Fikir o kadar çok ve çabuk kabul gördü ki, Senato onaylamadan çok önce, bir çok eyalet ve şehirde anneler günü kutlamaları gayrı resmi olarak başlatılmıştı bile. Sonunda 8 Mayıs 1914'te Senato'nun onayı, Başkan Wilson'ın da imzası ile Mayıs'ın ikinci pazarı 'Anneler Günü' olarak resmen ilan edildi. Çok kısa sürede diğer ülkelere de yayılan bu gün çiçek ve tebrik kartı satışlarının tavana vurduğu bir gün oldu.
Anna Jarvis sonunda muradına ermiş, kampanyasını başarı ile sonuçlandırmıştı ama kendi hayatı pek mutlu sonla bitmedi. Yoğun çalışmadan evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya fırsat bulamadı. Her anneler günü onun için bu yönden acı oldu.  Daha ziyade dini ağırlıklı bir kutlama olarak düşündüğü bu günden ticari çıkar sağlamaya çalışanlara karşı hukuki savaş açtı. Davaların hepsini kaybetti. Dünyadan elini eteğini çekti. Bütün gelirlerini hatta ailesinden kalan evini bile kaybetti.
Kalan hayatını adadığı, gözleri görmeyen kız kardeşi Elsinore'da 1944'de ölünce sağlığı da tehlikeye girdi. Dostları ona destek vererek son yılını sanatoryumda geçirmesini sağladılar. Bütün dünya annelerinin en azından senede bir gün mutlu olmalarını sağlayan Anna Jarvin, mutsuz, yarı görmez ve yalnız bir şekilde 1948'de 84 yaşında öldü.
Ülkemizde de Türk Kadınlar Birliği'nin girişimi ve önerisi üzerine 1955 yılından beri Mayıs ayının ikinci Pazar günü 'Anneler Günü' olarak kutlanmaktadır.

• Konu Sahibi EU2

çok güzel çoook...........çok etkilendim ben bu yıl babalar gününde babasızım... babacığımı kaybettim...senağlama

• Konu Sahibi EU2

paylaşım için teşekkürler.........:a015:

ben özel günlerin gerçektende özel olduğunu düşünenlerdenim...
belki sadece o gün hatırlanmak bile bazı kişileri mutlu edebilir.....sadece özel günlerde annesini babasını hatırlayan bu günler olmasa unutup giden ne çok insan var dünyada değil mi?:çok üzgünüm:

bence bu özel günleri ticarete döküp dökmemek tamamen elimizde . yani ben bu günü kutlarken ne kadar büyük hediye alırsam o kadar sevgimi belli ederim diye düşünüyorsam ticarete dökmüş amacımdan sapmış olurumm..
önemli olann sadece içten bir kutlama..
tabiki herkesin dediği gibi 1 güne sığdırmak saçmaa ama zaten kendini bilen insann annesine olan sevgisini o güne sığdırmaya çalışmaz..

anlamsız dememek lazım..sizin için anlamı olmayan bir başkası için çok anlamlı olabilir..ya da sizin için anlamlı olan bir başkası için anlamsız olabilir...piyasayı canlandırdığı kesin ama hediye şart değil birçok insanın maddi durumu buna elvermeyebilir..düşünmek,bir öpücük bazen en büyük hediyeden daha çok mutlu eder insanı diye düşünüyorum...

Ben çok seviyorum bu özel günleri valla.:dance:
Normalde de incitmem anamı babamı,onlara yakıştırdığım bir şey görünce hemen alırım.
Bu özel günlerde tüm aile toplanmak,süper kahvaltı ve muhabbet,havada uçuşan hediyeler annecimin yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bizlere..:1hug:
Maddi çıkarmış,para tuzağıymış, anneciğime feda olsun tüm mefaatler,tuzaklar:asigim:

Özel günleri sevmemek değilde, dayatmaları sevmiyorum ben...
Çok üstüne düşmem açıkcası...Ama anneler günü ve babalar
gününü ayrı bir kefeye koymak lazım...

Çünkü bazen onlara karşı çok hoyrat oluyoruz. Üzüyoruz.
Nasılsa bizi hep affefiyorlar!!! Bu yüzden onlar için olan
bu günü es geçmemek gerek... Minik bir jestte olur, büyük
bir hediyede...
Onlar için en önemli olanı kocaman kucaklarını kendimizle doldurmak,
minik bir öpücük kondurmak yanaklarına...

Tüm annelere benden öpücük...Sizden de benimkine bir fatiha...
Onun hediyesi de bu olsun...

Sevgiler...

bizim annemize ve babamıza sevgimiz sadece özel günlerde ortaya çıkmıyor.bir insan büyüklerini seviyosa onları her zaman arar her zaman mutlu eder.ama o özel günlerde aramak yada bir ufak hediyeyle annemizin babamızın elini öpmek çok güzel bir duygu.çok büyük hediyeler almaktansa 1 tane gül bile götürmek onları çok mutlu ediyor. gözlerindeki o mutluluk o günde daha çok beliriyor.çünki evlatlarının onları önemsedigini hissediyorlar.... ya ben seviyorum bu özel günleriiii.a.s.a.s.a.s.

anneler yada babalar günü için birşey söyleyemem ama ama sevgililer günü çok anlamsızzzz

Bu tür özel günleri ticarete döküp dökmemek gerçekten kendimizle alakalı bir durum.
Her ne kadar sevgililer gününü anlamsız bulsam da anneler ve babalar gününün benim için de özel bir anlamı var.
Onlara herşey değer...... :asigim:

iş yoğunluğu evlilik stresi derken bazen yakınlarımıza gerektiği kadar ilgi gösteremiyoruz
böyle özel günlerde en azından biraz daha çok ilgileniyoruz.
para tuzağıda deniliyor olsada herkez bütçesine göre alıyor
hiç kimse kimseyi şunu al bunu al diye zorlamuyorya
zorluyorsada o sevgi değildir zaten yerimseniben
isteyen 1 ytl ye bir küllük alır isteyen pırlanta alır
önemli olan hatırlamak değer vermektir :1hug:

Bence gayet anlamli evet anneler, babalar, sevgili her zaman hatirlanmalidir ama
bir gunun de onlara ozel olmasi gayet hos ve anlamli :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…