• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel ders ucreti düşüncesi

yyeessiimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2015
32
11
88
42
Arkadaşlar merhaba 8 sınıfa giren kızım var bu sene LGS sınavına girecek dershaneye 4500 TL ödedik ama matematik dersi yeterli değil özel ders hocası çok iyi Fakat haftalık 4 saat için 350 TL istiyor ben 2500 TL maaşla çalışan bir bayanım aylık 1800 lira eğitim için harcamak beni bayağı düşündürüyor ama başka çarem yok siz olsanız ne yapardınız

Arkadaşlar merhaba 8 sınıfa giren kızım var bu sene LGS sınavına girecek dershaneye 4500 TL ödedik ama matematik dersi yeterli değil özel ders hocası çok iyi Fakat haftalık 4 saat için 350 TL istiyor ben 2500 TL maaşla çalışan bir bayanım aylık 1800 lira eğitim için harcamak beni bayağı düşündürüyor ama başka çarem yok siz olsanız ne yapardınız
Fiyat eğer öğretmen iyi ise normal. 250 den aşağı bulmanız imkansız. Etüt düşünebilirsiniz özel ders yerine.

Türkiyedeki gençlere üzüldüm :( Hem okul, hem dershane, hem haftada 4 saat matematikmi?

Bu çoçuk bir iki yil sonra iyicene ergen buhranlarina kapilsa normal degil mi? Ve bu üstteki plan, biraz olmayan seyleri zor ile oldurmak olmuyormu? Hani zeki bir çoçuk o dershane ile, kendi basina ders çalismak ile yetinemezmi? Niye illa üstüne özel ders? Herkes mecburmu en iyi liseye gitmeye?

İş çocukta bitiyor.
ben bazı sebeplerden ötürü psikolojisi bozuk bir çocuktum. Bütün bunların etkisiyle derslere hiç dikkatimi vermezdim. aynı Dersi 10 tane öğretmen anlatsa ne olur. Sonuç aynı aklım başka yerdeydi hep. Hiç dinlememişim gibi.
yinede taktir teşekkür geçtim sınıfları Ankara’da bir üniversite kazandım okudum. Hiç okul uzatmadım.
Yalnız bunun sebebi kapasite sanırım. Genetik olarak benim anne tarafının zekası iyidir. Başka türlü bunu başarmam mümkün değildi. Yoksa test kitaplarım Falan bomboş. Hiç çalışmadım.
şimdi pişmanım tabiki. Keşke çalışsaydım. Çok çok daha iyi yerlerde olurdum.
sonuç çocuğunuzla konuşun. Derslere önem versin. YouTubeda çok güzel kanallar var , güzel ders anlatıyor. Harika Kitaplar var. Şimdiki çocuklar şanslı. Onları değerlendirmeye çalışın bence.

en önemli ders matematik zaten, yerinizde olsam 4500 dersaneye vereceğime full özel ders aldırırdım fen ve matematikten.

Özel ders ücreti 4 saat için gayet uygun. Ben hem kurs hem özel dersi doğru bulmuyorum. Ya sadece eksik olduğu derslerden özel ders aldırmak yada sadece kursa gönderip ordaki ders öğretmenlerinden birebir ders alması mantıklı gibi geliyor bana. Bazı dershaneler birebir ders verse de bu birebirlerde konu anlatmayıp sadece soru çözümü de yapabiliyorlar. Böyle bir durum varsa da haftada bir saat özel ders aldırabilirsiniz.

En önemlisi de öğrencilerin ara sınıflarda işi sıkı tutmayıp son sene özel ders, kurs gibi her şeye katılım sağlayınca başarılı olacaklarını düşünmelerinin büyük bir yanlış olduğunu söylememiz lazım. Genel olarak ders temeli sağlam olursa son sınıfta tek basına kurs yeterli olabilir. Çünkü öğrencinin derslerle ilgili çok eksiği varsa kurs, etüt merkezi, dershane pek verimli olmuyor. Birebir ilgilenmek gerekiyor, bu da özel dersle mümkün. O sebeple çocukların genel olarak ders eksiği yoksa dersaneye verip toplu şekilde ders almasındansa belli başlı sıkıntı yaşadığı derslerden özel ders aldırmak daha doğru.

Ben ortaokulda vasat matematiği kötü bir öğrenciydim. İyi bir lise kazanamadım. Liseye başlayınca kafama dank etti o ara motive edici kitap da okumuştum. Kendim videolardan çalıştım lise sonda da dershaneye gittim 0 matematikten soruların yüzde yetmisini yapar hale gelmiştim. Yani iş öğrencide bitiyor dershane ve okul yetersiz olmaması lazım. Öğrenci gayret gösterir dersi derste öğrenir ve gerekli tekrarı yaparsa başarılı olur.
Ayrıca geliriniz o kadar fazla değil ben özel derse o parayı vermezdim herhalde.

çok zorluyorsa haftada 2 saat alsın veya etüt merkezi gibi bir yerde birkaç öğrenci alıyorlar o daha uyguna geliyor.özel derse gerek yok aslında kendisi sorularını soracak biri olsa halleder konuyudu dershanede görüyordur heralde.

konu sahibesi özel ders ücreti normal.
keşke dershaneye hiç yazdırmasaydınız.
mat özel ders aldırsanız yeter diye düşünüyorum.

1 seneliğine sonuçta yani okul zaten 8-9 ay, bu eğitim yılı için vereceğiniz bir ücret sadece. Güzel öğretiyorsa hiç dert etmeyin bence değer. Her sene öğretmene ücret ödemeyeceksiniz seneye güzel bir liseye girer sizde sevinirsiniz :)

Back