- 9 Nisan 2015
- 9
- 1
- 36
-
- Konu Sahibi SmthngSmthng
Ben iki sene önce lise öğrencilerine saati 50 liraya veriyordum İngilizce dersini. Ama ilçeydi orası. Küçük bir yerdi yani. Hem de kendi öğrencilerimdi. 75 lira uygun olabilir. Büyük şehirdeyseniz Ankara İstanbul gibi 100 lira uygun olur. Lise öğrencilerine 150 liraya veriyorlar büyük şehirlerde. Eğer çocuk kendi öğrencinizse indirim yapabilirsiniz. Zira eşim matematik dersini 25 liraya veriyor bir öğrencisine. Ama burası doğu... Yerine göre değişir. Diğerleri 50ye veriyor burada.bayanlar size bişi danışmam lazım acil, haftasonu 3. sınıf öğrencisine ingilizce özel ders vercem. ilk defa özel ders verceğim için ne kadar fiyat istemeliyim bilemedim? sizin etrafta duyduğunu zyada çocuklarınıza özel ders aldırdığınız hocalara ödediğiniz rakamlar nedir? sizce ne kadar istemeliyim?
onlar da bana bıraktılar sen karar ver ne kadar istersen biz razıyız yeterki kızımız ingilizceyi sevsin dediler. ilk dersde zaten kızın öğrenme isteği kapasitesi az çok belli olur diye düşünüyorum bendeOnlarin fikrini sordunmu?
Ben cok uzun sure cok fazla sayida ogrenciye ders verdim 20 tlden 75 e kdr cikiyordu 4 yil gecmesine ragmen gorustuklerim var inanilmaz anilar biriktirdim ve tecrube kazandim ailenin durumu cocugun kapasitesi senin yola harcayacagin sure ve sana tavirlari ucret belirlemende sana yardimci olsun.
20 tl aldigim yer hastayken evime corba getirdi bir kez ac gondermedi evlerini depo gibi kullandim ve hala ararlar o yil hirsizlik yasadiklari icin daha fazla veremeyeceklerini soylediler ama 50 tl aldigim yeri ben biraktim sen tablonun butunune bakmalisin..
ielts sertifikam var tabi bu ingilizce öğretebilirim manasına gelmiyor ama başlangıç seviyesi bir öğrenciye öğretmekte zorluk çekeceğimi düşünmüyorum ama tabi ki deneyimim olmadığı için büyük konuşmak istemiyorum bakalım yarın şekillencek bencede 40 uygun gibi geliyor bana da5 sene öncesi saati 50 liraya veriyordum ana sınıfı öğrencisine. Yalnız bu işi profesyonel olarak yapmadığınız için bu kadar talep etmeniz doğru olmaz.
Özel ders ücretleri öğrencinin seviyesine göre de değişir ayrıca. Sizin için 70-80 dk için 40 lira uygun olur bence.
Ayrıca aldığınız sertifikalar ne sertifikası? Celta mı?
öğretmenlik konusunda hele ki o yaş grubuna tecrübesiz olduğum aşikar bende 40tl ye karar verdim zaten derse başlayınca da iyice şekillenecektir eminimMuhitten ziyade fiyat sizin vasıflarınıza, tecrübe oranınıza, eğitiminize bağlı.
Öğrenciyseniz 25-30 tl, yeni mezunsanız 35-40 tl ile başlamanızı öneririm, tecrübesiz olduğunuz için. Tecrübeniz arttıkça fiyatınızı arttırın.
kapıyı büyük açıp ortada buluş diyosun mantıklı aslında gerçi 40 tl demeye karar verdim gibiBence sen 50 iste ama olurda biraz indirim yap derkerse saat basına 30a kadar düsüp öyle diye söylersin. Cokta korkutma insanları
kapıyı büyük açıp ortada buluş diyosun mantıklı aslında gerçi 40 tl demeye karar verdim gibi
Neden söğüslüyor gibi olacaksın ki canım o senin emeğin sonucta,hem de diyorsun durumları da müsait diye bu söğüslemek değil emeğinin karsılığı bence 50 cok bile uygun,özel ders ücretleri cok yüksek artık saati 75 İzmir 'de.Bence 50 demelisinşimdi aslında burda bulunduğum şehirde ingilizce dersi verebilecek kişi sayısı az o yüzden ne istesem verecek bi ailenin çocuğuna ders vercem ama karşımdakini de söğüşlüyo gibi olmak istemiyorum hakkı neyse onu versinler diye bi araştırma yapmak istedim burda bu şekilde ders veren kişi sayısı az olunca kıyas yapcak birini de bulamıyorum. ama ortalama 35-40 iyi olcak demekki ders başına
İnanın küçük yaş grupları lise öğrencilerinden daha zorlayıcı olabiliyor. Seviye olarak tabiki öğreteceğiniz çok daha azı ama dikkat seviyeleri çok daha az ve öğrenme yöntemleri daha farklı olduğu için çok daha fazla hazırlık ve efor gerektiriyor.ielts sertifikam var tabi bu ingilizce öğretebilirim manasına gelmiyor ama başlangıç seviyesi bir öğrenciye öğretmekte zorluk çekeceğimi düşünmüyorum ama tabi ki deneyimim olmadığı için büyük konuşmak istemiyorum bakalım yarın şekillencek bencede 40 uygun gibi geliyor bana da
Aynen ben de bu yorumu yapacaktım ki sizin yorumunuzu gördüm. Dil bilmek ve öğretmek çok farklı kavramlar.. Hele ki bir de 3. sınıf çocuğu, ezber yaptıramazsın, farklı yöntem ve teknikler kullanılmak zorunda..Ben olsam öğrenme yöntem ve tekniklerinden bihaber iken özel ders vermeye kslkmazdım. Hele ki dil öğretimi daha da zor
Ben de lise sonda iken bi fizik öğrencisinden üniversite öğrencisi tabii ders almıştım. Üç kişi idik bi ay zor dayandık biliyodu tamam ama anlatma sıfırdı
Tabii ki. İlkokul iki ve üçlere ilk ingilizce dersi geldiğinde ingilizce öğretmenleri bile almak istemiyordu alanlar da zor olduğu konusunda dert yanıyordu. Şimdi üç sene oldu onlar alışmış teknik falan öğrenmiştir artık ama sırf ingilizce biliyorum diye ders verilmezAynen ben de bu yorumu yapacaktım ki sizin yorumunuzu gördüm. Dil bilmek ve öğretmek çok farklı kavramlar.. Hele ki bir de 3. sınıf çocuğu, ezber yaptıramazsın, farklı yöntem ve teknikler kullanılmak zorunda..
Konu sahibi ille de vereceğim bu dersi diyorsan, İngilizce öğretmeni olsaydın saati 50 liradan aşağı verme derdim ki büyük şehir için bu çok çok az bir ücret ama sen öğretmen değilsin ve sanırım ufak bir yerdesin o yüzden 25-30 olabilir.
Ben 2. sınıftan 8.e sınıfa kadar giriyorum derslere, gerçekten arada uçurum var ve küçüklere öğretmek sabır işi.. Kaç takla atıyorum canları sıkılmasın diye, dikkatleri çok dağınık, ezber yok, yazmak zaten yasak..Tabii ki. İlkokul iki ve üçlere ilk ingilizce dersi geldiğinde ingilizce öğretmenleri bile almak istemiyordu alanlar da zor olduğu konusunda dert yanıyordu. Şimdi üç sene oldu onlar alışmış teknik falan öğrenmiştir artık ama sırf ingilizce biliyorum diye ders verilmez
benim arkadaş matematik öğrtmni.saati lise öğrencisine 15 tl,ilkokul öğrencisne 10 tl ders veryr.ben de türkçe ve bedavaya verdiğim kişi var:)bayanlar size bişi danışmam lazım acil, haftasonu 3. sınıf öğrencisine ingilizce özel ders vercem. ilk defa özel ders verceğim için ne kadar fiyat istemeliyim bilemedim? sizin etrafta duyduğunu zyada çocuklarınıza özel ders aldırdığınız hocalara ödediğiniz rakamlar nedir? sizce ne kadar istemeliyim?