Özel çocuk anneleri tavsiyeleri...

nalaaan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
327
125
Merhabalar arkadaşlar benim 8 yaşında oğlum var önceleri ara ara yazmistim. Oğlum hem görme engelli hem konuşmuyor. Egitim aliyoruz. Bir cok konuda destek aliyoruz. Görme engelline eşlik eden konuşmaması var bana göre otizm kaynakli ama doktorlar gelişim geriliği diye veriyorlar. Bağlanma problemi var. Önceleri bana cok yapardı heryere beraber giderdik derse bile beraber girerdik. Şimdi aynısını babasina yapıyor ama bu süreç zor geçiyor. Sabredemiyor babasi heryere üç kişi gidiyoruz. Takıntı haline getiriyor. Bir ara aşar gibi olduk. Şimdi yine başa döndü. Yani yaşayan anne varsa çözüm varmidir neler yapmalıyım. Dikkatini baska yere çekiyorum. Ama unutmuyor asla mesela biryere gidiyoruz oturmaya orda beni birakiyor ama babasini birakmiyor. Ve kendi için istiyorum parka gidiyoruz babasiyla oturuyor oynamiyor.yemek yiyoruz babasi kalkarsa masadan hemen kalkiyor. Bunun gibi bir sürü durum oluyor.

Çocuk psikologuyla da çalışıyor musunuz?
Geçicidir muhtemelen, isteklerine çoğunlukla cevap verilmeli diye düşündüm ama yanlış bir şey de demek istemem.
Babası daha çok vakit geçirmeli sanki bir süre.

Çocuk psikologuyla da çalışıyor musunuz?
Geçicidir muhtemelen, isteklerine çoğunlukla cevap verilmeli diye düşündüm ama yanlış bir şey de demek istemem.
Babası daha çok vakit geçirmeli sanki bir süre.
Önceleri gittik psikologa ama şimdi gitmiyoruz. Bugün beraber vakit geçirin dedim. O daha da bağladı. Hic birakmaz oldu. Mesela lavaboya gidiyor koşarak geliyor. Bulamazsa ağlıyor.

Allah yardımcınız olsun benim de özel bir çocuğum var. Ben de bir çocuk psikoloğuyla ilerlemenizi tavsiye ederim.

Merhabalar arkadaşlar benim 8 yaşında oğlum var önceleri ara ara yazmistim. Oğlum hem görme engelli hem konuşmuyor. Egitim aliyoruz. Bir cok konuda destek aliyoruz. Görme engelline eşlik eden konuşmaması var bana göre otizm kaynakli ama doktorlar gelişim geriliği diye veriyorlar. Bağlanma problemi var. Önceleri bana cok yapardı heryere beraber giderdik derse bile beraber girerdik. Şimdi aynısını babasina yapıyor ama bu süreç zor geçiyor. Sabredemiyor babasi heryere üç kişi gidiyoruz. Takıntı haline getiriyor. Bir ara aşar gibi olduk. Şimdi yine başa döndü. Yani yaşayan anne varsa çözüm varmidir neler yapmalıyım. Dikkatini baska yere çekiyorum. Ama unutmuyor asla mesela biryere gidiyoruz oturmaya orda beni birakiyor ama babasini birakmiyor. Ve kendi için istiyorum parka gidiyoruz babasiyla oturuyor oynamiyor.yemek yiyoruz babasi kalkarsa masadan hemen kalkiyor. Bunun gibi bir sürü durum oluyor.
Kreş düşündünüz mü ? Görme engeli ve konuşma engeli olduğu için onu sizden başka kimse anlamıyordur o yüzden sizden kopmak uçsuz bucaksız bir denizde yalnız kalmak gibi hissettiriyordur. Allah yardımcınız olsun. Onu anlayacak insanlarla bir araya getirin. Yavaş yavaş ortamları genişletin.

Allah yardımcınız olsun benim de özel bir çocuğum var. Ben de bir çocuk psikoloğuyla ilerlemenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Yani psikolog ile ilerlemek isterim ama psikiyatriler ilac öneriyor hemen ilaçlık bir durum yok. Ve o ilaçlari kullanmak istemiyorum.

Kreş düşündünüz mü ? Görme engeli ve konuşma engeli olduğu için onu sizden başka kimse anlamıyordur o yüzden sizden kopmak uçsuz bucaksız bir denizde yalnız kalmak gibi hissettiriyordur. Allah yardımcınız olsun. Onu anlayacak insanlarla bir araya getirin. Yavaş yavaş ortamları genişletin.
Kreş olarak düşünmedim öyle cokta kolay kabul etmiyorlar.Yani eğitim icin bile zor öğretmen buldum.Söylediğiniz haklısınız. Ama mesela ben babasindan daha iyi anlıyorum. Ama ona özellikle yapması en sevdiği durum dahi olsa vazgecmemesi bizi zorluyor. Bana yaptiginda da cok zorlanmistik. Egitimlere gittik her yere götürdüm. Sabirla ugrastim. Birakti. Ama eşimin bunları yapmasi zor.

Konuşma engelinin kaynağı doğru tespit edilememiş olabilir mi? Görme engelli akrabalarım var aksine çok gevezeler hatta kulakları daha gelişmiş olduğundan müzikle uğraşırlar. Müzik eğitimsiz org çalar şarkı söylerler.

Kreş olarak düşünmedim öyle cokta kolay kabul etmiyorlar.Yani eğitim icin bile zor öğretmen buldum.Söylediğiniz haklısınız. Ama mesela ben babasindan daha iyi anlıyorum. Ama ona özellikle yapması en sevdiği durum dahi olsa vazgecmemesi bizi zorluyor. Bana yaptiginda da cok zorlanmistik. Egitimlere gittik her yere götürdüm. Sabirla ugrastim. Birakti. Ama eşimin bunları yapmasi zor.
Maddi durumunuz nasıl ? Kreşte gölge öğretmenle kabul ediliyor.Malesef eşin de en az senin kadar fedakâr olmak zorunda. Oğlunuz için çok daha zor. Anlasilmamak strese sokuyor onları. Konuşmayan oglumdan biliyorum 🥺Allah yardımcınız olsun

Oğlunuz şu an rehabilitasyon a gitmiyor mu ?
Görme engelli derken tamamen mi görmüyor.
Oğlum işitme engelli ve konuşmuyordu altı yaşında bu sene rehabilitasyon da odyolog ile konuşmaya başladık bizde çok uğraştık. Hala uğraşıyoruz anne baba diyor öyle güzel ki bu ses

nalaaan nalaaan hanım merhaba. Benimde yedi yaşında özel bir çocuğum var. Hafif düzeyde otizmli. Ben genelde tolere edemeyeceğini düşündüğüm davranışlarında ona uyuyorum,ama zaman kolluyorum tolere edebileceğini farkettiğim zaman yavaş yavaş yapmasını istediğim davranış kalıbına maruz bırakıyorum. Bazen bu çok uzun zamanda alabiliyor.
Bence bu işi yine en iyi çocuğun kendi annesi başarır. Çünkü çocuklarımızı yine en iyi biz tanıyoruz. Sizde bir yolunu bulacaksınız eminim. Belki bu konuda hem kendinize hemde meleğinize biraz zaman vermeniz doğru olacaktır.

Önceleri gittik psikologa ama şimdi gitmiyoruz. Bugün beraber vakit geçirin dedim. O daha da bağladı. Hic birakmaz oldu. Mesela lavaboya gidiyor koşarak geliyor. Bulamazsa ağlıyor.
Allah yardımcınız olsun. Ücretsiz ya da bütçenize uygun psikolog imkanı var mı? Onun kendi gelişimi ve bireyselliği açısından düzenli olarak biriyle görüşmesi çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Nalan hanım merhabalar benim de 9 yaşında özel bir çocuğum var doğduğunda büyük bir ameliyat geçirmişti kronik rahatsızlıkları var.Çok hastane yatışımız olduğu için hem de benimle kaldığı için bensiz hiç bir yere gitmiyor.Okula da zor alıştı malesef.Gece benimle aynı odada uyuyor,zaten geceleri çok rahatsızlanıyor o yüzden zorlamıyorum yalnız yatsın diye.Kaybetme,bensiz kalma korkusu yaşıyor kızım.Allah yardımcımız olsun inşallah daha iyiye giderler büyüdükçe.

Evet 2 yaşına kadar konuşan ,herşeyin bilincinde olan bir çocuktu.pandemiyle birlikte atipik otizme yenildik.
Arkadaşımın kızı da atipik otizmli dört yaşında eğitime yeni başladı konuşmayan kız geçen hafta ben sorunca iyiyim dedi. Darısı başınıza. Otizmli çocukların yediklerine dikkat edildiğinde gerçekten de fark ediyor diye duydum arkadaşim dikkat ediyor baya

X