• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel bölge lazer epilasyon doğurganlığı etkiler mi?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.245
299
53
Selam arkadaşlar bu soruyu sormak daha önce hiç aklıma gelmemişti ama son zamanlarda kafamı kurcalıyor. Bundan 4-5 sene önce üniversite öğrencisi olduğum zamanlar lazer yaptırmıştım. Ve her yaptirdigimda lazerin sanki yüzeysel değilde içime ışınlandığnı hissediyordum sanki özellikle ordan içeri doğru basıyorlardı. Şuanda da 3 tane düşük yaşadım ikisinde kalp atışı hiç oluşmadı bı tanesinde oluşup durdu. Evet kan pıhtılaşmasi çıktı. İğne kullandım ama yine durdu. Başka bir sorunda olabilir araştırma yapılacak tabi. Ama böyle bir şey olabilir mi peki lazer içeriyi etkilemiş mıdır çünkü dediğim gibi atışları içimde en derine girdiğini hissediyordum

Lazer epilasyon acılı bir şey en azından benim için ama ben olmadan önce doktora sorduğumda belli bir yüzeyin altına ışınların inmediğini risk oluşmadığını söyledi. Lazer epilasyon gören yakınım da çocuk doğurdu mesela. Konunun lazer epilasyon ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum.

2 yıl tüm vücut lazere gittim su an hamileyim. ilk gebelik, hiç düsük yasamadım. ilgisi yok yani. kaldı ki lazere gitmemi de kadın doğum doktorum önermişti.
hatta hamile kaldığımda buz lazere devam ediyordum. hamile olduğumu öğrenimce bıraktım.

Deri kaç tane katmandan oluşuyor. Lazerin doğurganlığı etkilemesi için derinin bütün katmanlarını, yağ/kas tabakasını geçip karın boşluğundan süzülüp yumurtalıkları etkilemesi gerekir ki bu imkansız bir şey.

Ben de lazerli (3 sene önce 8seans gittim) ve hamileyim. Düşük yaşamadım ilk gebelik çok şükür. Ancak doğrusu şu ki lazer çok yeni bir şey ve yan etkileri hala bilinmiyor, lazer epilasyon yapan nesillerin ileride yaşayacağı hastalıklar vs. bu konularda hiçbir veri yok. Bir zamanlar sağlığınız için sigara kullanın reklamları bile döndüğü düşünülürse ileride lazer epilasyonu da kötüleyecek bir şeyler çıkarsa hiç şaşırmam her şeye sorgulayarak yaklaşmak gerekiyor. Kesinlikle alakası olamaz yorumları keskin geldi bana o yüzden.

İlaveten kullanılan makineler de her yerde farklı kimi lisanslı kimi lisanssız… Mikrofalga fırında bile her marka fırının gıdanın kimyasını bozma şekli aynı olmuyor

Deri kaç tane katmandan oluşuyor. Lazerin doğurganlığı etkilemesi için derinin bütün katmanlarını, yağ/kas tabakasını geçip karın boşluğundan süzülüp yumurtalıkları etkilemesi gerekir ki bu imkansız bir şey.
Evet öyle benmki buz lazer değildi normal Alexandra miydi öyle bişey. Ama ben hani vajinadan içeri giriyor gibi hissediyordum

2 yıl tüm vücut lazere gittim su an hamileyim. ilk gebelik, hiç düsük yasamadım. ilgisi yok yani. kaldı ki lazere gitmemi de kadın doğum doktorum önermişti.
hatta hamile kaldığımda buz lazere devam ediyordum. hamile olduğumu öğrenimce bıraktım.
Bnmki buz lazer değildi ve atışları vajinadan içeri girer gibi hissediyordum

Selam arkadaşlar bu soruyu sormak daha önce hiç aklıma gelmemişti ama son zamanlarda kafamı kurcalıyor. Bundan 4-5 sene önce üniversite öğrencisi olduğum zamanlar lazer yaptırmıştım. Ve her yaptirdigimda lazerin sanki yüzeysel değilde içime ışınlandığnı hissediyordum sanki özellikle ordan içeri doğru basıyorlardı. Şuanda da 3 tane düşük yaşadım ikisinde kalp atışı hiç oluşmadı bı tanesinde oluşup durdu. Evet kan pıhtılaşmasi çıktı. İğne kullandım ama yine durdu. Başka bir sorunda olabilir araştırma yapılacak tabi. Ama böyle bir şey olabilir mi peki lazer içeriyi etkilemiş mıdır çünkü dediğim gibi atışları içimde en derine girdiğini hissediyordum
Lazer epilasyonun böyle bir etkisi yok.

Back
X