Özbekistan Taşkent yaşayan türkler uaşam şartları

Elaa82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2020
341
278
İyi akşamlar kızlar eşim Özbekistan Taşkent'te iş için gitti biz de bir sene sonra ya da bu yaz çocuklarla gidip orada yaşamayı düşünüyoruz orada Türk okulu biraz şehrin dışında ve çok kalabalıkmış ikili eğitim yapılıyormuş kalabalıktan Kanada Koleji var dediler eğitim konusunda çocukların yaşamı konusunda bilgisi olan varsa çok sevinirim Almanya Münih'te oradaki Türkler birbirlerine çok bağlılar Hatta yeni gelen yeni taşınan Türk ailelerine çok destek veriyorlar Özbekistan'da öyle bir paylaşım sitesi Ya da grubu var mı özellikle Taşkent için söylüyorum

Öncelikle merhaba işiniz hayırlı olsun
Benim de eşim Taşkent de çalışmaya başladı o başladıktan 1 ay sonra da ben geldim yerleştim buraya yaklaşık 1 aydır Özbekistan dayım yaşam şartları hemen hemen Türkiye'deki gibi burda ayda bı dehilde 15 günde bir maaş veriliyor
Kendi marketlri uygun korzinka diye yerel marketleri var fakat biraz alışmak gerek sanrim tatlarına farklı ve at eti yiyorlar 😂 türk marketleri var var ama Türkiye'den ithal geldiği için Türkiye'deki fiyatların 3 katı diyebilirim okul olarak benim kızım henüz küçük oldugu için boylebir arastirma yapmadım ileride inşallah bende araştırmaya baslarim Özbekistan güzel insallah biran önce alışırım dillerini ve parabirimlerini pek bilmediğim için bı kaç kez kaziklandim o yüzden eşim olmadan alışveriş yapmıyorum 😂😂 genel olarak güzel bir ülke hakkınız da hayilisi olsun burda Türkçe bilen çok insan yok ya Özbekçe ya da Rusça konuşuyorlar ilk işiniz dil öğrenmek ve para birimini öğrenmeniz olsun naçizane tavsiyem buraya gelirseniz mutlaka görüşelim şimdiden hayırlı olsun