- 14 Mart 2017
- 1.158
- 2.196
- 37
Biri Farsça demiş; anlamı su kaynağı pınarmış. Hatay yakınlarında bir kaynağın adıymış hatta. Biri Türkçe demiş anlamı suyun ruhuymuş . Çok muallakta kaldım eşim de ilk duyduğunda çok beğenmişti kökeni net olmayınca vazgeçti . Sağlam bir kaynak bulsam ikna edeceğim. İlbilge yi beğendirebildim seçenek sayımız arttı şükürKoncuyUmay Aydilge Türkçe tahminimce.
Ay zaten Türkçe
Dilge de sanırım Türkçe
Kaynağı şu an bulamadım ama böyle bir şey okumuştum Dilge ismiyle ilgili:
Bilge - bilgili demek
Dilge - dilgili (güzel konuşan) demek
Işıl ismini listene eklemen güzel, Işılay ismi de var.
Ben de aklıma gelen isimleri yazayım yine
Yonca
Göksel
İmge
Selay
Aysun
Aydan
Esin
Bilgen
Sevgi
Günseli
Adlarıyla yaşasın balalar güzel tercihlerKızlarımın isimleri Gökçe ve Bilge.
İlerde bir kızım daha olursa Umay , oğlum olursa Kürşad'dan daha güzel isim bulamam sanırım.
TÜRK olduğum için türkçe isim çok önemli benim için.
Adıyla yaşasın,vatanına milletine devletine ebediyen bağlı bir evlat olsun.
Ayyyy ALLAH razı olsun canım çok hoşuma gidiyor ikna çalışmalarına başlayayımKoncuyUmay Türkçe Sözlük Incelemeleri kitabına baktım. Türkçe kökenli kelimeler ele alınıyor.
Dilge: Dilbaz veya tatlı dilli anlamlarına denk düşer.
Yazıyor.
Aydilge için suyun ruhu anlamı bana pek inandırıcı gelmedi... Bence ay&dilge kelimelerinden oluşan bir isim.
Belki Farsçada da anlamı vardır. Bazı kelimelerin farklı dillerde anlamı mevcut (mesela Beril de bunlardan biri).
Ancak Aydilge'nın Türkçede kesinlikle anlamı var diye düşünüyorum.
Amiiin inŞAllahBu başlik bana cok iyi geldi:)))Bizim de kizimiz olacak insallah..Tam aradigim turde isimler var kizlar.Asiri klasiklesmis isim istemiyorum.Yeni turemis uydurma isimlerden de istemiyorum..Tam aradigim tarzda isimler..Lutfen fikirlere devam edelim..Ben de arastiriyorum.Simdilik benim listemde olan isimler:
öykü
gökçe
rüya
defne
ilay
Daha esimin begenisine sunmadim tabi..Ona da soyledigimde eleyecegimiz isimler olur muhakkak..Liste ne kadar kabarik olsa o kadar iyi:))Saglikla gelsin bebeklerimiz..
Defne ve ilay elendi..:))Gökçe de elenecek gibi.Eşim soyisim gibi dedi..Ama yine de listede dursun dedik.Yeni oneriler yok mu kizlar?Bu başlik bana cok iyi geldi:)))Bizim de kizimiz olacak insallah..Tam aradigim turde isimler var kizlar.Asiri klasiklesmis isim istemiyorum.Yeni turemis uydurma isimlerden de istemiyorum..Tam aradigim tarzda isimler..Lutfen fikirlere devam edelim..Ben de arastiriyorum.Simdilik benim listemde olan isimler:
öykü
gökçe
rüya
defne
ilay
Daha esimin begenisine sunmadim tabi..Ona da soyledigimde eleyecegimiz isimler olur muhakkak..Liste ne kadar kabarik olsa o kadar iyi:))Saglikla gelsin bebeklerimiz..
Dilay guzelmis.Bunu da ekleyeyim.Tesekkur ederim canim.:)Amiiin inŞAllah
+Dilay
+Ayca
Eklenebilir
Benimkinin cinsiyetini bilmiyorum daha ya kız değilse
Ben dantel diye direk eledim onu yaBaşlığa bir isim ekleyim
Oya Türkçe kökenli bir isim. Sadece dantel anlam yok, bir diğer anlamı da güzel, nazik.
ilay guzel aslinda.Defne ve ilay elendi..:))Gökçe de elenecek gibi.Eşim soyisim gibi dedi..Ama yine de listede dursun dedik.Yeni oneriler yok mu kizlar?
Canımmm
Canımmmyazan olmayınca benimde sesim çıkmıyor birde aklımdakilerin hepsini yazdım. O değilde benim 12 haftalık kontrolümde eşim kendince pipi gördüm diye tutturdu. Doktor daha erken diye birşey söylemedi. Kız isimleri en son İlbilge de anlaştık rafa kalktı o yüzden. Benim beğendiğimi eşim beğenmiyor, elimin beğendiklerini ben beğenmiyorum. Birbirimizi nasıl beğendik belli değil
Ya tutturdu İlteriş Bilge diye erkek için
Kız için İlbilge çok güzel. Belki erkek ismi aramaya gelirsin sonra.