Cok cok tesekkur ederim..anlamsiz kedi isimleri gibi isim koyuyorlar gelip ilkeye laf ediyorlar anlamiyorum bende :) ayçıl ya da aysima nasil sizceEtrafın yaptığı yorumlar bazen hiç düşünmeden yapılan lafın gelişi söylenen yorumlar oluyor. Neresi soğukmuş İlke isminin. Anlamı çok hoş. İlkeli insan çok da sempatik, sevecen, cıvıl cıvıl, ışıl ışıl, umut dolu, kıpır kıpır olabilir hem de cıvıklaşmadan. En güzelinden yani :) Gökçe de çok güzel isim. İki isimden hangisi olsa da çok hoş bence. İnşallah adı gibi güzel olur hayatı. Sağlıkla inşalah.
Öyleymis..zaten eledim onu :) ilke ya da aylin dusunuyorumAysima Türkçe kökenli değil yalnız.
Ay Türkçe ama Sima Arapça kökenli.
Öyleymis..zaten eledim onu :) ilke ya da aylin dusunuyorum
Özümüde cok begeniyorum bizim soyada da uyumlu ama esim pek begenmedi :) ayçılda benim cok begendigim isimlerden valla her an koyabilirim kimse kotu demedi cunku..bir de her yasa uyumlu bir isim:) aysima eskidende vardi ama aycil hic duymadim mesela..cok zormus inan o mu bu mu derken cizicem kafayi :))) oz turkce diye tutturdum artik nasil normal geldiyse okuya okuya melina ismini de begenir oldum yunanca balim demekmisAyçıl da aya benzeyen, ay gibi güzel anlamında. Anlamı çok hoş, hem de çok yaygın olmadığı için dikkat çekici bir isim fakat söylenişi biraz zor sanki.
Özüm ismi nasıl?
Hakikaten çok zormuş isim seçmek. Kendimiz güzel anlamlı, kulağa da hoş gelen Türkçe isimler mi türetsek ne yapsak
Gülbike çok güzel geliyor kulağa. Orjinal olmuş hem :)Arkadasim cok kiside bulunmasin diye Aybike koymadi, kendi kendine isim yapti, Gülbike koymustu :)) Simdilerde büyümüş boyu kadar olmus, güzel genc kiz olmus masaallah :))
Aysima eskiden de vardı ama son zamanlarda popülerliği artmış bir isim.Özümüde cok begeniyorum bizim soyada da uyumlu ama esim pek begenmedi :) ayçılda benim cok begendigim isimlerden valla her an koyabilirim kimse kotu demedi cunku..bir de her yasa uyumlu bir isim:) aysima eskidende vardi ama aycil hic duymadim mesela..cok zormus inan o mu bu mu derken cizicem kafayi :))) oz turkce diye tutturdum artik nasil normal geldiyse okuya okuya melina ismini de begenir oldum yunanca balim demekmis
GuzeelAlmila = elma yanakli türk kızı nasil kizlar ?
Biktik vallahi isim kitligi var linayi unutmussunuzIlke guzelmis canim.
Öztürkce isim koyma istegin konusunda da tebrik ederim. Ortalik Alya, Asel, Liya, Buğlem vs doldu
Gökce de cok cok guzel.
Bikac tavsiye de benden:
Damla
Almila
Ilsu
Beril
Beren
Ayça
Evet Lina, Alya, Esila, Aleyna vs vs unutmayalimBiktik vallahi isim kitligi var linayi unutmussunuz
Valla iriti oluyorum kizlar lina linda mina gorursem kacasim geliyoEvet Lina, Alya, Esila, Aleyna vs vs unutmayalim
Almila'nın söylenişi çok güzelAlmila = elma yanakli türk kızı nasil kizlar ?
Bir de Mina'nın anlamı şeytan taşlama alanı. Çocuğuna neden taşlanılacak yer ismi koyar ki bazıları? Hem de şeytanı çağrıştırıyor.Valla iriti oluyorum kizlar lina linda mina gorursem kacasim geliyo
Merhaba benim ikiz bebeğim olucak bende Türkçe kökenli isim arıyorum oğlumun adına karar verdik Metehan olucak nasip olursa kızımın adına hala karar veremiyorum eşim aslıhan yada neslihan diyo uyumlu istiyo fakat bnm içime sinmiyo sizinde fikirlerinizi alabilir miyimO zaman öz türkce kız isimlerini burada toplayalim cünkü kesinlikle öz türkce koyacagim..banada fikir olsun belki cok begendigim bir isim cikar :) benim listem
Aybike;Ay gibi güzel ve el değmemiş kadın
Ayçıl;Gökteki Ay gibi, Ay gibi güzel, Ay'a benzeyen
Gökçe
ilke
İlay
İdil
Ekin
Cansel
Umay
Suan gökçe diyoruzsizce ?