Canım bebeğine herşeyi anlatmak en öğretici şey inan bana...Mesela eline bi küp aldı dişliyor diyelim, sen oradaysan hemen ""aa eline kırmızı bir küp almışsın", ya da topa ellediyse "top hem yuvarlak hem yeşil", ya da mutfaktaysanız "işte bak bu turuncu mercimek bunla çorba yapıyoruz" vs. gibi...Yani o anda ne yapıyorsanız onu anlatacaksın...Konuşmaya başladığında ise şaşkınlıklar içince anlattığın herşeyi onun da söze döktüğünü göreceksin :))
Bir de aklıma gelen bultak oyuncaklar var, kare üçgen yıldız gibi şekilleri kutudan atıyor, çocuk bunlarla hem renkleri hem şekilleri öğreniyor hem de el becerisi gelişiyor..
Sonra aynı tekerlemeleri defalarca söyle, hep aynı şeyi söylüyorum diye düşünme, çocuklar yinelenen şeyleri severler, hem de zeka gelişmine de yardımcı olurmuş kafiyeli şarkılar tekerlemeler..İşte fış fış kayıkçı, ortada havuzcuk, otobüs gelmiş gibi şeyler..Bunların sonuna bir de onu gıdıklama gibi eğleneceli sarılmalı öpmeli bölümler eklersin daha da eğlenir...
Havalar ısınıyor artık mümkün olduğunca dışarı çıkar parka götür başka çocukları görmek bile başlıbaşına eğlence kaynağı miniklere...
Çocuklar için resimli kalın kartondan sayfaları olan çok güzel kitaplar var..Bunlardan mutlaka almalısın, inan sen okudukça o da çok ilgilenecek...Benim 25 aylık kızım bütün kitaplarını benim ona okuduğum şekilde tekrar ediyor, kendi kendine kitaplarla uzun süre oyalanabiliyor, ne ara öğrendi diyorlar ee diyorum ben doğdu doğalı okuyorum o da şimdi hafızaya aldıklarını dışarı döküyor...
Bir de mandallara bayılırdı benim kız o yaşlarda, önüne bir de kutu koy, doldurmayı boşaltmayı öğrensin :))
Canım aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir :)