oyunlar

badem85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
109
1
46
İstanbul
arkadaşlar bebeğim bir yaşında. piyasada bebeklerle oynanacak oyunlarla ilgili kitaplar var. bunlardan alanınız oldu mu?
onunla oyunlar oynarken bir şeyler de öğretebilir miyim? sizler bebeklerinizle ne tür oyunlar oynuyorsunuz?

benım bebegım yok :) ama bır yegenım var onun örneğini vereyım onun bir oyuncağı var peluş bir tavşan cici bişey ama
pek yüzüne bakamazdı bu oyuncagının neyse sonra ben aldım bu oyuncagı ıste hıkaye kurarak anlatıyorum tavsancık
saklanmış diyorum saklıorm koltugun arkasına kafasını cıkarıp ceee diyrum sonra zıplaya zıplaya yurutuyorum fln
oturtuyorum hanıymıs tavsancıgın burnu burdaymıs deyıp gösterıyorum oturtuyorum işte tavsancık üzülmüş deyip
tavsanın elelrıyle gölzeırnı kapatıyorum fln yanı belkı dedıkelrımı anlamıyo ama tonmlamayla anlamasını sağlamaya çalışıyorum
sonra baktım yegenımde
başlamış öyle yapmaya daha konusamıyodu ama tavsanı alıp oturtmaya calısıodu oturunca bıdı bıdı bişiler söyluyodu
sıkılınca atıyo sonra alıo nennı yaopıyo oyun kuruyo kendı kendıne onu sallıyo kollarında daha 1 yasına gelmeden yapıyodu bunalrı su an 1,5
yasında yanı senın eğlendırerk analttıgın hersey ona öğretici gelır canım :) yerı gelır bi çorabı konusturursun yerı gelır
ayıcıgı masayı yeter kı eğlensın ve yenı pencereler açsın ona :) kı ben teyzesıyım annenın bunalrı yapması daha baska bişey
çocuk herseyı annesinden daha kolay alıyo diğer insanlara göre :) sımdı ben kızkardesıme gıdınc ekoşa koşa tavsanı getırıo oynayalım die :)
nacizane benım söyleyecekelrım bunalr....anneler daha ıyı bılır mutlaka :)

bir de 1 yasında ama bebeklık evresını daha yavas yavas aşıcak onun ıcın kıtaplı faalıyetler ne kadar gereklı bılemıyorum :26:

Canım bebeğine herşeyi anlatmak en öğretici şey inan bana...Mesela eline bi küp aldı dişliyor diyelim, sen oradaysan hemen ""aa eline kırmızı bir küp almışsın", ya da topa ellediyse "top hem yuvarlak hem yeşil", ya da mutfaktaysanız "işte bak bu turuncu mercimek bunla çorba yapıyoruz" vs. gibi...Yani o anda ne yapıyorsanız onu anlatacaksın...Konuşmaya başladığında ise şaşkınlıklar içince anlattığın herşeyi onun da söze döktüğünü göreceksin :))

Bir de aklıma gelen bultak oyuncaklar var, kare üçgen yıldız gibi şekilleri kutudan atıyor, çocuk bunlarla hem renkleri hem şekilleri öğreniyor hem de el becerisi gelişiyor..

Sonra aynı tekerlemeleri defalarca söyle, hep aynı şeyi söylüyorum diye düşünme, çocuklar yinelenen şeyleri severler, hem de zeka gelişmine de yardımcı olurmuş kafiyeli şarkılar tekerlemeler..İşte fış fış kayıkçı, ortada havuzcuk, otobüs gelmiş gibi şeyler..Bunların sonuna bir de onu gıdıklama gibi eğleneceli sarılmalı öpmeli bölümler eklersin daha da eğlenir...

Havalar ısınıyor artık mümkün olduğunca dışarı çıkar parka götür başka çocukları görmek bile başlıbaşına eğlence kaynağı miniklere...

Çocuklar için resimli kalın kartondan sayfaları olan çok güzel kitaplar var..Bunlardan mutlaka almalısın, inan sen okudukça o da çok ilgilenecek...Benim 25 aylık kızım bütün kitaplarını benim ona okuduğum şekilde tekrar ediyor, kendi kendine kitaplarla uzun süre oyalanabiliyor, ne ara öğrendi diyorlar ee diyorum ben doğdu doğalı okuyorum o da şimdi hafızaya aldıklarını dışarı döküyor...

Bir de mandallara bayılırdı benim kız o yaşlarda, önüne bir de kutu koy, doldurmayı boşaltmayı öğrensin :))

Canım aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Son düzenleme:
ben bir okul öncesi öğretmeni adayıyım. sana tavsiyem ilk önce bir gelişim kitabı alman. HALUK YAVUZER in kitapları bu konuda sana çok yardımcı olur. böylece gelişimi için neler yapabileceğini görürüsün. ona göre sen bile oyunlar uydurur, ona katılırsın. ayrıca daha kaliteli zaman olur, ileri ki zamanlar içinde seni geliştirir.

fisher pirce ürünlerinden alabilrisin , egitici oyun setleri var.
resimli kitaplar var ilk kelimelerim diye , onlardan alip ona hem resmini gösterirsin hem de okursun , sonra formlardan bahsetmis arkadas onlardan alabilirsin, bebegin erkek ise toptan cok hoslanacaktir benimde 18 aylik oglum var 10 ayindan itibareb top meraklasi :emir_beb

teşekkür ederim hepinize. kızımla oyun oynarken bişeyler de öğrensin eğitici olsun istiyorum. tabi birde oynadığım oyunları çeşitlendirmek. haluk yavuzer in kitaplarına bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…