Ben bu yollardan geçeli 20 seneden fazla oldu, onun için ne oyuncaklar almıştık tamamen unuttum. Ancak, söyle 7-8 aylıkken falan küçük karton bir kutunun bile çok ilgisini çektiğini hatırlıyorum oğlumun. O kutuyu bir açar, bir kapar sağını solunu inceler, uzun zaman oyalanırdı. Bizimkinin eline aldığı şeyleri ağzına götürme huyu olmadığı için, uygun bir şeydi karton kutu, ama gördüğünü ağzına götüren çocuklar için uygun olmaz tabi. Bu tür şeylerin de çocukların el becerisini geliştirdiğini düşünüyorum, yani sırf oyuncak değil etrafındaki herşeyi inceliyor çocuklar, kendi elleri, ayakları vs. den başlayarak.
Aldığınız oyuncaklardan ışıklı olanlar da biraz tereddüt ettim. Gerçi bu oyuncakları görmüş değilim, siz de mutlaka dikkat etmişsizdir, ama ışıklar çok fazla yanıp sönüyorsa biraz sersemletici bir etki yapmıyor mudur acaba?
Daha ileri yaşlarda da naçizane tavsiyem, oyuncaklarının hepsini ortada tutmayın, bir kısmını kaldırın, unutsun onları sonra onları çıkarıp, başka bir bölümünü kaldırın. Çünkü bir süre sonra bıkmaya başlıyorlar aynı oyuncaklardan, yenilerini almakla başa çıkılmaz oluyor.
Güle güle, iyi günlerde büyütün yavrunuzu.
kizim 9 bucuk aylik su anda neredeyse her sey ilgisini cekiyor,oyuncaktan mutfak gereclerine,sandalyeden kapi kollarina kadar herseye dokunmak ve cogunun da tadina bakmak istiyor.Kizimin ilk aylarda en cok ilgisini ceken sey,gardolabin ustune koydugumuz bir oyuncaginin karton kutusuydu.Daha iki aylikken surekli ona konusurdu,agulardi,gozunu acinca o yana bakardi :) Cok hosuma giderdi o halleri,hatta o kutunun bir tarafini cerceveletip odasina asmayi bile dusundum,o kadar vakit gecirdi ki yavrum onunla.Donencesinin markasini hatirlamiyorum,yurt disindan cok bilindik olmayan bir markanin urunuydu ama cok eglendi kizim onunla.Hala daha muzik cikan kismiyla(ortada muzigi veren pilli yuvarlak kisim)cok oynar ve o muzigi nerde duysa tanir.Onun disinda yine chicco aktivite oyuncagi hediye gelmisti ve 4 ayliktan itibaren farkli sekilde de olsa hemen hemen her gun onunla severek vakit gecirmistir.
şimdide playskoll konuşan süpürge alıcam harika bişey oda müzikli değişikbişey hem süpürüyo hem konuşuyo tavsiye ederim kız bebeklere süper
Arkadaslar merhaba,
4,5 aylık oğlum var, ona oyun halısı almayı düşünüyorum.Sizce Tiny Love'in Maymun adasını mı aliyim,tekmele ve oyna'sini mı?
teşekkür ederim:)
Boyle bir konu basligin acilmasina cok sevindim.ben amerikada yasiyorum su an icin bebegin konusmasina daha zaman oldugu icin turkce konusan ogreten oyuncaklar konusunda daha arastirmama zaman var ama gelistirici ogretici oyuncaklar icin her zaman bilgi paylasimina hazirim.tayyare bu bahsettigin oyuncaklar babies r us ta bulunabilir mi ya da internet sitesi var mi?ben genelde fisher price oyuncaklarini aliyorum simdilik oyun parkinda cok iyi vakit geciriyor oglum.benimki de 12 haftalik senin bebegine yasca yakin.gecenler de cilgirak da aldik baya bi cesit ama hepsi ilgisini cekmedi umarim zamanla oynamaya baslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?