Oyun, oyun , oyun..yeter yaaa:((

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
31
4 yasinda bir evladim var...ama ozellikle son 1 haftadir oyun krizi yasiyoruz..ya yemin rderim.hic abartmiyorum 5 dakikacik.oyunn oyanamadan duramiyor ya...üstelik oyun arkadasi da benim:( cevrede hic cocuk yok yaşiti...okula da gitmiyor krese falan..oyun gruplarina hic biyetr verecek maddi durumum yok..zaten asgari ucretle geciniyorz kirada zar zor...esime oyun grubuna verelim.tarzi bise desem yazik tepkisini siz dusunun artik:( durumum olsa mutlaka yollardim oyle yerlere..ben elimden geldince oynuyorum...bakij bugunki oyunlari anlatayim.size...zaten.gozunu acar acmaz benle oyna diyor..tek.lafi bu oldu sayikliyor resmen.. kahvaltidan sonra evi onun icin yarim yamalak toplayip oyuna koyuliyoruz..ozellikle 2 haftadir bu halde cocuk oyinsuz duramiyor...saklambac oynadik uzun sure..pesine yakalamaç..peşine hayal.gucüyle resim yapma oyunu...pesine yapboz oyunu..evcilikler...ama ben pert durumda hissediyorum..cunku bende yetiskinim ve artik zorla yapiyorum.bunlari hic ama hic icimden gelmiyor...ben biraz dinleneyim yeter hadi sende şunlarla oyna dedigimde agliyor ...kimse benle oynamicakmi ben cok bunaldim falan neler diyor bana:(...kendime vakit ayiramiyorum surekli yakamda hissediyorum.onu...bazen uyanma saatlerinde bile huzursuz oluyorum daha kahvalti keyfi yapamadan baslayacak cunku hadi saklambac hafi yakalamac falan......yatana kadar ayniyiz ....ben ne yapabilirim arkadaslar....babasi cok yogun calisiuor ustune eve gelince ders yapiyor sinavlari var...yarim saat 1 saat o vakit geciriuor ama geri kalanlarda benim durumum bu iste...telefonda arkadasimla konussam.çekiştiriyor kapat oynayalim diye ..asla tel.konusmaso sık yapmam ve kisa keserim ustelik....sık sık parka goturuuyprum orda da enerjisini atamiuor eve gidelim.deyince evde ne oynucaz diyor...parkta yeterince oynadin ya diyorum illede karsi cikiyor....hayatim.oyun oldu yemin ederim ya..cok sinirim bozuk hatta alt ust suan:(..birde bise sorucam size...bunun caresi kardeş olabilirmi...yada hepten mi depresyona girer...yada ben hepten mi kafayi yerim 2 cocukla....cunku kendimde ogücü gormuyorum...kendime vakit ayirmayi cok seviyorum 1.coccukda baya psikolojil.olarak etkilendim 2.yi dusuunemiyorum...ama o iyi olucaksa yaparim diyorum.bazen...ozamanda kiskanclik falan..ben gercekten o gücü kendimde bulamiyorum..ya da bencilluk mi ediyorum hic bilmiyorum:( nolur biseyler deyin iyi degilim:(

O yaştaki çocuğun oyun oynamak istemesi normal. Dışarıda enerjisini atabilseydi( kreş arkadaş vs) sizi bu kadar yormazdi. Bütün gün evde olduğu için sizinle ilgileniyor. Dikkatini çizgi filmlere vs. çekebilirsiniz ancak bir arkadaş bulsa ne güzel olurdu.

O yaştaki çocuğun oyun oynamak istemesi normal. Dışarıda enerjisini atabilseydi( kreş arkadaş vs) sizi bu kadar yormazdi. Bütün gün evde olduğu için sizinle ilgileniyor. Dikkatini çizgi filmlere vs. çekebilirsiniz ancak bir arkadaş bulsa ne güzel olurdu.
Hergun gorusebilecehi arkadas yok.malesef..napicami bilmiyorum suan uyudu ve benn okdar mutluyjm ki kafa dinlicem diye:((

Merhaba. Maddi imkansizlik varsa ikinci cocugu dusunmeyin isterseniz. Devletin ana okullari var. Baktiniz mi fiyatlarina? Cüzi rakamlar olmali. Ya da belediyelerin cocuk bakimevleri ya da oyun gruplari var. Kaymakamlik egitim yardimi yapiyor. Iyi arastirin. Allah kolaylik versin.

devlet kreşlerini düşündünüzmü?daha uygun olabilir
o yaştaki tüm çocuklar oyun ister ve arkadaşı yoksa sizden bekler
oyun için kardeş yapılmaz neticede kardeşi oyun yaşına gelene kadar daha zor olacak sizin için

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ucretsiz belediyenin oyun etkinlik gruplari oluyo oralara da goturebilirsiniz.

Asgari ücretle zor geçiniyoruz diyorsunuz üzerine kardeş mi yapsam diye soruyorsunuz?Pes.

Zaman koyun oyuna satte gösterin ve saat oraya geldiğinde annenin zamanı deyip gene gösterin.

Annenin zamanını gösterene kadar saat beklemesi gerektiğini öğrensin.Birkaç gün mücadele eder

siz kararlı olursanız kabullenir.

devlet kreşlerini düşündünüzmü?daha uygun olabilir
o yaştaki tüm çocuklar oyun ister ve arkadaşı yoksa sizden bekler
oyun için kardeş yapılmaz neticede kardeşi oyun yaşına gelene kadar daha zor olacak sizin için
Aylik 250.tl aidat...diger masraflar haric ...durumumu yok canm oyun icin boyle ekstra bir maddi durumda degiliz yoksa ben hic dusunmeden verirdim

Cikariuorum hergun sokaktayiz artik utaniyorum kendime aciyorum ya

Niye utaniyosun canim cocuk icin onemli ihtiyac temiz hava park bahce..

Yasitlari olan arkadas cocuklariyla biaraya getirebilirsiniz..

Oyle boyle buyuyeekler iste Allah saglik sihhat kolaylik versin.

Aylik 250.tl aidat...diger masraflar haric ...durumumu yok canm oyun icin boyle ekstra bir maddi durumda degiliz yoksa ben hic dusunmeden verirdim
Allah kolaylık versin size.bu durumdayken ikinci bebek çok daha zorlar sizi.biraz çıkın dolaşın akranı olanların,oynayabileceği çocukların yanına gidin komşu akraba gibi

Onunla güzel bir iletişim geliştirin ve sizin de işinize yarayacak oyunlar türetin. Yastıkları düzeltme oyunu, gülen suratlı omlet yapma oyunu, çamaşır makinasına kim daha çok kirli dolduracak oyunu, gibi.
Başka bir şeylerin eksikliğini yaşıyor ve bunu oyun talebiyle dışa vuruyor olabilir, belki sevgi, belki ilgi, belki yaşıt arkadaş.
Onu bu dönemde yalnız bırakmayın, eksikliğini çektiği şeyden mahrum bırakmayın; ama kaliteli ve bol konuşma / muhabbet içeren bir iletişim geliştirmeye özen gösterin. Klasik bir anne olmayın, daha sohbetkâr, daha akılcı davranın.

Merhaba. Maddi imkansizlik varsa ikinci cocugu dusunmeyin isterseniz. Devletin ana okullari var. Baktiniz mi fiyatlarina? Cüzi rakamlar olmali. Ya da belediyelerin cocuk bakimevleri ya da oyun gruplari var. Kaymakamlik egitim yardimi yapiyor. Iyi arastirin. Allah kolaylik versin.
Belediyelerin kini hemen yarin arastiricam canim

2. Doğup büyüyüp oyun arkadaşı olana kadar sizinki okula başlar zaten.. maddi manevi hazır değilseniz 2. Çocuk kararini dikkatli verin derim..

Her çocuğun belli dönemleri oluyor bu ara oyun çılgınlığı yaşıyor olabilir.. bu günleri de ariyor insan gün gelince..

kızım da 12 saat kesintisiz oyun oynardı benimle bayılacak kadar yorulurdum.. çareyi 1 hareketli oyun ardından oyum hamuru gibi "oturmalı" oyun.. sonra hadi kek yapalım.. hadi markete gidelim.. dönünce bebekleri yıkayalım küvette gibi çözümler de buldum.. sürekli "koşmalı" oyun aşırı geliyordu bana..

Yaaa çok ararsınız bu günleri.iki kelimecik konuşsun diye ne taklalar atıyorum benim ergen oğlumla.daha dün gibi sürekli oyun oynamak istemesi:110:özledim o günleri.bazen küçülsen keşke diyorum,artık hiç ihtiyaç duymuyor gibi bana.tabi sevgilisi,arkadaşları ,okulu vs.derken bana hiç vakti yok beyimizin.ama söylesem anne saçmalama.ay kıskandım mı ne:KK45:neyse kendi kendine oyalanabileceği oyunları bulabilirsiniz deneyerek.ki bunlar çok pahalı şeyler olmak zorunda değil,oğlum mesela bir dönem oyuncakları yerine mutfak eşyalarına bayılıyordu onlardan oyun kuruyordum bir müddet oynuyordu.okula başlayınca size bağımlılığı bitecek zaten.

Sosyalleşme zamanı gelmiş çocuğunuzu bir oyun grubuna götürecek paranız yok ve siz acaba ikinci çocuk çare olur mu diyorsunuz. Yani ne desem bilemedim

Onunla güzel bir iletişim geliştirin ve sizin de işinize yarayacak oyunlar türetin. Yastıkları düzeltme oyunu, gülen suratlı omlet yapma oyunu, çamaşır makinasına kim daha çok kirli dolduracak oyunu, gibi.
Başka bir şeylerin eksikliğini yaşıyor ve bunu oyun talebiyle dışa vuruyor olabilir, belki sevgi, belki ilgi, belki yaşıt arkadaş.
Onu bu dönemde yalnız bırakmayın, eksikliğini çektiği şeyden mahrum bırakmayın; ama kaliteli ve bol konuşma / muhabbet içeren bir iletişim geliştirmeye özen gösterin. Klasik bir anne olmayın, daha sohbetkâr, daha akılcı davranın.
Zaten cok uzuluyorum bazen dayanamayip yeter oynamiyorum.artik.dedigimde acaba eksiklik.hissedermi diye...ama.hissediyor belliki benle.oynarken bi anlik.unutuyor ama.ben yemek yapinca yada kendimi dinleyince ozaman da ona uzuluyorum.hallerine...muahbet de ederiz cok.ama bilmiyorum iste:(

Back