- Konu Sahibi umutbizimolsun
-
Selam kızlar ekimde ilk denememden negatif almıştım.Dün Bismillah deyip dondurulmuş tedavime başladım hayırlısıyla dualarınızı bekliyorum.
yeni yılda yeni tedavi umarım uğurlu gelir sana, kalbinden geçen biran önce gerçek olsun..
canımm arkadasımm dualrım hep senınle cok yaklastın bebişineAllah razı olsun ayşe rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
zor canımm bu gunlerde kötu hıssedeceksen ama bır haftaya kadar yenı tedavıyı dusunmeye baslayavcaksın hepımız yasadık o acılarıslm arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ,bende başarısız tüb bebek magdurlarındanım,ikinci tüp bebek tedavimde başarısızlıkla sonuclandı,DUNYAM BAŞIMA YIKILDI
inan çigdem 32 bugun yaptırmış olsam, sadece te embriyo isterim. çogul gebelik hiç bir sorun olmasa bile literatürde riskli gebeliklerin içinde . bu arada yaşadığım ohss yi yazmayı unutmuşum. bunu da çeken bilir . karnının 1 gecede 6 aylık hamile kadar çıkması. karından su aldırmalar. nefes alamama.
senin için en hayırlısı neyse o olsun. ama o genelge hazırlandıysa ben ve benim gibi magdurların yaşadıkları göz ardı edilmmemiştir. senin bu kaçıncı ve nerde yaşıyorsun bilmiyorum. ama acil durumlarda tüp bebek hastalarına müdahale edilecek deneyimli doktorlar bile az.
dualarım tüm umutla bebek isteyen çiftlere...
her zaman senınle bebısının buk buklarını duymussun
hadii gozun aydınn canımm bızede dua et bol bol
kızlarrr nasılsınız
ben bu gün gentik testlerimin sonuçlarını aldım
kendi dr göstermem zaman aacaktı oradaki dr rica ettim baktı hiç bir şey yok dedi
Ok sevindim yaaaa
yetercim cnm çok sevindim bak yavaş yavaş güzel gelişmeler başladı rabbim bu tedavinde bebişini verir inş kucağına..
arkaşlar . hepimiz aynı senaryoyu farklı zamanlarda farklı yönetmenlerle geçiren oyuncularız. bende siteyi yaklaşık 3 yıl önce keşfetmiştim. ilk spermiyagram testimizle..
yaklaşık 4,5 yıllık evliyiz. çok cocuk için yanıp sönmesemde olursa ii olur diyordum. ve doktorla yaşamaya başladım. öncelikle her ne yapılacaksa benimle onu yapmak eşimle alakalı işlemler için onu hastanelerde süründürmek istemiyordum. kendi kontrollerimi yaptırmıştım hemde 1 ine 2 sine inanmayarak bir kaç doktorda. sorun yoktu. bir kaç ay takip birkaç ay ilaç. hayır olmuyor. hiç unutmam bir bayan doktor. silahta kurşun yoksa atış yapmanın bir anlamı yok demişti. o sözden etkilendim eşimide kontrol ettirmeye karar verdim. sizlerde de aynı şey oldu mu bilmem ama ilk tepki sürekli ertelemek oldu. böyle de 1 yıl geçti. nihayet gerekli perhiz süresiyle bi cumartesi sabahı testimiz için merkeze gittik. iticiydi. konuşmadık bile üstüne. akşama sonuç çıkar dediler. geçerken testi aldım. arabada zarftan çıkardım. işte """neden olmuyor """ sorularının cevabı orda yazıyordu.ileri derecede hareket ve morfoloji problemi ama sayıda sorun yok.akşam internette k.k ünde ilgili yazıları okuyor öğreniyorum.
eşimden ayrı doktor doktor gezmeye başaldım. ne yamyamlar ne umut tacirlerinden sonra. tüp bebek yapmaya karar verdik. doktora 3. gün gidecektik. 3 gün gelmedi bir türlü. yine test yaptım. yok bişey tam çöpe atarken belli belirsiz bir çizgi. inanamadım. ertesi gün doktordayım evet hamileyim. fakat akşama kanamam başladı. kimyasal gebelik geçirmişim.yine k.k sayfasında bu sefer o deneyimleri kuyorum.
2 ay sonra tedaviye başladık. kafamda sorun yoktu. 13 yumurta 8 döllenme 4 ü 1. kalite. sıkı durun... hayatımda itiraz edemediğim tek kararla 4 embriyo transferi. o anın her saniyesi aklımda. transfer masasına yatmadan. ya hepsi tutarsa dedim. her 100 transferden 3 ü çogul olur cevabını aldım. neyse dedim. kan tahlili sonuc coğul gebelik 600 lü bir rakamdı. bekliyoruz keseleri doktor burası kalabalık dedi. ne o 3 üz mü dedim. hayır 5 dedi. embriyoların 1 i bölünmüştü. hiç dua ettiniz mi kalbi atmasın diye. ben ettim. 5 iz gebelik. zamanlı doğum imkansız.. erken doğum kuvez bebek anomalileri... hamile kaldına sevinememek ne demek ben bilirim.
her hafta 1 i 2 sinin kalbi attı. bebekler büyümeye başladı.kusmalar günde 10-14 kez. bir damla suya hasret günler. ne yapacağız dedik. redüksiyon dediler. ist. a redüksiyon için gittik. 3 bebeğimin ölüşünü izledim. kumar oynamıştık.
normalde 5 ten 2 ye redüksiyon çok az ihtimalle yaşardı. benim bebeklerim--kızlarım--- devam ediyordu.derken kanamalar başladı. plesenta primera başlangıc. bebeklerimden bir tanesinin plesentası rahim ağızına büyüor. kanama gittikçe artıyordu.
kanda enfeksiyon riski arttı. ben susuzluk sebebiyle böbreklerim ağrıyor derken doğum ağrıları çektiğimi bilmeden günler geçiyordu. 2 günde bir acil... hastane ..... bu günlerden birinde bebeklerimizden birinin suyunun bittiğini öğrendik. yıkıldık. yeniden redüksiyon ddiler artık hayır dedim. suyu hiç kalmadığı halde yaşıyordu.%100 sakat bebek.
artık hastaneye yatmak zorunda kaldım kanmalar nedeniyle. bir gün suyum geldi. diğer bebeğim doğmaya kalktı. artık yeter dedik. suni sancıyla doğum yaptım. arkasına anestezisiz kürtaj... o gece sabah oldu...
o nedenle sitedekiler ne derse desen en fazla 2 embiryo transferini destekliyorum. yasa haklı. kuvezlerin gecesi 1000 tl. hangi aile 1 aylık masraf karşılayabilir. devlet hastanelerinde yeterli yeni doğan hemşiresi bile yok.1 kuvezde 2 bebek.. kuvezdeki oksijen sorunu nedeniyle kaç bebbek kör oldu. erken doğum nedeniyle kaç bebek ve anne öldü. biz ne yaparsak yapalım. yaradan yazımıza anne baba olmayı yazdıysa olacak. birileri yad a birşey sebeb olacak sadece.
şu an yeniden o anları yaşamaya gücüm yok. kabullendim. kimseye imrenmiyorum. tekrar tedavi istemiyorum. her ay en az 2 test çubuğu::))) sanırım5 er 10 ar milyondan bir tüp bebek parasıda oraya gitti. hep aynı eczanden alamıyorum artık. kadın ben bıktm sen bıkmadın diyerek koca bir paketi verecek bana artık :::))
allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
kızlarrr nasılsınız
ben bu gün gentik testlerimin sonuçlarını aldım
kendi dr göstermem zaman aacaktı oradaki dr rica ettim baktı hiç bir şey yok dedi
Ok sevindim yaaaa
bende bu gün bismillah dedim 10 gün sonra adet gelicek dedi 2.günü başlıyacakmışız lucrin tedavisine başla dedi bakalım dua edin tek gücüme giden geçen yılki dosyamı verdiler gebelik pozitif diye yazılmış doğsaydı keşke bu yolları tekrar yürümek zorunda kalmasaydım diye neyse yarın toplantı olacakmış konseye gireceğiz ben gidemiycem eşim gidecek hayırlısı
süper haber bu çok sevindim :) hadi bakalım güzel haberler başladı diyelim
bende bu gün bismillah dedim 10 gün sonra adet gelicek dedi 2.günü başlıyacakmışız lucrin tedavisine başla dedi bakalım dua edin tek gücüme giden geçen yılki dosyamı verdiler gebelik pozitif diye yazılmış doğsaydı keşke bu yolları tekrar yürümek zorunda kalmasaydım diye neyse yarın toplantı olacakmış konseye gireceğiz ben gidemiycem eşim gidecek hayırlısı
slm arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ,bende başarısız tüb bebek magdurlarındanım,ikinci tüp bebek tedavimde başarısızlıkla sonuclandı,DUNYAM BAŞIMA YIKILDI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?