Selamlar!
ÖYP'nin ilan şartlarına göre değişir bu sorduğunuz sorunun cevabı. Bazı ilanlar sadece lisans mezunu olma şartı koşarken, bazı ilanlar lisans mezunu olma veya bu alanda yüksek lisans yapıyor olma şartı arayabiliyor. Açıklanan kontenjanlara bakarak bu konuda daha tatmin edici cevaplar bulabilirsin. :)
Bunun dışında ÖYP'yi kesinlikle garanti bir maaş kapısı olarak görmemen gerekli. Bunu akademik hassasiyetlerim yüzünden söylemiyorum. ÖYP seni bir sorumluluk altına sokan bir süreçtir. Zorlanabilirsin, bırakmak isteyebilirsin. Normal bir devlet memurluğu değil anlayacağın. Bir yandan da tabi akademik anlamda çalışma yapabilecek misin, onu değerlendirmen gerekiyor.
Merhaba bu oyp nin sureci tam olarak nasil hangi okulda yuksek lisansini yapacagina senmi karar veriyrsun basvurunu o uni ye mi yapiyorsun ve basvurular ne.zaman biraz arastrdim isfedigim cevaplari bulamadim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Maaş konusuna gelince bir ÖYP araştırma görevlisinin maaşı 1800 lira değil 2350 lira civarıdır. Bu Doğu ve Batı'da farklılaşabilir ama bundan az olmaz. Geliştirme ödeneği olan yerlerde çok daha artabilmektedir.
Alıyorsunuz. Çünkü araştırma görevlisi oluyorsunuz zaten. Doktoranızı tamamladıktan sonra kadro açıldığı an Yrd. Doç. Dr. olarak atamanız yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?