How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

öyp ile ilgili soru...

kend

adaletin AMENNA...
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.823
0
156
Diğer
merhaba arkadaşlar..
okulun bitmesine az bir süre kala mesleki anlamda ne yapacagım konusunda çok ikilemdeyim..not ortalamam iyi sayılır okulda kalmakta güzel bir fikir gibi geliyor çünkü bölümün ataması çok yok ve kpss ve kurum sınavları gözümü çok korkutuyor kendimede güvenemiyorm.
ayrıca ailemdende mezun olunca çok yardım almak istemiyorum. öyp de maaşlı başladıgını ögrendim hoşuma gitti yabancı dil için destek alıyorum alesede çalışabilirim ama aklıma takılan bişeyler var öypden atanma durumundada yüksek lisansa başvurmuş olma başlamış olma şartı var mı? :18::18::18::18::18:

Selamlar!

ÖYP'nin ilan şartlarına göre değişir bu sorduğunuz sorunun cevabı. Bazı ilanlar sadece lisans mezunu olma şartı koşarken, bazı ilanlar lisans mezunu olma veya bu alanda yüksek lisans yapıyor olma şartı arayabiliyor. Açıklanan kontenjanlara bakarak bu konuda daha tatmin edici cevaplar bulabilirsin. :)

Bunun dışında ÖYP'yi kesinlikle garanti bir maaş kapısı olarak görmemen gerekli. Bunu akademik hassasiyetlerim yüzünden söylemiyorum. ÖYP seni bir sorumluluk altına sokan bir süreçtir. Zorlanabilirsin, bırakmak isteyebilirsin. Normal bir devlet memurluğu değil anlayacağın. Bir yandan da tabi akademik anlamda çalışma yapabilecek misin, onu değerlendirmen gerekiyor.

Merhaba bu oyp nin sureci tam olarak nasil hangi okulda yuksek lisansini yapacagina senmi karar veriyrsun basvurunu o uni ye mi yapiyorsun ve basvurular ne.zaman biraz arastrdim isfedigim cevaplari bulamadim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Selamlar!

ÖYP'nin ilan şartlarına göre değişir bu sorduğunuz sorunun cevabı. Bazı ilanlar sadece lisans mezunu olma şartı koşarken, bazı ilanlar lisans mezunu olma veya bu alanda yüksek lisans yapıyor olma şartı arayabiliyor. Açıklanan kontenjanlara bakarak bu konuda daha tatmin edici cevaplar bulabilirsin. :)

Bunun dışında ÖYP'yi kesinlikle garanti bir maaş kapısı olarak görmemen gerekli. Bunu akademik hassasiyetlerim yüzünden söylemiyorum. ÖYP seni bir sorumluluk altına sokan bir süreçtir. Zorlanabilirsin, bırakmak isteyebilirsin. Normal bir devlet memurluğu değil anlayacağın. Bir yandan da tabi akademik anlamda çalışma yapabilecek misin, onu değerlendirmen gerekiyor.

Demin alinti yapmadan yazdimda bu oyp hakkinda bildiklerunizi yazarmisiniz utte bir soru da sordum sureci ni.merak.ediyorum

Merhaba bu oyp nin sureci tam olarak nasil hangi okulda yuksek lisansini yapacagina senmi karar veriyrsun basvurunu o uni ye mi yapiyorsun ve basvurular ne.zaman biraz arastrdim isfedigim cevaplari bulamadim

üniversitelerin duyurularını takip etmeniz gerekiyor. aldığınız ales puanı ve yds puanınıza göre tercih yapıyorsunuz ve program sizi bir üniye atamanızı yapıyor. öyp ile kadrolu atama gerçekleşiyor tam olarak kaç yıl bilmiyorum ama öyp ile atanınca zorunlu görev yılınız oluyor. atandığınız ünide zorunlu görev yılınızı tamamladıktan sonra isterseniz kontenjan açan başka ünilere başvurabiliyrsunuz. yakşalık 1800 tl maaş ile başlanıyor. 2 yıl yüksek lisans 4 yıl doktora eğitimi tamamlandıkran sonra kurul toplanıyor ve yeterlilik sağlarsanız yar doçluğu alırsınız.

Peki bu atamardan ssnraki ilk.surecte yukselisans donemi mi zorunlu gorev oluyor ve bu asamada maas aljniyormu

ÖYP ile ilgili akademik personel forum var oradan bunları takip edebilirsiniz. Ben yine de size kısaca bir bilgi vereyim;

ÖYP yani öğretim üyesi yetiştirme programı, yeni açılan üniversitelere kalifiye öğretim elemanı yetiştirmek maksadı ile oluşturulmuş bir program. Bu programa yerleşmek için ÖYP puanına sahip olmanız gerekir. ÖYP puanı; ilgili alanda ALES puanınızın %60'ı, lisans not ortalamanızın %25'i ve yabancı dil puanınızın %15'inden oluşur. (Yabancı dil puanı zorunlu değildir ancak yabancı dil puansız öyp puanınız da düşecektir. Ayrıca dil puansız bir yere yerleşirseniz 2 yıl içinde dili öğrenmek ve sınavı vermek zorundasınızdır)

Her yıl Temmuz - Aralık aylarında Yöl tarafından kadrolar açıklanır. Aynı ÖSS'de tercih yapar gibi bu açılan kadrolardan şartlarına uygun olduklarınızı tercih edersiniz. 10 tercih hakkınız vardır. Tercihleriniz de ÖYP puanınız kullanılır. Daha sonra aynı yine ÖSS gibi YÖK tarafından yerleşme sonuçları açıklanır. Bir yere yerleştiyseniz oraya gider ve çalışmaya başlarsınız. ÖYP bir devlet memurluğudur.

Ancak yerleştikten sonra şöyle bir durum ortaya çıkmakta. Örneğin; ben RTS bölümü lisans mezunuyum. Çukurova Üniversitesi'ni tercih ettim ve yerleştim diyelim. RTS bölümünün yüksek lisans ve doktora programı henüz Çukurova'da olmadığı için ben RTS bölümünün yüksek öğreniminin olduğu bir üniversiteye görevlendirileceğim. Misal; Marmara Üniversitesi. 6 yıl orada yüksek lisans ve doktora eğitimimi tamamladıktan sonra Çukurova'ya döneceğim ve 6 yıl zorunlu hizmet vereceğim Çukurova Üniversitesi'ne. Görevlendirme olduğu zaman senet imzalanır. Ben eğer 6 yıl Marmara Üniversitesi'nde eğitim gördükten sonra veya eğitim görürken yarıda bırakmaya karar verirsem tazminat öderim. Bu da baya bir para demek.

ANCAK ben ÖYP'de RTS alanının yükseköğreniminin olduğu bir okula yerleştiysem. O okula direk yerleşirim, görevlendirme olmaz, senet olmaz, tazminatta olmaz. İstediğim zaman bırakabilirim.

Buna dikkat etmeniz gerek. Sonra pişman olma imkanınız var. Tercih ettiğiniz şehirde 6 yıl sonra yaşamak istemeyebilirsiniz.

Bunun dışında şu an Temmuz kadroları açıklanmış durumda tercihler yarın başlayacak. Kadrolara bakabilirsiniz.

Maaş konusuna gelince bir ÖYP araştırma görevlisinin maaşı 1800 lira değil 2350 lira civarıdır. Bu Doğu ve Batı'da farklılaşabilir ama bundan az olmaz. Geliştirme ödeneği olan yerlerde çok daha artabilmektedir.

Maaş konusuna gelince bir ÖYP araştırma görevlisinin maaşı 1800 lira değil 2350 lira civarıdır. Bu Doğu ve Batı'da farklılaşabilir ama bundan az olmaz. Geliştirme ödeneği olan yerlerde çok daha artabilmektedir.

Cok ozur dilerim bir yerdekafam takildi. Maas kismi. Yerlsetikten aonra 6 yillkk yuksek lisans ve doktora okurrkende maas aliyormjsunuz onu anlamadim

Alıyorsunuz. Çünkü araştırma görevlisi oluyorsunuz zaten. Doktoranızı tamamladıktan sonra kadro açıldığı an Yrd. Doç. Dr. olarak atamanız yapılır.

Back