• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öyle bir iş ki herkes birbirini tanıyor...

Desdemonarch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
162
4
46
Ankara
Arkadaşlar merhaba, bu ilk konum ve kendi kendime işin içinden çıkamadığım için size danışmak istedim.
Kısaca kendimi anlatayım, tiyatro bölümündeyim. Lise sondan beri yani şu an okuduğum okuldan önce de bu işin içinde olduğumdan haliyle çok fazla insan tanıyorum. (Oyuncu, yönetmen vesaire) Aslında herkes için bu böyle, bu işle ilgilenen herkes bir şekilde ya doğrudan ya dolaylı tanıdık çıkıyor.
Benim de diyelim 5-6 sene öncesinden flört ettiğim biri daha sonra ciddi ilişkim olan bir başkasını tanıyabiliyor. Başlarda dert etmiyordum ama artık huzursuz oluyorum. Ne bileyim karşılaştığımda nasıl davranacağını kestiremediğim için denk gelmemeye gayret ettiğim insanlar var. Şimdi hayatımda ilk defa ciddi, kendimi ifade edebildiğim, birlikte çok şeyin üstesinden gelmeye başladığımız bir sevgilim var. 3 yıldır beraberiz ve çok değer veriyorum ona. Özellikle konuşmasak da laf arasında geçmiştir, tanıdığım, vaktiyle hoşlandığım ya da konuşma seviyesinde kalmış bazı insanlar olduğunu biliyor, ben de onun eskiden kimlerle çıktığını merak etmiyorum açıkçası. O kavşağı dönmüş durumdayız ilişki içinde. Ama bazen öyle durumlar oluyor ki, diyelim sevgiliniz bir projeye başlıyor ve işin içindeki önemli bir insan sizin eskiden kısa süre de olsa romantik bir şeyler yaşadığınız biri oluyor, böyle bir durumda ne yapardınız? Daha evvel birkaç kere karşılaştığımızda kibarca ama mesafemi koruyarak aramızda hiçbir şey geçmesinin mümkün olmadığını söylemiştim ama yine de bu kişi ya da daha önce konuştuğum başkaları (3 kişi) karşıma çıkacak diye geriliyorum. Bu olayda örnek verdiğim kişi tanınmış bir sima, deli gibi meşhur değildir herhalde ama televizyonda iş yapıyor, iyi de bir insan ama ben şu an tek bir gereksiz, abartılı merhabasını dahi kaldıramayacağım. Bu bahsettiğim kişilerle öyle ileri giden bir şeyler yaşanmadı, sadece frekansımız tutmuştu, birkaç defa dışarda görüştük, şiirler şarkılar gönderir, oyunu varsa davet eder, ıssız adam modlarında kendince romantizm yaşar vesaire. Ben bu insanların ciddi bir ilişki düşünmediklerini anladığımdan sevgilim olmadan çok önce reddetmiştim, lüzumsuz yakınlıklara girmeye çalışmak meslek hastalığı gibi bir şey. Güzel konuşan güzel adamlar oluyorlar ama gerçekten kendi hayatları darmadağınık, bu noktada kendilerine hayırları yok. Siz saygınızı koruyup efendice çekilince de bu sefer "vay sen ne farklıymışsın, ne iyi insansın, canım dostum" gibi bir ruh haline geçiyorlar. (geçmiş olsun)
Daha gençken belki egomu tatmin ediyordu, herkesin alkışladığı adamla oyundan beraber çıkmak, beni tanıması, gidip kahve içmek vesaire eğlenceli geliyordu herhalde. Ama şimdi düşünüyorum da hiç gerek yokmuş. Böyle durduk yere huzursuz oluyorsunuz sonra. Dediğim gibi diyelim sevdiğiniz, ciddi olduğunuz insanla bu kişilerin yolu profesyonel anlamda kesişti, ne yapardınız? Ben iletişime geçmemek için dört yıldır aynı şehirde olduğumu bile söylemiş değilim mesela bu kişiye. Ama görse ah canım Lorettinacığım diye aşırı samimiyet gösterisine girecek yine.. Karşılaşırsak yanlış anlaşılacak herhangi bir yakınlık göstermemesini rica etsem diyorum. Bu da dert mi demeyin lütfen, kendi eşinizin ya da sevgilinizin eski flörtünüzle aynı şirkette çalışmaya başlaması gibi düşünün. Şimdiden teşekkürler.

Yarın akşama dek provam var ama internet bağlantısı bulduğum sürece takip etmeye çalışacağım. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Derdim tam olarak şu: Sizce bu kişiyle iletişim kurup yanlış anlaşılacak bir tavırdan kaçınmasını rica edeyim mi?

Bir şey olur organizasyon olur denk geliriz çünkü. Sevgilim projenin önemli bir kişisi, bu kişi de en ön safta.. :26:
Rolü bu kişiye verdiklerini söylediğinde erkek arkadaşım, hah dedim sevmediğin ot burnunda biter...

Ben sırf denk gelmeyeyim diye programa bakıp oynadığı günler tiyatronun yakınından geçmiyorum. Erkek arkadaşıma saygısızlık olur gibi geliyor merhabalaşsak bile ne bileyim. Çok mu takıyorum? :44:

Ha bu arada bir de tavsiyede bulunayım, on senedir bu işin içinde bulunan bir genç kadın olarak.
Kızlarınız, etrafınızdaki genç kızlar sırf dizilerde gördükleri için bu adamlarla tanışıp yakınlık kuracak olursa lütfen dikkatli takip edin. Benim ailem tiyatroyu çok sevdiğim için hep destekti ama gözlerini de ayırmadılar üstümden. İyi ki de öyle olmuş, şimdi başka bir seviyede tanıdığım insanlarla belki 18-19 yaşında toyken tanışsaydım travmatik olaylar yaşayabilirdim. Ki üzülerek görüyorum özellikle orta yaşa yakın oyuncu erkekler hele de tiyatrocularsa yani seyirciyle tanışma kaynaşma imkanı olan bir ortamları varsa her türlü şanslarını deniyorlar. Kimseye kötüdür demiyorum, ama hoca-öğrenci ilişkisi içinde dahi başka gözle bakabildiklerini gördüm genç kızlara, (ki benim de başıma geldi, her seferinde refüze ettim, başımda iyi ebeveynler, sağduyulu insanlar vardı çok şükür.) dolayısıyla içerden biri olarak uyarmak istedim. 30'unuza yaklaştığınızda benim diyen "aktör" efendiye pabuç bırakmayacak kadar olgunlaşıyorsunuz belki ama genç kızların ailelerinin temkinli olmasında fayda var. Profesyonel çapkınlar zira. İstisnası da yok gibi bir şey..

Seni iyi anliyorum canim. Benimde zamaninda biriyle cikmisligim vardir, sadece bir kac hafta ama romantikdi gercekten, küs dögüsde ayrilmadik, ben onun yeterince olgunlasmadigina inanmistim, böyle hayatimi yasayim modundaydi ve ben evlenmek istiyordum öyle ayrilmistik, sonrada arkadaslik istemedigim icin görüsmeyi kesmistim. Aradan 8 yil gectikten sonra, ben coktan evlenmisim, nasil oldu nasil etti bir gün en iyi arkadasim geldi bana bu adami anlatiyor, tanismis bir yerde ve kizi davet etmis cikmak icin, yani arkadasima ilgisi varmis. Ay kafayi yiyecektim nerdeyse. En iyi arkadasim, 6 senedir tanistigim her gün görüstügüm kiz, bu adamla ciksa, evlense, eee ben bunun dügününe gitmiyecekmiyim esimle, hadi evlenmediler diyelim, arkadas ortamlarda görüsmüyecekmiyiz?
Valla en iyi arkadasim bile olsa resmen defterden silmistim, sirf bu tarz olaylara girmemek icin.
Yok yani, anlayisli bir esimde yok bu konuda, burnumdan getirir bilse, kiyametleri kopartir, kesinlikle gelmis gecmis olay, benden öncesiydide demez.
Anlatmasam esim cok samimi bir insan, arkadasimin sevgilisi diye adamla kanka olur, bende onu sürekli kandiriyormusum gibi hissederdim.
Arkadasimada kötülemek istemedim adami, sonucta gercekten iyi birisiydi ve sadece biz olmadik, yani o onla mutlu olacaksa ben bozmak istemedim. Görüs ozaman, ben eskilerden taniyorum, iyi birisiydi dedim, ama icim icimi yiyordu.
Cok sükür arkadasim geri eski erkek arkadasiyla baristida, olay baslamadan bitti, resmen sükür dualari ettim : (

Senin durumun birde söyle farkli tabii, sen iltibatini kesemezsin kimseyle, zaten sevdigin adam mecbur görüsüyormusuz isyerinde.
Eger anlayisli birisiyse anlat derim, ama detaya inmeden, hani zamaninda bir iki cafe´de oturup görüsmüslügümüz var ama okadari ben istemedim olmadi dersin, ama bu yüzden ben o insandan pek hoslanmam, sevmem dersin.
Gördügündede soguk soguk durursun, merhaba merhaba, pek konusmazsin, o sana canim cicim dese bile sen resmi davranirsin yada terslersin, öyle davrandigin icin sana küser belki konusmaz ondan sonra, kendiliginden hal olmus olur.
Birde öyle bir ortamda hep sevgilinin yaninda durursun, onun elini tutarsin, yani ona ait oldugunu ve gecmisini sildigini belli edersin. Sevgilin anlayisli birisi degilse anlatma hic, belki baskalarida anlatmassa hic ögrenmez, tesadüf ögrenirsede, hic birsey yasamadikki, neyini anlatayim, hem hayatimin erkegi sensin, ben seni seviyorum, dedikodu edenler bizi sadece cekemeyenler, mahsus yapiyorlar diye üste cikmaya calisirsin...

Yarın akşama dek provam var ama internet bağlantısı bulduğum sürece takip etmeye çalışacağım. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Derdim tam olarak şu: Sizce bu kişiyle iletişim kurup yanlış anlaşılacak bir tavırdan kaçınmasını rica edeyim mi?

Bir şey olur organizasyon olur denk geliriz çünkü. Sevgilim projenin önemli bir kişisi, bu kişi de en ön safta.. :26:
Rolü bu kişiye verdiklerini söylediğinde erkek arkadaşım, hah dedim sevmediğin ot burnunda biter...

Ben sırf denk gelmeyeyim diye programa bakıp oynadığı günler tiyatronun yakınından geçmiyorum. Erkek arkadaşıma saygısızlık olur gibi geliyor merhabalaşsak bile ne bileyim. Çok mu takıyorum? :44:

Bence en dogrusunu yapiyorsun, gerekli olmadigi sürece hic yüz yüze gelme. Zaten proje seklinde calisiyorlar, sevgilin onlarla isi bittiginde baska bir ise gecer, ozaman yine sIk sIk yanina gidebilirsin, ama bu sekilde simdi tek tatsiz karsilasmalar olur, ne gerek var.

Sanslisin çok sağol bu saatte ilgilendin benimle.

Senin durumunu da çok iyi anlıyorum, benim bir arkadaşımla çıksa muhtemelen tırnaklarımı yerdim. Bu dediğim kişi de aslında ağzı sıkı bir tip, kendi yaptığını da övünerek anlatacak değil ya kendimden on yaş küçük kıza kur yaptım demeyi kaldıramaz ama yine de ailemin yaşadığı şehirde denk geldiğimde yaptığı şey düşündürdü beni. Festival vardı bunlar da turneye gelmişler ben de o esnada kurumda oynuyorum, festivalde yardımcı olmamızı istediler tamam dedim. Oyununu izledim mecburen çıkışta da oradaydım bu beni gördü sanki ben işim gücüm yokmuş da bunu izlemeye gelmişim gibi. "Lorettinacığım bekle geliyorum falan yaptı sarıldı lambır lumbur, tiyatrodakiler de bana bakıyor bu bunu nereden tanıyor diye. Hey allahım o esnada da bir dizideymiş yine bu, fotoğraf çektirmek isteyenler oldu, ben yine dumur haldeyim, Lorettinacığım çeker misin diye elime makineyi tutuşturdu falan komik de aslında durum.. O zamanlar sevgilim de yok ama yine de garip bir durum onca insanın içinde..
Çıkışta sordu birer kahve içelim canım özlemişim bilmemne diye, ben de eh dedim kafeye gidelim yalnız çok vaktim yok.. Biz yine millet bakarken çıktık mı bununla.. Uzak duruyorum sizli bizli konuşuyorum o "Neden böyle davranıyorsun bizim bir yakınlığımız var" diyor.. Çıktık şaka gibi bunların turne otobüsü önümüzden geçiyor millet otellerine dönüyor, otobüsteki 30 kişi bize bakıyor. Kabus gibiydi, gerçekten rahatsız oldum. Gönlü olsun dedim kafeye götürdüm kahve içiyoruz bu demesin mi "burdan sonra nereye gidiyoruz?" bende şalter attı tabii, "bence biz bir yerlere gitme ihtimalini ortadan kaldıralı çok oldu, müsaadenle ben ailemin evine geçiyorum sana da bir taksi tutalım oteli tarif edersin" dedim. Bozuldu ama gitti. Hayır şu çirkin, bir şey olmayacağı belli, vaktiyle olmamış şimdi de olmayacak, ben diyorum ki işimdeyim gücümdeyim.. Bana hala 20 yaşındaymışım gibi ucuz kurlar yapması, belki bir şey olur ihtimalini kovalaması sinir bozucu. Hoş bu benim çok özel ya da çok güzel olduğumdan da değil, gelmişken hazır tanıdık, üstelik problemsiz Lorettina var neden boş geçeyim diyor. İşte bunlar can sıkıcı. Yoksa böyle şansını denediği onlarca kişi vardır, tutup da beni anlatacağı da yok. Sadece karşılaşmak istemiyorum, denk gelirsek de lüzumsuz davranışlara girmesini hiç istemiyorum.

Evet ayrıca erkek arkadaşım kıskançtır, mantıklı bir insan olduğundan ondan öncesini sorgulamaz ama tutup da ben bu kişiyi tanıyorum da diyemem. Gereksiz bir gerginlik olur. Tavsiyeni dinleyip denk gelmemeye dikkat etmek ve öyle bir durumda da sevgilime yakın durmak en iyisi. Çok teşekkür ederim cevabın için. :)

Sanslisin çok sağol bu saatte ilgilendin benimle.

Senin durumunu da çok iyi anlıyorum, benim bir arkadaşımla çıksa muhtemelen tırnaklarımı yerdim. Bu dediğim kişi de aslında ağzı sıkı bir tip, kendi yaptığını da övünerek anlatacak değil ya kendimden on yaş küçük kıza kur yaptım demeyi kaldıramaz ama yine de ailemin yaşadığı şehirde denk geldiğimde yaptığı şey düşündürdü beni. Festival vardı bunlar da turneye gelmişler ben de o esnada kurumda oynuyorum, festivalde yardımcı olmamızı istediler tamam dedim. Oyununu izledim mecburen çıkışta da oradaydım bu beni gördü sanki ben işim gücüm yokmuş da bunu izlemeye gelmişim gibi. "Lorettinacığım bekle geliyorum falan yaptı sarıldı lambır lumbur, tiyatrodakiler de bana bakıyor bu bunu nereden tanıyor diye. Hey allahım o esnada da bir dizideymiş yine bu, fotoğraf çektirmek isteyenler oldu, ben yine dumur haldeyim, Lorettinacığım çeker misin diye elime makineyi tutuşturdu falan komik de aslında durum.. O zamanlar sevgilim de yok ama yine de garip bir durum onca insanın içinde..
Çıkışta sordu birer kahve içelim canım özlemişim bilmemne diye, ben de eh dedim kafeye gidelim yalnız çok vaktim yok.. Biz yine millet bakarken çıktık mı bununla.. Uzak duruyorum sizli bizli konuşuyorum o "Neden böyle davranıyorsun bizim bir yakınlığımız var" diyor.. Çıktık şaka gibi bunların turne otobüsü önümüzden geçiyor millet otellerine dönüyor, otobüsteki 30 kişi bize bakıyor. Kabus gibiydi, gerçekten rahatsız oldum. Gönlü olsun dedim kafeye götürdüm kahve içiyoruz bu demesin mi "burdan sonra nereye gidiyoruz?" bende şalter attı tabii, "bence biz bir yerlere gitme ihtimalini ortadan kaldıralı çok oldu, müsaadenle ben ailemin evine geçiyorum sana da bir taksi tutalım oteli tarif edersin" dedim. Bozuldu ama gitti. Hayır şu çirkin, bir şey olmayacağı belli, vaktiyle olmamış şimdi de olmayacak, ben diyorum ki işimdeyim gücümdeyim.. Bana hala 20 yaşındaymışım gibi ucuz kurlar yapması, belki bir şey olur ihtimalini kovalaması sinir bozucu. Hoş bu benim çok özel ya da çok güzel olduğumdan da değil, gelmişken hazır tanıdık, üstelik problemsiz Lorettina var neden boş geçeyim diyor. İşte bunlar can sıkıcı. Yoksa böyle şansını denediği onlarca kişi vardır, tutup da beni anlatacağı da yok. Sadece karşılaşmak istemiyorum, denk gelirsek de lüzumsuz davranışlara girmesini hiç istemiyorum.

Evet ayrıca erkek arkadaşım kıskançtır, mantıklı bir insan olduğundan ondan öncesini sorgulamaz ama tutup da ben bu kişiyi tanıyorum da diyemem. Gereksiz bir gerginlik olur. Tavsiyeni dinleyip denk gelmemeye dikkat etmek ve öyle bir durumda da sevgilime yakın durmak en iyisi. Çok teşekkür ederim cevabın için. :)

Canim iste biz hep bu iyi niyetimizden dolayi kaybediyoruz. Adamin sucu yokki, o dedigin gibi sansini denemis, kafana silah dayamamiski hadi benle beraber birseyler ic diye. Sormus ve sende bozmamak icin, belki o anlik saskinlikla evet demissin.
Ama artik bunlari yasadigin icin, bence bundan sonra cok güzel mesafeni koruyabilirsin, bastan hayir diyebilirsin.
Kafanda bir kac yalani hemen kur, örnegin o aksam:
Cok yorgunum gelemem, sabah cok erken kalkmam gerekiyor.
Sabahtan beri kafam cok agriyor, agri kesiciyle duruyorum zaten ayakta, sana daha iyi eglenceler.
Erkek arkadasim var simdi gören falan olur yanlis anlarlar, sana iyi geceler.
Yada dogruyuda söylebilirsin: Tesekkür ederim teklifin icin, ama hic gerek yok. Gec oldu zaten, ben gideyim, güle güle ; )

Ama agzi sIkI olduguna cok sevindim, sen hic korkma ozaman. Konu kapanir gider, sen yeterki buzdolabi moduna gir onu görünce. O sana canim cicim bile dese, sen erkek arkadasina "Su su oyunlarda görüsmüslügüm konusmuslugum var, nekadar laubali bir insan" dersin, birdaha lafini etmezsen birsey olmaz insallah.

Back