öyle bir derdim var ki...

''Evlenirsem yeniden aşık olurum, düzelir belki'' diye bir evlilik mi başlar ya... Sonrası 'çok mutsuzum kızlar', 'evlendiğime çok pişmanım kızlar' topicleri... Eğer siz nişanlınızı aldatmışsanız, onunla birlikteyken-ya da o öyle sanarken- başka birisine duygusal bişiler hissetmişseniz gerçekten aşık değilsinizdir ki bunu siz de söylemişsiniz. Bu evliliğin kendinize yapabileceğiniz en kötü şey olacağı düşüncesindeyim. Ölüm tehditlerini saymıyorum bile. Kendinizi kurtarmaya bakın. Aşk acısı vs. çok ağır olsa da zamanla geçebilecek bir şey. Allah daha beterinden korusun.

yalnız kalma korkusundan yaşadığınız bunca hengameye ne gerek var ? Besbelli nişanlınız psikolojik olarak sağlam biri değil. Diğer konuya değinmiyorum bile. Kadınlarla kızlarla çok fazla işi olan bi adam size belki koca olur ama ideal eş olamaz mutluluk vaadedemez. O yüzden tavsiyem tez zamanda nişanlınızdan aklınızı, diğerindende kalbinizi kurtarın.

Ben olsam böyle bir adamla evleneceğime ölene kadar bekar kalırım.
Adamsız da yaşanıyor.

İşte adam, ayrılınca kabullenip otursa konu sahibi ayrılırdı bence..

Öyle bir şey yok.
Konu sahibinin umudu var. Belki değişir inancı var.
Benim eski nişanlım da beni tehdit ederdi, peşime mi düşmedi, taciz mi etmedi, tartakladı, itekledi vb bir sürü olay.
Bir gün erkek kardeşim evin önünde onun bağırmalarını duyup "noluyor lan" diye inince kuyruğunu kıstırıp kaçtı.
Kendisi de istemiyorsa kararlı olsun.
İlişki kangren olmuş kurtarılamaz, kesp atmak lazım.
Kurtaracağını düşündükçe o kangren daha da yayılacak.

Öyle bir şey yok.
Konu sahibinin umudu var. Belki değişir inancı var.
Benim eski nişanlım da beni tehdit ederdi, peşime mi düşmedi, taciz mi etmedi, tartakladı, itekledi vb bir sürü olay.
Bir gün erkek kardeşim evin önünde onun bağırmalarını duyup "noluyor lan" diye inince kuyruğunu kıstırıp kaçtı.
Kendisi de istemiyorsa kararlı olsun.
İlişki kangren olmuş kurtarılamaz, kesp atmak lazım.
Kurtaracağını düşündükçe o kangren daha da yayılacak.

Ama işte bana öyle gelmedi sizin saklayacak birşeyiniz yoktu muhtemelen.
Konu sahibinin ailesi bile yanında değil sizle durumlar farklı.
Ama konu sahibi evlilik kafasında onda katılıyorum laf söz olmasın da evleneyim derdinde..

Ben olsam böyle bir adamla evleneceğime ölene kadar bekar kalırım.
Adamsız da yaşanıyor.

İşte adam, ayrılınca kabullenip otursa konu sahibi ayrılırdı bence..

Ama konu sahibi evlilik kafasında onda katılıyorum laf söz olmasın da evleneyim derdinde..

İşte gerçekten de okadar kolay değil.. senin eski nişanlın bilmiyorum nasıl biriydi.. en önemlisi aldatma gibi bi durum söz konusu değildir.. ben nişanlımdan ayrılsam kolay kolay rahat vermiycek.. eskaza aldattığımı vs bir şekilde öğrencek olursa zaten yapıcaklarını düşünemıyorum bile.. Yani ayrılmaya, bitirmeye gerçekten cesaretim, isteğim okadar çok varki.. okadar çok kurtulmak istiyorumki.. Ama imkanlarım, içinde bulunduğum durum zorluyor..

Tek fark başka birine ilgi duyması.
Benim annemler 1 sene boyunca nişan atmamam için baskı yaptılar. Her gün kavga ettik ve bir sene süründüm. Elini dahi tutmak istemediğim adam, yüzüne karşı "seni istemiyorum, bana dokunma, elimi tutma" diye direk söylediğim adam inatla ayrılmıyordu, kabul etmiyordu. En sonunda kararlılıkla oldu bu iş. En büyük destekçim her zaman kardeşim oldu, ne yaparsan
İşte gerçekten de okadar kolay değil.. senin eski nişanlın bilmiyorum nasıl biriydi.. en önemlisi aldatma gibi bi durum söz konusu değildir.. ben nişanlımdan ayrılsam kolay kolay rahat vermiycek.. eskaza aldattığımı vs bir şekilde öğrencek olursa zaten yapıcaklarını düşünemıyorum bile.. Yani ayrılmaya, bitirmeye gerçekten cesaretim, isteğim okadar çok varki.. okadar çok kurtulmak istiyorumki.. Ama imkanlarım, içinde bulunduğum durum zorluyor..
Bir yanda hayatımı mahvedeceğimi ve bir yanda sıkıntı çekeceğimi bilsem herhalde hayatımı mahvetmeyi seçmezdim.

Benim annemler 1 sene boyunca nişan atmamam için baskı yaptılar. Her gün kavga ettik ve bir sene süründüm. Elini dahi tutmak istemediğim adam, yüzüne karşı "seni istemiyorum, bana dokunma, elimi tutma" diye direk söylediğim adam inatla ayrılmıyordu, kabul etmiyordu. En sonunda kararlılıkla oldu bu iş. En büyük destekçim her zaman kardeşim oldu, ne yaparsan

Ne güzel kararlılığınızla bitmiş bu iş.
İnşallah larienn'de bu cesareti bulur kendindeo_O

Bir yanda hayatımı mahvedeceğimi ve bir yanda sıkıntı çekeceğimi bilsem herhalde hayatımı mahvetmeyi seçmezdim.

Sende benzer şeyler yaşamışsın.. Kolay olmamış.. Önemli olan kararı vermek ve kararlı durmak herkese karşı.. Umarım bu cesareti ve kararlılığı gösterebilirim bende.. Yoksa eskaza evlenirsem engel olamazsam evliliğe.. bir ömür hem aldattığım için vicdan azabı, hem diğer kişi aklımda.. kendimi bir ömür mutsuz olmaya ve mutsuz etmeye mahkum edicem :KK43:

Sende benzer şeyler yaşamışsın.. Kolay olmamış.. Önemli olan kararı vermek ve kararlı durmak herkese karşı.. Umarım bu cesareti ve kararlılığı gösterebilirim bende.. Yoksa eskaza evlenirsem engel olamazsam evliliğe.. bir ömür hem aldattığım için vicdan azabı, hem diğer kişi aklımda.. kendimi bir ömür mutsuz olmaya ve mutsuz etmeye mahkum edicem :KK43:

Yarım yamalak yazmışım...
İstemediğin bir adamla evlenmezsin umarım...

Öncelikle hepinize gerçekten yorumlarınız için çok teşekkür ederim..Bana çok iyi geldi fikirleriniz..Şuan okadar yalnızımki etrafım okadar dar bir çevre ki resmen at gözlük Evet aslında tüm bu dediklerininiz farkındayım. nişanlım tam bir manyak,detaysız bir şekilde anlattığım halde herkesin tepkisi her zaman bu çocukla kesinlikle olmaz evlenince mutsuz olucaksın yönünde.. Fakat daha bahsetmediğim bir çok konu var hem aile baskısı hem küçük yer baskısı.. ailem annem sürekli nişanlandın bizde nişanlanıp ayrılma olmaz devam ediceksin,elalem ne der düşünce tarzında olan birisi.. evlenince gider kıskançlıkları düzelir gençler yapılır kıskançlıklar geçer gider o huyu diye beni her fırsatta frenler.. Bir yandan ailemin baskısı, bir yandan dediğim gibi cinsel anlamda birliktelik yaşamanın baskısı,nişanlımın manyakca bahsetmediğim daha bir çok kıskançlığı hayatında benden başka kimse olmucak benim hiç kimse yok bi tek varsın arkadaşın olmucak,konuştuğun kimse olmuycak hayatındaki en önemli kişi ben olucam gibi çocukca baskıları beni günden güne bitirmiş durumdaydı...

Bu süreçtede sığınıcak birini aradığımdan sanırım o diğer kişiyle bişeyler yaşanmaya başladı.. Fakat dediğiniz gibi farkındayım ondan aslında bir b.k olmucağını.benim ki boş bir hayal sadece.. Ama ona okadar kaptırmışımki şuan hayatımdan çıkardım yaşadığım boşluk,bir yandan nişanlımın baskısı,evlilik yolunda ilerlememiz, mutsuzum çok mutsuzum.. Nişanlımla evleneyim diye düşüncem de diğer kişiyi kaybettim olmucak birisi biliyorum tek başıma aşamıyorum üstesinden gelemıyorum unutamıyorum onu.. en azından evlenirsem hem bir daha oda konuşma cesaretinde bulunamaz(konuşsak hep aynı,sorumluluk olmadan görüş,konuş bu kadar.) ve dediğim gibi nişanlım beelki değişir düşüncesi. çünkü sürekli evlenince çok değişicem çok mutlu edicem seni bu huylarım kalmıcak tarzında konuşan birisidir..

Diğer kişiyle ayrılma nedenimde.Kendisi bahsettiğim gibi inanılmaz rahat olan birisi,etrafı inanılmaz kızlar olan.. Zamanla değişir sadece ben olurum diye diye devam ettim fakat değişmedi.. aksine ben hayatında yokmuşum gibi rahat tavırları hep devam etti bende buna tahammul edemedim ve bitirmek için konuştum. bana sadece sen bilirsin ben her zaman burdayım diye konuşucak kadar basitleştirdi herşeyi.. o günden beri konuşmuyorum.
Valla canim. Nisanlini begenmiyorsun, digerinin de etrafinda cok kiz var diye birakmissin halbuki sende nisanlini aldattin, seninki daha fena ,,,, kisaca sende saglam ayakkabi degilsin. Dosdogruyu bulmak icin önce kendin dogru olman lazim...

3ünüzde tencere kapak gibisiniz aslinda ama iste tencere tek kapakli. Bu is olmaz...

Valla canim. Nisanlini begenmiyorsun, digerinin de etrafinda cok kiz var diye birakmissin halbuki sende nisanlini aldattin, seninki daha fena ,,,, kisaca sende saglam ayakkabi degilsin. Dosdogruyu bulmak icin önce kendin dogru olman lazim...

3ünüzde tencere kapak gibisiniz aslinda ama iste tencere tek kapakli. Bu is olmaz...

Umarım yaşadıklarımın çeyreğini bile yaşamak zorunda kalmazsın.. burda bahsettiklerim hiç bir şey çünkü.. Bundan 1 2 sene öncesine kadar biri bana bu olayı anlatsa aynı senin gibi tepki verirdim..

Ama zamanın insana neler yaşatıcağı hiç belli olmuyor, aldatma konusunda okadar tepkili biriydimki nasıl bir karaktersizlik nasıl aldatabiliyo insanlar diyen birisiydim.. Şu hayatta yapıcağım en son şey derdim.. Dediğim gibi ne yaşayacağın hiç belli olmuyor..

Dosdoğru bir hayat yaşaman dileklerimle..

İşte bazı şeyler malesefki bu kadar kolay olmuyor. bekaret gerçekten de önemli.. heleki türkiye gibi bi ülkede bence herkes, her kesim o kadar çağdaş düşüncede değil.. bekaretin hala buyuk ölçüde sorun olduğu yerler var malesef.. benim diğer birlikte olduğum x kişisi bile etrafı oldukça kızlarla dolu olan rahat diye tabir edilen tiplerden olmasına rağmen üstü kapalı bu konuları konustuğumda sordugumda bekaret konusuna nasıl baktığını, o bile bakire olmayanların o*pu olduğunu düşünücek kadar dar bir kafada.. evleneceği kişiyi ( okadar çok kızla takılmasına rağmen) bakire isteyen birisi.. yani bitirmesi yeni hayata başlama düşüncesi gerçekten çok güzel, çok rahatlatsada beni malesef çok zor görünüyor şuan.. cesaretim var ama bunu aileme kabullendirmem, nişanlımın ailesine kabullendirmem, özellikle nişanlımın kabullenmesi zor olucak.. daha 2 sene önceye kadar evlilik hayalleri kurarken, 2 sene sonra yapayalnız kalmak zor olucak.. ilerde nolucağını bilmeden, zamana bırakarak yaşamak.. Bencilce düşünüyorum farkındayım ama bu düşüncelerime malesef engel olamıyorum :KK43:
Evet turkoyede yasiyoruz bekaretin toplum tarafindan kotu gozle bakilma sebebi oldugunu soyluyosunuz peki bu yasadigimiz turkiyede dul kalmaya nasil gozle bakiliyo? Bence kesinlikle nisanlinizla yapamazsiniz sevgi yok evlilik oyle basit degil cok sevebler bile bazen zamanla tukeniyoken siz zaten bir sifir yenik basliyosunuz sevmeyerek.. ayrica nisanlinizin tavirlari cok takintili olacak sey degil..

Onursuz davraniyosunuz.nisanlinizi sevmiyosunuz.digeri de dogru kisi degil.hos nisanlinizda dogru degil de.nisani atin onunuze bakin.dunyada bu iki kisinin disinda erkek mi kalmadi.o mu bu mu diye gelgit yasiyosunuz

Onursuz davraniyosunuz.nisanlinizi sevmiyosunuz.digeri de dogru kisi degil.hos nisanlinizda dogru degil de.nisani atin onunuze bakin.dunyada bu iki kisinin disinda erkek mi kalmadi.o mu bu mu diye gelgit yasiyosunuz

sonrasında hayatım nasıl olucak belirsizliği düşündüren beni.. Belkide nişanlımı düzeltebilirim,başıma bela etmeden evlenirim düşüncesi var..

X