Sen bu eziyeti yapmasaydın ben de gitmezdim diyeceksin. Gittiysen keyfinden değil. Boşuna tartışıyorsun onunla, tam bir narsist, ikna edemezsin. Sen bunları istiyorsan ben de bana ilgi gösteren insan gibi davranan koca istiyordum, sen de bunları yapmadın yapmadığına göre de ben yokum git istediğin gibisini bul bakalım bulabilecek misin de.
Kendini öyşe güçlü görüyor ki seni yumuşatmak için adım bile atmıyor. Dürüst olacağım ablacığım bu adam seni sevmiyor, eğer sevseydi, yokluğun onda yara açıyor olsaydı inatlaşmaya devam etmez orta yol bulmaya çalışırdı.
Benim eşim doğulu, ataerkil bir toplumdan gelme, 7 kardeşin en büyük erkeği zamanında kalkıp kendine çay bile koymazmış. Şimdi onsuz temizlik yapmama kızıyor, ben yemekleri dolaba koyarken o bulaşık duruluyor, yanyana film izlemeyiz evet ama koridorda kapıda karşılaşsak el şakası yapmadan öpüşmeden geçmeyiz, sohbet ederiz, çayı biten diğerinin çay bardağını da alıp gider. Bak ben yeni evli de değilim 12 yıldır aynı evdeyiz, iki de çocuğumuz var. En uzun küslüğümüz 24 saattir küsken bile sarılmadan uyumayız, sarılmadan hiç uyumayız zaten, biz yoksak eşim evde duramaz yatak odasında uyuyamaz salonda yatar. Severek evlenen insan eşi olmadan nefes alamaz. Bak işte senin istediğin evlilik bu ve normali de bu, var yani öyle evlilikler hem de her yerde.
Sizinki evlilik değil, daha doğrusu kocanın istediği evlilik değil. O hastanın egosuyla cebelleşmekten vazgeç kurtar kendini