Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Ovulasyon ( Yumurtlama)Eğrelti Otumsu[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

merhaba bayanlar bısey sormak ıstıyorum, bwende fertie focus mıcrosope yumurtlama testı var ve yumurtlama gunumde yaptıgım zaman böyle egrelti otumsu goruntuler oluyo ve bu normal yanı olması gereken ama benım aklımı karıstıran bısey var sımdı benım 5 NISAN da adet olmam gerekıyodu ama olmadım 6 NISANda ıdrar testı yaptım ve ıkıncı cızgı yerınde bole noktadan bıraz farklı ovala benzer bısey cıktı ve barız bellıydı ama nokta seklı gıbıydı ve bende meraktan yumurtlama testımden yaptım ve aynı egreltı otumsu goruntu cıktı yanı yumurtlama gunundekı sekılden sımdı bu ne demek acaba cok merak edıyorum bole bısey basına gelen varsa lutfn bılgı versın cok merak ıcındeyım..

kızlar ya cevap verecek hıc kımse yokmu ya cok merak edıyorum ltfn, fıkırlerınız paylasırsanız sevınırım

Selam. İdrarda bakılan ovulasyon testleri bazen gebeliği gösterebiliyorlar ama bunun sebebi LH ve bhcg nin arasında belli bir korelasyon olması.
Ama bildiğim kadarıyla ovulasyon mikroskobunda östrojenden kaynaklanan eğrelti otu şekli bakılıyor...
Bir araştıralım hele netten :KK34:

Bir kadının aylık periyodu yaklaştıkça östrojen seviyesi yükselir. Bu da vücut sıvılarındaki tuz seviyesini yükseltir. Kadının tükürüğünün kurumasına izin verildiğinde, kristalleşme oluşur. Kadın ovülasyona ne kadar yakınsa, kristalleşme o kadar yoğun olur ve eğrelti otumsu desen” ortaya çıkar.

Eğer yumurta sperm tarafından başarılı bir şekilde döllenirse, Östrojen ve Progesteron hormonlarının seviyesi yüksek olarak kalır. Yumurta, rahim iç duvarına yerleşir ve bu andan itibaren gebelik hormonu denilen hCG 'yi (human Chorionic Gonadotrophin) üretir. hCG, gebelik testleri tarafından tesbit edilen hormondur.

Eğer yumurta sperm tarafından döllenemezse Östrojen ve Progesteron hormonlarının seviyeleri düşer. Bu hormonların yokluğunda rahim iç duvarları kalınlığını koruyamaz, sökülür ve kanama ile birlikte atılır. Buna adet görme denir.
Bu durumda ovulasyon mikroskobunun da gebeliği göstermesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Ben böyle yorumluyorum :KK34:

Bir kadının aylık periyodu yaklaştıkça östrojen seviyesi yükselir. Bu da vücut sıvılarındaki tuz seviyesini yükseltir. Kadının tükürüğünün kurumasına izin verildiğinde, kristalleşme oluşur. Kadın ovülasyona ne kadar yakınsa, kristalleşme o kadar yoğun olur ve eğrelti otumsu desen” ortaya çıkar.

Eğer yumurta sperm tarafından başarılı bir şekilde döllenirse, Östrojen ve Progesteron hormonlarının seviyesi yüksek olarak kalır. Yumurta, rahim iç duvarına yerleşir ve bu andan itibaren gebelik hormonu denilen hCG 'yi (human Chorionic Gonadotrophin) üretir. hCG, gebelik testleri tarafından tesbit edilen hormondur.

Eğer yumurta sperm tarafından döllenemezse Östrojen ve Progesteron hormonlarının seviyeleri düşer. Bu hormonların yokluğunda rahim iç duvarları kalınlığını koruyamaz, sökülür ve kanama ile birlikte atılır. Buna adet görme denir.
Bu durumda ovulasyon mikroskobunun da gebeliği göstermesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Ben böyle yorumluyorum :KK34:

Süpersin..... cevabınla benı cok sevındırdın sonuc olumlu veya olumsuz... ama benım ıcın arastırma yapman benı cok mutlu ettı arkadasım.. bırkac gun ıdrar testı yapmak ıstemıyorum kısmet olurda haftaya bugune kadar adet olmazsam 14 nısanda tekrar yaparım, yarın yaparım dıye dusunmustum bırara ama vazgectım cunku cok erken olur henuz 3-4 gun gecmıs oluyo, hakkımızda hayırlısı

kızlarsizle bişi paylaşıcam :)) bugun adetıme 9gun var ve gebelık testı yaptım:)) 2.çizgi silık çıktı gözle görunmkete sızce neler oluyor :)))baana

kızlarsizle bişi paylaşıcam :)) bugun adetıme 9gun var ve gebelık testı yaptım:)) 2.çizgi silık çıktı gözle görunmkete sızce neler oluyor :)))baana

bence guzel seyler oluyo cnm :) silik cıktıysa bence kesin hamilesin ve gun gectikce o cizgi daha da koyulasıcak bukadar erken sonuc vermesi ne guzel ya snn adına cok sevindm cnm

9 gun çnceden bellı olurmu ya sılık bişi heyecanlıyım ınanın yaa ovulasyon testı işe yarıyor kızlar

ovulasyon testinde kacıncı gun pozitifi yakalamıstın peki? Sonucta gebelik testindeki 2. cizginin durup dururken cıkacak hali yok ama dimi. Kan testi mi yaptırsan acaba. Idrarda negatif olup kanda pozitif cıkan duydum ama idrarda pozitif cıkıp kanda negatif sonuc veren hic duymadım. Yrn sabah idrarıyla baska bi test denesene cnm yada kan testl yaptır. Ben guzel sonuclar alacagına inanıyorum

cicimmm gözümüz aydınnnn gözmüz aydınnn ben idrar testlerinin bugüne kadar yanıldığını hiç göremedim canımm, allah tamamın erdirsin sağlıcakla:KK49:En Büyük TÜRKİYE

cnm benim çook sevindim,işlerim vardı giremedim internete ovulasyon hakkında cevap yazıcaktım sana ama baktım ki sende işler değişmiş:KK3::KK3:benimde böyle olmuştu,çizgi o kadar silikti ki nerdeyse gözükmüyordu,ama sonradab belirginleşiyor cnm,ben seni şimdiden tebrik edeyim arkadaşım:))):KK52::KK52::KK52::KK52:

Süpersin..... cevabınla benı cok sevındırdın sonuc olumlu veya olumsuz... ama benım ıcın arastırma yapman benı cok mutlu ettı arkadasım.. bırkac gun ıdrar testı yapmak ıstemıyorum kısmet olurda haftaya bugune kadar adet olmazsam 14 nısanda tekrar yaparım, yarın yaparım dıye dusunmustum bırara ama vazgectım cunku cok erken olur henuz 3-4 gun gecmıs oluyo, hakkımızda hayırlısı

Hakkımızda hayırlısı inşallah :KK71::KK71:
Çok erken yapma bence de testi, kafa karıştırmaktan başka birşeye yaramıyor çünkü. Pozitif görsen de kafan rahat etmiyor, emin olamıyorsun...Dediğin gibi birkaç gün geçerek yaparsan daha iyi.
Bol şans :KK34:

Hakkımızda hayırlısı inşallah :KK71::KK71:
Çok erken yapma bence de testi, kafa karıştırmaktan başka birşeye yaramıyor çünkü. Pozitif görsen de kafan rahat etmiyor, emin olamıyorsun...Dediğin gibi birkaç gün geçerek yaparsan daha iyi.
Bol şans :KK34:

amın cnm nedıcem evde 2tane gebelık testım vardı yaptım yıne çzigi çıktı bugun başka bı marka aldım ama ondada hiç göstermedım kafam karıştı :26::26::26:

amın cnm nedıcem evde 2tane gebelık testım vardı yaptım yıne çzigi çıktı bugun başka bı marka aldım ama ondada hiç göstermedım kafam karıştı :26::26::26:

Bence 9 gün varken idrar testi için biraz erken canım.
İlk test hatalı olabilir belki. Markasını bana özelden at istersen bazı sabıkalı markalar var onlardan olmasın

X