Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

merhabalar hepinize bu topikte ilk kez yazıyorum..bende 2 yıla yakındır çocuk istiyorum doktorumun söylediğine göre açıklanamayan infertilite grubuna giriyoruz..neyse...5,6 aydır ovulasyon testleriyle takip yapıyorum daha tutturamadık ama herkese öneriyorum en azından yumurtlayıp yumurtlamadığınızı anlayabiliyorsunuz.
bir sorum var size danışmak istiyorum benim adetlerim genelde 28 günde bir oluyor her ay yumurtlamada çift çizgi çıkıyordu bu ay her ay olduğu gibi 10.günden itibaren testi yapmaya başladım 27.güne kadar hergün silik 2.çizgi çıktı garip bi şekilde 27.gün 28.ve 29.gün çift çizgi çıktı yani bugün 29.günümdeyim.bu ay neden böyle oldu sizce ya kafama çok takıldı hiç bir adet belirtimde yok.acaba kist falanmı oldu anlayamadım

canım merhaba.her ay aynı günlerde yumurtlayacaksın die bişey yok.bence sen bu ay geç yumurtlamış olabilirsin kuvvatle muhtemel.

merhaba canım.öncelikle şunu söylemeliyim testi yapmadan 4 saat önce sıvı tüketimini bırakıyorsun ve 4 saat içinde idrar yapmayıp 4 saatin sonundaki idrarınla testi yapman lazım.sen 2 saat öncesinden sıvı tüketimini azaltıyorum demişsin.bence aldığın sıvılar az bile olsa idrarını seyreltmiş yani hormon miktarını düşürmüş olabilir.o sebeplede 2. çizgi silik çıkmıştır bence.yani 4 saat hiç sıvı almadan yapsaydın testi silik çıktığı gün koyu çıkardı ve bencede o günleri değerlendirmişsiniz zaten. inşallah tutmuştur canım. haaa bu arada bu kadar şey yazdım ama ben de daha bu ayilk kez kullanıyorum.ilk testimi dün yaptım. 12. günümdü ve 2. çizgi hiç çıkmadı bile. benim testim medi smart.sen kore teti sitesinden mi aldın canım?
Allahım isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallaahhhhhhh:KK3:

plncim benim testimin kullanma kılavuzunda 2 saat öncesinden sıvı alımının KESİLMESİ değil AZALTILMASI gerektiğini söylüyordu yani abartmayın anlamında:KK9: normalde 2 saat içerisinde alacağın 1 bardak suyun bu anlamda etkisi olacağını sanmıyorum talimatına göre uyguladım. Evet ben ineternet sitesinden sipariş ettim canım ve de 20 ovulasyon 10 gebelik testini kargo dahil 40 tl aldım. ovulasyondan 5 tane harcadım çok iyi oldu bikaç ay kullanılabilir tutmaması durumunda. Senin adet döngün kaç gün?

kızlar 3 gündür test yapıyorum 3 gündür 2 çizgide kopkoyu
aa çok enteresan masal_naz? yalnız testi sabah ilk idrarınla yapma yanıltıcı olabiliyormuş sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arası en ideal saatlermiş. Bir de yumurta çatlatma iğnesi vurulmadın dimi? doğal olmayan yolla vücuduna LH hormonu aktarıldığı için de olabilir o zaman zaten ovulasyon testi yapmanın bi mantığı yok. Aklıma gelenler bunlar canım biraz dah ayrıntı verirsen kafa yoralım?:44:

Kızlar ben dün yaptım acayip silik çıktı zor gördüm yani
bugün yaptım kontrol kısmından bile koyu çıktı
yumurtladım mı yumurtlayacam mı anlamına geliyor

plncim benim testimin kullanma kılavuzunda 2 saat öncesinden sıvı alımının KESİLMESİ değil AZALTILMASI gerektiğini söylüyordu yani abartmayın anlamında:KK9: normalde 2 saat içerisinde alacağın 1 bardak suyun bu anlamda etkisi olacağını sanmıyorum talimatına göre uyguladım. Evet ben ineternet sitesinden sipariş ettim canım ve de 20 ovulasyon 10 gebelik testini kargo dahil 40 tl aldım. ovulasyondan 5 tane harcadım çok iyi oldu bikaç ay kullanılabilir tutmaması durumunda. Senin adet döngün kaç gün?
canım benim adet döngüm bazı aylar 30 bazı aylar 28 günde bir oluyor.ama dün 13.günümdü test yapamadım.dışarıdaydık :KK43:((( bugün 14.gün bugün yapıcam.kısmet bakalım inşallah Allahım hepimize nasip eder gönlümüzdekileri.

bugün yine ozitif canım iğne olmadım ilaç almadım akşam 4 te yaıyorum geçen senede kullanmıştım hiç böyle olmamıştı hayret bir durum hatta ilk çizgiden daha koyu 4 gündür

aa çok enteresan masal_naz? yalnız testi sabah ilk idrarınla yapma yanıltıcı olabiliyormuş sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arası en ideal saatlermiş. Bir de yumurta çatlatma iğnesi vurulmadın dimi? doğal olmayan yolla vücuduna LH hormonu aktarıldığı için de olabilir o zaman zaten ovulasyon testi yapmanın bi mantığı yok. Aklıma gelenler bunlar canım biraz dah ayrıntı verirsen kafa yoralım?:44:

canım testleri akşam 4 te yapıyorum sıvı alımına dikkat etmiyorum hatta bol su içiyorum iğne ilaç vs kullanmıyorum geçen senede yapmıştım bu testlerden hiç böyle olmadı hep silik çıkardı şaştım kaldım valla ayrıca bugünde pozitif geçen sayfalara resim ekledim aynı öyle yine

$26032011073.jpg

bugün yaptığım testin resmi yok bunların aynısı çıktı bu ne demek

CANIM Demekki lh in yüksek baya DÜŞMEMİŞ bugünelri değerlendir kaçıncı günün ben 19. gün koyu çizgi gördüm
beniMde bundan önceki ay 3 gün çizgi çıktı yan yana koyuyordum hep hepsi aynı koyuluktanmı diye

seninki en alttaki en koyu üsten alta koyulaşıyor

Son düzenleme:
canım testleri akşam 4 te yapıyorum sıvı alımına dikkat etmiyorum hatta bol su içiyorum iğne ilaç vs kullanmıyorum geçen senede yapmıştım bu testlerden hiç böyle olmadı hep silik çıkardı şaştım kaldım valla ayrıca bugünde pozitif geçen sayfalara resim ekledim aynı öyle yine

sıvı alınımına dikkat etmelisin canım birde bazı durumlarda bi kaç tane arkadaşın ovülasyon testi pozitifi göstermiş devamlı sebebi gebelikmiş inş. seninde öyle bişeydir azda olsa böyle bi durumlada karşılaşılıyo ben bunu duyduğum için geçen ay gebe kaldığımda gebelik testinden sonra ovülasyon testini denedim ve sonuç olarak oda pozitifti

canım sana mesajım geldimi bilmiyorum ama preseedi internetten bulabilirsin birde preseed kullananlar bölümü var orda memnun kalan birçok arkadaşlar var daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin

X