Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

arkadaslar esimin tahlil sonuclarını yazsam yorumlayabilir misiniz doktora cuma gidcem de cok merak ediyorum:18:

benim sonuclar:
fsh:8.22
prolaktin:14.53
Estradiol (e2):42.14v
ca-125:11.53
eşimin:
ph:8.0
direk misroskopi:çok sayıda hareketli,az sayıda hareketsiz,7-8 spermogenez görüldü
1.saatte hareketli sperm sayısı yüzdesi:80
2.saatte hareketli sperm sayısı yüzdesi:70
sperm sayısı:26 milyon
toplam sperm sayısı:117 milyon
normal morfolojili sperm hücresi
not:spermler aktif,hareketli,yüzde sekseni ileri yüzde 20si yerinde hareketli

benim sonuclar:
fsh:8.22
prolaktin:14.53
Estradiol (e2):42.14v
ca-125:11.53
eşimin:
ph:8.0
direk misroskopi:çok sayıda hareketli,az sayıda hareketsiz,7-8 spermogenez görüldü
1.saatte hareketli sperm sayısı yüzdesi:80
2.saatte hareketli sperm sayısı yüzdesi:70
sperm sayısı:26 milyon
toplam sperm sayısı:117 milyon
normal morfolojili sperm hücresi
not:spermler aktif,hareketli,yüzde sekseni ileri yüzde 20si yerinde hareketli

Canım eşine sperm analizi, kruger yöntemine göre bakılmamış, sanırım who'ya göre bakılmış. Tüp bebek merkezinde yaptırmadın, normal laboratuardı değil mi? Tüp bebek merkezleri kruger yöntemiyle bakıyorlar genelde.
Neyse bu çok önemli değil.
Benim yorumlayabildiğim kadarıyla herşey normal.
Sperm sayısı 20 milyon/ml üzerinde, toplam olarak da iyi.
Morfolojisi normal sınırlarda demişler zaten. (Eğer kruger olsaydı burda oran verecekti)
Çok sayıda hareketli var, hareketsiz sayısı az. Gayet güzel.
Bir tek şu spermogenez nedir, onu bilmiyorum canım.

Benim hamile kaldığım ay, memleketten 2 komşumuz telefon edip rüyalarında bebeğim olduğunu gördüklerini söylemişlerdi. Peş peşe aramışlardı beni… Ama sonu gelmedi.
Bu sefer etkilenmedim doğrusu. Çünkü hissedilen duygular ya da fiziksel bir takım değişimler beynimizin ürünü. Bunu artık anladım. Olursa güzel olur, olmazsa da bu psikolojiyle, en fazla geçen aylar kadar yaralanırım, fazlası olmaz diyorum…
Senin akıntıya gelecek olursak, bence akıntın yumurtlama akıntısı…Ben sende müzmin bir yumurtlama sorunu olduğunu düşünmüyorum, baştan beri savunduğum bu biliyorsun. Evet çatlamamış yumurtalar gözlenmiş olabilir ultrasonda ama sürekli tekrarlamayan ekstrem bir durum bence seninkisi…Üniversitedeki doktorla ne zaman görüşeceksin peki SevdeBilgecim?

Ben de neyim olduğuna karar verebilmiş değilim. Üniversitedeki doktor da biraz keyfi davranıyor. Hani zaten bize randevusuz bakacak ya o açıdan çok rahat davarnıyor, aslında onu da suçlamayayım ben de dersim var diye onun verdiği günler olmaz diyorum, başka bir gün verseniz olmaz mı diyorum. Aslında dersim varken de gidebilirim de idareye Jinekolog'dan rapor götürmek istemiyorum. :KK9: Okulda duyulsun istemediğim için boş günlerime denk getirmek istiyorum. O da bir türlü olmadı. Perşembe günü zaten benim randevum vardı, yanlışlıkla randevu almıştım ben, üni.dekilerin bize randevusuz baktığını bilmeden. Sanırım randevum olduğu gün gidebileceğim. Öncesinde bir türlü denk getiremedik. 18.günümde tahlil filan yaptırabilir miyim bilmiyorum ama ateşim yükselirse onu soracağım. Tablolarımın çıktısını alacağım. Onu sormak istiyorum. Bakalım ne yorum yapacak... :97:

Canım eşine sperm analizi, kruger yöntemine göre bakılmamış, sanırım who'ya göre bakılmış. Tüp bebek merkezinde yaptırmadın, normal laboratuardı değil mi? Tüp bebek merkezleri kruger yöntemiyle bakıyorlar genelde.
Neyse bu çok önemli değil.
Benim yorumlayabildiğim kadarıyla herşey normal.
Sperm sayısı 20 milyon/ml üzerinde, toplam olarak da iyi.
Morfolojisi normal sınırlarda demişler zaten. (Eğer kruger olsaydı burda oran verecekti)
Çok sayıda hareketli var, hareketsiz sayısı az. Gayet güzel.
Bir tek şu spermogenez nedir, onu bilmiyorum canım.

cnm tskler:KK71:
evet normal lab.da yaptırdım aslında burdan okumustum kruger yöntemini ama aceleye geldi biraz doktorumun yönlendirmesiyle orda yapıldı..
ya sorun cıkmadığına binlerce kez şükrediyorum ama neden olmadığını bilememek biraz iansanın cnnı sıkıo.
Dün esimle konusuyoruz işyerinde asgari ücretle çalısan bi usta varmıs 7 tane de çocuğu:KK1: Nasıl geçiniyor ne ara bu kadar çocuk yapmıs nasıl becermişler.Ama Allahım ol deyince oluyor ve bebişin bereketinide beraberinde gönderiyor ne güzel..
Biz bi sıpa için bu kadar uğrasıyoz:KK14:
Allahım olanların cocuklarına uzun , sağlıklı yaşam versin..
Olmayanlara bize de nasip etsin..

Son düzenleme:
cnm tskler:KK71:
evet normal lab.da yaptırdım aslında burdan okumustum kruger yöntemini ama aceleye geldi biraz doktorumun yönlendirmesiyle orda yapıldı..
ya sorun cıkmadığına binlerce kez şükrediyorum ama neden olmadığını bilememek biraz iansanın cnnı sıkıo.
Dün esimle konusuyoruz işyerinde asgari ücretle çalısan bi usta varmıs 7 tane de çocuğu:KK1: Nasıl geçiniyor ne ara bu kadar çocuk yapmıs nasıl becermişler.Ama Allahım ol deyince oluyor ve bebişin bereketinide beraberinde gönderiyor ne güzel..
Biz bi sıpa için bu kadar uğrasıyoz:KK14:
Allahım olanların cocuklarına uzun , sağlıklı yaşam versin..
Olmayanlara bize de nasip etsin..

Elbet bir zamanı var canım, Rabbimin izniyle biz de kavuşacağız bebeklerimize inşallah.
Kimisi istemiyor ama oluyor, kimisi peşinden koşup arıyor. Dünya böyle...
Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah :KK1:

Ben de neyim olduğuna karar verebilmiş değilim. Üniversitedeki doktor da biraz keyfi davranıyor. Hani zaten bize randevusuz bakacak ya o açıdan çok rahat davarnıyor, aslında onu da suçlamayayım ben de dersim var diye onun verdiği günler olmaz diyorum, başka bir gün verseniz olmaz mı diyorum. Aslında dersim varken de gidebilirim de idareye Jinekolog'dan rapor götürmek istemiyorum. :KK9: Okulda duyulsun istemediğim için boş günlerime denk getirmek istiyorum. O da bir türlü olmadı. Perşembe günü zaten benim randevum vardı, yanlışlıkla randevu almıştım ben, üni.dekilerin bize randevusuz baktığını bilmeden. Sanırım randevum olduğu gün gidebileceğim. Öncesinde bir türlü denk getiremedik. 18.günümde tahlil filan yaptırabilir miyim bilmiyorum ama ateşim yükselirse onu soracağım. Tablolarımın çıktısını alacağım. Onu sormak istiyorum. Bakalım ne yorum yapacak... :97:

En kötü perşembe gidiyorsun o zaman...İnşallah tam olarak netleşir herşey kafanda canım.
Bence de okula jinekologdan rapor götürme...Hiç gerek yok...Herkes sır gibi saklıyor baksana...

evet canım, hormon testi yaptırcam ama fiyatları bilmiyorum henüz. ama burdaki devlet hastanesine gidip özelde dr bu testleri isted, deynce yazıyolar. öyle yapmayı düşünüyorum ama bakalım.

hangi devlet hast. gittin canım.ben de gittim devlet hast.vajinal ultrasonla baktı.çok tedirgin oldum hiç hazırlıklı değildi.her şeyin normal olduğunu söyledi.ve bana hormon testi yazmadı.çokk ısrar ettim anlatamam,devlet hesap soruyomuş.ben de devlet memuruyum ne demek ya saçmalık...1 yıl deneyip de olmayanlara isteniyomuş,kendinde bişey arıyosun,sağlıklısın dedi.çok ısrar edince özele gidiceksin o zaman test için dedi.ben de gittim verdim.70 lirayı yarın sonuçları alıcam.

hangi devlet hast. gittin canım.ben de gittim devlet hast.vajinal ultrasonla baktı.çok tedirgin oldum hiç hazırlıklı değildi.her şeyin normal olduğunu söyledi.ve bana hormon testi yazmadı.çokk ısrar ettim anlatamam,devlet hesap soruyomuş.ben de devlet memuruyum ne demek ya saçmalık...1 yıl deneyip de olmayanlara isteniyomuş,kendinde bişey arıyosun,sağlıklısın dedi.çok ısrar edince özele gidiceksin o zaman test için dedi.ben de gittim verdim.70 lirayı yarın sonuçları alıcam.

canım ben özele gitmiştim ama testleri gidip devletten yaptırayım diyordum. bu zamana kadar başka sağlık sorunları için özele gidip daha sonra devletteki dr.dan istediğimde her testi yaptırmışlardı ama bu hormon testleri farklı mı acaba? hem de jinekoloğa da deil dahiliyeciye gidecektim, kadın doğumda yer olmadıgı için, ne yapsam acaba? hiç uğraşmasam mı ki???

canım ben özele gitmiştim ama testleri gidip devletten yaptırayım diyordum. bu zamana kadar başka sağlık sorunları için özele gidip daha sonra devletteki dr.dan istediğimde her testi yaptırmışlardı ama bu hormon testleri farklı mı acaba? hem de jinekoloğa da deil dahiliyeciye gidecektim, kadın doğumda yer olmadıgı için, ne yapsam acaba? hiç uğraşmasam mı ki???

canım siz ne zamandır bebek istiyosunuz?bana öle dediler hesap soruyolarmış.amannnn neyseki bi şeyim çıkmadı ultrasonda kist falan vardır die korkuyodum.görmedi bişe.güzel dedi.içim rahat etse de bu ay da kaçırmayım die özele de gittim hormon sonuçlarımı yarın alıcam.
hangi devlet hast gittiğini yazar mısın?ne iimiş orası :KK1:

canım siz ne zamandır bebek istiyosunuz?bana öle dediler hesap soruyolarmış.amannnn neyseki bi şeyim çıkmadı ultrasonda kist falan vardır die korkuyodum.görmedi bişe.güzel dedi.içim rahat etse de bu ay da kaçırmayım die özele de gittim hormon sonuçlarımı yarın alıcam.
hangi devlet hast gittiğini yazar mısın?ne iimiş orası :KK1:

esenyurt devlet hastanesi canım, bakalım yarın şansımı deniycem yapmazlarsa da artık özele gitcem...

Uploaded with ImageShack.us
bayanlar sizce buna göre yumurtluyor muyum???daha adetiömin 5.günü...
bunlarda test sonuçlarım en son doktor bunları sitedi...tsh:1,39
free t3 : 3,79
free t4: 1,51

Uploaded with ImageShack.us
bayanlar sizce buna göre yumurtluyor muyum???daha adetiömin 5.günü...
bunlarda test sonuçlarım en son doktor bunları sitedi...tsh:1,39
free t3 : 3,79
free t4: 1,51

Bu test pozitif değil canım. Zaten adetinib de 5. günüymüş.
Bu siliklikte her zaman çıkar. Çünkü bu hormon sürekli az miktarda salgılanmaya devam ediyor. Yumurta çatlayacağı zaman, kontrol çizgisinden koyu bir test çizgisi görmen lazım.

cnm uzayan akıntıda gördüm bu sabah...acaba tekrar test yapsam mı ????

Uzayan akıntı yumurtlamanın işareti...Ama eğer eşinle ilişkin olduysa yakın zamanda içeride kalan sperm kalıntıları da geliyor olabilir, karıştırıyor olabilir misin? 5. günün değil mi?
Adetin bittikten sonraki 5. gün mü, başlangıçtan sayıyorsun değil mi?
Test silik ama koyu değil, resimde mi silik çıkmış koyu mu?

gızlarrrrrrrr işte sonuçlarım

FSH------11,6------* 2.0-10,0 fol faz
6.0-24,0 ovu.faz
1.5-8 lut.faz
7.0-95,0 postmenapo
,0-11,6 pregnant femal
PROLAKTİN-24,0------2-22 menst-------------süt hormonun fazla dedi burdaki değere
serberst-T3--10,4-----0.1-14
serbest-T4--5,63------1.0-8
TSH--------1.04------0,40-6,20
DHEA-S04--233,1----
SERBEST TESTOSTERON---0,62

herseyin normal dedi süt hormonun fazla oldğu için ilaç verdeigebeliğe engel değil dedi,yumurtlamanı kolaylaştırır dedi değer düştüğünde.ayrıca nu ay göğüslerimin fena halde ağrıması bundan oldu herhalde....

gızlarrrrrrrr işte sonuçlarım

FSH------11,6------* 2.0-10,0 fol faz
6.0-24,0 ovu.faz
1.5-8 lut.faz
7.0-95,0 postmenapo
,0-11,6 pregnant femal
PROLAKTİN-24,0------2-22 menst-------------süt hormonun fazla dedi burdaki değere
serberst-T3--10,4-----0.1-14
serbest-T4--5,63------1.0-8
TSH--------1.04------0,40-6,20
DHEA-S04--233,1----
SERBEST TESTOSTERON---0,62

herseyin normal dedi süt hormonun fazla oldğu için ilaç verdeigebeliğe engel değil dedi,yumurtlamanı kolaylaştırır dedi değer düştüğünde.ayrıca nu ay göğüslerimin fena halde ağrıması bundan oldu herhalde....

gözün aydın canım. prolaktinin tek başına yüksekliği gebeliğe engel değil, ben de öyle biliyorum...

günaydınlaaaar,

bugün adetimin 5. günü ama dr.a uydum gittim kan verdim. devletteki dr cogunu istedi sagolsun ama 3 tanesini de özelde yaptırdım, bunları yazamıyoruz dedi devletteki dr. umarım kendi dr.uma gidince kendi hastanesinde yapılmadıgını görünce yeni ve acil testler istemez (bi önceki dahiliye dr.u öyle yapmıştı sagolsun) test sonuclarını alınca yazarım inş bişey çıkmaz. bu arada dr Lh istememişti ama ben madem devlette yaptırabiliyorum deyip onu da istedim kendi kendime :KK53:

günaydınlaaaar,

bugün adetimin 5. günü ama dr.a uydum gittim kan verdim. devletteki dr cogunu istedi sagolsun ama 3 tanesini de özelde yaptırdım, bunları yazamıyoruz dedi devletteki dr. umarım kendi dr.uma gidince kendi hastanesinde yapılmadıgını görünce yeni ve acil testler istemez (bi önceki dahiliye dr.u öyle yapmıştı sagolsun) test sonuclarını alınca yazarım inş bişey çıkmaz. bu arada dr Lh istememişti ama ben madem devlette yaptırabiliyorum deyip onu da istedim kendi kendime :KK53:

Ne zaman çıkacak canım? Hadi inşallah iyi çıkar. LH istediğin iyi olmuş. FSH/LH oranı PKO hakkında fikir verebiliyor...Neleri yazdırdın başka?

X