- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #15.161
Canım ben burda gördüklerimi yazayım sana..ejekülat(2-7ml) renk (donuk beyaz) görünüm (opelans) likifiye süresi (10-15 dk) ph(7,6-7,8) sayım(40-90 mil) .birde hareketlilik süreleri var 10. dakikada ve 60. dakika istersen onları da sonra yazabilirim ..birde sperm sayısına 40 mil.ve 90mil. arası bakılmış benim eşimin sperm sayısı 31 mmilyon çıktı 4 gün yapılan perhizden sonra doktorda yeterli gebelik için dedi bilmiyorum artık yetrli mi gerçekten:)
Selam kızlar. Sperm analizi hakkında bilgisi olan var mı? Morfoloji kaçla kaç aralığında normal kabul ediliyor bilen var mı?
şeker :) ben spermiyogram uzmanı kişilik oldum
yaz detayları bana ben yorumlayayım
morfoloji de sperm başının yumurtayı delip dölleyebilmesini ölçen şey
çok önemli yani
Morfoloji o zaman şekli oluyor spermenlerin :) ona da bakıldı canım normal değerler%85-%90 arasında benim eşimin %87 çıktı .Morfoloji bakılmamış canım o zaman.
Kruger yöntemine göre yapmamışlar sizin testi. WHO'ya göre yapmışlar.
Baş/kuyruk anomalilerine bakıyolar bi de Kruger yöntemine göre. Genellikle tüp bebek merkezlerinde böyle bakılıyormuş.
Yani şu resimdeki gibi, normal anormal spermleri ayırıyorlar. Herkeste belli oranda normal belli oranda anormal sperm varmış. Kimileri %4-%14 arasını normal kabul ediyor. Kimi %14 ve üzerini normal kabul ediyor.
Çok güvendiğim bir prof. da %14 çok az rastlanan süper bir sonuçtur dedi.
Doğrusu nedir acaba onu merak ettim de.
şeker :) ben spermiyogram uzmanı kişilik oldum
yaz detayları bana ben yorumlayayım
morfoloji de sperm başının yumurtayı delip dölleyebilmesini ölçen şey
çok önemli yani
Morfoloji o zaman şekli oluyor spermenlerin :) ona da bakıldı canım normal değerler%85-%90 arasında benim eşimin %87 çıktı .
Selam kızlar. Ay bugün çok yorgunum. Başlıklara şöyle bir bakıp geçiyorum. Dün soğuk içecek içmiştim, bugün full 8 saat ders anlattım. Sesim gitti. Boğazım acıyor. Tam da çalışmalara başlayacağımız hafta ben yorgunum, kociş de çok yoğun çalışıyor. Napıcaz bilmiyorum. :97: Siz sperm analizine geçmişsiniz. Ben kaçırdım o dersi. Kalacağım sınıfta.Neyse siz çok çalışın bana anlatırsınız.
Selam canım, geçmiş olsun
Valla biraz çalışayım dersime dedim ama içime sıkıntılar basıyo artık. Nerde o eski araştırmacı bblau
Ovulasyonum oldu mu geçti mi kaçıncı gündeyim daha onu bile bilmiyorum, ama sperm analizlerine burnumu sokma peşindeyim
Ben de senin gibiyim bblaucum, şu bebek meselesini kafama takmıyım diyorum ama onu başarabilmek için kafama başka birşey takmam gerekiyor.Çok çalıştığım günler kafama birşey takamıyorum zaten, yorgunluktan. Boş günlerimde de kocişe kafayı takıyorum. Bana niye öyle dedin, niye böyle yaptın? Adam kapı dışarı edecek beni. Bu aralar nedense fazla duygusalım. İlgi bekliyorum çocuk gibi. Naz yapıyorum. Allah sonumu hayretsin.
kızlar uzunca bi aradan sonra yine merhaba.ben geçen ay ovulasyon testi kullandım ilk defa pozitifi de gördüm sanki hamilelik testinde görmüş gibi sevindimama yok olmadı kırmızılar teşrif etti.bu ay yine başladım bugün12.gün ama çizgi yok nerdeyse geçen ay 14.gün eşit çıkmıştı pozitif yani acaba bu ay neden böyle oldu bi fikir verecek var mı?
Selam canım ..şöle söyliyim her ay aynı zamanda olacak diye bişey yok ..bi kaç gün daha bekle bakalım ne olacak.ama bblaunun dediğine göre gün aşırı çalışma yapın diyor zaten kaçırma şansın olmuyor yumurtlama gününü :)
bu konu konuşuldu mu bilmiyorum.ovulasyon testi gebeliği gösterir mi??
teşekkür ederim cevabın için ya geçen ay görünce heveslendim işte ama nasip değilmiş hayırlısı artık...
evet göstermiş kimilerine okumuştum hayırdır sende durum ne???
valla ne biliyim benim bu ay biraz değişik oldu.2 gün acayip kasık ağrısının ardından ki adetime 10 günü geçkin süre vardı.gögüslerimde ağırlık,ağrı, sancı oldu.şimdi hafiflese de ayaktayken ağırlık ve içten içten sızlama hissediyorum.kasık ağrılarım ara ara oluyor sanki hasta olmadan 2 3 gün öncesi gibiyim.akşamları uyku basması.bu sabak canım erik isteyerek uyandım.ne komikkkksu an itibaren 1 hafta var ama.ben de bekliyorum sabırla.her seyin hayırlısı
ve eklemeyi unuttum.çok çabuk yoruluyorum.ben çok hareketliyimdir.şimdi bacaklarım uyuşuyor sanki.kollarımı kaldırmak bile istemiyorum.