Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım bu benim de kafama takıldı. Şimdi hormon testlerimi açtım önüme, iyiki getirmişim bugün yanımda. Referanslar kısmına bakıyorum: Mid peak değer diyor, 17,0-77,00 yazmış. Yani yumurtlama zamanında bu şekilde oluyor demek ki. Bunlar kanda değerler, biz bi de idrarda ölçüyoruz.
Acaba bu hormon tahlillerini neden reglin 2-3. günleri yapıyorlar, acaba püf noktası orda mı?
Yoksa foliküler fazda silik çıkıyor senin, ya da luteal fazda....
Şimdi var mı elinde test bi yapsana...
Bu ay pcos olsan tesbih tanesi dizilim olmazdı ama, en az bikaç aylık olması gerekmez mi? Sonuçta onlar çatlamayan yumrutalar değil mi? Her ay 1 tane yumurta oluyor, hadi bilemedin 2, ekstrem durumlarda??

Ovu.testlerim bitti. Alırsam iyi bir marka alırım diyordum. İnternetten bakayım da sipariş edeyim. Bugün 9.günüm. Geç mi gelir bilemiyorum ama ovu.testlerimi de sorayım doktoruma. Kafam karıştı şimdi. Bir de pco'luların sayfasında solda polikistik over rastlandı, sağda yokmuş falan diyenler vardı. Acaba benim de tek tarafta mı ki? Ayy ne acayip bir iş bu... Doktoruma mutlaka sormam lazım. Ateş tablolarımı da götüreyim. Neden durup dururken adetimin ortasında pik yapıyor ki ateşim? Ovu.testleri de o arada pik yapıyor. Çatlama olmasa neden ateşim yükselsin ki? Çok garip bir durum... :44:

merhaba arkadaşlar dün internet üzerinden ovulasyon testi aldım bilinen bi site g.g ne zaman ulaşır kaç günde gelir bana bilen vvar mııı

Ben gg'den Cuma günü sipariş vermiştim, Pazartesi elime ulaşmıştı. Satıcının tutumu ile alakalı biraz da. Siparişi alır almaz kargoya verirse yarın elinizde olur.

canım ben cl...bl.. die bi test var onu kullandım, ama ya benden ya testten kaynaklanan bi sebepten hiç yakalayamadım ovulasyon günümü. 50 küsur liraya 30 tane falan vardı içinde galiba ama bu ay alırsam eger başka bi marka almayı dusunuyorum. o içinde 5 tanecik olanlardan :) farkı fiyatıdır belki de :)

haklısın belkide alıp da tecrübe edinirsen mutlaka yaz bu arada bu ovulasyon testlerini sabah idrarında yapmamak gerekiyomuş tahlili yapmadan önce de çok sıvı tüketmemen ve yaklaşık 4 saat tuvalete girmemen falan gerekiyomuş sen bunlara dikkat etmişmiydin canım ?

Ovu.testlerim bitti. Alırsam iyi bir marka alırım diyordum. İnternetten bakayım da sipariş edeyim. Bugün 9.günüm. Geç mi gelir bilemiyorum ama ovu.testlerimi de sorayım doktoruma. Kafam karıştı şimdi. Bir de pco'luların sayfasında solda polikistik over rastlandı, sağda yokmuş falan diyenler vardı. Acaba benim de tek tarafta mı ki? Ayy ne acayip bir iş bu... Doktoruma mutlaka sormam lazım. Ateş tablolarımı da götüreyim. Neden durup dururken adetimin ortasında pik yapıyor ki ateşim? Ovu.testleri de o arada pik yapıyor. Çatlama olmasa neden ateşim yükselsin ki? Çok garip bir durum... :44:

evet ateş yükseliyor ve ovulasyon testi pik gösteriyor, bunda anlaşılacak bir nokta olmalı...
diğer zamanlar neden düşüyor o zaman lh?

kızlar bir sorum var ovulasyon testleri negatif çıktığı günler
testte ikinci çizgi silikmi çıkıyor yoksa tamamen tek çizgimi çıkıyor
sevde bilge özellikle senin sorun üzerine bunu merak ettim

Normalde herkeste hafif bir çizgi oluyor. Yani Pcolulara özel bir durum değil ki bu. Sende pik yapıyor mu LH testleri Ronya? Yani hep belli bir çizgide mi? Ateş Ölçme topiğinde yazdıklarına göre sen de pcolusun ve hayıtla geçmiş sanırım senin pcon. Çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıklı evlatlar ihsan etsin. Soracak çok sorum var ama şimdi gitmem gerek. Geldiğimde birkaç sorum olacak, yanıtlarsan sevinirim Ronya. :KK16:

ovu testi negatifken,2,çizgi silik çııyor
2 markanında kullandım,ikisindede silik çıkıyodu
ikisininde hassasiyetleri farklıydı herhalde,biri daha silikken diğeri daha belirgin oluyordu

haklısın belkide alıp da tecrübe edinirsen mutlaka yaz bu arada bu ovulasyon testlerini sabah idrarında yapmamak gerekiyomuş tahlili yapmadan önce de çok sıvı tüketmemen ve yaklaşık 4 saat tuvalete girmemen falan gerekiyomuş sen bunlara dikkat etmişmiydin canım ?

evet canım, sadece bi gün haricinde dikkat etmiştim, ama o bi gün yumurtlama oldu da kacırdıysam bilmiyorum çünkü tam o günün ertesinde silik çizgi çıktı :S

LH salınımı hep belli düzeyde devam ediyor, o yüzden silik çizgi çıkması normal olduğu gibi, tek çizgi çıkması da normal. Çünkü idrarda test yapıyoruz kanda belli bir seviyede olsa bile idrara geçmemiş olabilir.

nasılsınız kızlar?

bugün doktorumla randevum vardı.tahlillerimi gösterdim.
hormon ve idrar tahlilleri.
gebeliğe engel olacak bir sorunun yok dedi (çok şükür)
adetinin ilk 3 günü gel,test yapalım dedi.

bi de bugün kahverengi lekelenmem oldu.! 9 aylık evliyim ne düşük yaptığım gebeliğimde ne de diğer zamanlarda lekelenmem olmazdı.kasıklarımda ağrı söz konusu.

sizce lekelenmenin sebebi nedir?soğuk algınlığı lekelenmeye davetiye çıkarır mı?

Normalde herkeste hafif bir çizgi oluyor. Yani Pcolulara özel bir durum değil ki bu. Sende pik yapıyor mu LH testleri Ronya? Yani hep belli bir çizgide mi? Ateş Ölçme topiğinde yazdıklarına göre sen de pcolusun ve hayıtla geçmiş sanırım senin pcon. Çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıklı evlatlar ihsan etsin. Soracak çok sorum var ama şimdi gitmem gerek. Geldiğimde birkaç sorum olacak, yanıtlarsan sevinirim Ronya. :KK16:

canım önce sana şunu diyeyim sakın stres yapma pko stresten acayip etkileniyor
ve tedavisi çok basit korkma sana dediklerimi yaparsan bu iş biter Allahın izniyle
eğer kilon varsa özellikle göbek bölgesinde onu vermeye çalış LH hormonunun düşmesinde
yağların erimesi çok etkili.
canım benim mucizem hayıt otu kapsülü, yumurtlamaya yardımcı multivitamin arginmax women birde
omega 3 balık yağı.ben 3-4 aydır bunları kullanıyorum ve hormonlarım normale döndü
benimde sonuçlarım aynı seninki gibiydi
canım LH hormonu yüksek olunca ovulasyon testi doğru sonuç vermiyor
benim hep pozitif çıkıyordu yada pozitife yakın siliklikte çıkıyordu
hiç bir zaman tek çizgi çıkmadı
senin ultrasonla bakıldımı bilmiyorum ancak hormonlar pko lehine
ama üzülme dediklerimi uygularsan kurtulacaksın
ben hayıtın otunu kullanamadım tadı çok acıydı kapsül olarak alıyorum
eğer almak istersen ebayda çok ucuz sana linkini vereblirim

ronya bende bişey sorabilirmiyim:) bendede pko varmış ama yokla var arası dedi doktorum ve hiçbir ilaç vermedi ben ovulasyon testi kullandım bu ay ve 2gün yakaladım pik yaptığı günü.bu pkonun evreleri varmıdır? ben bir kere hamile kalmıştım ama malesef nasip diilmiş 1 yıldırda olmuyo malesef:KK43:

ronya bende bişey sorabilirmiyim:) bendede pko varmış ama yokla var arası dedi doktorum ve hiçbir ilaç vermedi ben ovulasyon testi kullandım bu ay ve 2gün yakaladım pik yaptığı günü.bu pkonun evreleri varmıdır? ben bir kere hamile kalmıştım ama malesef nasip diilmiş 1 yıldırda olmuyo malesef:KK43:

canım sende sadece polikistik over vardır
yani sendrom aşamasında değildir
sana tavsiyem adetin 3.günü hormonlarına baktırman
tanı koymak açısından en önemli şey hormonlar

canım önce sana şunu diyeyim sakın stres yapma pko stresten acayip etkileniyor
ve tedavisi çok basit korkma sana dediklerimi yaparsan bu iş biter Allahın izniyle
eğer kilon varsa özellikle göbek bölgesinde onu vermeye çalış LH hormonunun düşmesinde
yağların erimesi çok etkili.
canım benim mucizem hayıt otu kapsülü, yumurtlamaya yardımcı multivitamin arginmax women birde
omega 3 balık yağı.ben 3-4 aydır bunları kullanıyorum ve hormonlarım normale döndü
benimde sonuçlarım aynı seninki gibiydi
canım LH hormonu yüksek olunca ovulasyon testi doğru sonuç vermiyor
benim hep pozitif çıkıyordu yada pozitife yakın siliklikte çıkıyordu
hiç bir zaman tek çizgi çıkmadı
senin ultrasonla bakıldımı bilmiyorum ancak hormonlar pko lehine
ama üzülme dediklerimi uygularsan kurtulacaksın
ben hayıtın otunu kullanamadım tadı çok acıydı kapsül olarak alıyorum
eğer almak istersen ebayda çok ucuz sana linkini vereblirim

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Stresliyim diyemem, çok sakin de değilim. Biraz belirsizlik canımı sıkıyor. Yani sorularıma tam manasıyla cevap bulabilsem daha kolay kabulleneceğim ve daha sakin olacağım galiba. Ama çok sağolun ki sorularıma cevap buldukça bu forumda daha normale dönüyorum. Rabbim en hayırlı ve en kısa zamanda sağlığımıza ve sağlıklı evlatlarımıza kavuştursun bizleri. Bana linkini verir misin özelden Ronya? Medform diye bir ilaç firması sanırım oradan almış bazıları. Sen de mi oradan aldın? Kaynar suya bir kaşık atıyorlarmış süzüp içiyorlarmış. Senin ki de mi öyle? Hayıtı araştırıyorum. Kullanmak istiyorum. İnşallah hayırlısıyla şifa olur herkese.

:KK71:

canım sende sadece polikistik over vardır
yani sendrom aşamasında değildir
sana tavsiyem adetin 3.günü hormonlarına baktırman
tanı koymak açısından en önemli şey hormonlar

yaptrdım cnm onları eğer biliyosan yorumlarmısın:) hoş bunlar hazirandaydı ama o günden beri şükür adetlerim düzenli sayılır:) senin varmı cnm bebiş???

TSH:0.86
LH:7.87
FSH:4.94
E2:77
PROLAKTİN:4.7

yaptrdım cnm onları eğer biliyosan yorumlarmısın:) hoş bunlar hazirandaydı ama o günden beri şükür adetlerim düzenli sayılır:) senin varmı cnm bebiş???

TSH:0.86
LH:7.87
FSH:4.94
E2:77
PROLAKTİN:4.7

canım malesef sendede yumurtlama bozukluğu var
LH/FSH 2 ve üstü pko demek
seninde yüksek ve östrojeninde yüksek benimde 74 dü östrojenim
ve doktor yumurtlama bozukluğu var demişti
canım sanada tavsiyem hayıt otu
bütün hormonların normale dönüyor

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Stresliyim diyemem, çok sakin de değilim. Biraz belirsizlik canımı sıkıyor. Yani sorularıma tam manasıyla cevap bulabilsem daha kolay kabulleneceğim ve daha sakin olacağım galiba. Ama çok sağolun ki sorularıma cevap buldukça bu forumda daha normale dönüyorum. Rabbim en hayırlı ve en kısa zamanda sağlığımıza ve sağlıklı evlatlarımıza kavuştursun bizleri. Bana linkini verir misin özelden Ronya? Medform diye bir ilaç firması sanırım oradan almış bazıları. Sen de mi oradan aldın? Kaynar suya bir kaşık atıyorlarmış süzüp içiyorlarmış. Senin ki de mi öyle? Hayıtı araştırıyorum. Kullanmak istiyorum. İnşallah hayırlısıyla şifa olur herkese.

:KK71:

canım hayıt (vitex) linkini veriyorum birde arginmax women vitamin süper bir multivitamin
yumurtlamana yardımcı olur tavsiye ederim
2X VITEX CHASTEBERRY Chaste Tree 400 mg 200 Caps - eBay (item 160487152373 end time Mar-28-11 10:08:09 PDT)

ArginMax For Women (180 capsules) by Daily Wellness - eBay (item 260366036291 end time Mar-13-11 14:05:35 PDT)

X