Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım benim de benzer bir durum oldu. Benim siklusum 28 gün sürüyor. Geçen hafta ptsi (siklusumun 10.günü) doktora gittim ve yumurtamın 15mm olduğunu, bu ay deneyeceksek elimizi çabuk tutmamızı, yumurtanın cumartesi (15. gün) gibi çatlayabileceğini söyledi. Bir de ovülasyon testi önerdi. Testin kullanma talimatına göre, test yapmaya siklusumun 12. gününde başladım. 12 günü sabah yaptığımda ilk idrar olmamasına rağmeni test çizgisi kontrol çizgisine göre biraz daha koyu çıktı. Ama aynı günün akşamında (sadece 10 saat sonra) emin olmak için tekrar test yaptım, bu sefer test çizgisi daha silik çıktı. Sanırım LH düzeyi düşüşe geçmişti akşamki teste kadar...

Doktor baktığında 15 mm olan yumurta, 2-3 gün içinde çatlayacak boyuta gelir mi bilmiyorum. Ama cumartesi de dahil olmak üzere bir daha testte çift çizgi göremedim. O yüzden kendi adıma büyük ihtimalle yumurtlamam testin koyu renk çıktığı zamandan hemen sonra gerçekleşti diye tahmin ediyorum.

Bu arada ultrasonların olçümlerinin ultrason cihazına göre milimetrik farklar gösterebileceğini düşünüyorum. Mesela bende kist var. Bir doktora gittiğimde gözümün önünde ölçüm yaptığı halde 35 mm, başka bir doktora gittiğimde 39-40 mm denebiliyor. Sabah ilk idrarla test yapmak da testi etkileyebiliyormuş.

Bence sen her ihtimale karşı hem bugün, hem de iki gün sonra ilişkiye gir. Bir yandan da emin olmak için ovülasyon testine devam edersin.

Sevgiler...

mrb kızlar ben bu ay ovalasyon testi kullanmak istiyorum ama internetten nerden alabilirim sizin aldığınız site hangisi bütün sayfaları okuyamadım yazıldıysa göremedim o yüzden yazmak yasakmı onuda bilmiyorum ama özel mesajlada gönderebilirseniz sevinirim kızlar,inşlh hepimiz meleklerimize kavuşuruz en hayırlı zamanda

kızlar acil cvp bekliyorum pazar günü birdebugün ovulasyon testini uyguladım 2 çizgiyide görüyürum ama birtanesı digerıne göre dahakoyu ama diğeri bariz bellive yumurtlama dönemim haftaya baslıcak

kızlar acil cvp bekliyorum pazar günü birdebugün ovulasyon testini uyguladım 2 çizgiyide görüyürum ama birtanesı digerıne göre dahakoyu ama diğeri bariz bellive yumurtlama dönemim haftaya baslıcak

canım yumurtlama döneminin olması için T çizgisinin daha koyu olması lazım. eğerki silikse negatif demek oluyo

özelden yazayım ben sana

Son düzenleme:
galiba ama bende merak ediyorum. napıyorsunuz, ne aşamadasınız, nasılsınız....

Ben de seni ve diğer yeni hamilelerimizi, hamile olmak için çaba gösteren, topiğimizin güzide takipçilerini merak ediyorum. Haber almak istiyorum hepinizden. Sohbetinizi özlüyorum... Ama bazen insanın kendi iç yolculuğu için vakit ayırması gerekiyor. Bu sebeple bütün arkadaşlarımızdan güzel haber gelmesi için sabırla bekliyorum. İnşallah ben de güzel haberler vermeyi umuyorum... Adetimi bekliyorum ben, soğan kürüm bitti. Adetime az kaldı... Bu durumdayım ben... Kendimi aşçılığa verdim. Değişik tatlar deniyorum. Bu arada kilo almazsam iyi.

Selam kızlar, ben de ara ara bakıyorum kimse olmayınca gidiyorum...
Ben daha iç sesimi duyamadım

Canımmm... Nasılsın? Seni ve Belgisel'i çok özledim. Gözlerim arıyor sizi... İyiliğiniz için dua ediyorum, umarım iyisinizdir ikinizde. İç sesini dinlerken, inşallah en yakın zamanda minik kalp atışlarını duyarsın... Kendi iç sesinden daha iyi gelir bu eminim.

Günaydın canım. Ben de Belgisel'i, seni, güzel sohbetlerimizi çok özledim. Regl oldum, son günlerim sanırım. Sanırım diyorum çünkü siklus günlerini saymayı bıraktım. Ateş ölçmüyorum, ovulasyon testi yok elimde, dolayısıyla yapamayacağım. Böyle çok iyiyim. Rahatlamaya, huzura ihtiyacım varmış. Bir süre -sadece gebelik değil- hiçbir konu hakkında fikir yürütmek, yorum yapmak istemiyorum Düşünmemek güzelmiş
Yanımda yedek ped var,regl olursam güvendeyim, başka birşey hesaplamama da gerek yok
Ruhum huzura erdi sanki....
Belgisel de regl oldu, aynı gün olduk. Benim kimyasal, kimyasaldan sonra adet gecikmesi derken aynı günlere geldik onunla. Sanırım o da iç sesini dinlemek, uzaklaşmak istiyor. O da çok yorgun. Benden daha yorgun hatta galiba
Hakkımızda hayırlısı diyorum, umarım hepimiz gönlümüzün muradına kavuşuruz....Bunu gönülden istiyorum, sizi dualarımdan eksik etmiyorum canlar

Düşünmemek güzel, buna kesinlikle katılıyorum. Çünkü düşünerek, hesap yaparak bir yere varamıyoruz. Elimizden gelmeyen meseleler hakkında düşünüp duruyoruz. Bizim yapabileceğimiz tek bir şey var; Niyet edip beklemek... Mevlam ne zaman uygun görürse o zaman verir inşallah. En hayırlısını, en güzelini nasip etsin hepimize de. Belgisel aşılamanın tutmayacağından emindi, demek ki beklediği gibi oldu. Yorucu bir süreç olduğu kesin, Mevlam yardımcısı olsun. Rabbim en hayırlı zamanda evlatlarımızı kucağımıza almamızı nasip etsin. Ben bu ay kendimi gezmeye, tozmaya verince nasıl 28.günüme geldim, haberim bile olmadı. Bu gerçekten iyi bir yöntem. Kendimizi mutlu edecek şeylere zaman harcayınca günler nasıl geçiyor anlamıyoruz. Geçen aylarda tek tek gün sayıyordum. Hesap yapıyordum. Hiçbir hesabım da tutmadı. Bizim hesaplayabileceğimiz bir mesele değil zaten bu. Rabbim en hayırlı zamanda versin, sağlıkla, huzurla versin inşallah...

Aradagirip haber vermeyi unutmayın. Merak ederiz sizi. Ben de eskisi kadar sık olmasa da buralardayım... Kendimi mutlu edecek konularda geliştirmeye zaman ayırıyorum. Dün mesela kaç saat mutfakta vakit harcadım bilmiyorum. Ama sonu güzel oldu. Çok güzel bir akşam yemeğinden sonra, benmari usülü ile eritilmiş çikolata sosu ile meyve salatası ve devamında aşk dolu bir gece... Önceki aylarda belli bir günden sonra uzak duruyordum eşimden, sanki onunla işim bitmiş gibi. Ne kadar üzücü... Daha kaç aylık evliyiz ve hesapla, kitapla "çalışmaya" başlamışız ki kendimi kınadım ve kaçıncı günüm olursa olsun hesap kitap yapmadan eşimle mutlu olmak istiyorum artık. Bunun için güzel adımlar atıyoruz. Aferin bize.

Mutlu haberler vermek/almak üzere... Sevgiyle kalın...

Çok güzel canım, insanın kendini sevdiği şeylerle meşgul etmesi, zaman ayırması kendine ettiği en büyük iyilik...Bu aralar ben de teknik çevirilere boğulmuş durumdayım. Beni çok rahatlatıyor. Çok seviyorum ben. Erdal İnönüyü dinlemiştim bir keresinde. Bilirsin fizik profesörüydü rahmetli. Canı sıkkın, yorgun olduğu zamanlarda fizik problemleri çözermiş, rahatlarmış. Zor gibi görünen bir şey, onu rahatlatıyordu demek. Bana da öyle oluyor. Dikkat ettim de, hayatımdaki zor zamanların ardından hep teknik çevirilere vermişim kendimi.
Şimdi de otomobil parçaları üreten bir firma hakkında bir metin var elimde. Bunu NLP yöntemleriyle harmanlamış. Çok ilgi çekici benim için. İçinde hem mesleğimle alakalı ögeler hem de psikolojik kavramlar var. Çok sevdim. Eşim diyor deli misin, insan böyle rahatlar mı Ben rahatlıyorum
İnşallah sağlığımız açısından da fayda edecek bu kendimize verdiğimiz ödüller.

iyi olmanıza sevindim... ben pek iyi değilim açıkcası, bulantılarım var, doğru dürüst birşey yiyemiyorum, halsizim ve malesef bu durumu patronlarıma hissettirmeden çalışmak zorundayım. Gerçi şikayet etmeye hakkım yok, kendim istedim... sağ salim dünyaya gelsin de başka birşey istemiyorum...

Kendini rahatlatacak şeylere vermene sevindim. Ben sanırım mesleğimden memnun değilim. Yabancı Dile merakım vardı eskiden. Şimdi onu bilmeyen insanlara anlatmaya çalışıyorum. Her dönem aynı şeyleri tekrar ediyoruz, sıkıldım artık. Çeviri filan da almıyorum, köreliyorum sanki günden güne. Ben de fotoğrafçılık, yemek kursları, pastacılık eğitimi, kişisel gelişim gibi konulara adadım kendimi. Sporumu da ne zamandır ihmal ettim. Ona da başlamayı düşünüyorum. Bunlardan vakit kalırsa bebek düşünmeye devam ederim ama zaten çok yoruluyorum. Fiziksel olarak yorulunca kafam rahat oluyor. Akşam uzanıyorum tv'nin karşısına, yorgunluktan belim ağrımış, "ohh be" diyorum "ne güzel gündü, çok şükür, sahi ben kaçıncı günümdeydim? amaaan boşver, kaçıncı günümdeysem bile şuan hiç birşeyi düşünecek halim yok" diyorum.Gerçekten komik bir haldeyim ama çok mutluyum, hamd olsun...

Birbirimize her zaman iyi haberlerimizi vermek duasıyla...

mylife'cım sıkıntılı günlerinin bile bir güzelliği var, bugün birisi liseden, diğeri üniversiteden iki arkadaşımın doğum yaptığını öğrendim. Maşallah çok tatlılar hepsi de. O yüzden sonucunda güzel şeyler olacağına inanarak bu sıkıntılarını umursama bence.Bir gün gelecek ve kucağına aldığında hepsi dinecek... Allah'ın izniyle...

ben geldimm bende canım sıkıldıgında arap sabunuyla temizlik yapmaya bayılıyorum yeni keşfettim

İnsan mesleğiyle alakalı sıkıntılara zaman zaman düşüyor. Birkaç senedir ben de ne işim var benim yahu bu işlerin içinde diyordum. Şantiyelerde çalışırken daha koşturmacalı, daha atraksiyonlu günler geçiriyordum,bekardım o zamanlar. Şimdi masa başındayım, evlendim, herşey düzenli. Düzenden sıkılıyorum bazen
Öğretmen olsaydım ya diyordum,ilkokul öğretmeni.Çocuklarla zaman harala gürele geçerdi. İşimin içinde sevgi olurdu, muhattaplarım beni severdi.
Böyle buz gibi rulmandı,contaydı uğraşmazdım
Aman şakası bi yana Allah ağzımızın tadını bozmasın. Rahat batmasın :90::90:
Biz de hobi ediniriz napalım

Bu zamanlarda bu rahatsızlıklar normal be canım.
İnşallah sağlıkla doğumunu yaparsın da, hiçbişey çekmemişe dönersin.
Süt izinleri de günde 3 saate çıkmış, duymadıysan müjdeyi ben vereyim

Hoşgeldin
kuzey_35'i ben transfer ettim kızlar,topiğimize
Arapsabunuyla Neden özellikle arapsabunu?

:) ya yeni kesfettim dedim ya pronto dıe bii marka var o verdigi koku temizlik yapma iştahımı kabartıyor kalıcı bir kokuda bende oyle bir etki yaratti tabiii bir tek bu değil can sıkıntımda kocamın sabrını da ölçmeyi cok severim şaka bir yana arkdslar bblau ile biraz sohbet ettik ..sizede kendimi biraz anlatıım 35 yaslarındayım :) 6 aylık evliym istdayım 4.ayımızda denedik oldu ama 3 ocak ta kalp durması sebebiyle kurtaj oldum hıc ara vermeden denemeye devam ettik ocak ayından bu yana folikasit kullanıyorum hormonlu yiyeceklerden uzak durmaya calısıyorrum..sigarayı bıraktım en onemlisi ama gecenlerde bii tane kaçamak yaptım neyse kurtajdan sonra tam anlayamadıgım bir regl surecı gecirdim simdide cok takip etmeden canımız istediğinde denemeler yapıyoruz 2-3 gundur ama yumurtladıgımı hıssettim hayırlısı bakalım ...bu aysonu mart bası regl gunum olmaması lazım benden bu kadar işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…