- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #14.501
Ovulasyonun üzerinden daha 10 gün geçmedi değil mi canım?
Eğer 19. gün ovulasyon olduysa bugün 10. gün.
FF'in dediği gibi (ateş yükselmesini baz alırsak) o zaman ov. 22. gün oluyor. Daha 1 hafta geçti.
Diyorum ya ben eğer gecikme olursa 36'dan sonrasını gecikme baz alıcam.
Bu arada sana özelden mesaj yazdım.
Özelden yanıt verdim canım. Bende 22 sini kabul edip 4 gün daha bekleyelim. 4 gün sonra 11. gün olacak ve bir test ile bakılabilir. Gerçi bu konuda yaşadığımız kimyasaldan sonra testteki pozitife de güven kalmadı ama yine de insan sabırsızlanıyor.
kızlar çok moralim bozuk ya bu ayda olmadı sanırım 13.gün yumurtladım teste göre büyük ihtimal bugün 17.gün ov.testi yapayım dedim genelde hamişlerde çift çizgi çıkıyomuş ya bende tek çıktı çok üzgünüm çok
Kelebekli kuzu tebrik ederim allah kucağına almayıda nasip eder inşallah.
Mylife senide tebrik ettim ama okumamış olabilirsin diye tekrar belirttim
çok teşekkür ederim cnm. alah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. ben daha doktora falan gitmedim beklemedeyim kesinleştirmek için.Kelebekli kuzu tebrik ederim allah kucağına almayıda nasip eder inşallah.
Mylife senide tebrik ettim ama okumamış olabilirsin diye tekrar belirttim
kızlar çok moralim bozuk ya bu ayda olmadı sanırım 13.gün yumurtladım teste göre büyük ihtimal bugün 17.gün ov.testi yapayım dedim genelde hamişlerde çift çizgi çıkıyomuş ya bende tek çıktı çok üzgünüm çok
Melodicim dur hele, canım benim
13. gün yumurtladıysan 17.günde ne gebelik testi sonuç verir, ne ovulasyon testi...Daha dün burada konuştuk ben de yazdım hatta, dur tekrar buraya bulup yapıştırayım.
Eğer 28günde bir adet görüyorsan, ovulasyonun üstünden 10 gün geçtiğinde belki görebilirsin pozitifi, o da belki...
Sen bir rahatla bu cevabımla, ben sana uzun uzun anlatayım hele
merhaba ben bişey sormak istiyorum size...
ben ovulosyon testi kullandım bu ay ve ocak 24 de silik çizgi 25de net çift çizgi gördüm...
25inden sayarsak yumurtlamanın üstünden 9.günüm...bugün ovulosyon testi yaptım ve silik çizgi çıktı...:44:acaba yeni başlayan gebelik olabilirmi..:26:
yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden...
Ne güzel anlatmışsın tatlım çok saol rahatladım ben 28 günde bir adet görüyorum ama bazen de 29 oluyor değişmekte yani bu ay 28 di mesela ben 3 sene önce bi gebelik geçirdim aslında hiç anlamadan kürtaj olmam gerekmişti ama nasıldı belirtiler anımsayamıyorumŞimdi canım olay şöyle:
Yumurta döllendiğinde, tüplerden rahme doğru bir yolculuk yapıyor. Bu yolculuk sonunda rahme tutunuyor yani implante oluyor, bu yolculuk 6-12 gün sürüyor, süresi kişiden kişiye değişiyor. Tutunmadan sonra hcg denilen hormon salgılanmaya başlanıyor. Bu hcg kanda gebelik testinde baktırdığımız ya da evde kendimiz test yaparak ölçtüğümüz hormon. Bu hormon kanda belli bir doygunluk seviyesine ulaşmadan idrara çıkmıyor. O yüzden kan testleri daha erken sonuç verebilir diyoruz. İdrara çıkması rahme tutunmadan sonra yaklaşık 2 gün. O da en az.
Yani en erken 8 günde testte silik bir çizgi görebilirsin belki. O da hassasiyeti yüksek testlerle. Çünkü en başta salgı az. Daha sonra hızla katlanmaya başlıyor.
Genellikle işi garantiye almak için yumurtlamadan 10 gün geçtikten sonra bakılmasını tavsiye ediyolar. Ama arada başka faktörler de var. Yumurta 24 saate kadar yaşayabiliyor, eğer bu zamanın sonlarına doğru döllenmişse, ekle 1 gün daha.
Yani kısaca en erken yumurtlamadan sonra 12-14 gün sonra bakılmalı. Zaten bu da 28 günde bir adet gören kadın için adet günü civarlarına denk geliyor.
Ovulasyon testiyle bakmaya gelince, ovulasyon testi de bazen gebeliği gösterebiliyor.Ovulasyonda ölçülen hormon LH ile hcg arasında bir etkileşim var. Bu testle de ölçebilirsin, ama söylenen süreler bunun için de geçerli.
Ovulasyon testiyle de baksan, gebelik testiyle de baksan, GEBELİK MATERYALİ RAHME İMPLANTE OLMUŞ VE hcg SALGILANMAYA BAŞLAMIŞ OLMALI.Ah keşke dediğin gibi ovulasyonun üstünden 4 gün gecince gebeliğin varlığını söyleyen bi test olsa
Selam...Ovulasyon genelde çift çizgiyi müteakiben 24-36 saat içerisinde olur...
Eğer regliniz 28 günde birse ve şanslıysanız, yeni başlayan bir gebelik olabilir ama çizgilerin koyulaşıp koyulaşmadığını takip etmeniz lazım.
Çünkü LH vücutta her zaman bir miktar bulunur. Ovulasyon testleri de hassastır ve bu mikatrı ölçerler.
Yani negatif ovulasyon testleri genellikle negatif gebelik testleri gibi tertemiz çıkmaz.
reglim 30 günde bir oluyor...
ve her ay regl olmadan önce yaşadığım belirtilerin hiç biri yok...
sadece sol kasığımda ara sıra batma ve midemde sıkışma var...
Belirtilerden anlamak biraz zor oluyor... yani hamilelik belirtileriyle regl belirtileri birbirine çok benziyor. beklenen adet tarihin ne zaman. bence en erken ondan 3-4 gün filan önce çıkar... ki çıkmazsa da ümitsizliğe kapılma hemen gecikmeyi bekle, gecikirse tekrar yap... bol şans
Ne güzel anlatmışsın tatlım çok saol rahatladım ben 28 günde bir adet görüyorum ama bazen de 29 oluyor değişmekte yani bu ay 28 di mesela ben 3 sene önce bi gebelik geçirdim aslında hiç anlamadan kürtaj olmam gerekmişti ama nasıldı belirtiler anımsayamıyorum
dualarını eksik etme inşallah kabul eder allahım . ya ne yaptın ekstradan hamile kalmak için biz de yararlanalım ya
reglim 30 günde bir oluyor...
ve her ay regl olmadan önce yaşadığım belirtilerin hiç biri yok...
sadece sol kasığımda ara sıra batma ve midemde sıkışma var...