Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

seni çok iyi anlıyorum. beklenen adet tarihimiz aynı sanırım ve ikimizde şuanda aynı heyecanları yaşıyoruz. kendini dinlememek elde değil ama lütfen biraz pozitif düşünmeye çalış. herşeyin netleşebilmesi için sadece 1 hafta kaldı, bu kadar bekleyişten sonra 1 haftanın geçmesi çok zor olmasa gerek...

doğru söylüyosun. bu hafta başıda nasıl geçer diyordum. geçti bile şükür. önümüzdeki haftayıda geçiririz birlikte. bazen bunalırız yine bazen seviniriz. geçer bir şekilde. hayırlı haberlerimiz olsun da önemli olan o. :KK49:

doğru söylüyosun. bu hafta başıda nasıl geçer diyordum. geçti bile şükür. önümüzdeki haftayıda geçiririz birlikte. bazen bunalırız yine bazen seviniriz. geçer bir şekilde. hayırlı haberlerimiz olsun da önemli olan o. :KK49:

inşallah... bakarsın şubat ın ilk müjdeleri mylife35 ve kelebeklikuzu dan gelir :KK49:

Kızlar biraz önce doktor sitesinden bir prof.a (ki çok ünlü ve popüler biri) ateşimin neden artmadığını, ne olabileceğini sordum. Cevabını hepimize ibret olsun diye aynen kopyalıyorum.

---------------------------------------------------
Vücut ısısı ile ovulasyonu anlamak eski bir yöntem olup, artık kullanmıyoruz. Isı yüksekliği progesteron hormonundan kaynaklanmaktadır, günümüzde progesteron hormonuna bakarak bunu direkt anlıyoruz, indirekt yöntemleri kullanmıyoruz. Hamile kalmak için eğer yumurtlamanız var ise bilimsel olarak gösterimiştir ki en iyi dönem şeffaf salgının arttığı dönemdir. Bu takipleri bırakıp rahat olunuz, hiç bir kadın böyle ayrıntılara bakarak vücut ıssında ki 0.1 derecelik ısı değişimlerini takip ederek hamile kalmıyor. Hamilelik fizyolojik bir olaydır, normal ilişkiniz var ise(haftada 2-3) hamile kalırsınız. Stresine girmeyin,kendi haline bırakınız.
----------------------------------------------------

Kızlar biraz önce doktor sitesinden bir prof.a (ki çok ünlü ve popüler biri) ateşimin neden artmadığını, ne olabileceğini sordum. Cevabını hepimize ibret olsun diye aynen kopyalıyorum.

---------------------------------------------------
Vücut ısısı ile ovulasyonu anlamak eski bir yöntem olup, artık kullanmıyoruz. Isı yüksekliği progesteron hormonundan kaynaklanmaktadır, günümüzde progesteron hormonuna bakarak bunu direkt anlıyoruz, indirekt yöntemleri kullanmıyoruz. Hamile kalmak için eğer yumurtlamanız var ise bilimsel olarak gösterimiştir ki en iyi dönem şeffaf salgının arttığı dönemdir. Bu takipleri bırakıp rahat olunuz, hiç bir kadın böyle ayrıntılara bakarak vücut ıssında ki 0.1 derecelik ısı değişimlerini takip ederek hamile kalmıyor. Hamilelik fizyolojik bir olaydır, normal ilişkiniz var ise(haftada 2-3) hamile kalırsınız. Stresine girmeyin,kendi haline bırakınız.
----------------------------------------------------

YORUMSUZ.... (bunun üstüne ne söylenebilir ki)

Günaydın canım, çok geçmiş olsun, umarım ciddi bir sorun yoktur ama bazı dönemlerde böyle durumlarla karşılaşılabilir. daha öncede yaşadığı için ya şimdide olmazsa stresi ve belkide senin ısrarcı oluşun daha fazla strese sokmuş olabilir. biz kadınlarda hamilelik için stres ne kadar önemliyse, erkekler içinde birliktelikte aynı oranda önemli.

inş. ciddi bir durum söz konusu değildir.bilmiyorum ya!
manen yanındayım.bana zevk veremediğini düşünüyor ve hatta onunla evlendiğime bile pişman olup olmadığımı soruyor.bu beni daha da üzüyor.
dün kendi kendine kızdır durdu!bi işe yaramıyorum gibi sözler söyledi.
ben daha da kötü oldum.inş. sadece psikolojiktir.

Canım bence hemen panik yapma...Stres çok etkiliyor biliyorsun bu tip şeyleri.
İnşallah hiçbir sorun çıkmayacaktır. Ben fizyolojik değil psikolojik olduğunu düşünüyorum ve halledilecektir.

inş. dediğin gibi olur bblaucuğum dün gece evlendiğimiz ilk zamanlar böylemiydim diyor.
sürekli özür diliyor.sana layık değilim diyor.
cumaya gitmek için eve geldiğinde doktora gidip gitmeyeceğini sordum o da gideceğim tabii ki dedi.
inş. ciddi birşey söz konusu değildir.dua edin kızlar....

inş. dediğin gibi olur bblaucuğum dün gece evlendiğimiz ilk zamanlar böylemiydim diyor.
sürekli özür diliyor.sana layık değilim diyor.
cumaya gitmek için eve geldiğinde doktora gidip gitmeyeceğini sordum o da gideceğim tabii ki dedi.
inş. ciddi birşey söz konusu değildir.dua edin kızlar....[/QUOTE]

Tatlım bence ona artık doktora gidicekmisin deme... tabiki doktora gitmesi lazım ama bunu söyleyen sen olunca onun psikolojisi daha fazla bozuluyordur. bence sen ona; bunun senin için önemli olmadığını, onu herşekilde çok sevdiğini, evliliğin cinsellikten ibaret olmadığını ama bu durumun onu mutsuz ettiğini bildiğini ve bu yüzden yani sadece kendisi için doktora gitmesinin doğru olacağını filan söyle... (tabi bu benim şahsi düşüncem)

Tatlım bence ona artık doktora gidicekmisin deme... tabiki doktora gitmesi lazım ama bunu söyleyen sen olunca onun psikolojisi daha fazla bozuluyordur. bence sen ona; bunun senin için önemli olmadığını, onu herşekilde çok sevdiğini, evliliğin cinsellikten ibaret olmadığını ama bu durumun onu mutsuz ettiğini bildiğini ve bu yüzden yani sadece kendisi için doktora gitmesinin doğru olacağını filan söyle... (tabi bu benim şahsi düşüncem)

Eritrosit 10RBC\ul
Glukoz 100mg\dl
Protein 30mg\dl
Eritrosit 1-2 /HPF
Lokosit 1-2 /HPF

değerleri yüksek olan sonuçları bunlar.eşim işe gittiği için doktora ben gösterdim.doktor mutlaka bir dahiliye uzmanına görükmesi gerektiğini söyledi.idrar tahlilinin sonuçları.

Eritrosit 10RBC\ul
Glukoz 100mg\dl
Protein 30mg\dl
Eritrosit 1-2 /HPF
Lokosit 1-2 /HPF

değerleri yüksek olan sonuçları bunlar.eşim işe gittiği için doktora ben gösterdim.doktor mutlaka bir dahiliye uzmanına görükmesi gerektiğini söyledi.idrar tahlilinin sonuçları.

normal değerler ne peki? doktor tam olarak ne dedi?

Eritrosit 10RBC\ul
Glukoz 100mg\dl
Protein 30mg\dl
Eritrosit 1-2 /HPF
Lokosit 1-2 /HPF

Geçmiş olsun canım. Doktorun şüphesi ne ki, ne dedi tam olarak?

Arkadaşlar, biraz önce de yazdığım gibi birkaç doktora ateşimin neden foliküler fazın üstüne çıkmadığını sordum.(Ovulasyon olduğunu tahmin ediyorum ya)
Güvendiğim bir doktor, pek cok daha modern ve kesin yontem varken (ultrasonla takip, ya da ovulasyon kitleri), bu konunun uzmani hekimlerin, bazal vucut sicakligina ARTIK bu kadar deger vermediklerini söyledi.
Yani ovulasyon testlerinin ateş ölçümünden daha güvenilir olduğunu söylüyor.
Bu aydan sonra (inşallah hamile kalırım da gerek olmaz ama, ateş ölçmeyeceğim bir daha. Hem stres yapıyor, hem de güvenilir olmadığını söylüyor her doktor.)
Sizle de paylaşmak istedim.

Arkadaşlar, biraz önce de yazdığım gibi birkaç doktora ateşimin neden foliküler fazın üstüne çıkmadığını sordum.(Ovulasyon olduğunu tahmin ediyorum ya)
Güvendiğim bir doktor, pek cok daha modern ve kesin yontem varken (ultrasonla takip, ya da ovulasyon kitleri), bu konunun uzmani hekimlerin, bazal vucut sicakligina ARTIK bu kadar deger vermediklerini söyledi.
Yani ovulasyon testlerinin ateş ölçümünden daha güvenilir olduğunu söylüyor.
Bu aydan sonra (inşallah hamile kalırım da gerek olmaz ama, ateş ölçmeyeceğim bir daha. Hem stres yapıyor, hem de güvenilir olmadığını söylüyor her doktor.)
Sizle de paylaşmak istedim.

Bencede, ben hiç ölçmedim. çok da güvenilir gelmedi açıkcası. o anda ortamın sıcaklığı bile etkileyebilir. ki 0,5 - 1 dereceler bu kadar önemliyken...

normal değerler ne peki? doktor tam olarak ne dedi?

Geçmiş olsun canım. Doktorun şüphesi ne ki, ne dedi tam olarak?

teşekkürler.
doktor şekeri olduğunu ve böbreklerinde bir sorun olup olmadığını sordu.
şkerinden dolayı problem olabilirmiş.
eritrosite baktım netten o da idrarda kan görülmesiymiş.
dahiliyeye sevk etti.bakalım dahiliyeci ne diyecek?
eşime söyledim sonuçları.o da eğer bir problem çıkarsa 'basar gidersin' dedi.yani beni bırak dedi.
ben yine kötü oldum ve evliliğimizin cinsellikten ötürü olmadığını söyledim.
önemli olanın sevgi,saygı,sağlık ve mutluluk olduğunu belirttim.
ki ortada teşhisi konmuş bir hastalık yok!(hemen kötü seneryolar yazmaya başladı.)

bende kansızlık var ve benim bünyem kanımı kendisi yok ediyor.benim gibi rahatsızlığı olanların kan kanseri olma ihtimali oldukça yüksek.bir de pko larım var.ben bunları eşime nişanlılık döneminde söylemiştim ki ileride sorun olmasın hastaydın da sakladın gibisinden sözler söylenmesin diye.eşim de ben de bişey çıksa sen beni terkedermiydin demişti....

inş. önemli bir sorunu yoktur.kızlar dua edin.çünkü doktorun yüz ifadesi çok kötüydü.
sanki kötü bişey varmış gibi davrandı.eşim 25 yaşında ve doktor 'daha genç' cümlesini kullandı kötü birşey varmışcasına.....!

dua edin kızlar.inş. kötü birşey yoktur.

teşekkürler.
doktor şekeri olduğunu ve böbreklerinde bir sorun olup olmadığını sordu.
şkerinden dolayı problem olabilirmiş.
eritrosite baktım netten o da idrarda kan görülmesiymiş.
dahiliyeye sevk etti.bakalım dahiliyeci ne diyecek?
eşime söyledim sonuçları.o da eğer bir problem çıkarsa 'basar gidersin' dedi.yani beni bırak dedi.
ben yine kötü oldum ve evliliğimizin cinsellikten ötürü olmadığını söyledim.
önemli olanın sevgi,saygı,sağlık ve mutluluk olduğunu belirttim.
ki ortada teşhisi konmuş bir hastalık yok!(hemen kötü seneryolar yazmaya başladı.)

bende kansızlık var ve benim bünyem kanımı kendisi yok ediyor.benim gibi rahatsızlığı olanların kan kanseri olma ihtimali oldukça yüksek.bir de pko larım var.ben bunları eşime nişanlılık döneminde söylemiştim ki ileride sorun olmasın hastaydın da sakladın gibisinden sözler söylenmesin diye.eşim de ben de bişey çıksa sen beni terkedermiydin demişti....

inş. önemli bir sorunu yoktur.kızlar dua edin.çünkü doktorun yüz ifadesi çok kötüydü.
sanki kötü bişey varmış gibi davrandı.eşim 25 yaşında ve doktor 'daha genç' cümlesini kullandı kötü birşey varmışcasına.....!

dua edin kızlar.inş. kötü birşey yoktur.

Ben de değerleri okuyunca şekerle alakalı bir problem olabilir mi acaba diye geçirdim içimden ama şeker öyle tehlikeli bir hastalık değil ki canım.
Elbette eşin moral olarak sıkıntılı günler geçirdiği için böyle fevri davranıyor olabilir.
Onu da normal karşılamak lazım. Üstelik erkek için cinselliği de etkileyen hastalıklar psikolojik olarak yıpratıcı olur. Olgun karşılayamazlar bazen...Yetişme tarzı, toplum dayatmaları, bir çok etkenden dolayı.
Allahın izniyle tehlikeli birşey yoktur, doktorlar böyle maalesef. Hem birşey anlatmazlar, hem de endişeli triplere girip insanı moral olarak dibe yollarlar en ufak hareketleriyle. Bunlara aldanma, iyi bir uzmana görünsün gerekirse birkaç doktora.
Bir idrar tahliliyle öyle büyük hastalıklara teşhis konsaydı, şimdi hasta kimse kalmazdı. Tıp ne kolay olurdu...Uzman olmaya ne gerek var o zaman.
Çok kızdım doktora:KK47:
Hem Şeker kontrol altında tutulabilen bir rahatsızlık. "Daha genç" dedirtecek bir sorun değil ki.
Tövbe Ya Rabbim ya, ne biçim doktormuş!:KK20:
Bak benim eşimde kronik minimal hepatit b. Tedavisi yok, kontrol altında tutulmaz ise, çok tehlikeli bir hastalık. Allah göstermesin evlerden ırak, kansere, siroza dönebilme riski olan bir rahatsızlık.
Eşim de 29 yaşında henüz.
Ben seni çok iyi anlıyorum. Hasta bir insanla yaşamak nedir, nasıl bir psikolojidir çok iyi bilirim.
Şu anki maneviyatını da anlıyorum canım. Ama Allah kaldıramayacağı kuluna dert vermez.
İnan hiç birşey çıkmayacak, dualarımız seninle.

Ben de değerleri okuyunca şekerle alakalı bir problem olabilir mi acaba diye geçirdim içimden ama şeker öyle tehlikeli bir hastalık değil ki canım.
Elbette eşin moral olarak sıkıntılı günler geçirdiği için böyle fevri davranıyor olabilir.
Onu da normal karşılamak lazım. Üstelik erkek için cinselliği de etkileyen hastalıklar psikolojik olarak yıpratıcı olur. Olgun karşılayamazlar bazen...Yetişme tarzı, toplum dayatmaları, bir çok etkenden dolayı.
Allahın izniyle tehlikeli birşey yoktur, doktorlar böyle maalesef. Hem birşey anlatmazlar, hem de endişeli triplere girip insanı moral olarak dibe yollarlar en ufak hareketleriyle. Bunlara aldanma, iyi bir uzmana görünsün gerekirse birkaç doktora.
Bir idrar tahliliyle öyle büyük hastalıklara teşhis konsaydı, şimdi hasta kimse kalmazdı. Tıp ne kolay olurdu...Uzman olmaya ne gerek var o zaman.
Çok kızdım doktora:KK47:
Hem Şeker kontrol altında tutulabilen bir rahatsızlık. "Daha genç" dedirtecek bir sorun değil ki.
Tövbe Ya Rabbim ya, ne biçim doktormuş!:KK20:
Bak benim eşimde kronik minimal hepatit b. Tedavisi yok, kontrol altında tutulmaz ise, çok tehlikeli bir hastalık. Allah göstermesin evlerden ırak, kansere, siroza dönebilme riski olan bir rahatsızlık.
Eşim de 29 yaşında henüz.
Ben seni çok iyi anlıyorum. Hasta bir insanla yaşamak nedir, nasıl bir psikolojidir çok iyi bilirim.
Şu anki maneviyatını da anlıyorum canım. Ama Allah kaldıramayacağı kuluna dert vermez.
İnan hiç birşey çıkmayacak, dualarımız seninle.

öncelikle desteğin ve ilgin için teşekkür ederim.
nette biraz daha araştırınca gördüm ki grip gibi şikayetler idrarda şekeri yükseltiyormuş.
eşimde antibiyotik ve 2 ilaç daha kullanıyor.zannedersem onlarında etkisi olabilir.
mutlaka tek doktorla bu işi sonlandıramam.
neden doktorlar böyleler hiç anlamıyorum.sanki insanları iyileştirmek için değil hasta etmek için yemin etmişler.
eşimin psikolojik olarak yıkımını anlamaya çalışıyorum.sonuçta onlar için çok önemli bu durum.ama abartmasına gerek yok
benim abim,annem ve kızkardeşimde hepatit b li.seni çok iyi anlayabiliyorum.

Rabb'im kaldıramayacağımız kadar ağır yükler yüklemesin.

öncelikle desteğin ve ilgin için teşekkür ederim.
nette biraz daha araştırınca gördüm ki grip gibi şikayetler idrarda şekeri yükseltiyormuş.
eşimde antibiyotik ve 2 ilaç daha kullanıyor.zannedersem onlarında etkisi olabilir.
mutlaka tek doktorla bu işi sonlandıramam.
neden doktorlar böyleler hiç anlamıyorum.sanki insanları iyileştirmek için değil hasta etmek için yemin etmişler.
eşimin psikolojik olarak yıkımını anlamaya çalışıyorum.sonuçta onlar için çok önemli bu durum.ama abartmasına gerek yok
benim abim,annem ve kızkardeşimde hepatit b li.seni çok iyi anlayabiliyorum.

Rabb'im kaldıramayacağımız kadar ağır yükler yüklemesin.

Amin canım. Tabi kanda hemen biraz glukoz fazlalığı görüldü diye,şeker hastası yapmış doktor adamı.
Doktorlar neden böyle anlamış değilim. Hiç mi düşünmezler karşılarındakilerin ruh halini, psikolojisini.
Hemen en kötü senaryoları sunarlar insanın önüne.
Tabiki idrarda fazla glukozun bir sürü sebebi olabilir, yenen gıdalar, kullanılan ilaçlar, vs.
Sadece bir idrar tahlili.
Ayrıca idrar yolu iltihabı filan da olabilir, o lökositler filan...
İyi bir doktora görünmeden moral bozmayın canım.
Ayrıca internete de fazla bakma. Ben smear testi yaptırdığımda nette baka baka, kendimi kanser sandım. Meğer en temiz testmiş...

Amin canım. Tabi kanda hemen biraz glukoz fazlalığı görüldü diye,şeker hastası yapmış doktor adamı.
Doktorlar neden böyle anlamış değilim. Hiç mi düşünmezler karşılarındakilerin ruh halini, psikolojisini.
Hemen en kötü senaryoları sunarlar insanın önüne.
Tabiki idrarda fazla glukozun bir sürü sebebi olabilir, yenen gıdalar, kullanılan ilaçlar, vs.
Sadece bir idrar tahlili.
Ayrıca idrar yolu iltihabı filan da olabilir, o lökositler filan...
İyi bir doktora görünmeden moral bozmayın canım.
Ayrıca internete de fazla bakma. Ben smear testi yaptırdığımda nette baka baka, kendimi kanser sandım. Meğer en temiz testmiş...

eşim işten geldiğinde söyledim grip için kullandığı ilaçların glukozu yükselbileceğini yine nette araştırdım idrarda eritrositin 10 çıkmasının önemsiz olduğunu öğrendim.
anlayacağın sevgili doktorumuz pireyi deve yapmış...!
boşuna strese girdik.yine de eşimin dahiliye uzmanına gözükmesini istiyorum bunu da dile getirdim.
eşimde kabul etti.inş bişey çıkmaz.

bu arada bugün ki ovulasyon testimde 2 çizgide aynı koyulukta belirdi.
anlayamadığım akıntım önceki akıntılarıma göre çok az!
göğüs ve kasık ağrılarım mevcut şiddetli olmamakla beraber.

Allah ım en kısa ve en hayırlı zaman da sağlıklı bebişlerimizi önce göbüşümüze sonra da kucağımıza almayı nasip eyle.

eşim işten geldiğinde söyledim grip için kullandığı ilaçların glukozu yükselbileceğini yine nette araştırdım idrarda eritrositin 10 çıkmasının önemsiz olduğunu öğrendim.
anlayacağın sevgili doktorumuz pireyi deve yapmış...!
boşuna strese girdik.yine de eşimin dahiliye uzmanına gözükmesini istiyorum bunu da dile getirdim.
eşimde kabul etti.inş bişey çıkmaz.

bu arada bugün ki ovulasyon testimde 2 çizgide aynı koyulukta belirdi.
anlayamadığım akıntım önceki akıntılarıma göre çok az!
göğüs ve kasık ağrılarım mevcut şiddetli olmamakla beraber.

Allah ım en kısa ve en hayırlı zaman da sağlıklı bebişlerimizi önce göbüşümüze sonra da kucağımıza almayı nasip eyle.

Günaydın canım. Senin düşükten sonraki ilk adet döngün mü?
Neden sordum biliyomusun, benim düşükten sonraki ilk döngü bu, benim de akıntım geçen aylara göre daha az geldi. Kasık ağrısı da daha az şiddetli ama daha uzun sürdü.
Ovulasyon tarihini tespit ettim sanıyordum ama, ovulasyon testi pozitif verdikten 2-3 gün sonra ateşim yükseldi, ilginç....2 günde bir çalışıyoruz tutar inşallah...

Eşin konusunda da inşallah önemli bir şey çıkmayacak. Dönemsel olduğunu düşünüyorum ben. Kullanılan ilaçlar, hava şartları filan çok etkiler. Azıcık üşütsek, azıcık idrar yolu iltihabı olsa, çıkar o bulguların bir çoğu idrarda zaten. Tamamen doktorun tutumu sizin moralinizi bozmuş canım bana kalırsa...

Herkese iyi bir hafta sonu tatili diliyorum...
Ben sanırım artık luteal faza geçtim. Tüm işaretlerim tamamlandı ve son olarak ateşim de çıktı.
Gerçi bugün biraz uykusuzum, geç yattım onunla da alakası olabilir ateş yükselmesinin ama...
Hasılı kelam artık benim tarafımdan yapılacak hiçbirşey kalmadı bu ay için, şimdi dua etme vakti. Rabbim inşallah tüm isteyenlerle birlikte benim mucizemi de sağlıkla ve hayırlısıyla en tez zamanda yollar...

X