Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

reglin ilk gününden başlıyorsun değilmi saymaya :26:

Tabi. Reglin ilk gününden diğer reglin ilk gününe sayılıyor. Ama diğer reglin ilk gününü almıyorsun.
Mesela önce 1 Ocakta sonra 29 Ocakta regl olduysan döngün 28 gündür ve teorik olarak 15 ocakta yumurtlama olur. Yani ikinci adetten 14 gün geriye gidiyorsun. Tabi bu teorik. Birkaç gün önce birkaç gün sonra olabilir. O yüzden 1-2 gün erken başlamakta fayda var. Birkaç ayda vücudunu tanırsın zaten. Ben mesela olayı kavrayana kadar 2 ayımı boşa geçirmişim.
İnternette de ovulasyon hesaplayıcılar var teorik olarak...
Arama motoruna ne zaman hamile kalabilirim yazarsan çıkıyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar mrb benim bir sorum olacak bizde bir yıldır uğraşıyoruz ama hala bebek yok malesef..:KK43: dün akşam laboqick ovulasyon testi yaptım ve t çizgisi daha koyu çıktı c çizgisinden:) ama bende küçükte olsa pko var oyüzden bukadar koyu çıkarmı sizce bugün yaptığım daha açık renkte:KK43: bide bugün çalışma yapsak dahamı doğru olur???

Tabi. Reglin ilk gününden diğer reglin ilk gününe sayılıyor. Ama diğer reglin ilk gününü almıyorsun.
Mesela önce 1 Ocakta sonra 29 Ocakta regl olduysan döngün 28 gündür ve teorik olarak 15 ocakta yumurtlama olur. Yani ikinci adetten 14 gün geriye gidiyorsun. Tabi bu teorik. Birkaç gün önce birkaç gün sonra olabilir. O yüzden 1-2 gün erken başlamakta fayda var. Birkaç ayda vücudunu tanırsın zaten. Ben mesela olayı kavrayana kadar 2 ayımı boşa geçirmişim.
İnternette de ovulasyon hesaplayıcılar var teorik olarak...
Arama motoruna ne zaman hamile kalabilirim yazarsan çıkıyor.

bu anlattığın hesap siklus dediğin hesap sanırım... ben az önce 8-9 gün test yap dedin ya onu sormak istedim 22 regl olduğuma göre 30 31 i gibi başlamam lazım sanırım test yapmaya ama ben 20 lik test aldığım için bugünden başladım hayırlısı bakalım :KK68:

bu anlattığın hesap siklus dediğin hesap sanırım... ben az önce 8-9 gün test yap dedin ya onu sormak istedim 22 regl olduğuma göre 30 31 i gibi başlamam lazım sanırım test yapmaya ama ben 20 lik test aldığım için bugünden başladım hayırlısı bakalım :KK68:

hem siklusu hem ovulasyonu hesapladım...
20lik aldıysan şimdiden başlaman iyi...kaçırmamış olursun. birbaşka emin olma yolu da gün aşırı ilişki...

Günaydın arkadaşlar. Ateş tabloma bir bakabilir misiniz?
Muhtemelen 19-20si arası ovulasyon gerçekleşti. Ovulasyon testi ve akıntıya göre de bu tarih doğrulanıyor. Ama ateşim neden halen ortalamanın üzerine çıkmadı. Kademeli artar diye düşündüm ama bugün artmadığı gibi bir dizyem düştü....Sizce bunun yorumu nedir?

offf moralim çok bozuk!
dün herşey yolunda giderken eşim sonucu getiremedi!
2 aydır eşimde bi takım proplemler var!
çok zorladım gitmesi için doktora ama fındık,tatlı yiyerek işi geciktirdi.
sonunda dün de sonucu getiremeyince doktora gitmeye karar verdi.
inş. önemli birşeyi yoktur.bugün saat 2 de randevusu var.
dua edin kızlar önemli bir sorun çıkmasın.

offf moralim çok bozuk!

Günaydın canım, çok geçmiş olsun, umarım ciddi bir sorun yoktur ama bazı dönemlerde böyle durumlarla karşılaşılabilir. daha öncede yaşadığı için ya şimdide olmazsa stresi ve belkide senin ısrarcı oluşun daha fazla strese sokmuş olabilir. biz kadınlarda hamilelik için stres ne kadar önemliyse, erkekler içinde birliktelikte aynı oranda önemli.

GÜNAYDIN KIZLARRR;
Bugün kasık ağrısı ve alt karın ağrısı başladı bende. geçen seferde böyle olmuştu adetten bir hafta önce falan başlamıştı ağrı adet olmuştum sonunda :KK14::KK14::KK14::KK14: moralim çok bozuldu. bu kez ovulasyon testı yaparak denediğim için bi parça daha ümitliydim.

GÜNAYDIN KIZLARRR;
Bugün kasık ağrısı ve alt karın ağrısı başladı bende. geçen seferde böyle olmuştu adetten bir hafta önce falan başlamıştı ağrı adet olmuştum sonunda :KK14::KK14::KK14::KK14: moralim çok bozuldu. bu kez ovulasyon testı yaparak denediğim için bi parça daha ümitliydim.

günaydın canım bence moralini bozmak için daha çok erken. hem her seferinde aynı belirtiler olucak diye bir şey yok. eğer sen bu belirtilerden regl olucağını çıkarıyorsan bu benimde regl olucağım anlamına gelir çünkü aynı belirtileri bende yaşıyorum :KK59: :KK59::KK59: :KK14::KK14::KK14:

offf moralim çok bozuk!

Canım bence hemen panik yapma...Stres çok etkiliyor biliyorsun bu tip şeyleri.
İnşallah hiçbir sorun çıkmayacaktır. Ben fizyolojik değil psikolojik olduğunu düşünüyorum ve halledilecektir.

GÜNAYDIN KIZLARRR;

Bunlar hem adetin hem gebeliğin belirtileri canım.
Ayrıca bu aylar soğuk aylar, sadece ayaklarını üşütmüş bile olabilirsin.
Çok genelgeçer belirtilere takılıp üzülme.

Bunlar hem adetin hem gebeliğin belirtileri canım.
Ayrıca bu aylar soğuk aylar, sadece ayaklarını üşütmüş bile olabilirsin.
Çok genelgeçer belirtilere takılıp üzülme.

günaydın canım bence moralini bozmak için daha çok erken. hem her seferinde aynı belirtiler olucak diye bir şey yok. eğer sen bu belirtilerden regl olucağını çıkarıyorsan bu benimde regl olucağım anlamına gelir çünkü aynı belirtileri bende yaşıyorum :KK59: :KK59::KK59: :KK14::KK14::KK14:

bir yanım diyoki çok kafana takıyosun ondan oluyo. belirtiler piskolojik oluyo olabilir. kk yada girme bir süre kafanı uzak tut. ama diğer yanım diyoki burda bekleyenler paylaşanlar aynı heycanı yaşayanların olumlu sonuçlanıyo onlar etkilenmiyoda benmi etkileniyorum sadece.
sabırla inatla duayla beklemekten başka çaremiz yok haklısınız.

bir yanım diyoki çok kafana takıyosun ondan oluyo. belirtiler piskolojik oluyo olabilir. kk yada girme bir süre kafanı uzak tut. ama diğer yanım diyoki burda bekleyenler paylaşanlar aynı heycanı yaşayanların olumlu sonuçlanıyo onlar etkilenmiyoda benmi etkileniyorum sadece.
sabırla inatla duayla beklemekten başka çaremiz yok haklısınız.

seni çok iyi anlıyorum. beklenen adet tarihimiz aynı sanırım ve ikimizde şuanda aynı heyecanları yaşıyoruz. kendini dinlememek elde değil ama lütfen biraz pozitif düşünmeye çalış. herşeyin netleşebilmesi için sadece 1 hafta kaldı, bu kadar bekleyişten sonra 1 haftanın geçmesi çok zor olmasa gerek...

X