Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Buarada her siklusta farklı da olabilir, onu kastediyorum.
Benim arkadaşımın ilk hamileliğindeki belirtileriyle ikincisi arasında dağlar kadar fark vardı.
İlkinde zıpır zıpır geziyodu hamileyken, ikincisinde bulantıdan hep hastanede yattı...
Her seferinde farklı olabilir, bence daha sakin beklemeye çalış. Pek ölçüp biçmeden.
Biri söylemişti geçenlerde, çok bhcg baktırdıkça da uğursuzluk oluyor diye, uğursuzluk değil belki ama çok uğraştıkça stresten midir nedir, negatif enerji oluyor sanki? Ne dersin?

Canım benim bhcg 34 iken bile, ovu. testi bu kadar koyu değildi.
Senin 7 iken daha koyuymuş. Herkesin idrara geçişi farklı olabilir bence....
Yani illa zorla umutlandırmak istemem ama, bu testler birşeyin ifadesi olmayadabilir...

Adetimi beklemeye karar verdim. Beklerken de mümkünse saçmalamamaya karar verdim.:KK53: Çünkü kendime zarar veriyorum. Neden geçen aydan daha güçsüzüm bilmiyorum. Önümüzdeki ay burada olmıcam için sanırım. Mart'a kalacak eğer bu ay da olmazsa ve sanki çook uzunnn bir erteleme gibi geliyor. Yani bu beni çok üzüyor. Memlekete gideceğim bir de. Herkes soracak hamile misin diye. Sanırım o sorulardan da korkuyorum. O yüzden pozitif bir haberle gitmek istiyorum. Sanırım biraz sakince düşündüğümde neden paniklediğimi bulabilecek kadar içgüdü sahibiyim.:82:Aferim bana. :21:Her ay aynı sonuca ulaşıyorumi öyle de böyle de. "Adetini bekle, gelmezse kan testi yaptır." Bunu duvara asıcam. Başka türlü olmayacak.:KK9: Ya dediğim gibi bu ay biraz endişelerim ve korkularım var, o sebeple çok duygusal davranıyorum. Geçen ayki güçlü SevdeBilge'den eser yok. Bunun altındaki sebebi de bulmak beni biraz rahatlattı. Şimdi daha sakinim. Hayırlısı bakalım... :97::97:

Benim arkadaşımın ilk hamileliğindeki belirtileriyle ikincisi arasında dağlar kadar fark vardı.
İlkinde zıpır zıpır geziyodu hamileyken, ikincisinde bulantıdan hep hastanede yattı...
Her seferinde farklı olabilir, bence daha sakin beklemeye çalış. Pek ölçüp biçmeden.
Biri söylemişti geçenlerde, çok bhcg baktırdıkça da uğursuzluk oluyor diye, uğursuzluk değil belki ama çok uğraştıkça stresten midir nedir, negatif enerji oluyor sanki? Ne dersin?

Sevgili bblaucum, biliyorum ki senin mesajların bana ayna etkisi yapıyor. Aynaya bakmamı ve kendimi görmemi sağlıyorsun. Bu sebeple sana çok teşekkür ediyorum.:KK71: Sakinleşmem gerektiğini düşündüm ve daha sakin olucam inşallah. Memlekette duyacağım soruları da geçiştirebilirim sanırım. 20 yıllık evli değilim ya?! İnsanların sorularından korkup burada telaşeye girmeye ne gerek var değil mi? Bunun bana zararı varsa, zarar veren insanlarla görüşmem olur biter.:21: Hiiçç kimsenin beni üzmesine vermicem. :KK19: Mart'a kalırsa da kalsın. Napalım? Allah sağlık sıhhat versin de. Mart'a kalsın. Allah başka dert vermesin. Hakkımızda hayırlısı olsun değil mi? Bunları düşünmek çok mu zor? Birkaç gündür senle Belgisel gelmiyorsunuz ya (ya da daha az geliyorsunuz ya) ondan ben, sizin yokluğunuzda meydanı boş bulup sapıttım sanırım.:KK53: İyi ki geldin bblau, bak daha mantıklı düşünebiliyorum. :21::KK15::KK16:

Hay Allah canım ya, ümitlenmiştim ben de...
Elbette hakkında hayırlısı, en güzelini en iyisini Allah bilir ama, bence bu bile bir aşama...
Yani hamile kalmana olasılık tanımıyorlardı ama biyokimyasal da olsa, hamile kalabiliyorsun...Biyokimyasal değil de normal de olabilirdi, yani senin için bakılabilecek güzel bir tarafı var. Bizler gibi...Böyle avunuyoruz biliyorsun, bardağın dolu tarafına bakmaya çalışıyoruz.
Şu an ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.Ama regl ile bitecek olduktan sonra uzamaması, aklını kurcalamaması, sana stres ve sıkıntı yaşatmadığı da iyi...
O da zor biliyorsun...
Allah inşallah en hayırlı zamanda verecek mucizelerimizi. Demek ki hepimiz buna bir nefes kadar yakınız.Rabbimiz bize bunu gösterdi kimyasallarla. Bir de böyle bakalım....

Belgiselcim hayırlısı olsun. Dediğin gibi kaldığımız yerden devam... Allah hakkında hayırlısını versin. İnşallah gönlünün muradına kavuşursun. Biz 1.si için koşturuyoruz ama 1.si olsa, birçoğumuz bir evladımıza kavuşsak ikincisini de aynı şekilde isteriz. mylife'ın dediğini anlıyorum, katılıyorum da. Biz öncelikle ilkini tadalım Allah'ın izniyle, ama senin isteğini de bizimkinden farklı görmüyorum. Sonuçta evlat istiyoruz hepimizde. Allah hepimize hayırlı evlatlar versin, aratmasın Rabbim, en hayırlı zamanda versin. Dua edelim. Umutla bekleyelim. Hayırlısı Allah'tan...

Teşekkür ederim kızlat ama inanın iyiyim. Bugün çok yoğun olduğum için nete giremedim yoksa moralim iyi. Biliyorsunuz % 70 olumsuz diyordum ve olayı olmasını istedigim gibi degil oldugu gibi gordum. İnsanın beynini neye nasıl hazırladığı çok önemli bence. Bu sonuca hazır olunca çok etkilenmedim. Demek ki hayırlısı böyleymiş ve Allah bir sonrakine sağlıklı nasip etsin İnşalllah.

Bu geçen ay ovulasyondan sonra 15.günü yaptığım Ovulasyon Testi (Gebelik Testi yerine) (Aynı gün beta Hcg 7.07 çıkmıştı.)

15dpo.jpg

Bu da bugün ovulasyondan sonra 12.günüm ve yaptığım Ovulasyon Testi. (Gebelik Testi yerine) (Gebelik testim dün negatif çıktı. Yani hayalet çizgi bile çıkmadı.)

img9170x.jpg

Ovulasyon testini gebelik testi yerine kullanma sebeplerim; 1. evde gebelik testi yok:KK9: 2. ovu.testi gebelik testinden daha önce koyulaşmaya başlıyor, tabi eğer hamile iseniz!
nbr kizlar ben hala regl olmadim:18:
sevdebilgecim bende hatirlarsan ovulasyon testi yapmistim seninkinden koyu cikmisti galiba hamileyim deyip gecen hafta kan testi yaptirdim negatif cikti hala da regl olmadim noluyo bana ya??? bi anlayabilsem yarin sabah gebelik testi yapcam

nbr kizlar ben hala regl olmadim:18:
sevdebilgecim bende hatirlarsan ovulasyon testi yapmistim seninkinden koyu cikmisti galiba hamileyim deyip gecen hafta kan testi yaptirdim negatif cikti hala da regl olmadim noluyo bana ya??? bi anlayabilsem yarin sabah gebelik testi yapcam

denizdecim 6 ay önce çalışmalara başlamıştım ve nihayet adet günüm geçiyordu. çok seviniyordum, buna rağmen hergün yaptığım gebelik testleri negatif çıktı. kormaya başladım ve doktora gittim. inanılmazdı adetim tam 25 gün geçmişti, kesin hamileyim derken kan testi negatif çıktı. doktorum psikolojik olarak gebeliğe adapte olduğum için regl olmadığımı söyledi, yıkıldım. ve ne gariptir bunu duyduktan bir gün sonra adet oldum. kafaya takmamak gerektiğini anladım...

denizdecim 6 ay önce çalışmalara başlamıştım ve nihayet adet günüm geçiyordu. çok seviniyordum, buna rağmen hergün yaptığım gebelik testleri negatif çıktı. kormaya başladım ve doktora gittim. inanılmazdı adetim tam 25 gün geçmişti, kesin hamileyim derken kan testi negatif çıktı. doktorum psikolojik olarak gebeliğe adapte olduğum için regl olmadığımı söyledi, yıkıldım. ve ne gariptir bunu duyduktan bir gün sonra adet oldum. kafaya takmamak gerektiğini anladım...
ben ilaci yeni biraktim ilk 2 seferde 60 gunde adet oldum doktor ilactan sonra duzene girene kadar normal dedi ilk ay cok uzuldum ama bu ay takmiyorum cok. olmadigini hissediyorum ama hala olamadaim ve bu ovulasyon testi hala koyu cikiyo acaba hormonlarimda mi sıkıntı var diye korkuyorum. saglikli olsunda bebislerimiz bi kac ay gec gelsin

Kızlar geçen ay gebelik testleriyle birlikte ovulasyon testi de yapmıştım. Ovulasyondan 15 gün sonra yaptığım test şu şekilde çıkmış;

15dpo.jpg

Yani BHcg artmaya başladığında LH de artmış ki ovulasyon testi koyulaşmaya başlamış. Bugün evde ovu.testi vardı bir tane. Ben de yaptım. 2 saatlik idrarla yaptım. Su içmedim. Ve çok silik bir çizgi çıktı. Yani LHde herhangi bir artış yok. Daha doğrusu ovulasyon testini gebelik testi kullandığımızda görebildiğimiz artış yok.:KK50: Demek ki bHcg'de de bir artış yok. Ovulasyon testinde bile hayalet çizgi var. Demek ki bu ay da tutmadı.:KK50: Önümüzdeki ay ben şehirdışında olucam. Umutlarım taaa Mart'a kaldı. :KK50:O kadar göğüs ağrısı, kasık ağrısı, bel-bacak ağrısı, demek ki hiçbirinin anlamı yokmuş. Bundan sonra belirtilere takılırsam SevdeBilge değilim.:KK19: Çok kızdım kendime. Bir sürü belirtiye takıldım. Sarı akıntı, beyaz akıntı vs. Adete yakın kuru olmuyor demek ki bende. Baya akıntım var. Başka sebeplerden dolayı akıntım var sanırım. Hamilelik hayallerini rafa kaldırıyorum. Önümüzdeki ay eşimden uzak olacağım için umudum yok. Mart'a kadar nasıl geçer zaman bilmiyorum ama Allah sağlık versin önce... Hayırlısı artık.

Ben bir kaç ay önce regle yakın bu testlerde tamamen pozitif görmüştüm canım ama regl oldum. Bu ay beta hcg 8 çıkınca kontrol için bakayım dedim ve 2. çizgiyi çok silik gördüm. Yani ovulasyon testinin tam belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Bence buna takılma o kadar kesin bir şey olsaydı bende de beta hcg yükselince 2. çizgi daha net çıkardı.
Fortel denen bir test var erken gebelik testi, benim beta hcg yükselince denemek için 3 farklı marka ile baktım, hangisi net gösterecek diye. Ucuz testlerde de gördüm hatta burada da yazdım. Sonra fortel ile baktığımda çok daha net gördüm. İstersen regline 4-5 gün kala o testle bir bakabilirsin biraz pahalı ama daha kaliteli. Ovulasyon testine ise takılma bende bu ay çok cok silik gösterdi yani kesin bir kriter değil.

Ben bir kaç ay önce regle yakın bu testlerde tamamen pozitif görmüştüm canım ama regl oldum. Bu ay beta hcg 8 çıkınca kontrol için bakayım dedim ve 2. çizgiyi çok silik gördüm. Yani ovulasyon testinin tam belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Bence buna takılma o kadar kesin bir şey olsaydı bende de beta hcg yükselince 2. çizgi daha net çıkardı.
Fortel denen bir test var erken gebelik testi, benim beta hcg yükselince denemek için 3 farklı marka ile baktım, hangisi net gösterecek diye. Ucuz testlerde de gördüm hatta burada da yazdım. Sonra fortel ile baktığımda çok daha net gördüm. İstersen regline 4-5 gün kala o testle bir bakabilirsin biraz pahalı ama daha kaliteli. Ovulasyon testine ise takılma bende bu ay çok cok silik gösterdi yani kesin bir kriter değil.

Belgiselcim, haklısın, bu testlere takılmamalıyım. Sebebini aslında yazmıştım önceki mesajlarımda. Evde gebelik testi yok ve ben günüm yaklaştıkça stres yapıyorum, ovulasyon testi yapayım dedim. Onu da yorumlayamadım. bblau'ya yazdığım gibi, bu ay olmasını istememin birkaç sebebi var. Olmasını çok istediğim için şartları zorladım. Ama kuralı kafama çok iyi yazmalıyım, umarım başarabilirim. "Adet gününün geçmesini bekle, geçerse kan testi yaptır." Bunu anlamam lazım çünkü 3 aydır benzer şeyler yaşıyorum. Geçen ay daha çok belirtim ve pozitif gebelik testlerim olmasına rağmen adetimi sakin karşılamıştım. Şimdi adet olmaktan korkuyorum. Bu ay fazla duygusalım, memlekete hamile olarak gitmek istediğim için. :KK17: Umarım hayırlısı olur. Adetimi sakince beklemem gerek. Boşuna ya da zorla yorumlar çıkarmamalıyım. Teşekkür ederim yorumların için Belgiselcim. Umarım hepimiz gönlümüzün muradına kavuşuruz en hayırlı zamanda.:KK71:

arkadaslar ben bu aksam test yaptim tekrardan ikinci cizginin yerinde cok ama cok hafif bisey vardi aama boyle cok cookk dikkatli bakcaksin acaba testin yerimidir orasi ondanmi rengide boyle gri gibi amaa boyle cok isikta bakcaksin goresin belli olmuyo gibi yani negatif sanirim:KK43:(((((sevdebilge ins sen hamilesindir kardesimm

Ben söylemiştim canım doktorlarda tavsiye etmiyorlarmış çok stres yapıyor diye o yüzden ben bu kadar bekledim doktora gitmedim ve inan bana çoğu hamile kan testinde öğrenmemiş haberleri bile yok kan testinden.

bu arada ben dün akşam bir test daha yaptım kızlar daha tuvaletten kalmadan 2. çizgi çıktı hatta neredeyse diğer çizgiden daha koyu artık kendimi kaptırabilirim hamile moduna girebilirim dedikleri gibi adetten 10 gün sonra kesin sonuç idrar testinde.

umarım sağlıklı bir gebelik yaşıyorsundur. senin regl geçeli kaç gün oldu? testlerde pozitif görmüşmüydün?

canım bu gün tam 7 gün geçti, adetime 4 gün kala pozitifi görmüştüm ama daha önceden kimyasal gebelik yaşadığım için hiç sevinrmiyordum ama dünkü testten sonra kesin hamile olduğumu anladım

allah en kısa zamanda sanada nasip etsin canım

Canım inşallah sağlıklı bir gebeliktir. Şuana kadar adetin gelmediğine göre güzel gidiyor demektir. Kendini üzme. Sinirlendiğin her an bebeğine kötü birşey olabilme ihtimalini düşün ve rahatlat kendini. Bebek etkilenmesin bu durumdan. İnşallah sağlıkla büyüyecek ve annesinin kollarına gelecek. Dua et. Dinlen. Güzel şeyler düşün. Bize de dua et bu arada tabi. :KK52:

ah canım inşallah bende artık iyi şeyler düşünüyorum her ezanda elimi karnıma koyup dua ediyorum hem bebeğim hemde isteğen herkes için.

canım bu gün tam 7 gün geçti, adetime 4 gün kala pozitifi görmüştüm ama daha önceden kimyasal gebelik yaşadığım için hiç sevinrmiyordum ama dünkü testten sonra kesin hamile olduğumu anladım

allah en kısa zamanda sanada nasip etsin canım

herkese günaydın... tatlım senin adına çok sevindim. burda böyle pozitifleri duymak insanı ümitlendiriyor. ama bence artık yeteri kadar geçmiş bir doktora gitmende fayda var diye düşünüyorum.

Sevgili bblaucum, biliyorum ki senin mesajların bana ayna etkisi yapıyor. Aynaya bakmamı ve kendimi görmemi sağlıyorsun. Bu sebeple sana çok teşekkür ediyorum.:KK71: Sakinleşmem gerektiğini düşündüm ve daha sakin olucam inşallah. Memlekette duyacağım soruları da geçiştirebilirim sanırım. 20 yıllık evli değilim ya?! İnsanların sorularından korkup burada telaşeye girmeye ne gerek var değil mi? Bunun bana zararı varsa, zarar veren insanlarla görüşmem olur biter.:21: Hiiçç kimsenin beni üzmesine vermicem. :KK19: Mart'a kalırsa da kalsın. Napalım? Allah sağlık sıhhat versin de. Mart'a kalsın. Allah başka dert vermesin. Hakkımızda hayırlısı olsun değil mi? Bunları düşünmek çok mu zor? Birkaç gündür senle Belgisel gelmiyorsunuz ya (ya da daha az geliyorsunuz ya) ondan ben, sizin yokluğunuzda meydanı boş bulup sapıttım sanırım.:KK53: İyi ki geldin bblau, bak daha mantıklı düşünebiliyorum. :21::KK15::KK16:

Günaydın canım. Ben seni çok iyi anlıyorum. Ben de farklı türlüsünden de olsa insanların söylediklerine takılıyorum.Senden farkım benim takıldığım insanlar, belli birkaç kişi. Beni üzmek için yaptıklarını, yumuşak karnımı görüp üstüme oynadıklarını bildiğim halde yine de kızıyordum onlara...Hala da zaman zaman kızıyorum. Memlekette soranlar olur, oluyor. Diyeceğin tek şey var, "Şimdilik düşünmüyoruz." Net ve kesin bir ifadeyle. Kimse üstüne birşey diyemez dediğin gibi 20 senelik evli değilsin ya. Ben bile 3 seneye yaklaştığı halde, daha düşünmüyoruz, yada duruma ve soran kişiye göre bakalım kısmet, vs deyip noktayı koyuveriyorum ki başka soru soramasınlar.
Bu sadece seni ve eşini ilgilendiren bir konu. Ailelere bile söz düşmez.
Benim ailem asla karışmaz o tip konulara ama eşimin ailesi birkaç kez ima edecek olmuştu, en kesin ve net dilimle kestirip attım, bunun kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını ifade ettim onlara.
Sende sert ol, kimseye fırsat verme seni boğmasınlar.
Ben en yakın arkadaşlarıma bile bunu yaptım da rahat ettim. Biliyorsun 2 ay önce çok takıyordum.
İnşallah Allahın izniyle biz mucizelerimize bir nefes kadar yakınız. Belgisele de dedim ya, kimysal da olmayabilirdi. Normal de olabilirdi. O kadar yakınız yani Allahın izniyle...

Teşekkür ederim kızlat ama inanın iyiyim. Bugün çok yoğun olduğum için nete giremedim yoksa moralim iyi. Biliyorsunuz % 70 olumsuz diyordum ve olayı olmasını istedigim gibi degil oldugu gibi gordum. İnsanın beynini neye nasıl hazırladığı çok önemli bence. Bu sonuca hazır olunca çok etkilenmedim. Demek ki hayırlısı böyleymiş ve Allah bir sonrakine sağlıklı nasip etsin İnşalllah.

İyi olmana çok sevindim canım...
Bence kimysal olması bile seni rahatlatmıştır. Sen zoru başardın, inancını yitirmedin ve inşallah bir dahakine sağlıklı olacak. Biliyorsun, kimyasaldan sonra şans normal aylara nazaran daha yüksek...

herkese günaydın... tatlım senin adına çok sevindim. burda böyle pozitifleri duymak insanı ümitlendiriyor. ama bence artık yeteri kadar geçmiş bir doktora gitmende fayda var diye düşünüyorum.

YARIN SAAT 16:00 da randevum var canım doktor 1 hafta sonra gel dedi yoksa ben çoktan gitmiştim :KK1::KK1:

Ben söylemiştim canım doktorlarda tavsiye etmiyorlarmış çok stres yapıyor diye o yüzden ben bu kadar bekledim doktora gitmedim ve inan bana çoğu hamile kan testinde öğrenmemiş haberleri bile yok kan testinden.

bu arada ben dün akşam bir test daha yaptım kızlar daha tuvaletten kalmadan 2. çizgi çıktı hatta neredeyse diğer çizgiden daha koyu artık kendimi kaptırabilirim hamile moduna girebilirim dedikleri gibi adetten 10 gün sonra kesin sonuç idrar testinde.

Canım gözün aydın. Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin. Darısı başımıza olsun inşallah :KK16:

X