Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Rahatım diyorsan sorun yok. Ben yanlış yorumlamışım demek ki. Sürekli kimyasal gebelik korkusu yaşamaman için söylemiştim, geri aldım :KK61:

Eğer hamile kalırsam o korkuyu yaşarım sanırım. Ama kaç defa yaşayacağımız da belli değil çünkü forumda 6 kez yaşayan birisini o yüzden örnek verdim. Hani tekrar yaşasak bile umudumuzu kaybetmemek için. Allah en sağlıklısını en güzelini nasip etsin hepimize. Bu inşallah en yakın zamanda olur tabi. Rabbim evlat hasretiyle sınamasın hiçbirimizi.

Kimyasal gebelik bir kadın için, gerek fiziksel, gerekse ruhsal olarak travmatik ve zorlayıcı bir olay. Travmatik çünkü, bu sorunlu gebelik öncelikle düşük seyreden ve belirli bir süreç içerisinde yükselecek mi endişesi yaşanan bhcg değerleri ile başlıyor. Her 48 saatte bir ölçüm, artacak mı, katlayacakmı stresi bir anne adayı için yaşayabileceği en stresli süreçlerden biri.Artmadığında duyulan bebeğim düşecek mi, yoksa sağlıksız mı olacak, gebelik sonlandırılacak mı kaygısı birden bire büyük bir sorunun daha varlığına uyandırıyor sizi...Evet dış gebelik...Öyle bir durum içinde buluyorsunuz ki kendinizi, o geciksin diye dualar ettiğiniz reglinizi, dakikada bir gelmişmi diye bir umutla kontrol eder hale geliyorsunuz.

Biyokimyasal gebelik bir kadın için travmatik, çünkü dış gebelik riski ensenizde günlerce ne olacak diye bekliyorsunuz, herşeye hazır olmaya çalışarak. Bu süre zarfında kimse size birşey söyleyemiyor...Rahatlayamıyorsunuz. Biyokimyasal gebelik bir kadın için travmatik evet, adetiniz başladığında hayati risk taşıyan kimyasal gebelik sıkıntısından bir nebze kurtuluyorsunuz ama, o alıştığınız bebeğinize veda ettiğiniz için hönküre hönküre de ağlıyorsunuz. Sağlığınızla ve bebeğiniz arasında tercih yapmış hissedip, suçluluğa kapılıyor, ne hissedeceğinizi bilemiyorsunuz.

Biyokimyasal gebelik bir kadın için travmatik evet, çünkü ancak düşük başladığında ve hatta bitip değerler sıfırlandığında ve normale döndüğünde teşhis konabiliyor. Bazen de konamıyor. Yaşanan şey biyokimyasal gebelik mi, yoksa dış gebelik mi, düşük aşamasında teşhis koymak mümkün olmuyor. Ve bunu bilmek imkansız artık diyor doktorlar. Bilinen tek şey düşük başladığı için riskin azalmaya başlamış olması. Dolayısıyla, kişi hem bebeğini kaybetmiş olmanın zorlu psikolojik mücadelesini yaşarken (ki adet gecikmesinin uzunluğuna bağlı olarak, haber verilen çevre sebebiyle işin bir de sosyal boyutu oluyor) hem de dış gebelik riskinin ne zaman ekarte edileceği endişesini yaşıyor. Dış gebelik riski, hem vücuda vereceği zarar, hem gelecek gebelik ihtimallerini ilk aşamada %40 düşürmesi, hem tekrarlama riski ile büyük bir sorun. Düşük yaşıyorsunuz ama %100 biyokimyasal diyemiyorsunuz, o dış gebelik riski aklınızın bir köşesinde, ömrünüz boyunca sizinle kalmak üzere yuvalanıyor.

Lafı toplamak gerekirse, evet ben de şükrediyorum bu tecrübeyi bana yaşattığı, 10 gün de olsa "anne" olma fırsatını bana tanıdığı için Rabbime. Ama buna rağmen biyokimyasal gebelik asla hiç bir arkadaşım, dostum için "Evet ben hamile kalabiliyormuşum." demesi, ya da gelecek aylara dair umut beslemesine destek olması için DAHİ yaşamasını asla arzulamayacağım bir tecrübe. Asla.

SevdeBilgecim, ben sana o yüzden, tüm bu zorlukları bildiğimden, bizzat yaşayıp tecrübe ettiğimden, içimdeki tüm iyi niyet ve samimiyetimle, dostane ve kardeşçe duygularımla kimyasal gebelik de olmayabilir dedim. Bilmiyorum, kimyasal gebelik benim bir daha asla yaşamak istemediğim, kimseler de yaşamasın evlerden ırak dediğim bir durum. Ben evet gebe kalabildiğimi öğrendim ama, bu şekilde olsun istemezdim. Bu durumu senin de istemeyeceğini, bundan korktuğunu ve çekindiğini düşünerek sana moral vermeye çalıştım. Sizin bana dış gebelik değildir, korkma diye teselli vermeniz gibi.

Yanlış anlaşıldıysam, kusuruma bakma ve içinde bulunduğum psikolojiye ver rica ederim.

Son düzenleme:
Canım benim tabi ki seni yanlış anlamadım. Biz ki burada çoğu zaman birbirimizi frenledik. Ve bunu hiçbir şekilde zorla ya da karşılık bekleyerek yapmadık. Tamamen arkadaşça ve kadınca duygularla birbirimize destek olmaya çalıştık ve de aynen öyle devam ediyoruz. Mutluluğumuzu, hüznümüzü paylaşıyoruz. Bundan güzeli var mı ki? Ben de sanırım kendimi yanlış ifade ettim ki sen bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydun. Ben de 2 aydır pozitif testleri görüp adet olmak istemezdim. Kim ister ki? Ama her zaman içinde bulunduğumuz durumdan iyi bir şeyler çıkartarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kadınlık içgüdüsüyle kendimizi korumaya alıyoruz. Bizimkisi de böyle bir şey. İyi ki yaşamışım, iyi ki oldu diyebileceğimiz şeyler değil bunlar. Ama exporter sürekli diyor ya, vücut mükemmel olanını arıyor, kötü olan döllenmeyi dışarı atıyor, sağlıksız olanını kabul etmiyor diye. Aslında sistemimiz harika olduğu için Allah'ın bize verdiği nimetleri yaşıyoruz belki de. Düşünsene her sağlıksız döllenmenin doğumla sonuçlandığını. Bu sistemde var bir hayır. İşleyişe karışamıyoruz. Müdahale edemiyoruz. Sadece başımıza gelirse teselli ediyoruz kendimizi. Benim de 6 kez kimyasal yaşayan arkadaşımızı örnek vermemdeki sebep olur da tekrar yaşarsak bu durumu -Allah korusun- umudumuzu kaybetmeyelim diye. Yoksaki tekrar tekrar kim yaşamak ister? Bu kadar anne olmak isterken yüreğimiz. Allah kimseye yaşatmasın. Benim yaşadığım da adı her ne ise, 2 aydır üst üste çift çizgiler görüp adet olmak, oldukça zordu ve hayallerim defalarca yıkıldı, umutlarım defalarca zedelendi. Ama sonunda vardır bunda bir hayır deyip ve Rabbim dilerse en hayırlı zamanda en sağlıklısını verir diyerek ayağa kalkıp yoluma devam etmek oldu. Yine dua ile ve umut ile beklemeye devam... Yanlış anlaşılmamak ve umutlarımızın tekrar yıkılmaması duasıyla... :KK71:

:KK64::KK64::KK64:gÜNAYDIN,

Kızlar allahın izni ile hamileyim daha adet günüm yarın ama cumartesi ve pazar yaptığım testlerde çift çizgileri gördüm, bu topiki iyiki görmüşüm iyiki sizden esinlenerek ovulasyon testi almışım allah razı olsun sizler. Rabbim inşallah en kısa zamanda sizlerede nasip etsin.

Kimyasal gebelik yaşadım için kalp atışlarını duymadan kimseye söylemeyi düşünmüyorum sonrası çok üzücü oluyor bir tek sizler ve diğer topikteki arkdaşlarım biliyor. şükürler olsun çok mutluyum.

hamile gibi davranmıyorum normal hayatıma devam ediyorum taki kalp atışlarını duyana kadar

canım benim çok sevindim.inş. bebişin sana tutunur ve sağlıcakla kucağına alırsın.
ben de geçenlerde gittim başka bir doktora.tansiyon problemimi söyleyince büyük ihtimalle tansiyondan kalbi durmuştur dedi bebişimin.
benim normak tansiyorum 10-6 iken gebelik süresince 17-10 oluyordu.
bu da bendeki bir rahatsızlığın belirtisiymiş.tekrar gebelik düşündüğüm için perşembe günü bi takım testler yapacak.tansiyonuna dikkat et.hergün ölçmeye çalış.
ayağını iyi sürtmüşündür inş. biz de senin peşinden hamiş haberlerimizi veririz inş.

kendine ve bebişine iyi bak!:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar birşey sorucammm...
ovulasyon testiyle gebelik anlaşılırmı...
ben aralık 7,de kürtaj oldum ve arada korunmasız ilişki oldu..
ve şuanda 35. gün yapmış olduğum ovulasyon testinde her iki cizgide koskoyu cıktı..
ama normal gebelik testinde belli belirsiz bir cizgi var...

ve şuanda 35. gün yapmış olduğum ovulasyon testinde her iki cizgide koskoyu cıktı..

kürtajdan sonra regl oldun mu?
bi de kürtaj sonrası kontrole gittin mi?
eğer adet olmadıysan hormonal dengenin düzelmediği için çift çizgi çıkabilir.

canım benim çok sevindim.inş. bebişin sana tutunur ve sağlıcakla kucağına alırsın.
ben de geçenlerde gittim başka bir doktora.tansiyon problemimi söyleyince büyük ihtimalle tansiyondan kalbi durmuştur dedi bebişimin.
benim normak tansiyorum 10-6 iken gebelik süresince 17-10 oluyordu.
bu da bendeki bir rahatsızlığın belirtisiymiş.tekrar gebelik düşündüğüm için perşembe günü bi takım testler yapacak.tansiyonuna dikkat et.hergün ölçmeye çalış.
ayağını iyi sürtmüşündür inş. biz de senin peşinden hamiş haberlerimizi veririz inş.

kendine ve bebişine iyi bak!:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

Geçmiş olsun canım. Benim de tansiyon sorunum var. İnşallah bende de sorun olmaz gebelikte. Ben de bir süre tansiyon tedavisi görmüştüm, ama sorunsuz gebelik geçiren hipertansiyonlu bir arkadaşım da var...

Son düzenleme:

Normalde gebelik testlerinden biraz daha erken koyu çizgi çıkıyor ovulasyon testlerinde. Yani ovu. testleriyle gebeliğini öğrenenler var. Ama kürtaj sonrası nasıl bir durum olur hiçbir bilgim yok. Doktorun korunma vermediyse bir sorun yoktur herhalde diye düşünüyorum. Umarım sağlıklı bir gebelik başlangıcının işaretidir bu. :KK34:

Öncelikle geçmiş olsun canım...Ovulasyon testiyle gebelik anlaşılıyor...Ovulasyon testleri gebelik testlerinden daha önce belirleyebiliyor gebeliği. Bende gebelik testi negaitf verirken, ovulasyon testi pozitif veriyordu, bhcg yükseldikçe daha da koyulaşmıştı...
Ama kürtajdan sonra ilaç filan kullandıysan onlardan ya da kürtajdan sonraki hormon dengesizliğinden olabilir...

kürtajdan sonra regl oldun mu?
bi de kürtaj sonrası kontrole gittin mi?
eğer adet olmadıysan hormonal dengenin düzelmediği için çift çizgi çıkabilir.
yok canım olmadım..kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittim dr. bir sorun olmadığını korunmama geek olmadığını söyldi ve bizde belki üç kez anca oldu ilişki olmaz diye düşünerekten korunmadık..
ama benimde aklımdan gecmiyor değil acaba hormalra daha tam oturmadığı içinmi silik cizgi cıkıyor diyorum..

Normalde gebelik testlerinden biraz daha erken koyu çizgi çıkıyor ovulasyon testlerinde. Yani ovu. testleriyle gebeliğini öğrenenler var. Ama kürtaj sonrası nasıl bir durum olur hiçbir bilgim yok. Doktorun korunma vermediyse bir sorun yoktur herhalde diye düşünüyorum. Umarım sağlıklı bir gebelik başlangıcının işaretidir bu. :KK34:
canım dr. korunma vermedi zaten topu topu üç kez anca oldu..
varsada zaten sağlıklı olsun cok korkuyorum artık hamile kalmaktan..cünki 5. bebeğimi kaybettim..
bu ayda tüp bebeğe gidicektik adetim gelmeyince şüphelendim ve silik cizgi ama üç gün önce yaptığımdada vardı silik cizgi eğer gebelik olmuş olsaydı silik olan cizgi bu güne kadar koyulaşması gerekmezmiydi...
ayy kızlarr cok stres altındayımm..

Öncelikle geçmiş olsun canım...Ovulasyon testiyle gebelik anlaşılıyor...Ovulasyon testleri gebelik testlerinden daha önce belirleyebiliyor gebeliği. Bende gebelik testi negaitf verirken, ovulasyon testi pozitif veriyordu, bhcg yükseldikçe daha da koyulaşmıştı...
Ama kürtajdan sonra ilaç filan kullandıysan onlardan ya da kürtajdan sonraki hormon dengesizliğinden olabilir...
sağol canım allah razı olsun..
valla dün akşam yapmıştım testi ilk 1 dakika içersinde iki cizgide koskoyu cıktı ama ovulasyon testiyle daha önce hiç denememiştim..
kürtajdan sonra hiç ilaç filan almadım..ama diyorum acaba hormonlar daha düzene girmedimi..
burdada yokki kanda gebeliğe bakan yer 1 saatlik mesafede var ancaa..

slm kızlar bısı sorcam.benım adetım cok duzenlıdır 25 yada en gec 27. gun mutlaka gelır adetım.sadece ılk korunmayı bıraktıgım ay adetım gecıkmıstı ama test negatıftı 33. gunde adet oldum.bu ayda ılk defa yıne gecıkmem oldu.oyuzden sımdıye kadar teste gerek kalmadan adetım gelırdı.bugun 29. gunum.ates olcmeye gore bugun yumurtamın catlamsnın 10. gunu.evde 1 tane gebelık testım ve 4-5 tanede ovulasyon testım var. gebelık testını henuz yapmadım erken olabılır dıye.ama 8.-9. ve bugun yanı 10. gunumde ovulasyon testı yaptım ıkıncı cızgı hayalet gıbı bellı belırsız.ovulasyonda belkı hergecen gun koyulasır dedım ama gebelık yok demekkı koyulasmadı.sızce durumum ne olabılır.kan testıne gıdemıyorum cok uzagım merkeze.gebelık olsa ovulasyonda sılık ıkıncı cızgı degıl koyu olmalı degılmı.

Son düzenleme:
sağol canım allah razı olsun..
valla dün akşam yapmıştım testi ilk 1 dakika içersinde iki cizgide koskoyu cıktı ama ovulasyon testiyle daha önce hiç denememiştim..
kürtajdan sonra hiç ilaç filan almadım..ama diyorum acaba hormonlar daha düzene girmedimi..
burdada yokki kanda gebeliğe bakan yer 1 saatlik mesafede var ancaa..

Canım çok çok geçmiş olsun, zor şeyler atlatmışsın...
Aslında kanda bakmadan yorum yapmak zor ama eğer ovulasyon testinde kopkoyu çıktıysa betahcg yüksek demektir...(Tabi eğer hormon dengesizliğinden bu şekilde çıkmıyorsa)
Yani benim 34ler civarındayken bhcg değerlerim silik çıkıyordu...Kimyasal gebelikmiş benimki. Demek seninki daha da yüksek olmalı. Ama tam çözüm kanda gebelik maalesef...

Canım çok çok geçmiş olsun, zor şeyler atlatmışsın...
Aslında kanda bakmadan yorum yapmak zor ama eğer ovulasyon testinde kopkoyu çıktıysa betahcg yüksek demektir...(Tabi eğer hormon dengesizliğinden bu şekilde çıkmıyorsa)
Yani benim 34ler civarındayken bhcg değerlerim silik çıkıyordu...Kimyasal gebelikmiş benimki. Demek seninki daha da yüksek olmalı. Ama tam çözüm kanda gebelik maalesef...
evet canım hemde ne zor şeyler...üç kürtaj bir normal doğum birde düşük allahım birdaha yaşatmasınn cok acı cektim...
bende ovulasyon testinde bir yumurtladığım gün birde dün yapmış olduğum testte bu kadar koyu gördüm..hatta yumurtladığım dönemde bile bu kadar koyu değildi..
ama ne bilim yaa yarın olmassa gider bir kan yaptırırım ne yapim..

evet canım hemde ne zor şeyler...üç kürtaj bir normal doğum birde düşük allahım birdaha yaşatmasınn cok acı cektim...
bende ovulasyon testinde bir yumurtladığım gün birde dün yapmış olduğum testte bu kadar koyu gördüm..hatta yumurtladığım dönemde bile bu kadar koyu değildi..
ama ne bilim yaa yarın olmassa gider bir kan yaptırırım ne yapim..

Canım ya çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah.

arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 7 aydır evliyim, bu güne kdar da hiç korunmadık. ovulasyon testlerini de yeni öğrendim. hangi marka güvenilir ve nereden bulabilirim inanın hiç bir bilgim yok. bu konuda tecrübesi olan arkaşlar benimle paylaşabilir mi?şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar merhaba iyi akşamlar ben gg dan one step isimli bir ovulasyon testi aldım kullanıp fayda gören var mı ?

Normal şartlarda 13. gün başlamalısın ve bence eğer testi fazla aldıysan 1-2 gün bile erken başlayabilirsin. 9 gün gecikmeyi düşünürsek ve luteal fazda bir sorun yoksa geçen ay 24. gün yumurtlamışsın ama bu ayda aynı şey olacak diye bir kural yok. Bu yüzden gg da satılan fazla testlerden alman daha ekonomik olur. wondfo diye bir marka var ona iyi diyorlar. Eğer zaten aldıysan her ihtimale karşı 13. gün başla derim ben.

cnm
gg den core al
gayet iyi
ben de kullandım bi çok arkadaş da
bi sorun çıkmadı
akıntı ile teyid ettim her seferinde
hep doğru zamanda çıktı 2. çizgi

biraz araştırma yaptım daha da kafam karıştı, hangisini alayım sizce?

Geçmiş olsun canım. Benim de tansiyon sorunum var. İnşallah bende de sorun olmaz gebelikte. Ben de bir süre tansiyon tedavisi görmüştüm, ama sorunsuz gebelik geçiren hipertansiyonlu bir arkadaşım da var...
Allah razı olsun.
benim annemde hipertansiyon hastası.hatta bize gebe kaldığı zamanlarda bile varmış.ama maşallah 3 tane doğum yapmış ve çok da sağlıklı bir gebelik geçirmiş.
hatta benim aşermelerime,mide bulantılarıma şaşırıyordu!ben böyle değildim de sen kime çektin diyordu!:KK9::KK9::KK9:
benim normal tansiyonum fazla yüksek değildi ama gebeliğimde fazlasıyla yükseldi.
bi de tansiyonu çıkan gebeleri sezeryanla doğum yaptırıyorlar.
inş. 2. gebeliklerde sorun olmaz ve sağlıklı bir gebelik geçirir ve sağlıklı,hayırlı evlat sahibi oluruz.

yok canım olmadım..kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittim dr. bir sorun olmadığını korunmama geek olmadığını söyldi ve bizde belki üç kez anca oldu ilişki olmaz diye düşünerekten korunmadık..
ama benimde aklımdan gecmiyor değil acaba hormalra daha tam oturmadığı içinmi silik cizgi cıkıyor diyorum..

ben de 4 ay önce kürtaj oldum.benim doktorumda bana ilk adetten sonra korunmama gerek olmadığını söylemişti.bu arada kürtajdan sonra hiç kanaman olmadı mı?benim 15 gün kanamam olmuştu.
adet olmadığın için de çift çizgi çıkabilir çünkü içindeki pisliği atmış değilsin.zaten 40 gün sonunda adet olmazsan doktoruna görün.
bende de kürtajdan sonra gögüslerimden su geldi 1 ay boyunca!o nedenle hormonlardan dolayı kaynaklandığnı düşünüyorum.

Son düzenleme:
canım benim çok sevindim.inş. Bebişin sana tutunur ve sağlıcakla kucağına alırsın.
Ben de geçenlerde gittim başka bir doktora.tansiyon problemimi söyleyince büyük ihtimalle tansiyondan kalbi durmuştur dedi bebişimin.
Benim normak tansiyorum 10-6 iken gebelik süresince 17-10 oluyordu.
Bu da bendeki bir rahatsızlığın belirtisiymiş.tekrar gebelik düşündüğüm için perşembe günü bi takım testler yapacak.tansiyonuna dikkat et.hergün ölçmeye çalış.
Ayağını iyi sürtmüşündür inş. Biz de senin peşinden hamiş haberlerimizi veririz inş.

Kendine ve bebişine iyi bak!:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

allah razı olsun canım benim inşallah sağlıklı bir gebeliltir, allah en kısa zamanda sanada nasip etsin.

Anneminde yüksek tansiyonu var en küçük kardeşimi doğurduktan sonra ortaya çıktı gerçi hep varmış ama bilmiyormuş sıkıntı olmaz sen merak etme

benim 12-5 lerde çünkü başım dönüyor pazar günü ölçürtürmüştüm.

Kızlar bugün adet günüm korkuyorum ya adet olursam

exportercım bence endişelenme. Stres yapma. İnşallah adet olmazsın. Bol bol dua et. Rabbim gönlüne göre versin. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir. :KK71:

Kızlar günaydın. :KK71: Nasılsınız? Benim 23.günüm beklemedeyim... :KK71:

Ovu.testi tavsiyesi isteyenler GGden tanesi 1 lira olanlardan alabilirler bence. Eğer adet sonrası her gün yapmak istiyorsanız ucuz olanlarından en mantıklısı. Ovu.gününüzü kaçırmamış olursunuz her gün yaparsanız. Labo...ck diye bir marka var. Ben onu kullandım. Bircoğu bozuk çıktı. O yüzden kimseye tavsiye etmiyorum.:KK34:

X