Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar size görüşünü aldığım prof.lardan birinin verdiği bir bilgiyi aktarmak istiyorum.Belki adet gecikmesi yaşamadan veya benim ve exporter gibi uzun değil de kısa süreli gecikme yaşayarak biyokimyasal gebelik geçirmiş, ama kan testiyle bunu onaylayamamış arkadaşlarımıza bir yol gösterici olur. Bu ay reglimde (kimyasal gebelik sebebiyle düşük yapıyorum biliyorsunuz) kahverengi parçacıklar geldi. Öncelikle reglin ilk günü çok yoğun,zar gibi, çamura benzer kıvamda ve resmen kahverengi. Normal kanamanın yanında, kanamayla birlikte. Daha sonra daha küçük parçalar halinde, daha az yoğun. Doktorum bu yapının kimyasal gebeliğe bağlı olarak rahmin içini döşeyen dokunun desidualizasyona uğradığını (gebelikte gözlenen yuvalanmayı kolaylaştıran fizyolojik değişim) gösterir nitelikte olduğunu söyledi.
Belki sizler için biyokimyasal gebelik yaşayıp yaşamadığınızı gösteren bir ayrıntı olabilir. SevdeBilgecim senin şüphelerin vardı, bu tarz bir durum yönünden de değerlendirebilirsin belki.
Ben bu belirtiye bakarak en az bir kez daha biyokimyasal geçirdiğimi söyleyebilirim. O yapıyla ilk karşılaşmam değil çünkü…

Teşekkür ederim canım önemli bir bilgi, umarım hiç birimizin işine yaramaz ama yine de bilmek iyidir. Bu arada sen nasılsın, daha iyisin değil mi?

Canımmmm çok sevindim. Hayırlı olsun. :KK52: Allah tamamına erdirsin. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. :nazar:

Canım teşekkür ederim bu bilgi için. Benim adetimin ilk günleri yoğundu ve sonra kesildi. Dediğin gibi kahverengimsi şeyler gördüm diğer aylardan farklı olarak. Artık inşallah sağlıklı gebelikler görürüz de bu bilgilere ihtiyacımız kalmaz. :KK9: Rabbim en hayırlı zamanda isteyen herkesin kucağını sağlıklı bebişlerle doldursun. Hamile kalmak için dua ediyorduk ki hamileleliğin bir sürü çeşidi olduğunu öğrendik, en güzel dua sağlıkla kucağımıza almayı dilemek bence. O yüzden inşallah kimyasal gebeliklerimizi tarihe gömüp inşallah sağlıklı gebeliklerimizi konuşuruz önümüzdeki ay. :KK52:

İnşallah canım, temennimiz o. Kimyasaldan sonraki ay hamile kalma olasılığı yüksekmiş. Eğer eçen ay kimyasal geçirdiysen bu ay şansın diğer aylara göre yüksek senin de...

Teşekkür ederim canım önemli bir bilgi, umarım hiç birimizin işine yaramaz ama yine de bilmek iyidir. Bu arada sen nasılsın, daha iyisin değil mi?

Evet canım, olur ya kafalarda şüphe vardır geçen aylara yönelik. Bilgi olsun dedim.
Ben daha iyiyim, ağrılarım hafifledi. Ama yine de oluyor. Ben reglin ilk günü hariç ağrı yaşadığımı pek bilmem. Hele ki ağrı kesici içtikten sonra, bir daha hiç olmazdı. Ama bugün 3. gün olmasına rağmen hala ara ara tutuyor. Normalde kahverengiye dönerdi 3. gün, ama hala dönmedi. Daha farklı sanırım kimyasal gebelikten sonraki regl.
Psikolojim daha iyi. İlk kez regl bitse de çalışmalar başlasa şeklinde bir telaşım yok. Sanki benim misyonum bir kez gebe kalmakmış :KK1: Kimyasal da olsa amacıma ulaştım ya, tatmin oldum sanki :44:
İnşallah daha sakin gidecek bundan sonra :KK16:
Sen nasılsın? 2. aşamadasınız değil mi şimdi, kaç gün kaldı büyük güne?

exporter'ı görünce çok sevindim ve de umut doldu içim. O da kimyasal gebelik geçirmişti. Ve tekrar hamile. İnşallah sağlıkla devamı gelir. Ve inşallah biz de önümüzdeki aylarda mutlu haberi veririz birbirimize bblaucum. Benim de umudum artıyor. Yani bu forumda 6 kez kimyasal geçirmiş birini gördüm ve şuanda hamile ve değerleri düzgün bir şekilde katlanıyor sanırım. Umutsuz olmamak gerek. Rabbim en güzel zamanda versin. Sağlıkla versin inşallah hepimize. :KK49:

Evet canım, olur ya kafalarda şüphe vardır geçen aylara yönelik. Bilgi olsun dedim.
Ben daha iyiyim, ağrılarım hafifledi. Ama yine de oluyor. Ben reglin ilk günü hariç ağrı yaşadığımı pek bilmem. Hele ki ağrı kesici içtikten sonra, bir daha hiç olmazdı. Ama bugün 3. gün olmasına rağmen hala ara ara tutuyor. Normalde kahverengiye dönerdi 3. gün, ama hala dönmedi. Daha farklı sanırım kimyasal gebelikten sonraki regl.
Psikolojim daha iyi. İlk kez regl bitse de çalışmalar başlasa şeklinde bir telaşım yok. Sanki benim misyonum bir kez gebe kalmakmış :KK1: Kimyasal da olsa amacıma ulaştım ya, tatmin oldum sanki :44:
İnşallah daha sakin gidecek bundan sonra :KK16:
Sen nasılsın? 2. aşamadasınız değil mi şimdi, kaç gün kaldı büyük güne?

Bence de hamile kalmış olman çok iyi. Benim bir sürü sorunum olmasına rağmen daha önce çocuğum olduğu için şansın daha yüksek. Bir kere bile hamile kalabilmiş olmak çok şeyi etkiliyor. Regl günüme 4 gün var canım ve 3 gündür karnımda, yumurtalıklarımda ağrılar oldu. Ama inan hiç takılmıyorum bu belirtilere tamamen psikolojik yada kullandığım ilaçtan olabilir. Regl günüm geçmeden test yapmayı da düşünmüyorum. Eğer geçerse önce idrar testi ile bakacağım ve pozitif verirse kan testi ama şimdiden bunu da düşünmek istemiyorum. En iyisi takılmadan beklemek ve bende öyle yapıyorum :KK61:

exporter'ı görünce çok sevindim ve de umut doldu içim. O da kimyasal gebelik geçirmişti. Ve tekrar hamile. İnşallah sağlıkla devamı gelir. Ve inşallah biz de önümüzdeki aylarda mutlu haberi veririz birbirimize bblaucum. Benim de umudum artıyor. Yani bu forumda 6 kez kimyasal geçirmiş birini gördüm ve şuanda hamile ve değerleri düzgün bir şekilde katlanıyor sanırım. Umutsuz olmamak gerek. Rabbim en güzel zamanda versin. Sağlıkla versin inşallah hepimize. :KK49:

Ben asla umutsuz değilim canım.Daha halen düşük yapıyorum, o psikolojinin içindeyim ama olumsuz değilim. Bu ay böyle oldu diye her ay böyle olacak değil ya. Kısmetse sağlıklı gebeliğimiz olacak ben buna inanıyorum.

çok teşekkür ederim hepinize kızlar, allah hepinize nasip etsin.

Adet tarihim yarın, yarın bir test daha yaparım idrar ve adette olmazsam cumartesi doktora giderim belki kese falan oluşmuştur ve bence hala yapım aşamasında çünkü sağ kasığım pıt pıt atıyor ve kasıklarım çok sert

Bence de hamile kalmış olman çok iyi. Benim bir sürü sorunum olmasına rağmen daha önce çocuğum olduğu için şansın daha yüksek. Bir kere bile hamile kalabilmiş olmak çok şeyi etkiliyor. Regl günüme 4 gün var canım ve 3 gündür karnımda, yumurtalıklarımda ağrılar oldu. Ama inan hiç takılmıyorum bu belirtilere tamamen psikolojik yada kullandığım ilaçtan olabilir. Regl günüm geçmeden test yapmayı da düşünmüyorum. Eğer geçerse önce idrar testi ile bakacağım ve pozitif verirse kan testi ama şimdiden bunu da düşünmek istemiyorum. En iyisi takılmadan beklemek ve bende öyle yapıyorum :KK61:

Evet canım, belirtilere fazla takılmamak gerek. Ama genellenmiş belirtilere. Eğer önceki hamileliğinden şahsına özgü belirtiler hatırlıyorsan onlar bir fikir verebilir.Tabi her seferinde aynı yaşanacak diye de bir kaide yok ama...
Ben mesela o bulantıları bir daha ne zaman yaşasam tanırım. Gerçekten daha önce yaşadığım tarzda bulantılar değildi. Kasık ağrılarım ama her ay olan gibiydi. Karın ağrısı, karında gerginlik, her zaman olan gibiydi. Benim en belirgin belirtim bulantı oldu. Bir de yüzümde filan uyuşma oluyordu benim nedense...
Yorgunluk, uyku hali her zaman var bende ama bu ay daha da yoğundu sanki.

exporter ateşini ölçtün mü bu ay? Ovulasyon testi yaptın mı? Çizelge tutuyor musun? Var mı böyle bir listen? Ne zaman ovulasyon oldun ve ne zaman belirtilerin başladı? Çok soru sordum ama liste varsa elinde tek bir seferde cevaplayabilirsin hepsini. :KK9:

exporter ateşini ölçtün mü bu ay? Ovulasyon testi yaptın mı? çizelge tutuyor musun? Var mı böyle bir listen? Ne zaman ovulasyon oldun ve ne zaman belirtilerin başladı? çok soru sordum ama liste varsa elinde tek bir seferde cevaplayabilirsin hepsini. :KK9:

tabiki cevaplarım tatlım

ateş ölçmedim bu ay sıkıldım çünkü ama yarın sabah senin için ölçerim ben 36 ile adet oluyorum

bu ay ilk defa ovulasyon testi yaptım ve 9. Günde çizgi çıktı daha sonra hiç aynı koyulukta çizgi olmadı hatırlarsan 22. Günüm ne o zaman ovulasyon testi yapmıştım ve çok 2. çizgi çkmıştı hatta belgisel çalışmalara devam et belki bu ay 2kez yumurtluyorsundur dedi.

Adetimin 20 -22 günü sol gögsümün ucu dokununca acımaya başladı ve sağ kasığım çok haretli idi sanki içerde kazıyorlar gibi geçen hafta kulağımda uğultu oldu ve bu kimyasaldada olmuştu ve 4 gündür tansiyonum hep düşük başım dönüyor sadece 5 e düşmüş eşimde bu baş dönmelerinden dolayı ısrarla test yap dedi. Veeeee bacak ağrısı ama ne ağrı

kimyasalda bunlara ek olarak şiddetli kusma ve mide bulantısı ve yerleşme kanaması yaşamıştım

bu seferkinde mide yanması var ve 1 ocakta canım çok tatlı çekti ben tatlıdan nefret ederim.

Evet canım, belirtilere fazla takılmamak gerek. Ama genellenmiş belirtilere. Eğer önceki hamileliğinden şahsına özgü belirtiler hatırlıyorsan onlar bir fikir verebilir.Tabi her seferinde aynı yaşanacak diye de bir kaide yok ama...
Ben mesela o bulantıları bir daha ne zaman yaşasam tanırım. Gerçekten daha önce yaşadığım tarzda bulantılar değildi. Kasık ağrılarım ama her ay olan gibiydi. Karın ağrısı, karında gerginlik, her zaman olan gibiydi. Benim en belirgin belirtim bulantı oldu. Bir de yüzümde filan uyuşma oluyordu benim nedense...
Yorgunluk, uyku hali her zaman var bende ama bu ay daha da yoğundu sanki.

Daha öncekinde hiç bir belirtim yoktu canım, biliyorsun erken belirtiler her zaman olmayabiliyor bu nedenle benim için özel bir ayıraç yok. Hangi belirti olsa ya ilaçtandır diyorum yada psikolojik. Yani gerçekten hamileysem de belirtilerden anlamam mümkün değil. Rahat rahat bekliyorum şimdilik :KK68:

tabiki cevaplarım tatlım

ateş ölçmedim bu ay sıkıldım çünkü ama yarın sabah senin için ölçerim ben 36 ile adet oluyorum

bu ay ilk defa ovulasyon testi yaptım ve 9. Günde çizgi çıktı daha sonra hiç aynı koyulukta çizgi olmadı hatırlarsan 22. Günüm ne o zaman ovulasyon testi yapmıştım ve çok 2. çizgi çkmıştı hatta belgisel çalışmalara devam et belki bu ay 2kez yumurtluyorsundur dedi.

Adetimin 20 -22 günü sol gögsümün ucu dokununca acımaya başladı ve sağ kasığım çok haretli idi sanki içerde kazıyorlar gibi geçen hafta kulağımda uğultu oldu ve bu kimyasaldada olmuştu ve 4 gündür tansiyonum hep düşük başım dönüyor sadece 5 e düşmüş eşimde bu baş dönmelerinden dolayı ısrarla test yap dedi. Veeeee bacak ağrısı ama ne ağrı

kimyasalda bunlara ek olarak şiddetli kusma ve mide bulantısı ve yerleşme kanaması yaşamıştım

bu seferkinde mide yanması var ve 1 ocakta canım çok tatlı çekti ben tatlıdan nefret ederim.

Sen söyleyince geldi aklıma ben de göğüs kaşınması olmuştu kimyasalda.Kulakta çınlama ve uğultu da olmuştu evet, ama adet geciktikten sonra.

Son düzenleme:
Bide bunlara ek olarak çok rüya gördüm ben rüya görmem yani görsemde hatırlamam. Ilk rüyamda muz ve mandalina alıyordum marketten hatta dedim çok mandalina yiyoruz rüyalarıma bile girdi, muz anne rahmindeki erkek bebekmiş

ıspanak gördüm bozulmuştu ve ben yiyordum günlerce tadı aklımdan çıkmadı ıspanağı çok severdim heralde bir daha pişirmem

ve geçen hafta eve gelince 1 1,5 saat uyumaya başladım eşim gelene kadar uyuyorum adetim değil ekstadan uyumak ve geceleri çok uyanmaya başladım 5 de falan kalkıp çişe gidiyorum bunuda hiç yapmam

tabiki cevaplarım tatlım

Teşekkür ederim exportercım. Çok ilginç belirtiler var. Kulak uğultusunu ilk kez duyuyorum ama bence zaten diğer aylardan farklı olduğunu anlıyorsun. Değişik belirtiler yüzünden "bana ne oluyor acaba" diyebiliyorsun. Hiçbir belirti de yaşamayabilirsin ama bence birçok kadın, hamile olduğunu öğrenmeden önce kendinde daha önce yaşamadığı belirtiler hissediyorsa bunlar tesadüf olamaz. Ben de seninkileri merak etmiştim canım. İnşallah sağlıkla devamını görürsün. 9.gün ovulasyon olduysa üzerinden baya bir gün geçmiş. Kanda yaptırsan kesin çıkar o zaman. İnşallah sağlıkla katlanır ve devamını görürsün inşallah. :KK71:

teşekkür ederim exportercım. çok ilginç belirtiler var. Kulak uğultusunu ilk kez duyuyorum ama bence zaten diğer aylardan farklı olduğunu anlıyorsun. Değişik belirtiler yüzünden "bana ne oluyor acaba" diyebiliyorsun. Hiçbir belirti de yaşamayabilirsin ama bence birçok kadın, hamile olduğunu öğrenmeden önce kendinde daha önce yaşamadığı belirtiler hissediyorsa bunlar tesadüf olamaz. Ben de seninkileri merak etmiştim canım. Inşallah sağlıkla devamını görürsün. 9.gün ovulasyon olduysa üzerinden baya bir gün geçmiş. Kanda yaptırsan kesin çıkar o zaman. Inşallah sağlıkla katlanır ve devamını görürsün inşallah. :KK71:

idrarda çıktı ya kanda hayli hayli çıkar canım allah sanada nasip etsin inşallah bu sağlıklı bir gebeliktir.

idrarda çıktı ya kanda hayli hayli çıkar canım allah sanada nasip etsin inşallah bu sağlıklı bir gebeliktir.

İnşallah canım. Önceden hamile kalmak için dua ediyordum. Kimyasaldan sonra hamile kalsam da sağlıkla devamını görmek için dua edicem. İnşallah sen de hayırlısıyla kucağına aldığını görürsün. :emir_bebek:

İnşallah canım. Önceden hamile kalmak için dua ediyordum. Kimyasaldan sonra hamile kalsam da sağlıkla devamını görmek için dua edicem. İnşallah sen de hayırlısıyla kucağına aldığını görürsün. :emir_bebek:

Canım benim bence kendini kimyasal gebelik yaşadım diye baskılama. Belki de kimyasal değildi seninkisi, reglden önce de yükseliyormuş bir miktar bhcg. Kendi kendine baskı yaratıp, korku oluşturuyorsun. Adet gecikmen de olmadı, Allahın izniyle, sağlıklı bir şekilde hamile kalacaksın. Bu şekilde evham yapıp da, sıkıntıya sokma kendini. :KK49: Gelecek bebişler, ben buna inanıyorum :KK49:

Son düzenleme:
Bide bunlara ek olarak çok rüya gördüm ben rüya görmem yani görsemde hatırlamam. Ilk rüyamda muz ve mandalina alıyordum marketten hatta dedim çok mandalina yiyoruz rüyalarıma bile girdi, muz anne rahmindeki erkek bebekmiş

ıspanak gördüm bozulmuştu ve ben yiyordum günlerce tadı aklımdan çıkmadı ıspanağı çok severdim heralde bir daha pişirmem

ve geçen hafta eve gelince 1 1,5 saat uyumaya başladım eşim gelene kadar uyuyorum adetim değil ekstadan uyumak ve geceleri çok uyanmaya başladım 5 de falan kalkıp çişe gidiyorum bunuda hiç yapmam

Zaten çiş de büyük belirti :emir_bebek:
Yol yapıyorsun wc.ye resmen :emir_bebek:

Canım benim bence kendini kimyasal gebelik yaşadım diye baskılama. Belki de kimyasal değildi seninkisi, reglden önce de yükseliyormuş bir miktar. Kendi kendi baskı yaratıp, korku oluşturuyorsun. Adet gecikmen de olmadı, Allahın izniyle, sağlıklı bir şekilde hamile kalacaksın. Bu şekilde evham yapıp da, sıkıntıya sokma kendini. :KK49: Gelecek bebişler, ben buna inanıyorum :KK49:

Ben gayet rahatım. Eğer tekrar hamile kalırsam o sıkıntıya düşerim sanırım. Ben zaten her zaman yaşadığım şeyin adı ne bilmiyorum, kimyasal gebelik midir nedir dedim çünkü hangi kategoriye koyacağımı bilemedim. Günüm hiç gecikmedi. Ama defalarca yaptığım testlerde silik çizgiler gördüm. Bir sürü belirti yaşadım. Şu ortada ki döllenme gerçekleşti, implantasyon da gerçekleşti ama tutunamadı. Bunun adı ne bilemiyorum tabi. Normal bir durum olmadığı kesin ama gerisini bilmiyorum. Yani normal bir adet döngüsünde gördüklerimden farklı şeylerdi. En azından farklı markaların silik testleri... Ben her neyse yaşadıklarım, şükür ediyorum ve umudumu artırıyor bunlar. Hamile kalabileceğim konusunda umudumu artırıyor. Çok şükür rahatım ki adet olduğum anda bile çok rahattım. Herkes bana üzülme diyordu ki ben üzgün değildim. Adetim başladığında bile umutluydum. Bir gün gelecek ve hamile kalacağım Allah'ın izniyle diyordum. Hala da öyleyim. Sadece 2. ve 3. aşamaların tadını çıkartıyorum. Heyecanını da yaşıyorum bu dönemlerin. Belirtilerim acaba var mı diye yaşamak beni saçma sapan içinden çıkamayacağım bir ruh alemine götürmüyor. Sadece bunun tatlı mutluluğunu ve umudunu yaşıyorum. Şuan için çok erken belirti yaşamak için. Ama herşeye rağmen tuttu mu acaba diye umut etmek, bunun heyecanını yaşamak bu işin cilvesi. Keşke herkes kaptırmadan bu duyguları ayarında yaşayabilse... :KK34:

Ben gayet rahatım. Eğer tekrar hamile kalırsam o sıkıntıya düşerim sanırım. Ben zaten her zaman yaşadığım şeyin adı ne bilmiyorum, kimyasal gebelik midir nedir dedim çünkü hangi kategoriye koyacağımı bilemedim. Günüm hiç gecikmedi. Ama defalarca yaptığım testlerde silik çizgiler gördüm. Bir sürü belirti yaşadım. Şu ortada ki döllenme gerçekleşti, implantasyon da gerçekleşti ama tutunamadı. Bunun adı ne bilemiyorum tabi. Normal bir durum olmadığı kesin ama gerisini bilmiyorum. Yani normal bir adet döngüsünde gördüklerimden farklı şeylerdi. En azından farklı markaların silik testleri... Ben her neyse yaşadıklarım, şükür ediyorum ve umudumu artırıyor bunlar. Hamile kalabileceğim konusunda umudumu artırıyor. Çok şükür rahatım ki adet olduğum anda bile çok rahattım. Herkes bana üzülme diyordu ki ben üzgün değildim. Adetim başladığında bile umutluydum. Bir gün gelecek ve hamile kalacağım Allah'ın izniyle diyordum. Hala da öyleyim. Sadece 2. ve 3. aşamaların tadını çıkartıyorum. Heyecanını da yaşıyorum bu dönemlerin. Belirtilerim acaba var mı diye yaşamak beni saçma sapan içinden çıkamayacağım bir ruh alemine götürmüyor. Sadece bunun tatlı mutluluğunu ve umudunu yaşıyorum. Şuan için çok erken belirti yaşamak için. Ama herşeye rağmen tuttu mu acaba diye umut etmek, bunun heyecanını yaşamak bu işin cilvesi. Keşke herkes kaptırmadan bu duyguları ayarında yaşayabilse... :KK34:

Rahatım diyorsan sorun yok. Ben yanlış yorumlamışım demek ki. Sürekli kimyasal gebelik korkusu yaşamaman için söylemiştim, geri aldım :KK61:

X