- 19 Ağustos 2009
- 1.235
- 36
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.981
Kızlar size görüşünü aldığım prof.lardan birinin verdiği bir bilgiyi aktarmak istiyorum.Belki adet gecikmesi yaşamadan veya benim ve exporter gibi uzun değil de kısa süreli gecikme yaşayarak biyokimyasal gebelik geçirmiş, ama kan testiyle bunu onaylayamamış arkadaşlarımıza bir yol gösterici olur. Bu ay reglimde (kimyasal gebelik sebebiyle düşük yapıyorum biliyorsunuz) kahverengi parçacıklar geldi. Öncelikle reglin ilk günü çok yoğun,zar gibi, çamura benzer kıvamda ve resmen kahverengi. Normal kanamanın yanında, kanamayla birlikte. Daha sonra daha küçük parçalar halinde, daha az yoğun. Doktorum bu yapının kimyasal gebeliğe bağlı olarak rahmin içini döşeyen dokunun desidualizasyona uğradığını (gebelikte gözlenen yuvalanmayı kolaylaştıran fizyolojik değişim) gösterir nitelikte olduğunu söyledi.
Belki sizler için biyokimyasal gebelik yaşayıp yaşamadığınızı gösteren bir ayrıntı olabilir. SevdeBilgecim senin şüphelerin vardı, bu tarz bir durum yönünden de değerlendirebilirsin belki.
Ben bu belirtiye bakarak en az bir kez daha biyokimyasal geçirdiğimi söyleyebilirim. O yapıyla ilk karşılaşmam değil çünkü…
Teşekkür ederim canım önemli bir bilgi, umarım hiç birimizin işine yaramaz ama yine de bilmek iyidir. Bu arada sen nasılsın, daha iyisin değil mi?