- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.441
Günaydın canım, eğer 5 hafta olduysa o zaman değerin normların altında ama bu hormon bir anda da yükselebilir canım. 2 gün sonra 50'li değerlere çıkabilir burada değerleri bir anda artan insanlar var. Ayrıca geç döllenme olduysa dediğin gibi bu tablo uygulanamaz, düşünsene regline yakın yumurtlayan bir kişi için bu tablonun hiç bir anlamı olmaz. Beta hcg yükselirse tabi ki sağlıklı bir gebelik olur. Benim kızımda geç döllenmeydi ve idrar testinde bir hafta sonra çok silik çıktı, lobaratuvarda 10 gün sonra idrar testi yaptırdım onlar bile var gibi dediler. Yani düşün regli 10 gün geçmiş var gibi diyorlar. Ultrasonda görünce emin olmuştuk, demek ki ilk başlarda değerler çok düşüktü. Allah'a şükür gayet sağlıklı doğdu. Önemli olan hormonun yükselmesi, yükselirse bu noktada endişelenmene gerek yok canım ve hala regl görmemiş olman da çok iyi bir işaret. Bana artıyor gibi geliyor ama sonra olumsuz bir şey olursa üzülmeni istemediğim için fazla bir şey söylemiyorum. Sen bugün bir ovulasyon testi daha yap bakalım koyulaşma olmuş mu? Eğer evde gebelik testi varsa onla da bir bak hayalet çizgi bile olsa çıkıyor mu? Bir artış varsa belki anlarız.
Ben de anlayamadım. Ovu.testi dün yaptım. Ama benim uyuz testlerim var ya bozuk çıkıyor. Onları bitireyim bu ay demiştim yenisini almadım. Onlardan yaptım. 2.çizgi çıkar gibi oldu sonra kıpkırmızı oldu testin her yeri. O yüzden anlayamadım. Artık ateşimin yükselmesini bekleyeceğim. Geçen ay ovu.um 36.2 ile gerçekleşmişti ve ertesi gün ilk yarıda hiç görmediğim 36.4ü görmüştüm. Ortalamanın üstüne çıkmıştı yani. Bugün öyle olmadı. Ortalamanın da altında henüz. Artık hayırlısı Allah'tan. Biz çalıişmaya devam edelim de.Teşekkür ederim Belgiselcim bu arada.
bblau ateşin nasıl?
Akıntımı anlayamıyorum ben. Aslında o dediğin akıntıyı biliyorum da geçen ay 17.gün gelmişti. Ovu.dan bir gün sonra ateşimin yükseldiği gün. Nasıl oluyor anlamıyorum. Bu sabahki çalışmada kuruluktan değildi sancım hatta hiç kuru değildi.Ağrımın sebebi sanki kasıklarımı birisi kerpetenle sıkıyo gibi hissettim. Sağ tarafta daha yoğundu ağrı. İlginçti. Hiç olmamıştı çalışma esnasında. Ateşinin yükselmemesi güzel bir haber. Umarım yarın beta Hcg daha artar sağlıkla. Bu ay baya yoğun geçiyor. Geçen ay daha sakindik. Hadi hayırlısı 2011de umarım bebiş anlamnda daha bereketli geçer inşallah.
Ovulasyon testi yaptım canım,dünkü gibi sanki. Ama benim ov. testleri o senin musluğu hamile gösteren gebelik testlerinin markasındanÖnce SevdeBilgeye olduğu gibi, kıpkırmızı oluyor bekledikçe o orta alandaki kırmızılık gidiyor çizgiler beliriyor.Evde bir tane gebelik testi de vardı ama onu yapmadım...Yarın kanda tekrar baktırıcam nasılsa.
Sen ilk gebeliğinde hemen test yptırmadın o zaman. Merak etmemişmiydin? Belki de ben de annemin sözünü dinleyip hiç değilse bir hafta filan beklesydim daha iyi bir sonuçla karşılaşırdım.
SAT 28 Kasım benim. Siklus 32 gün. Tam 5 hafta olmamış mı?
O teste pek güven olmaz canım en azından ben güvenmiyorum. Birde gebelik testini yap bakalım belki bu sefer hayalet çizgi çıkar. Ben o zaman böyle bilinçli değildim hiç bir şeyden haberim yoktu ki. Reglim gecikti hemen test bile yapmadım testi 3-4 gün sonra yaptım negatif verdi. Sonra bir hafta sonra yeniden yaptım ve hayalet çizgi gibi çıktı. 10 gün olunca annem doktora git artık dedi ve orada idrar testi istedi doktor, neden bilmem kan testi istemedi. İdrar testinde de var gibi dediler. Ben yine bekledim sakin sakin, nerdeyse 1 ay geçince ultrasona girdim ve gördüler. Şimdi olsa 10 kere kan testi yaptırır 10 ayrı doktordan görüş alırdımAma o zaman hamile kalmanın zor olduğunu bilmiyordum ve zaten planlı olan bir bebek de değildi. Şimdi böyle söyleyenlere kızıyorum nasıl oluyor diye ama rahat olunca oluyor demek ki.
İnşallah benim de sağlıklıdır ve bana tutunur canım ya. İnşallah hayırlısıyla geç döllenme olduğundan böyledir. Babası gibi ağır kanlıdır belkiSenin bu söylediklerin bana moral oldu şimdi. Belki kanda baktırsan seninki de benim gibiydi,o zamanlar...Benim de değerim artar belki belli mi olur...Regl olmamam bana iyiye işaret gibi geliyor ama...
ben de çok umutluyum bblau'dan. Ateşi düşmüyor, adet belirtisi yok. İnşallah sağlıkla artar beta Hcg değeri. Rabbim hayırlısını versin. Bence de dinlenmelisin bblau ve sakinlikle beklemelisin. İnşallah güzel düşünelim güzel olsun.
Bu ay senden de umutluyum canım iki aydır kimyasal yaşadın artık 3.cüde kimyasal olmaz herhalde diyorum
O teste pek güven olmaz canım en azından ben güvenmiyorum. Birde gebelik testini yap bakalım belki bu sefer hayalet çizgi çıkar. Ben o zaman böyle bilinçli değildim hiç bir şeyden haberim yoktu ki. Reglim gecikti hemen test bile yapmadım testi 3-4 gün sonra yaptım negatif verdi. Sonra bir hafta sonra yeniden yaptım ve hayalet çizgi gibi çıktı. 10 gün olunca annem doktora git artık dedi ve orada idrar testi istedi doktor, neden bilmem kan testi istemedi. İdrar testinde de var gibi dediler. Ben yine bekledim sakin sakin, nerdeyse 1 ay geçince ultrasona girdim ve gördüler. Şimdi olsa 10 kere kan testi yaptırır 10 ayrı doktordan görüş alırdımAma o zaman hamile kalmanın zor olduğunu bilmiyordum ve zaten planlı olan bir bebek de değildi. Şimdi böyle söyleyenlere kızıyorum nasıl oluyor diye ama rahat olunca oluyor demek ki.
Benim senden de düşük olabilir canım, çünkü 3-4 gün geçince tamamen negatifti, bir hafta sonra hayalet çizgi vardı. Yani regle bir kaç gün kala döllenme olmuş ki benim yumurtlamam normalde çok düzenlidir. Rahat olmaya çalış, dün de dediğim gibi Allah o canı yaratacaksa kim ne derse desin ne olursa olsun doğar. Sen bol bol dua et. Bugünde ateşin düşmemiş yani bugünde regl gelmeyecek düşse zaten hemen regl olursun gibi geliyor bana 5 zaten düşük bir değer bir günde bile düşer. Bana yükseliyor gibi geliyor ama yorum yaparken de dikkatli olmaya çalışıyorum ancak çok umutlu olduğumu bil
İnşallah canım. ben de kendimi kaptırmıyorum, en kötüsüne hazırlıklı olmaya çalışıyorum.
Ve hatta dürüst olmak gerekirse umutlu değilim ben...
PEki geç döllenmelerde bebek geriden geliyormuş,okuduğum kadarı ile. SATA göre 5 haftalıkken mesela 3 haftalık görünüyormuş, vs.
Senin kızın yakalamışmıydı olması gereken haftayı?
selam arkadaslar ben yeni katildim.ovulasyon testi hakkinda sunu soyleyebilirim gercekten yardimci oluyor ozellike adeti duzenli olmayan bayanlara.ben ilk defa kullandim adetimin 17 gununde positif cikti ve hamile kaldim 1 bucuk sene sonra. Herkeze Allaha yardimci olsun hakkinizda hayirlisini diliyorum
belgiselcim merhaba bırkacgun once sana mesaj yazmıştım
ovulasyon testım 21.gunde poitif verdı dıye
anladıgım kadarıyla bu konularda tecrubelı bır ınsansın
burada aynı seylerı yasayan arkadaslar varmıydı
yasayıp ta hamıle oldugunu gördüğünüz?
cunku benım test yıne pozitif verdi
bugun 25. günüm
sevgıler
En son doktoruma LH hormonu ile beta hcg arasında bir korelasyon var mı diye sordum ve evet dedi. Yani eğer bir hormon sorunun yoksa bu durumda hamile olabilirsin. Burada da böyle hamile olduğunu öğrenenler var ama direk doktorun ağzından duyduğum için şansının yüksek olduğunu söyleyebilirim. İnşallah hamilesindir, bizi de sonuçtan haberdar et.
Kızlar biraz önce yumurta beyazı akıntıyı gördüm. Eğer yarın yükselirse ateşim bugün mü ovu. olmuştur? Dün ateşim daha düşüktü, yoksa dün olmuştur diyebilir miyiz? Akıntı bugün akşam gördüm. Dün akşamdan beri de kasıklarım ağrıyor. Ateşim de yarın yükselirse bugün mü ovu.günüm diyebilirim?:44:
Ateşin artarsa bugün olmuş diyebiliriz ama bazen ateş yavaş yavaşta artabiliyor zaten dün biraz yükselmiş yarın da biraz yükselirse ovulasyon dün de olmuş diyebiliriz. Sen bu günleri değerlendir canım.