- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #11.541
Merhaba. Evet, hamile olabilirsin ama tabi bunun kesin olduğunu söylemek için çok erken. Adetin geçene kadar istersen yap bu testlerden. Gebelik testi de yap. Eğer istiyorsan tabi. Adet günün geçince yapman daha mantıklı ama. Ben merak ediyorum, erkenden öğrenmek istiyorum dersen ki ben olsam her gün yapardım herhalde, çok meraklıyım çünkü. :) Umarım hamilesindir. Bu konunun ilk sayfalarını okudum. Birkaç kişi var öyle. Ov.testi yapmaya devam etmişler. Adet günü yaklaştığı halde yumurtladıklarını filan sanmışlar. Ama bakmışlar ki gebe olduklarını öğrenmişler. Umarım sen de öylesindir. :)
Gebelik testi adete 7 gün kala doğru sonuç vermeyebilir bence SevdeBilgecim. Hele ki ev tipi kitler. Beta hcg kanda belli bir doygunluk seviyesine ulaştıktan sonra idrara çıkmaya başlıyor ki, bu genellikle beklenen adet günün birkaç gün geçtikten sonra oluyor. Adete 7 gün kala kanda gebelik testi bile doğru yanıt vermeyebilir. Doktorlar en erken adet olunması gereken gün kanda beta-hcg baktırın diyorlar. Daha öncesinde bakıldığında pozitifse muhtemelen doğru ama negatifse beklenen adet gününde ve sonrasında tekrarlanmalı zira varolan gebelik saptanamamış olabilir. Ben kimseye adet gününden önce test yapmasını önermiyorum. Hem boşa masraf, hem de psikolojik olarak insanı altüst ediyor.
merhabalar bende maalesef pcos hastasıyım. ovulasyon testini almak istiyorum. pcoslularada faydası olur mu acaba. bizim adetler düzenli değil. canım sıkılıyo ya kafamı bu aralr fazla taktım çocuğa
a şıkkı: pko hastasısındır, lh ın sürekli ve dengesiz olarak artıyordur ve o günde yüksek çıkmıştır
b şıkkı: hamilesindir bhcg lh ile çapraz reaksiyon verip testi pozitif çıkarmıştır.
umarım b şıkkına giriyorsundur. ban malesef a şıkkındayım bugün 33.günüm ama ovulasyon testini görsen sanki 14.gün yapmışım gibi güzel çift koyu çizgi var...
Çok geçmiş olsun. Merak ettim seni. Kusurumu olur bunun, ben seni merak ettim sadece. Umarım şimdi daha iyisindir. Okuldayım, spora geçicem ama merak ettim cevap gelmiş mi iki dakika nete gireyim dedim.Eve gidince testimi yapıcam. Bu arada bu günler ov.günüm yaklaşıyor sanırım. Belki sandığımdan da yakın. Ama ben spora gidiyorum haftada 3 gün. Umarım olumsuz etkilemez. Doktor gidebilirsin demişti. Spor hocamı da bilgilendirdim hafif hareketler yaptırıyor. Ama umarım bir zararı olmaz. :/ Öğleden sonra görüşmek üzere. Öpüldünüz. :) Hayırlı Cumalar bu arada herkese...
Merhaba. Evet, hamile olabilirsin ama tabi bunun kesin olduğunu söylemek için çok erken. Adetin geçene kadar istersen yap bu testlerden. Gebelik testi de yap. Eğer istiyorsan tabi. Adet günün geçince yapman daha mantıklı ama. Ben merak ediyorum, erkenden öğrenmek istiyorum dersen ki ben olsam her gün yapardım herhalde, çok meraklıyım çünkü. :) Umarım hamilesindir. Bu konunun ilk sayfalarını okudum. Birkaç kişi var öyle. Ov.testi yapmaya devam etmişler. Adet günü yaklaştığı halde yumurtladıklarını filan sanmışlar. Ama bakmışlar ki gebe olduklarını öğrenmişler. Umarım sen de öylesindir. :)
Merhaba bblaucum. Hoş geldin. :) Doğru söylüyorsun bblau, ben çok erken yaptırmanın acısını yaşadım bir kere ama meraklı insanların ne durumda olduğunu da çok iyi biliyorum. Hatta dışarıdan birisi görse der ki "yap da test gör gününü"o derece test manyağı oldum. İstiyorsa gebelik testi yapmasını söyledim ki ben bir başlık açmıştım "ovulasyon testleri gebeliği öğrenmek için kullanılabilir mi"diye. Yabancı kaynakları araştırdım bu konuda ve ov.testinde biraz daha erken gebelik saptanabildiğini buldum. Ama çok geçerli bir yöntem değil. Senin dediğin gibi adet günü geçince kanda baktırmak en doğrusu. Ama benim gibi aceleci insanlar ov.testi yapmaya devam etmişler ve testlerinin pozitif olduğunu görmüşler. Ne yani adete yakın yumurtluyor muyuz demişler. Aynı zmanda gebelik testi yapmışlar ama negatifi görmüşler ta ki adet günleri geçene kadar! Sonra gebelik testleri de pozitif çıkmış. Buradan ov.testi halen pozitif çıkanların gebe olma ihtimalleri yüksek. Ama kesin gebedir diyemeyiz. drgks açıklamış zaten. Başka sorunlar da olabilir. Neyse sonuçta ben de geçen ay dilim yandı; pozitifi gördüm ama adet oldum ve karar verdim ki adet günüm geçene kadar test yapmayacağım. Ama gebelik testi! Ov.testi yapmıcam demedim. Yap da gör gününü diyebilirsiniz bana. Ama napıyım duramıyorum testsiz. Ay çok konuştum. Karnım acıktı. Yemek yiyeyim en iyisi. Bu arada bugün bana 2 kişi daha hamile misin diye sordu. Ya o kadar da büyük göbişim yok ama işte balık etli olmanın zararları. Sİnir oldum tabi. Ama bi yandan da Allah mı söyletiyor ne? diyorum. Umut fakirin ekmeği naparsınız?
Selam kızlar ben geldim. Bu ay ilaç içtim ve bu ilaç da aynı hamilelik belirtileri yapıyor. Yorgunluk, uyku hali, aşırı şişkinlik, kasıklarda ağrı ne ararsanız var. İlacın yan etkileri yüzünden hamile kalsam anlayamayacağım. Bu ay çatlatma iğnesi de olduğum için şu anda vücudumda beta hcg var ve iğnenin üzerinden 13-15 gün geçmeden etkisi kaybolmuyor yani regl gününe kadar test de yapamayağım. Çok rahatım bu ay, belirti aramıyorum zaten tüm belirtiler var, test de yapmıyorum kesin pozitif çıkacak. Rahat rahat adetimi bekliyorum.
Ben zaten erken yapılan gebelik testleri için dedim canım. Benim de dilim yandı, birkaç kez kanda baktırdım daha adet günüm geçmeden ve sonuç hüsran oldu. Yıpratıyor insanı o yüzden söyledim. Ovulasyon testlerinin gebelik tespitindeki rolünü bilmiyorum doğrusu. Bana bir kez forumda sormuşlardı, gittim yaptım negatifti ve o ay gebelik de çıkmadı zaten. Senin söylediklerinle çelişmiyor....Ama sanırım Belgisel miydi, söylemişti, ov.testinde pozitif gördü adete yakın ama gebelik olmadı.
Belgisel inşallah hayırlı sonuçlar alırsın. Allah emeklerini ve umutlarını boşa çıkarmasın.
Bu arada ben bugün testimi saat 14:00 gibi yaptım. Dün gündüz ki testimin 4. dakikası şu şekildeydi;
Bugünki testimi tabi akşam yükleyebileceğim, bundan biraz daha koyu. C çizgisine çok yaklaştı sanki. Ama aynı koyuluğa ulaşması için 1 gün daha var sanki. Yukarıda birisi de aynı testi kullanmış ve 15,16.günler daha da koyulaşmış. Benim de öyle oluyor sanırım. Hepsinin fotoğrafını çekiyorum. Yüklerim inşallah. Merak ettiğim bir şey var. 14.gün yukarıdaki gibi. 15.gün biraz daha koyu. Diyelim ki 16.gün en koyu halini aldı. Biz 13. ve 14. gün çalıştık. Bugün ara mı verelim? Ara verirsek de yarın daha silik çıkarsa diye korkuyorum. Ara vermezsek de spermin kalitesi bozulursa diye korkuyorum. Doktorum 2-3 gün arayla ilişkiye girin demişti. Ama eşim doktora gitmedi, spermleri nasıl bilmiyoruz. Sizce biz bugün daha koyu çıktı diye çalışalım mı? Yoksa ertesi gün daha da koyu çıkabilir diye mola mı verelim?
Aynen canım ben de pco da yok ve geçen ay adete yakın pozitifi gördüm ama hamile değildim. Herhalde bir nedenle lh hormonumda yükselme oldu ya da test hatalıydı. Artık ben o testlere takmiyorum kafamı, bekleyeceğim regl günüm geçince idrar testi yapacağım. İdrar testinde pozitif görmeden de kan testine gitmeyeceğim. Oh be kafam rahatladı, her ay belirti ara, ateş ölç, test yap stres içindeydim. Gerçi sahte de olsa pozitifi görmek için bir gebelik testi yapabilirim ama o sayılmaz tabi :)
Canım seni anlıyorum sen de benim gibi detaycı ve titizsin ama bu şekilde hamile kalamıyoruz. Biz üzerine düştükçe daha kötü oluyor. Biraz rahat ol, zaten spemler 72 saat yaşıyor sen dün gece çalıştıysan bu geceyi boş geçirsen de yumurtlama olursa döllenme şansı var. Lütfen rahat ol biraz kendini kasarsan hiç gelmiyor bu bebişler
Ateşini ölçtün mü bir düşme var mı?
Belgisel inşallah hayırlı sonuçlar alırsın. Allah emeklerini ve umutlarını boşa çıkarmasın.
Bu arada ben bugün testimi saat 14:00 gibi yaptım. Dün gündüz ki testimin 4. dakikası şu şekildeydi;
Bugünki testimi tabi akşam yükleyebileceğim, bundan biraz daha koyu. C çizgisine çok yaklaştı sanki. Ama aynı koyuluğa ulaşması için 1 gün daha var sanki. Yukarıda birisi de aynı testi kullanmış ve 15,16.günler daha da koyulaşmış. Benim de öyle oluyor sanırım. Hepsinin fotoğrafını çekiyorum. Yüklerim inşallah. Merak ettiğim bir şey var. 14.gün yukarıdaki gibi. 15.gün biraz daha koyu. Diyelim ki 16.gün en koyu halini aldı. Biz 13. ve 14. gün çalıştık. Bugün ara mı verelim? Ara verirsek de yarın daha silik çıkarsa diye korkuyorum. Ara vermezsek de spermin kalitesi bozulursa diye korkuyorum. Doktorum 2-3 gün arayla ilişkiye girin demişti. Ama eşim doktora gitmedi, spermleri nasıl bilmiyoruz. Sizce biz bugün daha koyu çıktı diye çalışalım mı? Yoksa ertesi gün daha da koyu çıkabilir diye mola mı verelim?
SevdeBilgecim, benim de seninle aynı şekilde gitti bu testler. 15. günde en koyu halindeydi ve 16.-17. günler de aynı koyulukta devam etti. O ay ov. günleri hergün çalışmamıza rağmen olmadı.
Ertesi ay 13-20 arasını da yine hergün çalıştık ama yine olmadı.
Regl bittiği günden itibaren hergün test yaptım, ateş ölçtüm, not aldım, nette araştırdım, yok keçiboynuzu pekmezleri, yok incirler...
Ama Belgisel'in dediği gibi, bu kadar ince eler sık dokursan olmuyor canım. Sadece bebeğe odaklı bir hale geliyor, ve kendi kendini baskılıyorsun.
Dün bahsetmiştik ya, 3. aşama diye. İşte böyle yaptığımızda hem 3. aşamaya çok travmatik geçiyoruz ve aşmamız zorlaşıyor hem de gebe kalma olasılığı azalıyor.
Evet canım, düşünmemeye hesap kitap yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Yanlış yapmaktan korkuyorum ya da yapmam gereken bir şey var da onu yapmazsam olmıcak, yaparsam olacak gibi geliyor. O yüzden sürekli bir araştırma, sorma, öğrenme halindeyim. Bu ay ilk kez ovulasyon testi kullanıyorum ki herkes ilk kullandığında benim yaşadıklarımı yaşamıştır sanırım. Çift çizgi çıktı bugün napıcaz? diye düşünmüştür. Ben de o moddayım ve sakin olmam gerektiğini biliyorum ama birisi evin bütün odalarının duvarına pankartla yazsa bile benim bu heyecanımı geçiremez gibime geliyor.Allah'ım bize yardım etsin, bizi yanlış yapmaktan korusun, en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürsün. Kızlar teşekkür ederim yorum getirdiğiniz için. Sorularıma cevap verdiğiniz için. Bu ay ovulasyonum nasıl devam ediyor bir öğrensem ona göre çalışma günlerimi de ayarlıcam ve eşim bazen bu günleri bozacak biliyorum ama hepsinde bir hayır olduğuna inanıyorum...
bblaucum çok teşekkürler, çok haklısın. Dediklerinin her harfini biliyorum aslında. Kendime geldim aslında bu ay bir nevi, geçen ay daha kötüydüm. Kendi kendimi kontrol edemeden bir sürü şey yaşadım. Kandırdım kendimi hatta. Ama sonra yere çakıldım. Ve sağlam basarak adım atmak gerektiğini biliyorum. Yapmaya çalışıyorum. Çok da kontrolsüz olmadığımı biliyorum ama olmam gereken kadar da sakin değilim bunu da biliyorum. O kadar da genç değilim bu arada. Birkaç gün sonra 27 yaşıma giricem. :) Tevekkül edebilen bir insanım. Elimden geleni yapmak ve gerisini Allah'a bırakmak istiyorum. Ama elimden ne gelir onu bilmiyorum... Öğrenmeye çalışıyorum. Bakalım göreceğiz, elimizden geleni yapmış mıyız... Ve sakin olmak da yapmamız gerekenler arasında bunu da biliyorum. Umut etmek beni mutlu ediyor bunu da biliyorum. Umutluyum, en hayırlı zamanda olacağına inanıyorum. Adet olduğumda üzülmüyorum aslında. Test yapıp negatifi görünce kötü etkileniyorum. O yüzden bu ay gebelik testi yapmamayı düşünüyorum, adet günüm geçene kadar... Bakalım başarabilecek miyim...