- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #11.541
Merhaba. Evet, hamile olabilirsin ama tabi bunun kesin olduğunu söylemek için çok erken. Adetin geçene kadar istersen yap bu testlerden. Gebelik testi de yap. Eğer istiyorsan tabi. Adet günün geçince yapman daha mantıklı ama. Ben merak ediyorum, erkenden öğrenmek istiyorum dersen ki ben olsam her gün yapardım herhalde, çok meraklıyım çünkü. :) Umarım hamilesindir. Bu konunun ilk sayfalarını okudum. Birkaç kişi var öyle. Ov.testi yapmaya devam etmişler. Adet günü yaklaştığı halde yumurtladıklarını filan sanmışlar. Ama bakmışlar ki gebe olduklarını öğrenmişler. Umarım sen de öylesindir. :)
Gebelik testi adete 7 gün kala doğru sonuç vermeyebilir bence SevdeBilgecim. Hele ki ev tipi kitler. Beta hcg kanda belli bir doygunluk seviyesine ulaştıktan sonra idrara çıkmaya başlıyor ki, bu genellikle beklenen adet günün birkaç gün geçtikten sonra oluyor. Adete 7 gün kala kanda gebelik testi bile doğru yanıt vermeyebilir. Doktorlar en erken adet olunması gereken gün kanda beta-hcg baktırın diyorlar. Daha öncesinde bakıldığında pozitifse muhtemelen doğru ama negatifse beklenen adet gününde ve sonrasında tekrarlanmalı zira varolan gebelik saptanamamış olabilir. Ben kimseye adet gününden önce test yapmasını önermiyorum. Hem boşa masraf, hem de psikolojik olarak insanı altüst ediyor.