Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Merhaba. Evet, hamile olabilirsin ama tabi bunun kesin olduğunu söylemek için çok erken. Adetin geçene kadar istersen yap bu testlerden. Gebelik testi de yap. Eğer istiyorsan tabi. Adet günün geçince yapman daha mantıklı ama. Ben merak ediyorum, erkenden öğrenmek istiyorum dersen ki ben olsam her gün yapardım herhalde, çok meraklıyım çünkü. :) Umarım hamilesindir. Bu konunun ilk sayfalarını okudum. Birkaç kişi var öyle. Ov.testi yapmaya devam etmişler. Adet günü yaklaştığı halde yumurtladıklarını filan sanmışlar. Ama bakmışlar ki gebe olduklarını öğrenmişler. Umarım sen de öylesindir. :)

Gebelik testi adete 7 gün kala doğru sonuç vermeyebilir bence SevdeBilgecim. Hele ki ev tipi kitler. Beta hcg kanda belli bir doygunluk seviyesine ulaştıktan sonra idrara çıkmaya başlıyor ki, bu genellikle beklenen adet günün birkaç gün geçtikten sonra oluyor. Adete 7 gün kala kanda gebelik testi bile doğru yanıt vermeyebilir. Doktorlar en erken adet olunması gereken gün kanda beta-hcg baktırın diyorlar. Daha öncesinde bakıldığında pozitifse muhtemelen doğru ama negatifse beklenen adet gününde ve sonrasında tekrarlanmalı zira varolan gebelik saptanamamış olabilir. Ben kimseye adet gününden önce test yapmasını önermiyorum. Hem boşa masraf, hem de psikolojik olarak insanı altüst ediyor.

merhabalar bende maalesef pcos hastasıyım. ovulasyon testini almak istiyorum. pcoslularada faydası olur mu acaba. bizim adetler düzenli değil. canım sıkılıyo ya kafamı bu aralr fazla taktım çocuğa

Mrb kızlar. yumurta ve sperm kaçgün canlı kalıyor, sperm kaç dk da rahime ulkaşıyor, spermin ovulasyondan önce mi rahimde olması gerekiyor... vs vs Kafama takılan bütün soruların cevabını içeren bir yazı buldum. Çok faydalı, okumanızı tavsiye ederim:
GEBELİK NE ZAMAN VE NASIL OLUŞUR?
Adetleri düzenli olan bir kadın yumurtlama gününü tahmin edebilir.Beklediği adet gününden 14 gün öncesi, belki birkaç gün sapma ile, yumurtlama günüdür.Gebelik olasılığının en yüksek olduğu ilişki zamanı yumurtlamadan önceki birkaç gündür.Yumurtlama olduktan sonra girilen ilişkide gebelik olasılığı sıfıra yakındır.

Yumurtlamanın evde yapılan bazı testlerle saptanması mümkündür.Ancak bu durum çiftlerde baskı yaratmaktadır ve pahalıdır.Yumurtlamanın beklendiği dönemde haftada 2 kere ilişkiye girilmesi yeterlidir ve bu testler kadar etkilidir.

İlişkiden sonra rahim ağzından rahim içine geçen spermlerin döllenmenin gerçekleştiği fallop tüplerine doğru olan yolculuklarında rahim kasılmalarının da(uterine kontraksiyon) etkisi vardır.Bu zorlu yolculuk sonrasında, vajina içine boşaltılan 200-300 milyon spermden ancak birkaç yüz tanesi(nadiren 1000’e ulaşabilir) fallop tüplerine ulaşır.Bir spermin yumurtaya kadar yüzdüğü mesafe 10-15 cm kadardır.Orantı kurulursa bir insanın 200 km yüzmesine eşittir.Hızlı bir sperm bu mesafeyi 5 dakikada alabilir.

Tüplere ulaşan spermler olgunlaşma sürecini henüz tamamlamamış durumdadırlar.Yumurtaya tutunup içine girebilmek için gerekli bazı değişimler(akrozomal reaksiyon) ve daha hızlı hareket yeteneği son olarak tüplerde tamamlanır.

Yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta genellikle yumurtalık üzerinde tutunmakla birlikte karın boşluğuna da fırlatılabilir.Tüplerin fimbria adı verilen süpürgemsi uçları adeta süpürür gibi hareketler yaparak yumurtayı alır.Rahim arkasındaki cul-de-sac adı verilen karın boşluğunun en dip noktasına vajinal ultrason yardımı ile bırakılan yumurtaların bile tüpler tarafından alınabildiği gösterilmiştir.Bir yumurtanın ters taraftaki tüp tarafından alınması da mümkündür.Tek yumurtası ve ters tarafta tek tüpü olan kadınlar kendiliğinden gebe kalabilirler.Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi tüpler basit bir kanal değil son derece işlevsel organlardır.İç yüzeylerini kaplayan özel hücrelerin salgı işlevi ve titreşen tüycükleri(cilia) vardır..Tıpkı endometrium gibi adet döneminin gününe göre içeriği değişen salgı yumurta ve embriyonun beslenmesinde,titrek tüyler ise taşınmasında esas rolü oynarlar.Yumurtanın taşınmasındaki diğer etken tüplerin peristaltik(solucan gibi dalgalanma) hareketleridir.

Döllenme genellikle tüpün ortasındaki ampulla adı verilen geniş kısımda olur.Yumurtanın atıldıktan sonra döllenebileceği sürenin, kesin olarak bilinmemekle birlikte, 12-24 saat olduğu tahmin edilmektedir.Spermin dölleyebilme yeteneğini koruduğu süre ise 48-72 saattir.Buna rağmen yumurtlamadan 6 gün önce veya 3 gün sonra, bir defa gerçekleşen ilişki ile gebelik olduğu görülmüştür.Bu uç örnekleri bir tarafa bırakacak olursak, gebeliklerin büyük kısmı yumurtlamadan önceki 3 gün içinde girilen ilişkilerle olur.

Yumurta çevresinde zona pellucida adı verilen bir tabaka vardır.Bu tabakaya bir sperm girdiğinde zona reaksiyonu denilen olay gerçekleşir.Bundan sonra zonayı bir başka sperm delemez.Zona adeta bir bariyer haline gelmiştir.Hem sperm hem yumurta normal insandakinin yarısı kadar yani 23 kromozom taşır.Sperm yumurta içine girdikten sonra kromozomlar birleşir ve kromozom sayısı 46 olur.

Spermlerin yarısı erkek(Y) yarısı kız(X) cinsiyet kromozomu taşır.Yumurtaya giren sperm X kromozomu taşıyorsa kız,Y taşıyorsa erkek bebek doğar.

Döllenen yumurta rahime doğru yolculuğuna devam eder.Tüpden geçişi ortalama 3 gün sürer.Bu arada bölünmeye başlar.Rahime ulaştığında 8 hücrelidir.Bölünmeye devam ederek kısa sürede 30-200 hücreli blastosist haline gelir.Rahim içine girdikten 1-3 gün sonra etrafını saran zona pellucidadan kurtulup(hatching) endometriuma tutunur.Tüp bebekde kullanılan ve halk arasında yuvalama olarak adlandırılan yöntem, bu olayı kolaylaştırmak için zarda küçük bir delik açılmasıdır(assisted hatching).

Yumurtlamadan 8-10 gün sonra, kandan yapılan hassas beta HCG testleri ile gebeliği saptamak mümkündür.En erken 6., en geç ise 12. günde tespit edildiği olmuştur.Sağlıklı bir gebelikte beta HCG düzeyleri her 2 günde bir %60-100 civarında yükseliş gösterir,ancak istisnalar da olabilir.

Tıpta gebelik yaşı hafta olarak ifade edilir ve yumurtlama ya da döllenme tarihinden itibaren değil son adetin ilk gününden itibaren sayılır..Bundaki amaç sadece kolay anlaşabilmektir.Bir kadın yumurtladığı tarihi bilemez ama son adetinin ne zaman başladığını hatırlayabilir.Vajinal ultrasonla gebeliğin 4,5 haftasında (yani adet geçtikten 3-4 gün sonra) gebelik kesesi,6. haftasında kalp atışları görülebilir.

Op. Dr. Numan Bayazıttan alıntıdır..

merhabalar bende maalesef pcos hastasıyım. ovulasyon testini almak istiyorum. pcoslularada faydası olur mu acaba. bizim adetler düzenli değil. canım sıkılıyo ya kafamı bu aralr fazla taktım çocuğa

Gebelik testi adete 7 gün kala doğru sonuç vermeyebilir bence SevdeBilgecim. Hele ki ev tipi kitler. Beta hcg kanda belli bir doygunluk seviyesine ulaştıktan sonra idrara çıkmaya başlıyor ki, bu genellikle beklenen adet günün birkaç gün geçtikten sonra oluyor. Adete 7 gün kala kanda gebelik testi bile doğru yanıt vermeyebilir. Doktorlar en erken adet olunması gereken gün kanda beta-hcg baktırın diyorlar. Daha öncesinde bakıldığında pozitifse muhtemelen doğru ama negatifse beklenen adet gününde ve sonrasında tekrarlanmalı zira varolan gebelik saptanamamış olabilir. Ben kimseye adet gününden önce test yapmasını önermiyorum. Hem boşa masraf, hem de psikolojik olarak insanı altüst ediyor.

Merhaba bblaucum. Hoş geldin. :) Doğru söylüyorsun bblau, ben çok erken yaptırmanın acısını yaşadım bir kere ama meraklı insanların ne durumda olduğunu da çok iyi biliyorum. Hatta dışarıdan birisi görse der ki "yap da test gör gününü" :KK70: o derece test manyağı oldum. İstiyorsa gebelik testi yapmasını söyledim ki ben bir başlık açmıştım "ovulasyon testleri gebeliği öğrenmek için kullanılabilir mi"diye. Yabancı kaynakları araştırdım bu konuda ve ov.testinde biraz daha erken gebelik saptanabildiğini buldum. Ama çok geçerli bir yöntem değil. Senin dediğin gibi adet günü geçince kanda baktırmak en doğrusu. Ama benim gibi aceleci insanlar ov.testi yapmaya devam etmişler ve testlerinin pozitif olduğunu görmüşler. Ne yani adete yakın yumurtluyor muyuz demişler. Aynı zmanda gebelik testi yapmışlar ama negatifi görmüşler ta ki adet günleri geçene kadar! Sonra gebelik testleri de pozitif çıkmış. Buradan ov.testi halen pozitif çıkanların gebe olma ihtimalleri yüksek. Ama kesin gebedir diyemeyiz. drgks açıklamış zaten. Başka sorunlar da olabilir. Neyse sonuçta ben de geçen ay dilim yandı; pozitifi gördüm ama adet oldum ve karar verdim ki adet günüm geçene kadar test yapmayacağım. Ama gebelik testi! Ov.testi yapmıcam demedim. :KK70: Yap da gör gününü diyebilirsiniz bana. Ama napıyım duramıyorum testsiz. :KK70: Ay çok konuştum. Karnım acıktı. Yemek yiyeyim en iyisi. Bu arada bugün bana 2 kişi daha hamile misin diye sordu. :KK70: Ya o kadar da büyük göbişim yok ama işte balık etli olmanın zararları. :KK43: Sİnir oldum tabi. Ama bi yandan da Allah mı söyletiyor ne? diyorum. :KK70: Umut fakirin ekmeği naparsınız? :KK70:

Adeti düzenli olmayanlarda bu testler yumurtlamayı yakalamakta fayda sağlar ama, pcos hastalarının ne yöntemlerle bebek sahibi olduklarını bilemiyorum.
Doktorunuz ne önerdi?

a şıkkı: pko hastasısındır, lh ın sürekli ve dengesiz olarak artıyordur ve o günde yüksek çıkmıştır
b şıkkı: hamilesindir bhcg lh ile çapraz reaksiyon verip testi pozitif çıkarmıştır.
umarım b şıkkına giriyorsundur. ban malesef a şıkkındayım bugün 33.günüm ama ovulasyon testini görsen sanki 14.gün yapmışım gibi güzel çift koyu çizgi var...

Çok geçmiş olsun. Merak ettim seni. Kusurumu olur bunun, ben seni merak ettim sadece. Umarım şimdi daha iyisindir. Okuldayım, spora geçicem ama merak ettim cevap gelmiş mi iki dakika nete gireyim dedim. :KK70: Eve gidince testimi yapıcam. Bu arada bu günler ov.günüm yaklaşıyor sanırım. Belki sandığımdan da yakın. :KK70: Ama ben spora gidiyorum haftada 3 gün. Umarım olumsuz etkilemez. Doktor gidebilirsin demişti. Spor hocamı da bilgilendirdim hafif hareketler yaptırıyor. Ama umarım bir zararı olmaz. :/ Öğleden sonra görüşmek üzere. Öpüldünüz. :) Hayırlı Cumalar bu arada herkese...

Merhaba. Evet, hamile olabilirsin ama tabi bunun kesin olduğunu söylemek için çok erken. Adetin geçene kadar istersen yap bu testlerden. Gebelik testi de yap. Eğer istiyorsan tabi. Adet günün geçince yapman daha mantıklı ama. Ben merak ediyorum, erkenden öğrenmek istiyorum dersen ki ben olsam her gün yapardım herhalde, çok meraklıyım çünkü. :) Umarım hamilesindir. Bu konunun ilk sayfalarını okudum. Birkaç kişi var öyle. Ov.testi yapmaya devam etmişler. Adet günü yaklaştığı halde yumurtladıklarını filan sanmışlar. Ama bakmışlar ki gebe olduklarını öğrenmişler. Umarım sen de öylesindir. :)

teşekkürler cevaplarınız için aslında ben geçen ay 10 kasımda 7 haftalık kendiliğimden düşük yaptım ve üç ay korunmam lazım pko yok bende
ovalasyon teslerini aldığım ay hamile kalmıştım yanlışlıklada hamilelik testi diye lh yazan testi almışım ve pozitif çıkmıştı ilk onda öğrenmiştim ama düşükle sonlandı şimdide acaba tesadüfmüydü demeye başladım çünkü daha geçen ay düşük yaptım korunuyorum

Selam kızlar ben geldim. Bu ay ilaç içtim ve bu ilaç da aynı hamilelik belirtileri yapıyor. Yorgunluk, uyku hali, aşırı şişkinlik, kasıklarda ağrı ne ararsanız var. İlacın yan etkileri yüzünden hamile kalsam anlayamayacağım. Bu ay çatlatma iğnesi de olduğum için şu anda vücudumda beta hcg var ve iğnenin üzerinden 13-15 gün geçmeden etkisi kaybolmuyor yani regl gününe kadar test de yapamayağım. Çok rahatım bu ay, belirti aramıyorum zaten tüm belirtiler var, test de yapmıyorum kesin pozitif çıkacak. Rahat rahat adetimi bekliyorum.

Merhaba bblaucum. Hoş geldin. :) Doğru söylüyorsun bblau, ben çok erken yaptırmanın acısını yaşadım bir kere ama meraklı insanların ne durumda olduğunu da çok iyi biliyorum. Hatta dışarıdan birisi görse der ki "yap da test gör gününü" :KK70: o derece test manyağı oldum. İstiyorsa gebelik testi yapmasını söyledim ki ben bir başlık açmıştım "ovulasyon testleri gebeliği öğrenmek için kullanılabilir mi"diye. Yabancı kaynakları araştırdım bu konuda ve ov.testinde biraz daha erken gebelik saptanabildiğini buldum. Ama çok geçerli bir yöntem değil. Senin dediğin gibi adet günü geçince kanda baktırmak en doğrusu. Ama benim gibi aceleci insanlar ov.testi yapmaya devam etmişler ve testlerinin pozitif olduğunu görmüşler. Ne yani adete yakın yumurtluyor muyuz demişler. Aynı zmanda gebelik testi yapmışlar ama negatifi görmüşler ta ki adet günleri geçene kadar! Sonra gebelik testleri de pozitif çıkmış. Buradan ov.testi halen pozitif çıkanların gebe olma ihtimalleri yüksek. Ama kesin gebedir diyemeyiz. drgks açıklamış zaten. Başka sorunlar da olabilir. Neyse sonuçta ben de geçen ay dilim yandı; pozitifi gördüm ama adet oldum ve karar verdim ki adet günüm geçene kadar test yapmayacağım. Ama gebelik testi! Ov.testi yapmıcam demedim. :KK70: Yap da gör gününü diyebilirsiniz bana. Ama napıyım duramıyorum testsiz. :KK70: Ay çok konuştum. Karnım acıktı. Yemek yiyeyim en iyisi. Bu arada bugün bana 2 kişi daha hamile misin diye sordu. :KK70: Ya o kadar da büyük göbişim yok ama işte balık etli olmanın zararları. :KK43: Sİnir oldum tabi. Ama bi yandan da Allah mı söyletiyor ne? diyorum. :KK70: Umut fakirin ekmeği naparsınız? :KK70:

Ben zaten erken yapılan gebelik testleri için dedim canım. Benim de dilim yandı, birkaç kez kanda baktırdım daha adet günüm geçmeden ve sonuç hüsran oldu. Yıpratıyor insanı o yüzden söyledim. Ovulasyon testlerinin gebelik tespitindeki rolünü bilmiyorum doğrusu. Bana bir kez forumda sormuşlardı, gittim yaptım negatifti ve o ay gebelik de çıkmadı zaten. Senin söylediklerinle çelişmiyor....Ama sanırım Belgisel miydi, söylemişti, ov.testinde pozitif gördü adete yakın ama gebelik olmadı.

Selam kızlar ben geldim. Bu ay ilaç içtim ve bu ilaç da aynı hamilelik belirtileri yapıyor. Yorgunluk, uyku hali, aşırı şişkinlik, kasıklarda ağrı ne ararsanız var. İlacın yan etkileri yüzünden hamile kalsam anlayamayacağım. Bu ay çatlatma iğnesi de olduğum için şu anda vücudumda beta hcg var ve iğnenin üzerinden 13-15 gün geçmeden etkisi kaybolmuyor yani regl gününe kadar test de yapamayağım. Çok rahatım bu ay, belirti aramıyorum zaten tüm belirtiler var, test de yapmıyorum kesin pozitif çıkacak. Rahat rahat adetimi bekliyorum.

Selam canım. Sen çok rahatsın bu ay desene :76:

Ben zaten erken yapılan gebelik testleri için dedim canım. Benim de dilim yandı, birkaç kez kanda baktırdım daha adet günüm geçmeden ve sonuç hüsran oldu. Yıpratıyor insanı o yüzden söyledim. Ovulasyon testlerinin gebelik tespitindeki rolünü bilmiyorum doğrusu. Bana bir kez forumda sormuşlardı, gittim yaptım negatifti ve o ay gebelik de çıkmadı zaten. Senin söylediklerinle çelişmiyor....Ama sanırım Belgisel miydi, söylemişti, ov.testinde pozitif gördü adete yakın ama gebelik olmadı.

Aynen canım ben de pco da yok ve geçen ay adete yakın pozitifi gördüm ama hamile değildim. Herhalde bir nedenle lh hormonumda yükselme oldu ya da test hatalıydı. Artık ben o testlere takmiyorum kafamı, bekleyeceğim regl günüm geçince idrar testi yapacağım. İdrar testinde pozitif görmeden de kan testine gitmeyeceğim. Oh be kafam rahatladı, her ay belirti ara, ateş ölç, test yap stres içindeydim. Gerçi sahte de olsa pozitifi görmek için bir gebelik testi yapabilirim ama o sayılmaz tabi :)

Belgisel inşallah hayırlı sonuçlar alırsın. Allah emeklerini ve umutlarını boşa çıkarmasın.

Bu arada ben bugün testimi saat 14:00 gibi yaptım. Dün gündüz ki testimin 4. dakikası şu şekildeydi;
02aralk1.jpg

Bugünki testimi tabi akşam yükleyebileceğim, bundan biraz daha koyu. C çizgisine çok yaklaştı sanki. Ama aynı koyuluğa ulaşması için 1 gün daha var sanki. Yukarıda birisi de aynı testi kullanmış ve 15,16.günler daha da koyulaşmış. Benim de öyle oluyor sanırım. Hepsinin fotoğrafını çekiyorum. Yüklerim inşallah. Merak ettiğim bir şey var. 14.gün yukarıdaki gibi. 15.gün biraz daha koyu. Diyelim ki 16.gün en koyu halini aldı. Biz 13. ve 14. gün çalıştık. Bugün ara mı verelim? Ara verirsek de yarın daha silik çıkarsa diye korkuyorum. Ara vermezsek de spermin kalitesi bozulursa diye korkuyorum. Doktorum 2-3 gün arayla ilişkiye girin demişti. Ama eşim doktora gitmedi, spermleri nasıl bilmiyoruz. Sizce biz bugün daha koyu çıktı diye çalışalım mı? Yoksa ertesi gün daha da koyu çıkabilir diye mola mı verelim?

Belgisel inşallah hayırlı sonuçlar alırsın. Allah emeklerini ve umutlarını boşa çıkarmasın.

Bu arada ben bugün testimi saat 14:00 gibi yaptım. Dün gündüz ki testimin 4. dakikası şu şekildeydi;
02aralk1.jpg

Bugünki testimi tabi akşam yükleyebileceğim, bundan biraz daha koyu. C çizgisine çok yaklaştı sanki. Ama aynı koyuluğa ulaşması için 1 gün daha var sanki. Yukarıda birisi de aynı testi kullanmış ve 15,16.günler daha da koyulaşmış. Benim de öyle oluyor sanırım. Hepsinin fotoğrafını çekiyorum. Yüklerim inşallah. Merak ettiğim bir şey var. 14.gün yukarıdaki gibi. 15.gün biraz daha koyu. Diyelim ki 16.gün en koyu halini aldı. Biz 13. ve 14. gün çalıştık. Bugün ara mı verelim? Ara verirsek de yarın daha silik çıkarsa diye korkuyorum. Ara vermezsek de spermin kalitesi bozulursa diye korkuyorum. Doktorum 2-3 gün arayla ilişkiye girin demişti. Ama eşim doktora gitmedi, spermleri nasıl bilmiyoruz. Sizce biz bugün daha koyu çıktı diye çalışalım mı? Yoksa ertesi gün daha da koyu çıkabilir diye mola mı verelim?

Canım seni anlıyorum sen de benim gibi detaycı ve titizsin ama bu şekilde hamile kalamıyoruz. Biz üzerine düştükçe daha kötü oluyor. Biraz rahat ol, zaten spemler 72 saat yaşıyor sen dün gece çalıştıysan bu geceyi boş geçirsen de yumurtlama olursa döllenme şansı var. Lütfen rahat ol biraz kendini kasarsan hiç gelmiyor bu bebişler :KK49:

Ateşini ölçtün mü bir düşme var mı?

Aynen canım ben de pco da yok ve geçen ay adete yakın pozitifi gördüm ama hamile değildim. Herhalde bir nedenle lh hormonumda yükselme oldu ya da test hatalıydı. Artık ben o testlere takmiyorum kafamı, bekleyeceğim regl günüm geçince idrar testi yapacağım. İdrar testinde pozitif görmeden de kan testine gitmeyeceğim. Oh be kafam rahatladı, her ay belirti ara, ateş ölç, test yap stres içindeydim. Gerçi sahte de olsa pozitifi görmek için bir gebelik testi yapabilirim ama o sayılmaz tabi :)

Geçen ay aynı senin gibi yaptım bende. Evet regl olunca çok üzüldüm ama yine de şaşkınlık ve çektiğim stres bakımından kıyaslarsam kan testi yaptığım zamanların daha stresli ve sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim. Geçen ay en azından sadece neticeye üzüldüm ama stres sıkıntı yaşamadım hiç olmazsa.

Canım seni anlıyorum sen de benim gibi detaycı ve titizsin ama bu şekilde hamile kalamıyoruz. Biz üzerine düştükçe daha kötü oluyor. Biraz rahat ol, zaten spemler 72 saat yaşıyor sen dün gece çalıştıysan bu geceyi boş geçirsen de yumurtlama olursa döllenme şansı var. Lütfen rahat ol biraz kendini kasarsan hiç gelmiyor bu bebişler :KK49:

Ateşini ölçtün mü bir düşme var mı?

Ya evet acayip detaycıyım. Napcam ben böyle bilmiyorum. Sakin olmaya çalışıyorum ama zihnimde sorular uçuşuyor. Cevap bulamayınca da panik oluyorum. Allah sonumuzu hayretsin. Ateş tablom şu şekilde;
29 Kasım 11.gün 36.1 (06:20)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 16:00)
30 Kasım 12.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha silik 13:15)
01 Aralık 13.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha da silik 14:45)(ç)
02 Aralık 14.gün 36.3 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 12:00 ve 20:00)(ç)
03 Aralık 15.gün 36.2 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 14:10)

Bugün niye düştü anlamadım. Çıkması gerekiyordu di mi?:44:

02aralk1.jpg

SevdeBilgecim, benim de seninle aynı şekilde gitti bu testler. 15. günde en koyu halindeydi ve 16.-17. günler de aynı koyulukta devam etti. O ay ov. günleri hergün çalışmamıza rağmen olmadı.
Ertesi ay 13-20 arasını da yine hergün çalıştık ama yine olmadı.
Regl bittiği günden itibaren hergün test yaptım, ateş ölçtüm, not aldım, nette araştırdım, yok keçiboynuzu pekmezleri, yok incirler...
Ama Belgisel'in dediği gibi, bu kadar ince eler sık dokursan olmuyor canım. Sadece bebeğe odaklı bir hale geliyor, ve kendi kendini baskılıyorsun.
Dün bahsetmiştik ya, 3. aşama diye. İşte böyle yaptığımızda hem 3. aşamaya çok travmatik geçiyoruz ve aşmamız zorlaşıyor hem de gebe kalma olasılığı azalıyor.

SevdeBilgecim, benim de seninle aynı şekilde gitti bu testler. 15. günde en koyu halindeydi ve 16.-17. günler de aynı koyulukta devam etti. O ay ov. günleri hergün çalışmamıza rağmen olmadı.
Ertesi ay 13-20 arasını da yine hergün çalıştık ama yine olmadı.
Regl bittiği günden itibaren hergün test yaptım, ateş ölçtüm, not aldım, nette araştırdım, yok keçiboynuzu pekmezleri, yok incirler...
Ama Belgisel'in dediği gibi, bu kadar ince eler sık dokursan olmuyor canım. Sadece bebeğe odaklı bir hale geliyor, ve kendi kendini baskılıyorsun.
Dün bahsetmiştik ya, 3. aşama diye. İşte böyle yaptığımızda hem 3. aşamaya çok travmatik geçiyoruz ve aşmamız zorlaşıyor hem de gebe kalma olasılığı azalıyor.

Evet canım, düşünmemeye hesap kitap yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Yanlış yapmaktan korkuyorum ya da yapmam gereken bir şey var da onu yapmazsam olmıcak, yaparsam olacak gibi geliyor. O yüzden sürekli bir araştırma, sorma, öğrenme halindeyim. Bu ay ilk kez ovulasyon testi kullanıyorum ki herkes ilk kullandığında benim yaşadıklarımı yaşamıştır sanırım. Çift çizgi çıktı bugün napıcaz? diye düşünmüştür. Ben de o moddayım ve sakin olmam gerektiğini biliyorum ama birisi evin bütün odalarının duvarına pankartla yazsa bile benim bu heyecanımı geçiremez gibime geliyor. :KK70: Allah'ım bize yardım etsin, bizi yanlış yapmaktan korusun, en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürsün. Kızlar teşekkür ederim yorum getirdiğiniz için. Sorularıma cevap verdiğiniz için. Bu ay ovulasyonum nasıl devam ediyor bir öğrensem ona göre çalışma günlerimi de ayarlıcam ve eşim bazen bu günleri bozacak biliyorum ama hepsinde bir hayır olduğuna inanıyorum... :KK9:

Evet canım, düşünmemeye hesap kitap yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Yanlış yapmaktan korkuyorum ya da yapmam gereken bir şey var da onu yapmazsam olmıcak, yaparsam olacak gibi geliyor. O yüzden sürekli bir araştırma, sorma, öğrenme halindeyim. Bu ay ilk kez ovulasyon testi kullanıyorum ki herkes ilk kullandığında benim yaşadıklarımı yaşamıştır sanırım. Çift çizgi çıktı bugün napıcaz? diye düşünmüştür. Ben de o moddayım ve sakin olmam gerektiğini biliyorum ama birisi evin bütün odalarının duvarına pankartla yazsa bile benim bu heyecanımı geçiremez gibime geliyor. :KK70: Allah'ım bize yardım etsin, bizi yanlış yapmaktan korusun, en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürsün. Kızlar teşekkür ederim yorum getirdiğiniz için. Sorularıma cevap verdiğiniz için. Bu ay ovulasyonum nasıl devam ediyor bir öğrensem ona göre çalışma günlerimi de ayarlıcam ve eşim bazen bu günleri bozacak biliyorum ama hepsinde bir hayır olduğuna inanıyorum... :KK9:

Canım, doğru günde çalışma yaptığında kesinlikle olacak diye bir kural da yok biliyorsun. Regl bitimi ovulasyon arası gün aşırı, ovulasyon sürecinde (13-20 arası gergün) çalışan birinin yanlış yapma olasılığı yoktur değil mi?Ama olmadı işte. {Ovulasyondan sonra çalışmalar aksadı ama, onun da zaten pek bir önemi yokmuş okuduklarımızdan yaptığımız yorumlara bakarsan.}
Benim de senin gibi eşime bakılmadı gerçi ama benim her zamanki kontrollerimde de bir sorunum çıkmadı bugüne kadar. Reglim düzenli, bir şikayetim yok.
"Eeeee o zaman?" diyor insan....Ama demek ki zamanı var.
Bu ay daha dingin ve daha kontrollü gitmeye çalışacağım ben. Daha oluruna bırakmaya gayret edeceğim.
Allah sağlık versin, herşeyin başı sağlık. Sağlık elde oldu mu herşey yoluna girer.
Nacizane sana da tavsiyem o. Daha çok yeni evlisin, anladığım kadarıyla yaşın da küçük.
Önünde denemen, yanılman, görmen,ders alman için zaman bol.
Böyle yaparsan mazallah psikolojik olarak sıkıntılar yaşarsın. Belki olacağı varsa da olmaz.
Beyin öyle büyük bir güç ve öylesine herşeye muktedir ki, onu yıpratma bence. Bir kardeş, belki bir abla tavsiyesi. Yaş farkımızı bilemedim bir an :KK61:

bblaucum çok teşekkürler, çok haklısın. Dediklerinin her harfini biliyorum aslında. Kendime geldim aslında bu ay bir nevi, geçen ay daha kötüydüm. Kendi kendimi kontrol edemeden bir sürü şey yaşadım. Kandırdım kendimi hatta. Ama sonra yere çakıldım. Ve sağlam basarak adım atmak gerektiğini biliyorum. Yapmaya çalışıyorum. Çok da kontrolsüz olmadığımı biliyorum ama olmam gereken kadar da sakin değilim bunu da biliyorum. O kadar da genç değilim bu arada. Birkaç gün sonra 27 yaşıma giricem. :) Tevekkül edebilen bir insanım. Elimden geleni yapmak ve gerisini Allah'a bırakmak istiyorum. Ama elimden ne gelir onu bilmiyorum... Öğrenmeye çalışıyorum. Bakalım göreceğiz, elimizden geleni yapmış mıyız... Ve sakin olmak da yapmamız gerekenler arasında bunu da biliyorum. Umut etmek beni mutlu ediyor bunu da biliyorum. Umutluyum, en hayırlı zamanda olacağına inanıyorum. Adet olduğumda üzülmüyorum aslında. Test yapıp negatifi görünce kötü etkileniyorum. O yüzden bu ay gebelik testi yapmamayı düşünüyorum, adet günüm geçene kadar... Bakalım başarabilecek miyim... :KK61:

Son düzenleme:
bblaucum çok teşekkürler, çok haklısın. Dediklerinin her harfini biliyorum aslında. Kendime geldim aslında bu ay bir nevi, geçen ay daha kötüydüm. Kendi kendimi kontrol edemeden bir sürü şey yaşadım. Kandırdım kendimi hatta. Ama sonra yere çakıldım. Ve sağlam basarak adım atmak gerektiğini biliyorum. Yapmaya çalışıyorum. Çok da kontrolsüz olmadığımı biliyorum ama olmam gereken kadar da sakin değilim bunu da biliyorum. O kadar da genç değilim bu arada. Birkaç gün sonra 27 yaşıma giricem. :) Tevekkül edebilen bir insanım. Elimden geleni yapmak ve gerisini Allah'a bırakmak istiyorum. Ama elimden ne gelir onu bilmiyorum... Öğrenmeye çalışıyorum. Bakalım göreceğiz, elimizden geleni yapmış mıyız... Ve sakin olmak da yapmamız gerekenler arasında bunu da biliyorum. Umut etmek beni mutlu ediyor bunu da biliyorum. Umutluyum, en hayırlı zamanda olacağına inanıyorum. Adet olduğumda üzülmüyorum aslında. Test yapıp negatifi görünce kötü etkileniyorum. O yüzden bu ay gebelik testi yapmamayı düşünüyorum, adet günüm geçene kadar... Bakalım başarabilecek miyim... :KK61:

Ben 24 olduğunu düşünmüştüm nedense ama yine de ablan sayılabilecek yaştayım :KK3:
1980 doğumluyum ben, 30 yaşındayım.:KK1:
Ben de regl olduğumda, test yapıp negatifi gördüğüm zamanki kadar kötü olmadım. Evet üzüldüm ama, test yapıldığındaki süreçte daha stresliydim bence.
Allah’a inanıyorum, başımıza gelen her olayın bir hikmeti ve sebebi olduğunu düşünüyorum, inanıyorum.
Kimi insan hiç planlamadan, programlamadan, kafasına gram takmadan evlat sahibi oluyor, ama ben de başaramıyorum planlamadan, kafama takmadan bu süreci geçirmeyi.
Biraz yaşın etkisi. Yaşlanmaya başladığımı düşünüyorum.
Biraz evliliğin üzerinden 2,5 sene geçmiş olması…Biraz acaba bir problem mi var kaygısı…
Biraz da ya boşuna korunduysam bunca zaman, korunacağıma tedaviyle uğraşırdım endişeleri…
Normalde de yaz tatilini daha aralık ayından planlayıp, gitmeye 1 ay kala bavulunu toplayıp hazırlamış olan bir insanım, düşünsene :KK37:

X