Selam kızlar nasılsınız? Bugün keyfim çok yerinde maşallah Allah bozmasın.
Öncelikle annem rahatsızdı, şükürler olsun ciddi birşeyi olmadığını dün ve bugün gittiği iki doktor da teyit edip, tetkikleri de tertemiz çıkınca dünyalar benim oldu
Hele bir de 15 gündür sigara içmediğini, bıraktığını müjdeleyince keyfim katlandı
Ben dekontrolümü yaptırdım. Şükürler olsun bir sıkıntı görmedi doktorum, ultrasonda ve muayenesinde. Rahim ağzı tertemiz görünüyormuş. Rutin Smear testi için numune verdim.
Belirtilerimi anlattım, gebelik olabilir dedi ama ultrasonda bir şey görünmedi. Yine de beta hcg testi istedi, sanmıyorum gebelik çıksın ultrasonda görünmedikten sonra, ama ben yine verdim kan tahlilini.
Adetin 2.-3. günlerinde bazı hormon testleri istedi eğer bu ay hamile kalmasam onları yaptıracağım. Ve tabi eşim de sperm testi verecek.
Bunlar rutin kontroller, gebelik isteyen herkes için. Boşa kürek çekilmesin, zaman kaybedilmesin diye sanırım.
Artık hayırlısı diyorum.
Gittiğim yer, özel bir hastanenin tüp bebek merkeziydi. Doktorumu çok sevdim ve güvendim doğrusu. İyi bir iletişim kurduk, ilgili, güler yüzlü, işinde usta ve pratik.
Şimdilik onunla devm etme kararı aldım, bakalım ileriki görüşmelerimizde de aynı intibaam devam ederse.
Hastaneyi sevmedim pek şeklen
(Söylemesi ayıp ben biraz şekilciyimdir, aslan burcum kurusun
)
Büyük de bir hastane ama ben otel gibi hastaneleri severim
Ama kalabalık da olmasına rağmen, son derece pratikler, işlerinde ustalar idari görevliler. Beklemedim, sıkıntı yaşamadım. Böyle yerlerde çok çabuk sinirlenip kızmama rağmen bir tatsızlık yaşamadım. O açıdan da iyi.
Bu arada doktora "2 aydır olmadı bebek, hele bu ay çok hayal kırıklığına uğradım." deyince bana güldü, "Dur hele yahu, daha yolun başındasın bu ne acele." dedi.
Ayrıca çok bilinçliymişim öyle dedi bana
Hehe huyum kurusun öyleyimdir :76:
Ama bu kontrol bana iyi geldi. Sanki sihirli bir el üzerimdeki evham perdesini kaldırdı, gözümü açtı. Bu beklemelerin normal olduğunu, herkesin yaşadığını, pek çok kişinin öyle ilk aydan hamile kalmadığını idrak ettim. Anca mı diyeceksiniz, aslında biliyor da insan kabullenemiyor. Sanırım kabullenme ve olağan karşılama aşamasındayım. Daha rahatım diyorum ama yine 3. aşamada psikopata bağlamam inşallah :82:
Allahın izniyle tahlillerim de iyi çıkarsa, sonrasında daha da rahatlar kafam ve Rabbimin uygun göreceği zamanı beklemeye koyuluruz.
Ya da kimbilir belki de testleri yapmaya gerek bile kalmaz bu ay :103: