Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Ovulasyon ne zaman gerçekleşti? Ovulasyondan on gün sonra filan kanda progesteron testiyle ovulasyonun olup olmadığı anlaşılabiliyor. Ama bu kesin gebelik var demek için yeterli midir bilmiyorum.

günaydın arkadaşlar bu ay adte olmadım ama sankı olacakmısım gibi bi ağrım var ve eger olursam hangi ovulasyon testini kullanma lazım ve nasıl kullanacagımı bılmıyorum banada yardımcı olurmsunuz arkadaşalr pko oldugum için adetlerim hep düzensiz yumurtlama günümü ögrenmek istiyorum bende

Merhaba ecrin. İnternetten GG'den sipariş verebilirsin. Tanesi 1 liraya filan geliyor. Çeşitli markalar var. Yeşil çubuk şeklinde olanları kullananlar memnunlar. Ben kaset tipi olanı kullanıyorum. Ben de memnunum. 24 adet almıştım ben. Sen de istersen adetin biter bitmez kullanmaya başla ki ne zaman ovulasyonun olduğunu kaçırmadan öğrenebilesin. Testte yazar zaten nasıl kullanacağını. Sabah ilk idrarla yapmıyorsun. 2-4 saat su içmeden idrarını tutuyorsun ve öyle yapıyorsun testi. Kolay gelsin. Dilerim ovulasyon testlerini kullanarak hamile kalanlar kervanına biz de katılırız.:KK71:

Merhaba ecrin. İnternetten GG'den sipariş verebilirsin. Tanesi 1 liraya filan geliyor. Çeşitli markalar var. Yeşil çubuk şeklinde olanları kullananlar memnunlar. Ben kaset tipi olanı kullanıyorum. Ben de memnunum. 24 adet almıştım ben. Sen de istersen adetin biter bitmez kullanmaya başla ki ne zaman ovulasyonun olduğunu kaçırmadan öğrenebilesin. Testte yazar zaten nasıl kullanacağını. Sabah ilk idrarla yapmıyorsun. 2-4 saat su içmeden idrarını tutuyorsun ve öyle yapıyorsun testi. Kolay gelsin. Dilerim ovulasyon testlerini kullanarak hamile kalanlar kervanına biz de katılırız.:KK71:

bende kaset tipi olanlardan almakistiyorum canım sen hangi markayı kullanıyorsun canım bilgi içinn sagol inş.bizde hamıle kalırız canım

Selam kızlar nasılsınız? Bugün keyfim çok yerinde maşallah Allah bozmasın.
Öncelikle annem rahatsızdı, şükürler olsun ciddi birşeyi olmadığını dün ve bugün gittiği iki doktor da teyit edip, tetkikleri de tertemiz çıkınca dünyalar benim oldu :KK9:
Hele bir de 15 gündür sigara içmediğini, bıraktığını müjdeleyince keyfim katlandı :KK61:

Ben dekontrolümü yaptırdım. Şükürler olsun bir sıkıntı görmedi doktorum, ultrasonda ve muayenesinde. Rahim ağzı tertemiz görünüyormuş. Rutin Smear testi için numune verdim.
Belirtilerimi anlattım, gebelik olabilir dedi ama ultrasonda bir şey görünmedi. Yine de beta hcg testi istedi, sanmıyorum gebelik çıksın ultrasonda görünmedikten sonra, ama ben yine verdim kan tahlilini.
Adetin 2.-3. günlerinde bazı hormon testleri istedi eğer bu ay hamile kalmasam onları yaptıracağım. Ve tabi eşim de sperm testi verecek.
Bunlar rutin kontroller, gebelik isteyen herkes için. Boşa kürek çekilmesin, zaman kaybedilmesin diye sanırım.
Artık hayırlısı diyorum.

Gittiğim yer, özel bir hastanenin tüp bebek merkeziydi. Doktorumu çok sevdim ve güvendim doğrusu. İyi bir iletişim kurduk, ilgili, güler yüzlü, işinde usta ve pratik.
Şimdilik onunla devm etme kararı aldım, bakalım ileriki görüşmelerimizde de aynı intibaam devam ederse.
Hastaneyi sevmedim pek şeklen :KK9: (Söylemesi ayıp ben biraz şekilciyimdir, aslan burcum kurusun :KK62: )
Büyük de bir hastane ama ben otel gibi hastaneleri severim :KK9:
Ama kalabalık da olmasına rağmen, son derece pratikler, işlerinde ustalar idari görevliler. Beklemedim, sıkıntı yaşamadım. Böyle yerlerde çok çabuk sinirlenip kızmama rağmen bir tatsızlık yaşamadım. O açıdan da iyi.

Bu arada doktora "2 aydır olmadı bebek, hele bu ay çok hayal kırıklığına uğradım." deyince bana güldü, "Dur hele yahu, daha yolun başındasın bu ne acele." dedi.
Ayrıca çok bilinçliymişim öyle dedi bana :KK52: Hehe huyum kurusun öyleyimdir :76:

Ama bu kontrol bana iyi geldi. Sanki sihirli bir el üzerimdeki evham perdesini kaldırdı, gözümü açtı. Bu beklemelerin normal olduğunu, herkesin yaşadığını, pek çok kişinin öyle ilk aydan hamile kalmadığını idrak ettim. Anca mı diyeceksiniz, aslında biliyor da insan kabullenemiyor. Sanırım kabullenme ve olağan karşılama aşamasındayım. Daha rahatım diyorum ama yine 3. aşamada psikopata bağlamam inşallah :82:
Allahın izniyle tahlillerim de iyi çıkarsa, sonrasında daha da rahatlar kafam ve Rabbimin uygun göreceği zamanı beklemeye koyuluruz.
Ya da kimbilir belki de testleri yapmaya gerek bile kalmaz bu ay :103:

Hoş geldin bblau, iyi olmana sevindim. Doktorunu sevmen de güzel. İnşallah güzel sonuçlar alırsın. :KK34:

Kızlar son 3 günün ov.testleri şu şekilde;

456v.jpg

Bugün silik çıktı. Ateşim de şu şekilde;

26 Kasım 8.gün 36.1 (05:50)-(ç)
27 Kasım 9.gün 36.3 (06:00)-(ç)
28 Kasım 10.gün 36.3 (06:50)-(ç)
29 Kasım 11.gün 36.1 (06:20)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 16:00)
30 Kasım 12.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha silik 13:15)
01 Aralık 13.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha da silik 14:45)(ç)
02 Aralık 14.gün 36.3 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 12:00 ve 20:00)(ç)
03 Aralık 15.gün 36.2 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 14:10)(ç)
04 Aralık 16.gün 36.2 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 14:50)

Sizce ben yumurtladım mı?:44:

Kızlar ben 20:00de tekrar test yaptım. 14:50de yaptığım gibi silik çıktı. Merak ettiğim bir şey var. Sizin ovulasyon testinizin en koyu çıktığı günlerde ateşiniz yükselmiş miydi? Ateşin düşüp sonra aniden yükseldiği günlerde ov.testi en koyu mu olması gerekiyor? Benim 14.ve15. günlerde en koyu halindeydi. Bugün 16.gün silikleşti. Ama ateşim henüz yükselmedi. Normal mi?

Selam kızlar nasılsınız? Bugün keyfim çok yerinde maşallah Allah bozmasın.
Öncelikle annem rahatsızdı, şükürler olsun ciddi birşeyi olmadığını dün ve bugün gittiği iki doktor da teyit edip, tetkikleri de tertemiz çıkınca dünyalar benim oldu :KK9:
Hele bir de 15 gündür sigara içmediğini, bıraktığını müjdeleyince keyfim katlandı :KK61:

Ben dekontrolümü yaptırdım. Şükürler olsun bir sıkıntı görmedi doktorum, ultrasonda ve muayenesinde. Rahim ağzı tertemiz görünüyormuş. Rutin Smear testi için numune verdim.
Belirtilerimi anlattım, gebelik olabilir dedi ama ultrasonda bir şey görünmedi. Yine de beta hcg testi istedi, sanmıyorum gebelik çıksın ultrasonda görünmedikten sonra, ama ben yine verdim kan tahlilini.
Adetin 2.-3. günlerinde bazı hormon testleri istedi eğer bu ay hamile kalmasam onları yaptıracağım. Ve tabi eşim de sperm testi verecek.
Bunlar rutin kontroller, gebelik isteyen herkes için. Boşa kürek çekilmesin, zaman kaybedilmesin diye sanırım.
Artık hayırlısı diyorum.

Gittiğim yer, özel bir hastanenin tüp bebek merkeziydi. Doktorumu çok sevdim ve güvendim doğrusu. İyi bir iletişim kurduk, ilgili, güler yüzlü, işinde usta ve pratik.
Şimdilik onunla devm etme kararı aldım, bakalım ileriki görüşmelerimizde de aynı intibaam devam ederse.
Hastaneyi sevmedim pek şeklen :KK9: (Söylemesi ayıp ben biraz şekilciyimdir, aslan burcum kurusun :KK62: )
Büyük de bir hastane ama ben otel gibi hastaneleri severim :KK9:
Ama kalabalık da olmasına rağmen, son derece pratikler, işlerinde ustalar idari görevliler. Beklemedim, sıkıntı yaşamadım. Böyle yerlerde çok çabuk sinirlenip kızmama rağmen bir tatsızlık yaşamadım. O açıdan da iyi.

Bu arada doktora "2 aydır olmadı bebek, hele bu ay çok hayal kırıklığına uğradım." deyince bana güldü, "Dur hele yahu, daha yolun başındasın bu ne acele." dedi.
Ayrıca çok bilinçliymişim öyle dedi bana :KK52: Hehe huyum kurusun öyleyimdir :76:

Ama bu kontrol bana iyi geldi. Sanki sihirli bir el üzerimdeki evham perdesini kaldırdı, gözümü açtı. Bu beklemelerin normal olduğunu, herkesin yaşadığını, pek çok kişinin öyle ilk aydan hamile kalmadığını idrak ettim. Anca mı diyeceksiniz, aslında biliyor da insan kabullenemiyor. Sanırım kabullenme ve olağan karşılama aşamasındayım. Daha rahatım diyorum ama yine 3. aşamada psikopata bağlamam inşallah :82:
Allahın izniyle tahlillerim de iyi çıkarsa, sonrasında daha da rahatlar kafam ve Rabbimin uygun göreceği zamanı beklemeye koyuluruz.
Ya da kimbilir belki de testleri yapmaya gerek bile kalmaz bu ay :103:

Hai hayırlısı olsun canım. Aslında beni son akıntın çok ümitlendirmişti ama ultrasonda olmadığına göre herhalde yoktur. Ancak yine de test yaptırman iyi olmuş, için rahat eder. Doktorunu sevmen ve güvenmen çok önemli. İnan şimdi gittiğim doktor benim tüm ruhsal durumumu olumlu etkiledi. Ayrıca testlerini yaptırman da çok önemli. Bir sorun varsa boşuna aylarca zaman kaybetmezsin yoksa da kafan rahat olur. Test sonuçlarını bize de yaz ben merak ederim.

Ay Belgisel hoş geldin. Nolur bana bir yorum getir. Bu testler kafamı karıştırdı. Ateşim yükselmedi. Testlerim silikleşti. Yorumuna ihtiyacım var.:44:

Kızlar ben 20:00de tekrar test yaptım. 14:50de yaptığım gibi silik çıktı. Merak ettiğim bir şey var. Sizin ovulasyon testinizin en koyu çıktığı günlerde ateşiniz yükselmiş miydi? Ateşin düşüp sonra aniden yükseldiği günlerde ov.testi en koyu mu olması gerekiyor? Benim 14.ve15. günlerde en koyu halindeydi. Bugün 16.gün silikleşti. Ama ateşim henüz yükselmedi. Normal mi?

Ateş tablona göre yumurtlamış gibi durmuyorsun canım. Ben genelde medi smart yada fortel test kullandım. Kaliteli ve iyi sonuç veren markalar ve koyu çizgiyi görünce ertesi gün ateşimde düşme oldu, sonraki gün ise yükseldi. Bence senin yaptığın o çok koyu testte bir bozukluk olabilir ya da ateş ölçümünde termometren hassas olmayabilir. Bence siz 20. güne kadar 2. günde bir çalışmaya devam edin. İstersen 21. gün progesteron testi yaptırabilirsin, bu testin değeri yumurtlayıp yumurtlamadığını kesin gösteriyor. Değer 10 civarı ise bu yumurtladın anlamına geliyor bildiğim kadarıyla. Bir de akıntına bak, eğer kıvamı yoğun akıntın varsa bu da ovalüasyonu destekler.

Ben yarın yani 17.gün Progestan içmeye başlayacağım. 10 gün boyunca sabah 1, akşam 2 tane içicem. Bu o testi etkiler mi?

Etkiler canım yani bu durumda test yaptırmanın anlamı olmaz. Doktor mu verdi ilacı sana?

Evet geçen ay da kullandım. 3 ay deneyelim demişti. Bu ay da 17.gün başlayıp 10 gün boyunca kullanıcam. O zaman o testi yaptırmıyım. 20.güne kadar da test yapmaya ve ateş ölçmeye devam edeyim... Yarın ateşim yükselir mi acaba onu merak ediyorum şimdi. Çünkü dün en koyu haliydi. Bugün ateşimin düşüp yarın da yükselmesi gerekiyor demek ki. Bugün düşmeyip yarın çıkar mı acaba? :44: Teşekkür ederim bu arada Belgisel cevap verdiğin için.:KK71:

Evet geçen ay da kullandım. 3 ay deneyelim demişti. Bu ay da 17.gün başlayıp 10 gün boyunca kullanıcam. O zaman o testi yaptırmıyım. 20.güne kadar da test yapmaya ve ateş ölçmeye devam edeyim... Yarın ateşim yükselir mi acaba onu merak ediyorum şimdi. Çünkü dün en koyu haliydi. Bugün ateşimin düşüp yarın da yükselmesi gerekiyor demek ki. Bugün düşmeyip yarın çıkar mı acaba? :44: Teşekkür ederim bu arada Belgisel cevap verdiğin için.:KK71:

Doktorun aslında sana yumurta takibi yapsa çok güzel olurdu. Ben de bu ay doktora gidiyorum, klomen kullandım ve çatlatma iğnesi oldum. Progesteron sordum gereği yok dedi ama yumurta takibi yaptığı için hangi gün yumurtam çatladı biliyorum. İnşallah bu ay olur gerek kalmaz ama olmazsa önümüzdeki ay yumurta takibi iste canım en sağlamı o. Ateşini yataktan kalkmadan ve aynı saatte ölç canım. Yumurtlama öncesi mutlaka bir düşüş oluyor ama termometren çok hassas olmayabilir bu nedenle siz 2 günde bir çalışın derim ben.

Doktorun aslında sana yumurta takibi yapsa çok güzel olurdu. Ben de bu ay doktora gidiyorum, klomen kullandım ve çatlatma iğnesi oldum. Progesteron sordum gereği yok dedi ama yumurta takibi yaptığı için hangi gün yumurtam çatladı biliyorum. İnşallah bu ay olur gerek kalmaz ama olmazsa önümüzdeki ay yumurta takibi iste canım en sağlamı o. Ateşini yataktan kalkmadan ve aynı saatte ölç canım. Yumurtlama öncesi mutlaka bir düşüş oluyor ama termometren çok hassas olmayabilir bu nedenle siz 2 günde bir çalışın derim ben.

Teşekkür ederim Belgisel. Biz de çalışmayı düşünüyoruz. Test yapmayı ve ateş ölçmeyi devam ettiricem inşallah. Bu aydan sonra doktoruma gitmemeye karar verdim eğer hamile kalmazsam tabi. Yaza kadar kendiliğinden olacak mı onu merak ediyorum. Yazın 1 yılımızı doldurduğumuzda iyi bir doktor bulup ona gitmeyi düşünüyorum. Doktorumdan çok memnun değilim. Progestanı verdiğinde pek bilmiyordum ne işe yaradığını. Ama internetten baktım ki bebek isteyenlere herhangi bir tedaviye başlamadan önce tavsiye ediyormuş doktorlar. Bu ay da kullanayım da sonra birkaç ay kendiliğinden olmazsa yazın doktora gitmeyi düşünüyorum. Doktorum ovulasyon hakkında bilgilendirmedi beni ona sinir oldum. Ben burdan öğrendim yumurtlama ne demek, çatlama ne demek, takip ne demek. Doktorum biraz umursamaz geldi. O yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım yaza kadar kendi yöntemlerimizle deneyelim ki inşallah olur, doktora gerek kalmaz. Olmazsa iyi bir doktor araştırmasına girerim inşallah. Bakalım hayırlısı Allah'tan. Çok sağol cevapladığın için Belgiselcim.:KK71:

selam kızlar
tukuruk testı kullananlardan yardım ıstıyorum
ben gecen ay aldım ancak kullanmayı bır turlu beceremedım bır damla tukurugu mercege hafıfce dokunmadan koyuyorum beklıyorum kabarcıklarsan baska bırsey goremıyorum bu sabah yabtım nasıl oldu bılmıyorum ama otları gordum tekrar denedım yıne yabamadım keske yabarken nasıl yabtıgıma dıkkat etseydım
sızden rıcam kullananlar ıncelıgını anlatabılırlermı puf noktası nedır :KK43:

Teşekkür ederim Belgisel. Biz de çalışmayı düşünüyoruz. Test yapmayı ve ateş ölçmeyi devam ettiricem inşallah. Bu aydan sonra doktoruma gitmemeye karar verdim eğer hamile kalmazsam tabi. Yaza kadar kendiliğinden olacak mı onu merak ediyorum. Yazın 1 yılımızı doldurduğumuzda iyi bir doktor bulup ona gitmeyi düşünüyorum. Doktorumdan çok memnun değilim. Progestanı verdiğinde pek bilmiyordum ne işe yaradığını. Ama internetten baktım ki bebek isteyenlere herhangi bir tedaviye başlamadan önce tavsiye ediyormuş doktorlar. Bu ay da kullanayım da sonra birkaç ay kendiliğinden olmazsa yazın doktora gitmeyi düşünüyorum. Doktorum ovulasyon hakkında bilgilendirmedi beni ona sinir oldum. Ben burdan öğrendim yumurtlama ne demek, çatlama ne demek, takip ne demek. Doktorum biraz umursamaz geldi. O yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım yaza kadar kendi yöntemlerimizle deneyelim ki inşallah olur, doktora gerek kalmaz. Olmazsa iyi bir doktor araştırmasına girerim inşallah. Bakalım hayırlısı Allah'tan. Çok sağol cevapladığın için Belgiselcim.:KK71:

Selam kızlar..Nasılsınız?
SevdeBilgecim ben bu testleri kullanırken testle ateş uyumlu gitmişti. Acaba testte veya termometrede sorun olmasın?
Siz yine de Belgiselin dediği gibi gün aşırı çalışmaya devam edin. Ya da teorideki ov.tarihine göre bugünden 22. güne kadar hergün?
Doktorlar genellikle -nedense- açıklama gereği görmüyorlar. Aslında tedavinin yarısı hastayla iletişim ve hastanın olayı kavrayabilmesinden oluşuyor. Hastalık yada sorun ne olursa olsun. Doktorlar bence olayı sadece meslek gibi görmeseler, makina tamir eder gibi somut bir yol izlemektense her hastaya farklı bir yöntem izleseler (hastaya ulaşmada) tedaviler daha başarılı olur bence. Kimi açıklama ister, kimi bilmek istemez. Ruh hali başka herkesin. Elbette hergün onlarca hastayla muhattaplar kime nasıl davranmaları gerektiğini muayene esnasında kavrayabilirler bence. Bu da saatlerini almaz. Bizimle görüştükleri birkaç dakika içinde güven kazanabilirler, b,ze ulaşabilirler. Bu onlar için zor olmamalı.

selam kızlar
tukuruk testı kullananlardan yardım ıstıyorum
ben gecen ay aldım ancak kullanmayı bır turlu beceremedım bır damla tukurugu mercege hafıfce dokunmadan koyuyorum beklıyorum kabarcıklarsan baska bırsey goremıyorum bu sabah yabtım nasıl oldu bılmıyorum ama otları gordum tekrar denedım yıne yabamadım keske yabarken nasıl yabtıgıma dıkkat etseydım
sızden rıcam kullananlar ıncelıgını anlatabılırlermı puf noktası nedır :KK43:

Tükürükte kabarcıklar olmayacak eğer kabarcık olursa o görüntü oluyor. Elinden geldiği kadar kabarcık olmadan tükürük koy o zaman doğru görüntüyü elde edersin.

Rica ederim canım, bilgim dahilinde yardım etmekten mutlu olurum. İyi doktor çok önemli, memnun değilsen değiştir, sana güven veren bir doktor bul. Ama senin de dediğin gibi senin için daha çok erken bence bir süre stres yapmadan çalışın. Bu stres var ya bizi bitiriyor. Reglime 10 gün var, güya bu ay takmayacaktım. Bugün yine başladı acaba oldu mu düşüncesi. Biraz önce kocama benim morula uterusa varmışmıdır acaba dedim? Kim nereye vardı diye yüzüme bir bakışı var :KK60: Yine dengem oynuyor benim kızlar :KK53:

Merhabalar. Umarım iyisinizdir. Ben iyiyim çok şükür. Biraz kafam karışık o kadar.:44: Ateş tablom ve ov.testlerimin son hali şu şekilde;

19 Kasım 1.gün 36.7
20 Kasım 2.gün 36.7
21 Kasım 3.gün ----
22 Kasım 4.gün 36.2
23 Kasım 5.gün 36.2 (07:20)
24 Kasım 6.gün 36.3 (07:10)
25 Kasım 7.gün 36.3 (06:30)
26 Kasım 8.gün 36.1 (05:50)-(ç)
27 Kasım 9.gün 36.3 (06:00)-(ç)
28 Kasım 10.gün 36.3 (06:50)-(ç)
29 Kasım 11.gün 36.1 (06:20)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 16:00)
30 Kasım 12.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha silik 13:15)
01 Aralık 13.gün 36.1 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi daha da silik 14:45)(ç)
02 Aralık 14.gün 36.3 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 12:00 ve 20:00)(ç)
03 Aralık 15.gün 36.2 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi oldukça koyu 14:10)(ç)
04 Aralık 16.gün 36.2 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 14:50 ve 20:00)
05 Aralık 17.gün 36.4 (06:30)-(ovulasyon testi 2.çizgi silik 14:00)

Ben 16.gün yumurtladım mı sizce?:18:

adszlep.jpg

Son düzenleme:
X