Onu da buradan ogrendim ama sonra arastırdım ve bir sitede şu yazıyı buldum.
"Kadın kendi kendini elle muayene ederek, servikal (rahim ağzı) kenarındaki değişiklikleri tanımlayabilir. İnfertil (güvenli) dönemde serviks,dış ağzı kapalıdır ve elle kolayca ulaşılır. Yaklaşan yumurtlama (ovülasyon) ile birlikte ostrojen harmonu düzeyi yükseldikçe serviks yumuşar. Yukarı doğru çekilir ve dış ağızı açılır. Ovülasyondan ortalama 4-5 gün nce yumuşamanın başlaması belirgin hale gelir. Elle rahim ağzı daha zor ulaşılır bir hal alır ve ele gelince de yumuşaktır. Eşler servikste ilk değişikliklerin belirlendiği andan, serviksin kolayca hissedildiği, sert olduğu ve ağzının kapalı olduğu zamana kadar cinsel ilişkide bulunmamalıdır. "
Yani doğurgan günlerde rahim ağzı yumuşarmış, adete yakın sertleşirmiş. Hamile kalırsan yine hormonların etkisiyle yumuşak olurmuş. Aslında bu ovalüasyon kontrol yöntemi ama hamilelikte de aynı ovalüasyondaki gibi oluyormuş. Ben bu ay ovalüasyona yakın baktım gercekten yumuşaktı. Şimdi hala yumuşak ama sert nasıl olur onu bilmiyorum ilk kez denedim kaydirigubbakcemile3
Sen şimdi anlarmısın bilmiyorum çünkü anladığım kadarıyla adet bilitince bakmak ve sert halini bilmek gerekiyor. Ama bir dene istersen. Tabi once elleri iyice yıkamak ve tek kullanımlık pecete ile kurulamak gerekli, bir de kontrol edecegiz diye Allah korusun enfeksiyon kapmayalım...