Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar saat akşam beste yaptım geceye kadar daha da koyulaşır dıye dusunuyorum sizce yumurtlamam var mı acaba :oops:

Kızlar bende pick i cumartesi 20.10 da gördüm normalde her gün saat 12 de test yapıyordum pazar ve pazartesi de 12 de yaptım silikleşmeye başladı dün yani salı akşam üzeri yoğun olmasa da beyazımsı yapışkan bir akıntı ve bel agrım vardı acaba dün mü yumurtladım sizce?

Merhaba, bende ilk defa bu ay ovulasyon testiyle denemeye başladım. Sizce olmuşmu? Ne zaman birlikte olmam gerekiyor. Bizim sperm eksikliği sorunumuz vardı. Eşim 6 ay önce varikosal ameliyatı oldu. Doktor tavsiyesiyle denemeye başlıcaz. Bugün mü olmalı yarınmı yoksa sonra ki günmü bilemedim.

Eklentiler

• IMG_3506.JPG
    IMG_3506.JPG
    56,3 KB · Görüntüleme: 134
Merhaba, bende ilk defa bu ay ovulasyon testiyle denemeye başladım. Sizce olmuşmu? Ne zaman birlikte olmam gerekiyor. Bizim sperm eksikliği sorunumuz vardı. Eşim 6 ay önce varikosal ameliyatı oldu. Doktor tavsiyesiyle denemeye başlıcaz. Bugün mü olmalı yarınmı yoksa sonra ki günmü bilemedim.
sanki bi tık daha koyulaşması gerekiyor ama bence bugünü ve önümüzdeki günleri boş geçmeyin derim.burdaki tecrübeli arkadaşlar silikleşmeye başladığı günüde değerlendirmek gerektiğini söylüyorlar.yumurta o zaman çatlamış oluyormuş :KK66:

Merhaba arkadaslar, araniza yeni katildim uzun zamandir takip ediyorum sizleri. Ben de ovulasyon macerami anlatayim, dusuncelerinizi alayim.
Adetim duzenlidir ortalama 28 gun. 20 mayista adet oldum. 10. gun ovulasyon testine basladim ve bes gun devam ettim. Testin uygulama uyarilarina da dikkat ettim. Fotografi ekliyorum, uzerinde yildiz olanlar, o gunun aksami iliskiye girdigim testler. Daha sonra iliski olmadi. Testlere gore 13. gun pik. Bu arada telefonumdaki takvim uygulamasi, yumurtlama gunumu 15. gun gosteriyordu.
Daha once dr.a gidip genel muayene olmus, hamile kalmak icin bi sorun yok cevabini almis biri olarak tutacagini dusundum. Hatta belirtiler oyle guclu geldi ki dedim kesin hamileyim:KK70: Bat a bir kala kan testi 0.100 olunca ve ertesi gun de kirmizilari gorunce ben nerede hata yaptim diye duaunmeye basladim. Simdi kizlar sorarim size: iliskiyi erken birakmis ve o yuzden hamile kalmamis olabilir miyim? 13. Gunu degerlendirdim ama 14 ya da 15 i de bos gecmese miydim? O yuzden mi geldi kirmizilar :KK43:((

Fotografi da kocaman yolladim ayyyy kusura bakmayin foruma yazdigim ilk mesaj acemilik iste :KK70:

Yumurtan çatlamadan ilişkiyi bırakmışsın canım. Pik gördükten 24-36 saat sonra yumurtan çatlıyor.. Yani pozitifi görünce en az 3 gün ard arda sonraki 3-5 gün ise gün aşırı ilişki en ideali :KK66:

benim, 2 gün yaptım testi 1. sinde T, kontrol çizgisinin yarısı kadar (9 haziranda). 2. testte T çizgisi kontrol çizgisine çok yakın bir kırmızı(10 haziran) idi. bende 9-10-11 haziranı değerlendirdim. olma ihtimali varmıdır?

benim, 2 gün yaptım testi 1. sinde T, kontrol çizgisinin yarısı kadar (9 haziranda). 2. testte T çizgisi kontrol çizgisine çok yakın bir kırmızı(10 haziran) idi. bende 9-10-11 haziranı değerlendirdim. olma ihtimali varmıdır?

Bazılarında testler pozitif oluyor fakat pik yani t çizgisi c çizgisinden koyu olmuyor. Testlerinizin genelde ne kadar koyulaştığını bilmiyorum ama T nin daha koyu olması ve sonrasında ilişkinin en az üç gün ard arda ve o hafta boyunca da gün aşırı devam etmesi şansı arttırıyor.
Olma ihtimali her zaman var çünkü 72 saat yaşıyor spermler :KK66:

Bazılarında testler pozitif oluyor fakat pik yani t çizgisi c çizgisinden koyu olmuyor. Testlerinizin genelde ne kadar koyulaştığını bilmiyorum ama T nin daha koyu olması ve sonrasında ilişkinin en az üç gün ard arda ve o hafta boyunca da gün aşırı devam etmesi şansı arttırıyor.
inşallah o hafta bu 3 günden sonra pek sağlıklı devam etmedi çalışmalar.

Merhabalar herkese ben de yorumları okuyunca dayanamayıp üye oldum. Biz üç aydır bebek deniyoruz ama biraz tembel davranıp çalışmadık.Ve ben diğer iki ayda da ovülasyon testi kullandım.Ancak hiç çift çizgiyi yakalayamamıştım acaba yumurtlamıyorum diye düşünüp doktor araştırmaya başlamıştım.Bu ay çift çizgiyi değil arkadaşın dediği gibi t tarafının daha koyu olduğunu yakaladım.Meğerse 14. Gün değil daha erken yumurtluyormuşum.İki ay önce doktora gittiğimde gebe kalman için bir sıkıntı yok demişti.Ben dün test yaptım.Yakaladığım günü ve öncesini değerlendirmiştik.Şimdi nasıl bir yol izleyelim.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Bu arada testimin fotosunu yüklemeye çalıştım ancak foto büyük dedi beceremedim.

Merhabalar herkese ben de yorumları okuyunca dayanamayıp üye oldum. Biz üç aydır bebek deniyoruz ama biraz tembel davranıp çalışmadık.Ve ben diğer iki ayda da ovülasyon testi kullandım.Ancak hiç çift çizgiyi yakalayamamıştım acaba yumurtlamıyorum diye düşünüp doktor araştırmaya başlamıştım.Bu ay çift çizgiyi değil arkadaşın dediği gibi t tarafının daha koyu olduğunu yakaladım.Meğerse 14. Gün değil daha erken yumurtluyormuşum.İki ay önce doktora gittiğimde gebe kalman için bir sıkıntı yok demişti.Ben dün test yaptım.Yakaladığım günü ve öncesini değerlendirmiştik.Şimdi nasıl bir yol izleyelim.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Bu arada testimin fotosunu yüklemeye çalıştım ancak foto büyük dedi beceremedim.

Ben cevap vermişim sanırım :)

Ben çizgiyi görünce bir heyecan yaptım işte benimki de öyle diye :))))) Kendimi hamilelik çizgisini görünce hayal bile edemiyorum.testi aynı saatte birkaç gün daha tekrar edeyim diyorum.

Bu koyuluğu takip edebilmen için testlerini 4 saatte bir tekrarla çünkü yumurta 12 ile 24 saat aralığında çatlar. yani 13. saatte de çatlayabilir 20. saatte de.. Çalışma sıklığını buna göre ayarlayıp silindikten sonra gün aşırı olarak bu haftayı tamamlarsın.

Bu koyuluğu takip edebilmen için testlerini 4 saatte bir tekrarla çünkü yumurta 12 ile 24 saat aralığında çatlar. yani 13. saatte de çatlayabilir 20. saatte de.. Çalışma sıklığını buna göre ayarlayıp silindikten sonra gün aşırı olarak bu haftayı tamamlarsın.
Çok teşekkür ederim.Hamile kalırsam sana da bol bol dua edicem :))))

IMG_4616.JPG
Bu ay becerebildim şu ovulasyon testi işini :) kaç aydır uğraşıyorum, sıvı alımı önemliymiş sanırım.
Şimdi kızlar bu koyu testten sonra aynı titizlikle yaptığım test silik çıkınca ben yumurtlamış mı oluyorum, silik çizgi çıkarsa 24-36 saat daha yumurtlamayabilir miyim?

X