Ovulasyon Testleri Gebeliği Öğrenmek İçin Kullanılabilir mi?

Kızlar Merhaba
Ben aranızda yeniyim, 9 ay önce bi düşük yaşadım. İlk gebeliğimdi. 7 haftalıktı. 2 ay korunduk çünkü kürtaj olmadım. Bu denemede 7. ayım fakat hala gebelik gerçekleşmedi. Bende ovulasyon testi yapmaya başladım. Bu ikinci ayım teste başlayalı. Bata 5 gün var yani 6 haziran olması lazım. Normalde adet olucak gibi ağrılarım başlardı bugünden ama sadece batmalar var. Sizce nedeni ne olabilir? Bir de ovulasyon testiyle gebelik öğrenenler varmış. Testi kaçıncı gün yaptıklarını öğrenebilir miyim?

Merhaba. Batım 2 Haziran yani yarın. Dün kahverengi lekelenmem oldu hala devam ediyor ama çok az ve regl mi oluyorum yerleşme kanaması mı anlayamadım. Bugün ovülasyon testi yaptım bu şekilde çıktı, acaba hamile olabilir miyim?

Eklentiler

• 6A95D3C6-A956-4F22-A9BD-7F2285EA52F9.jpeg
    6A95D3C6-A956-4F22-A9BD-7F2285EA52F9.jpeg
    32,4 KB · Görüntüleme: 240
  • 07FBE961-1458-4EAD-AE15-6096D693B7C0.jpeg
    07FBE961-1458-4EAD-AE15-6096D693B7C0.jpeg
    89,7 KB · Görüntüleme: 224
Merhaba. Batım 2 Haziran yani yarın. Dün kahverengi lekelenmem oldu hala devam ediyor ama çok az ve regl mi oluyorum yerleşme kanaması mı anlayamadım. Bugün ovülasyon testi yaptım bu şekilde çıktı, acaba hamile olabilir miyim?

Canım merhaba, bildiğim kadarıyla testin çok koyu olması gerekiyor. Ama bu 3 gün önce 2 gün önce tam adet gününde de koyu çıkanlar var, istersen yarın tekrar bi dene. Koyulaşıcak mı bi balarsın

Bnm butun testlerim öyle çıkıyor :/ Ama seninkiler öyle çıkmams acaba bn hamile miyim??? Senin sadece bir kere koyu çıkmıs. Ama bnm hep öyle . Bak senin sadece yum gununde koyu çıkms ama diğerlerinde nerdeyse çizgi yok senin :/ anlayamadm :/
20180602_011541.png

Kızlar bir şey sormak istiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben bu ay klomen kullandım kontrole gittiğimde yumurtalarımın 25-27-ve 29 mm 3 yumurtam oluştugunu söyledi ancak iğne için yumurtalıkların çok büyük oldugunu söyledi ve günaşırı ilişki dedi normal seyrinde çatlasın dedi
Sizce bu kadar büyük yum larla bebek olması mümkün mü boşuna bu ay ugraşmasam mı ?fikrinizi istiyorum kızlar

Selam kızlar...

Adetinize çok az gün kala yapılmış olan ovülasyon testinin iki çizgisinin de aynı koyulukta ya da testin 2. çizgisinin tavan yapması yani pik olması,
hamile olduğunuzun bir göstergesidir...
Sebebini şöyle açıklayayım;

Hormon tetkiklerinize bakarsanız (önceden yaptırdıysanız tabi) LH referans değerlerine; foliküler fazda düşük LH değeri olur, ovulasyonda çok yüksek değerlere çıkar, luteal faz dediğimiz ovulasyondan sonra ise tekrar düşük değerlerdedir. Bir de LH gebelik değerlerine bakın, tıpkı ovülasyondaki gibi yüksek referans aralıklarındadır... Yani tıpkı ovülasyon günündeki gibi PİK yapmış değerlerdedir... Yani kısacası gebelikte de LH hormonu PİK yapar ve gebelikle direk bağlantılıdır. O yüzden bazı kişiler adetine yakın idrarda Beta HCG'de pozitifi görmeden önce LH hormonu tespiti yapan ovulasyon testinde ya iki çizgiyi aynı koyulukta ya da PİK vaziyette görür ve böylece hamileliğini öğrenmiş olur...

Ama unutmayın ki, 2. çizginin silik çıkması gebelik ifade etmez, çünkü LH her daim vücudumuzda var.
Zaten ovulasyon testinin pozitif olması iki çizginin de aynı koyulukta olması ya da 2. çizginin daha koyu olması demektir. Kullanma talimatında da yazar bu, hatta fotoğrafla da gösterilir...

Unutmayın; gebelik varlığı için iki çizginin de aynı koyu (ikinci ilk çizgiye çok çok yakınsa da olur) olması ya da 2. çizginin daha koyu olması gerekiyor...
merhaba dün ovülasyon testi yaptım ikinci silik çıkmıştı bugün tekrar yaptım düne göre daha koyu çıktı. gebelik testi aldım. onuda yaptım o negatif çıktı

Merhaba kızlar 22aylik bir oglum var.Ona hamile kalma planları yaparken ovu.testlerinden kullanmıstım.Ama hamilelik var mı diye bakmamıştım hiç bu testlere.
25 haziran regl gunumdü ,bir anda aklıma cekmecede kalmis 3 adet ovu.testi oldugu geldi.aldım idrari damlatir damlatmaz t cizgisi kopkoyu cikti .c yi yani kontrol cizgisini dahi ikiye katladı koyulukta.biraz bu topigi karistirdim hatirlayip.bilinc altimda kalmis demekki.bugun de hcg testini yaptim sonuç :pozitif.
Meğer strese hiç gerek yokmuş.8 ay debelenmiştim o zamanlar.sanki ha deyince olması şart gibi.her regl olusumda hönkürerek aglamalar,bosuna eziyet etmis,stresten hamile kalmayi geciktirmisim.zamanını bekliyor her minik.bunu ne onceye ne sonraya alamiyoruz.takıntı haline getirip debeleniyoruz.
Rahat olun,kendinizi başka seylerle oyalayın kizlar,beyninizi yormayın.
Allah nasip etsin tüm isteyenlere insallah.

image.jpg Merhaba
Sat 4 haziran
Bu ay geç yumurtladım geçen çarşamba
Yani yumurtamamın üstünden 9 gün geçti
Alttaki gebelik testi üstteki ovulasyon testi.Yorumlarınızı merak ediyorum Kızlar sizce olabilir mi

Son düzenleme:
kizlar yorumlayabilirmisiniz adetime 2 gün var ovulasyon testim bu. ama ilk idrarla yapmadim. Hamilikle ilgili hiçbir belirtimde yok 20180709_150810-min.jpg
20180709_150810-min.jpg
20180709_150810-min.jpg
20180709_150810-min.jpg

merhaba nisem12 Hamile değilim galiba malesef bugünde testi tekrarlamama rağmen belirgin çıkmadı:KK43: pekte güvenmemek lazım ovulasyon testine

merhaba nisem12 Hamile değilim galiba malesef bugünde testi tekrarlamama rağmen belirgin çıkmadı:KK43: pekte güvenmemek lazım ovulasyon testine
Hamile olmayı çok istiyoruz herşeyi buna bağlıyoruz bende 1 yıldır kaçkere pozitif gördüm ovulasyonnda pozitif olupta hamile olmama olasılığınıda göz önünde bulunduracam ümitlenmeyecem yaparsam bakalım nasip belkide hamilesinizdir benim 2.kızımda bata 3 gün kala kan testi yaptırmıştım çıkmamıştı ama hamileymişim

Kızlar selam bugun saat 17.00 da ovulasyon testi yaptm. Baya koyu çıktı demin yani saat 19.45 de bir daha yaptm ama bu kez diğerine göre biraz silik çıktı. Ve idrar pek tutmamıstm ve baya su içmiştim. Acaba yumurta mı çatladı yoksa su içtiğim için mi daha silk çıktı ? BİRDE TARLUSAL İLAÇ KULLANMAYA BASLADIM DÜN. ADET SÖKTÜRÜCÜ ONDAN DOLAYI BÖYLE ÇIKMISDA OLABİLİR Mİ ??
BU İLK TESTİM. ( SAAT: 17.00)
20180704_200742.jpg

Bu Fotoda ALTTAKİ İkinci yaptıgım (19:45)
20180704_200723.jpg

Kızlar selam bugun saat 17.00 da ovulasyon testi yaptm. Baya koyu çıktı demin yani saat 19.45 de bir daha yaptm ama bu kez diğerine göre biraz silik çıktı. Ve idrar pek tutmamıstm ve baya su içmiştim. Acaba yumurta mı çatladı yoksa su içtiğim için mi daha silk çıktı ? BİRDE TARLUSAL İLAÇ KULLANMAYA BASLADIM DÜN. ADET SÖKTÜRÜCÜ ONDAN DOLAYI BÖYLE ÇIKMISDA OLABİLİR Mİ ??
BU İLK TESTİM. ( SAAT: 17.00)Eki Görüntüle 2165060

Bu Fotoda ALTTAKİ İkinci yaptıgım (19:45)Eki Görüntüle 2165061
Merhaba hamilemisiniz acaba bende bu ay avulosyon testi kullandım bata 5 gün var test yaptım çok silik çıktı sizinki baya koyu merak ettim

Valla hamilemiyim bilmiyorm henüz gebelik testi yapmadım. Göğüslerimin ucu çok acıyor. Sanırım adet olcam bekliyorm
Teşekkürler cevap verdiğiniz için bu testleri yaptığınızda bata kaçgün vardı acaba benim 4 gün var çok silik çıkıyor bende pekbi belirtide yok hafifbi kasık ağrısı var çok ümitlenmek istemiyorum merakımdanda duramıyorum

Teşekkürler cevap verdiğiniz için bu testleri yaptığınızda bata kaçgün vardı acaba benim 4 gün var çok silik çıkıyor bende pekbi belirtide yok hafifbi kasık ağrısı var çok ümitlenmek istemiyorum merakımdanda duramıyorum
Valla bnm baya adetim gecti suan tarlusal kullanıyorm adet görmek için

X