15 inde yumurtlama olmuş. Zaten ilkadet gününden yaklaşık 14 gün sonra olur. Doğru olan her zaman testtir. Uygulama yaklaşık tarih verir insan vücudu erken veya geç yumurtlayabilşrEn son 3 kasımda regl oldum ve 7 kasımda bitti . Kullandığım uygulamaya göre yumurtlama günüm bugün ama ovülasyon testlerime göre bugün t çizgisi çok silik. 14 ünden beri her gün test yapıyorum ve hergünü değerlendiriyoruz. Şimdi bu testi nasıl yorumlamalıyım. Uygulama bu testlere göre yanlışmı olmuş oluyor
Teşekkür ederim15 inde yumurtlama olmuş. Zaten ilkadet gününden yaklaşık 14 gün sonra olur. Doğru olan her zaman testtir. Uygulama yaklaşık tarih verir insan vücudu erken veya geç yumurtlayabilşr
Çık güzel bir cevap oldu, teşekkür ediyorum. Yumurtlamamın üstünden tam 1 hafta geçti ve bugün kanamam oldu pembe çok az ve adetime 10 gün var bunun sebebi ne olabilirMerhabalar,
Yumurtlama testine pozitif diyebilmemiz için, yumurtlama testindeki T çizgisinin C çizgisi ile eşit koyulukta veya daha koyu olması gerekir. T çizgisini koyu gördüğünüz günün ertesi günü yumurtlama olur, yani yaklaşık 24 saat sonra. Bu toplumda çok karıştırılan bir noktadır. Yumurtlama testini pozitif gördüğünüzde LH hormonu çok yükselmiş ve yumurta salınmak üzere demektir. Henüz yumurtlamamış oluyorsunuz yani. Buradan çıkaracağınız genel sonuç şudur; testiniz pozitifse, ertesi gün yumurtanız salınacaktır. Bu nedenle en verimli günler testi pozitif gördüğünüz gün ve ertesi gündür. Bu iki gün de korunmasız ilişki olursa şansınız epey yüksektir. Başka bir engel durum yoksa tabi ki. Siz de bu günleri değerlendirmişsiniz. Testlerinize baktım. 15 Kasım'da LH yumurtlama hormonunuz tavan yapmış ve 16 Kasım'da testiniz silikleşmeye başlamış yani 16 Kasım'da yumurtlamışsınız. Umarım mutlu haberi en kısa sürede alırsınız! : ) Sevgiler.
Rica ederim : ) 16 Kasım'da yumurtlamıştınız. Üzerinden tam 1 hafta geçmiş. Yerleşme kanaması olma ihtimali yüksek. Eğer normalde regliniz başlamadan böyle ara kanama gibi bir durum yaşamıyorsanız, bu ilk defa oluyorsa, yerleşme kanaması olabilir. Yani döllenme olmuştur, embriyo rahme tutunma aşamasındadır. Bu durum yumurtlamadan yaklaşık olarak 6-12 gün sonra gerçekleşir. Çoğunlukla da 7-9 gün sonra. Umarım yerleşme kanamasıdır yaşadığınız ve gebelik vardır. Bana olası geldi. Ben ilk gebeliğimde yumurtlamadan sonraki 7. günde hafif şiddette karın ağrısı, karıncalanma vb semptomlar yaşamıştım ve yumurtlamadan sonraki 9. günde çok net çift çizgiyi gördüm testimde! Haber verin olur mu, merak ederim! : )Çık güzel bir cevap oldu, teşekkür ediyorum. Yumurtlamamın üstünden tam 1 hafta geçti ve bugün kanamam oldu pembe çok az ve adetime 10 gün var bunun sebebi ne olabilir
Bugün yumurtlamadan sonra 8. Gün. Hayır daha önce hiç adetten önce böyle bi kanama başıma gelmedi. Ve aşırı göğüs hassasiyetim var , ne yapacağımı bilmiyorum içimde hem heyecan hemde çok büyük bir korku var . Acaba var mı yok mu varsa sağlıklımı yoksa o kanama nedendi?… birde böyle tuhafım kaç gündür yolda yürürken sanki yıl ayağımın altından gidiyor sersem gibiyim . Erken test yapsam bugün çıkarmı adetime tam 7 gün varRica ederim : ) 16 Kasım'da yumurtlamıştınız. Üzerinden tam 1 hafta geçmiş. Yerleşme kanaması olma ihtimali yüksek. Eğer normalde regliniz başlamadan böyle ara kanama gibi bir durum yaşamıyorsanız, bu ilk defa oluyorsa, yerleşme kanaması olabilir. Yani döllenme olmuştur, embriyo rahme tutunma aşamasındadır. Bu durum yumurtlamadan yaklaşık olarak 6-12 gün sonra gerçekleşir. Çoğunlukla da 7-9 gün sonra. Umarım yerleşme kanamasıdır yaşadığınız ve gebelik vardır. Bana olası geldi. Ben ilk gebeliğimde yumurtlamadan sonraki 7. günde hafif şiddette karın ağrısı, karıncalanma vb semptomlar yaşamıştım ve yumurtlamadan sonraki 9. günde çok net çift çizgiyi gördüm testimde! Haber verin olur mu, merak ederim! : )
Ay sizden haber bekliyordum merak içinde! Normalde adet döngünüz düzenli mi? Kaç günde bir adet görüyorsunuz mesela? Predictor markasının erken gebelik testi piyasadaki en iddialı olan test. Ben o test ile epey erken öğrenmiştim. Eğer erken bakmak sizi daha çok germeyecekse ben alın bir tane bakın derim. Göğüs hassasiyeti gebelik belirtisidir ama aynı zamanda adet belirtisi de olabiliyor o yüzden net birşey söylemek zor. Kanama devam ediyor mu? Yoğunluğu nasıldı? Eğer az az damlalar halinde, açık renk ise yerleşme kanaması olması çok muhtemel çünkü tam yerleşmenin olduğu günlerde başlamış. Yerleşme kanaması korkulanın aksine sağlıklı bir belirti aslında :) Bebek oluştu ve rahme tutunmaya çalışıyor ve oradaki dokuyu biraz zorluyor. O kasık ağrısı, hafif lekelenme, batma, karıncalanma, cimciklenme gibi hisler, göğüs hassasiyeti vs çok klasik belirtiler zaten. Bende bir de aşırı ağızda salya artışı olmuştu. O çok belirgin bir belirtiydi benim için. Bir de özellikle akşam üzeri saatleri vuran uyku hissi, aman Allah, kafam düşüyordu önüme! Ya benim içime çok doğdu. Genelde de yanılmam, umutlandırmak da istemem ama bence siz hamilesiniz. : )Bugün yumurtlamadan sonra 8. Gün. Hayır daha önce hiç adetten önce böyle bi kanama başıma gelmedi. Ve aşırı göğüs hassasiyetim var , ne yapacağımı bilmiyorum içimde hem heyecan hemde çok büyük bir korku var . Acaba var mı yok mu varsa sağlıklımı yoksa o kanama nedendi?… birde böyle tuhafım kaç gündür yolda yürürken sanki yıl ayağımın altından gidiyor sersem gibiyim . Erken test yapsam bugün çıkarmı adetime tam 7 gün var
Ağlıycam heyecandan, normalde adetlerim 29 günde bir ve düzenlidir tam 29 gün üzerine olurum. Hayatımda hiç erken adet görmedim. Ve hiç bu tür bir kanamam olmadı. Kanamayı şans eseri peçetede fark ettim bir leke gibi geldi peçeteye çok açık pembeydi açıkçası bulunduğum mekanın ışığından yanlış görüyorum diye düşündüm ilk başta ama doğru görmüşümAy sizden haber bekliyordum merak içinde! Normalde adet döngünüz düzenli mi? Kaç günde bir adet görüyorsunuz mesela? Predictor markasının erken gebelik testi piyasadaki en iddialı olan test. Ben o test ile epey erken öğrenmiştim. Eğer erken bakmak sizi daha çok germeyecekse ben alın bir tane bakın derim. Göğüs hassasiyeti gebelik belirtisidir ama aynı zamanda adet belirtisi de olabiliyor o yüzden net birşey söylemek zor. Kanama devam ediyor mu? Yoğunluğu nasıldı? Eğer az az damlalar halinde, açık renk ise yerleşme kanaması olması çok muhtemel çünkü tam yerleşmenin olduğu günlerde başlamış. Yerleşme kanaması korkulanın aksine sağlıklı bir belirti aslında :) Bebek oluştu ve rahme tutunmaya çalışıyor ve oradaki dokuyu biraz zorluyor. O kasık ağrısı, hafif lekelenme, batma, karıncalanma, cimciklenme gibi hisler, göğüs hassasiyeti vs çok klasik belirtiler zaten. Bende bir de aşırı ağızda salya artışı olmuştu. O çok belirgin bir belirtiydi benim için. Bir de özellikle akşam üzeri saatleri vuran uyku hissi, aman Allah, kafam düşüyordu önüme! Ya benim içime çok doğdu. Genelde de yanılmam, umutlandırmak da istemem ama bence siz hamilesiniz. : )
Çok iyi anlıyorum sizi : ) Karar sizin tabi ki. Nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapmalısınız. Sadece şunu söyleyebilirim; diyelim ki bugün test yaptınız ve negatif çıktı. Bu hamile değilsiniz demek değil. Bu bebek henüz tam yerleşmedi ve vücudunuz henüz testlerin tespit edeceği Beta Hcg hormonunu salgılamaya başlamadı demek. Çünkü yerleşme olmadan, vucüt bu hormonu salgılamaya başlayamaz. Bu yüzden mesela bazen hamileyizdir ama henüz hormon değeri testin tespit edebileceği miktara çıkmadığı için negatif olur sonuç. Testi birkaç gün sonra tekrarlarız bu durumda çünkü HCG değeri, sağlıklı bir gebelikte 48 saatte bir 2 katına çıkar. Testi tekrarladığımızda pozitifi görürüz. Ben mesela ilk testimi yumurtlamadan sonra 7.,8. günlerde yapmıştım, negatifti. Ertesi sabah 9. günde yaptım pozitifti : ) Sonra kanda da teyit ettik zaten. Sonuç olarak testiniz negatif çıkarsa, testi ertesi gün tekrarlamanızı öneririm. Tabi bu aşamada erken test kullanmanız şart çünkü normal testler kesinlikle tespit edemez o düşük hormonu. Erken testler daha hassas, yakalayabiliyorlar düşük de olsa değer. Tüm bunların yanında tabi bir ihtimal de gebe olmamanız. Belirtiler psikolojik de olabilir. Hepsine hazırlıklı olup, rahatlamaya çalışmak lazım : ) Bana haber verin mutlaka!Ağlıycam heyecandan, normalde adetlerim 29 günde bir ve düzenlidir tam 29 gün üzerine olurum. Hayatımda hiç erken adet görmedim. Ve hiç bu tür bir kanamam olmadı. Kanamayı şans eseri peçetede fark ettim bir leke gibi geldi peçeteye çok açık pembeydi açıkçası bulunduğum mekanın ışığından yanlış görüyorum diye düşündüm ilk başta ama doğru görmüşümtest yapmak çok istiyorum ama bi bakıma da cesaretim yok hani erkense varsa bile çıkmazsa kötü hissedip içime kapanmaktan korkuyorum
Hepsini psikolojik derim de kanamaÇok iyi anlıyorum sizi : ) Karar sizin tabi ki. Nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapmalısınız. Sadece şunu söyleyebilirim; diyelim ki bugün test yaptınız ve negatif çıktı. Bu hamile değilsiniz demek değil. Bu bebek henüz tam yerleşmedi ve vücudunuz henüz testlerin tespit edeceği Beta Hcg hormonunu salgılamaya başlamadı demek. Çünkü yerleşme olmadan, vucüt bu hormonu salgılamaya başlayamaz. Bu yüzden mesela bazen hamileyizdir ama henüz hormon değeri testin tespit edebileceği miktara çıkmadığı için negatif olur sonuç. Testi birkaç gün sonra tekrarlarız bu durumda çünkü HCG değeri, sağlıklı bir gebelikte 48 saatte bir 2 katına çıkar. Testi tekrarladığımızda pozitifi görürüz. Ben mesela ilk testimi yumurtlamadan sonra 7.,8. günlerde yapmıştım, negatifti. Ertesi sabah 9. günde yaptım pozitifti : ) Sonra kanda da teyit ettik zaten. Sonuç olarak testiniz negatif çıkarsa, testi ertesi gün tekrarlamanızı öneririm. Tabi bu aşamada erken test kullanmanız şart çünkü normal testler kesinlikle tespit edemez o düşük hormonu. Erken testler daha hassas, yakalayabiliyorlar düşük de olsa değer. Tüm bunların yanında tabi bir ihtimal de gebe olmamanız. Belirtiler psikolojik de olabilir. Hepsine hazırlıklı olup, rahatlamaya çalışmak lazım : ) Bana haber verin mutlaka!
Aynen işte : ) Kanamanın psikolojik olabileceğini düşünmüyorum ben de. Baya bilimsel verilerle açıklıyorum bu arada, doktora gitseniz birebir aynısını anlatacak çünkü bu konuda akademik çalışmalar yapıyorum. Ben şahsen erkenden test yapmayı daha çok seviyorum. Hiçbir şey yapmadan beklemek benim için çok daha zor çünkü : ) Yaparsanız test mutlaka ya ilk idrarınızla yapın, ya da 4 saat tutmuş olun idrarı en azından çünkü idrar seyrelirse hormonu tespit etmek daha zor oluyor.Hepsini psikolojik derim de kanama
Şuan evde değilim ive epey yolum var ve sırf gidince yapabimek için saatlerdir idrara sıkışmış haldeyimAynen işte : ) Kanamanın psikolojik olabileceğini düşünmüyorum ben de. Baya bilimsel verilerle açıklıyorum bu arada, doktora gitseniz birebir aynısını anlatacak çünkü bu konuda akademik çalışmalar yapıyorum. Ben şahsen erkenden test yapmayı daha çok seviyorum. Hiçbir şey yapmadan beklemek benim için çok daha zor çünkü : ) Yaparsanız test mutlaka ya ilk idrarınızla yapın, ya da 4 saat tutmuş olun idrarı en azından çünkü idrar seyrelirse hormonu tespit etmek daha zor oluyor.
Test aldım fakat prodictor marka hiçbir yerde bulamadım başka bir marka aldım eczacı kesin sonuç verdiğini söylediAynen işte : ) Kanamanın psikolojik olabileceğini düşünmüyorum ben de. Baya bilimsel verilerle açıklıyorum bu arada, doktora gitseniz birebir aynısını anlatacak çünkü bu konuda akademik çalışmalar yapıyorum. Ben şahsen erkenden test yapmayı daha çok seviyorum. Hiçbir şey yapmadan beklemek benim için çok daha zor çünkü : ) Yaparsanız test mutlaka ya ilk idrarınızla yapın, ya da 4 saat tutmuş olun idrarı en azından çünkü idrar seyrelirse hormonu tespit etmek daha zor oluyor.
Ay hadi bakalım! İnşallah beklediğiniz mutlu haberi alırsınız bugün! Dua edeceğim sizin için : ) İdrara sıkış olmanız çok iyi. Hangi marka aldınız? Biliyorumdur muhtemelen ne kadar iyi bir test olup olmadığını.Test aldım fakat prodictor marka hiçbir yerde bulamadım başka bir marka aldım eczacı kesin sonuç verdiğini söyledi
FreelyAy hadi bakalım! İnşallah beklediğiniz mutlu haberi alırsınız bugün! Dua edeceğim sizin için : ) İdrara sıkış olmanız çok iyi. Hangi marka aldınız? Biliyorumdur muhtemelen ne kadar iyi bir test olup olmadığını.
Ay hadi bakalım! İnşallah beklediğiniz mutlu haberi alırsınız bugün! Dua edeceğim sizin için : ) İdrara sıkış olmanız çok iyi. Hangi marka aldınız? Biliyorumdur muhtemelen ne kadar iyi bir test olup olmadığını.
Tekrarladım fakat bu sefer kaset testle tekrarlarım adetime 5 gün var negatif ama ben kendimi hamile gibi hissediyorumTesti tekrarladınız mı merak ettim : )