- 2 Ekim 2020
- 277
- 213
- 33
- 42
- Konu Sahibi papatyalavin
-
Aynen, adeti implantasyon kanamasi mi acaba diye arasındaki farkları ezberledim. Internetten tıp bitiricem nerdeyse! Evet öyle diyorlar, ama yaş geciyo, bosveremiyorum ki, Rabbim su umutlarımızı boşa çıkarmasın ne diyimO umut hepimizde var, adet baslayinca bile acaba yerlesme kanaması mıdır diye test yaptığımız oluyorhalbuki uzun zaman uğraşıp hamile kalanlar hep bosverdigim akışına bıraktıgım ay oldu diye anlatır
Amin canm amin. Kaç yaşındaydın? Ben 28, 4 aydır deniyoruz henüz sonuc yok. Bu ay ara kanama yaşadım hatta adet diyebilirim ay ortasinda. Yeni bitti bakalım bu ay ne olcakAynen, adeti implantasyon kanamasi mi acaba diye arasındaki farkları ezberledim. Internetten tıp bitiricem nerdeyse! Evet öyle diyorlar, ama yaş geciyo, bosveremiyorum ki, Rabbim su umutlarımızı boşa çıkarmasın ne diyim
Amin amin çok teşekkür ederimHayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah, 41 günmü okunacak
37 yaşındayım, biz 1 yılı geçkindir deniyoruz, şimdide karnım ağrıyor, kesin olurum yine adet!Amin canm amin. Kaç yaşındaydın? Ben 28, 4 aydır deniyoruz henüz sonuc yok. Bu ay ara kanama yaşadım hatta adet diyebilirim ay ortasinda. Yeni bitti bakalım bu ay ne olcak
Hormon baktırdiniz mi hic ikiniz de? Tüplerinize falan bakıldı mı?37 yaşındayım, biz 1 yılı geçkindir deniyoruz, şimdide karnım ağrıyor, kesin olurum yine adet!
Hsg, ofis hsg, hormon kan testleri, sperm testleri bakıldı. Daha başka bisey varsa da bilmiyoruz, doktor ne derse yapıyoruz, sorun da yok. Aşılama aşamasına kadar geldik, o da 5 yumurta çıkınca çoğul gebelik riski ile iptal oldu. Şimdi bat 15 ekim, bekliyorum bakalım, karnım ağrıyor zaten.Hormon baktırdiniz mi hic ikiniz de? Tüplerinize falan bakıldı mı?
28 yaş ne güzel bir yaş, en azından bekleyecek kadar vaktin var, ama yine de Rabbim bekletmeden sağlıkla hayırla evlatlar nasip etsin37 yaşındayım, biz 1 yılı geçkindir deniyoruz, şimdide karnım ağrıyor, kesin olurum yine adet!
İyi ya onlarda sorun olsa direkt tüp bebek derlerdi bu avantaj bence moral bozma, hep diyolar stres cok etkiliyo diye, ben de stresi tam kontrol altına alabilmis değilim ama herkes bunu dediğine göre dogrudur. Bi zamani var demekki sonuçta ölüm tarihimizi biz belirleyemedigimize göre dogum gibi bir olayın tarihini de biz belirleyemiyoruz diye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum benHsg, ofis hsg, hormon kan testleri, sperm testleri bakıldı. Daha başka bisey varsa da bilmiyoruz, doktor ne derse yapıyoruz, sorun da yok. Aşılama aşamasına kadar geldik, o da 5 yumurta çıkınca çoğul gebelik riski ile iptal oldu. Şimdi bat 15 ekim, bekliyorum bakalım, karnım ağrıyor zaten.
Biz 3 senedir evliyiz, aslında 2 senedir istiyorum ama baska beklediğimiz durumlar vardi mecbur bekledik. İstemeye istemeye korunmak da zor. Yaşa hiç takılma, 23 yaşında evlenen 6 senedir hala çocuğu olmayan kuzenim de var, 40 yaşında evlenip hemen hamile kalan tanıdığımız da var.28 yaş ne güzel bir yaş, en azından bekleyecek kadar vaktin var, ama yine de Rabbim bekletmeden sağlıkla hayırla evlatlar nasip etsin
Korona stresi, iş stresi, yaş geçiyor stresi, eltim hamileymiş:))) stresi derken kontrol montrol kalmiyo da, kısmet. Aynen dediğin gibi, Allah ne zaman derse o vakit, biz sadece elimizden geleni yapıp dua edebiliriz bekleyebilirizİyi ya onlarda sorun olsa direkt tüp bebek derlerdi bu avantaj bence moral bozma, hep diyolar stres cok etkiliyo diye, ben de stresi tam kontrol altına alabilmis değilim ama herkes bunu dediğine göre dogrudur. Bi zamani var demekki sonuçta ölüm tarihimizi biz belirleyemedigimize göre dogum gibi bir olayın tarihini de biz belirleyemiyoruz diye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum ben
Peki bir problem var dediler mi, hangi hastaneye gidiyorsun, valla yengem 43 yaşında 1 senelik evliyken hamile kaldı, kuzenim var şu an 2 aylık, aynen aklım almıyor bu gebelik durumlarını, ihtimalleri nedenleri...Biz 3 senedir evliyiz, aslında 2 senedir istiyorum ama baska beklediğimiz durumlar vardi mecbur bekledik. İstemeye istemeye korunmak da zor. Yaşa hiç takılma, 23 yaşında evlenen 6 senedir hala çocuğu olmayan kuzenim de var, 40 yaşında evlenip hemen hamile kalan tanıdığımız da var.
Ben doktor kontrolünde değilim suan. Sene başında adetlerim sokulemiyo bı turlu diye gittigimde ultrasonla bakıp yumurtaliklarin tembel dedi yolladi. Hormonlar normal görünüyordu tahlilde. Simdi 4 aydir deniyoruz kendimce kürler uyguluyodum yumurtaliklari uyaran, yumurtam kaliteli olmuyo diye düşünüyorum, ovulasyonda pik görüyorum her ay. Yaptıklarım üst üste geldi heralde bide sülük tutturdum kasıklarimdan, o yüzden ara kanama oldu bu ay folik asit dışında bişey kullanmiyorum bakalım.Peki bir problem var dediler mi, hangi hastaneye gidiyorsun, valla yengem 43 yaşında 1 senelik evliyken hamile kaldı, kuzenim var şu an 2 aylık, aynen aklım almıyor bu gebelik durumlarını, ihtimalleri nedenleri...
Evet sülük yaptırdım, ailece baska sorunlar icin de sülük ve hacamat yaptırırız zaten bunlara uzak değilim. Migren sinüzit icin düzenli olarak hacamat olurum 4-5 ayda bir. Biraz araştırırsanız doğurganlık konusunda da bircok insana fayda sağladığını görürsünüz.Sülük mü, çocuğumuz olacak diye canımıza neler ediyoruz, Allah su çabaları boşa çıkarmasın, evet hsg gerçekten zor, ben öyle zor bir islem olduğunu bilmeden girmiştim bir de, ama yine de gerekliyse bence aksatmayın, Gazide olmuştum, tekrar olmam gerekse gazide olmam ama onu da soylıyım. Özelde anestezi ile yapiyorlarmis fakat fiyatı 2000 tl galiba.
Hacamati biliyorum evet, hatta bi ara düşünmüştüm, ama bildik bi yer olmayınca cesaret edememiştim. Tekrar düşünürsem yer bilgisi alabilir miyim? Hsg de hiç birseye de gerek kalmadan çocuklarımızı aliriz inşallah kucağımiza, tamam eltiler alsın ama bizler de alalım insallah :))Evet sülük yaptırdım, ailece baska sorunlar icin de sülük ve hacamat yaptırırız zaten bunlara uzak değilim. Migren sinüzit icin düzenli olarak hacamat olurum 4-5 ayda bir. Biraz araştırırsanız doğurganlık konusunda da bircok insana fayda sağladığını görürsünüz.
Hsg için şimdilik beklemedeyim, daha 4. Aydayiz bakalim insallah gerek kalmaz
Hahha aynen eltiler de alsın da biz de alalımHacamati biliyorum evet, hatta bi ara düşünmüştüm, ama bildik bi yer olmayınca cesaret edememiştim. Tekrar düşünürsem yer bilgisi alabilir miyim? Hsg de hiç birseye de gerek kalmadan çocuklarımızı aliriz inşallah kucağımiza, tamam eltiler alsın ama bizler de alalım insallah :))
Şu hastane işlerinden öyle gına geldi ki, bi boşa çıkıp rahat edersem düşüneceğim hacamati.Hahha aynen eltiler de alsın da biz de alalımben hacamatı Ankara'da yaptırıyorum güvendiğim bir sağlıkçı hanıma. Devlet hastanelerinin de bazıları yapıyor diye biliyorum araştırmak lazım. Bebek için olmasa bile vücuttan toksinleri atmak, temiz kan dolaşımını sağlamak ve türlü ağrıları gidermek için her insanın düzenli yaptırması lazım zaten ben cok fayda görüyorum.
Bisey sorcam siz famera veya klomen kullandınız mı? 5 yumurta büyümüş falan diyodunuz da aklıma geldi, bildiğim kadarıyla klomen olan yumurtalarin hepsini büyütüyor ama famera tek bir yumurta seçip onu büyütüyormus. Sizin 5 tane büyümüş ya bide famera denense tek yumurta büyür mü acaba diye düşündümŞu hastane işlerinden öyle gına geldi ki, bi boşa çıkıp rahat edersem düşüneceğim hacamati.
Klomen verdiler, 5er 5er 2 kere klomen kullandım, şimdi gidicem regli olunca yine klomen verirler, soyleyim famerayi, hiç bilmediğim için ne deseler ok diyoruz mecbur. Sorayim, soyleyim, bu sefer onu denesinler. Çok teşekkür ederimBisey sorcam siz famera veya klomen kullandınız mı? 5 yumurta büyümüş falan diyodunuz da aklıma geldi, bildiğim kadarıyla klomen olan yumurtalarin hepsini büyütüyor ama famera tek bir yumurta seçip onu büyütüyormus. Sizin 5 tane büyümüş ya bide famera denense tek yumurta büyür mü acaba diye düşündüm
Bi arkadaşım da aynı süreçlerden gecti o anlatırken aklımda kalmış. Hicbirine gerek kalmaz insallah ama bi araştırın sorun bakalımKlomen verdiler, 5er 5er 2 kere klomen kullandım, şimdi gidicem regli olunca yine klomen verirler, soyleyim famerayi, hiç bilmediğim için ne deseler ok diyoruz mecbur. Sorayim, soyleyim, bu sefer onu denesinler. Çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?