ovülasyon testi yorumlama

papatya22234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
30
6
1
Kızlar adetimin 5. Gününden test yapmaya başladım çok dikkat ederek. Ama her ay aynı sorunu yaşıyorum. T çizgisi C kadar koyu olmuyor. Bu 3. Takibim. T çizgisinde belli bir artış ve azalış var ama yumurtlama var mıdır sizce.

Öyledir diyemem ama kendimden bildiğim tam yumurta büyümüyor ve ovulasyon testi hep silik oluyor.Adetler düzenli olunca da pkos olabilir hormon testi yapıldı mı ? Bazı doktorlar USG de gorebiliyorladr

Tam yumurtlama olmayabilir.Bunun için bi kadın doğuma gidin .Ayrıca Bu kaset testleri pek önermiyorlar.Çubuk testle deneyin bi de .

Öyledir diyemem ama kendimden bildiğim tam yumurta büyümüyor ve ovulasyon testi hep silik oluyor.Adetler düzenli olunca da pkos olabilir hormon testi yapıldı mı ? Bazı doktorlar USG de gorebiliyorladr
Hormon testi yapıldı ama adetliyken yapılmadı. Usg de de doktor görürdü herhalde. Herhangi bir şey demediler çünkü

Her Dr goremiyor ya mesela biri var diyor biri yok diyor.Dedigim gibi illa bundandır diyemeyiz ama yumurta buyummemesinde en büyük etkenlerden biri pkos

Tam yumurtlama olmayabilir.Bunun için bi kadın doğuma gidin .Ayrıca Bu kaset testleri pek önermiyorlar.Çubuk testle deneyin bi de .
Tam yumurtlama olmasa da hamile kalınabilir mi acaba. 8 ay oldu denemeye başlayalı. Gün geçtikçe stres oluyor insan. Önerilerini göz önünde bulunduracağım. Teşekkür ederim

Her Dr goremiyor ya mesela biri var diyor biri yok diyor.Dedigim gibi illa bundandır diyemeyiz ama yumurta buyummemesinde en büyük etkenlerden biri pkos
Bulunduğum yerde kadın doğum doktoruna ulaşmak çok zor. Ulaşsakta hastanenin imkanları yeterli olmadığı için bir çok sorum cevapsız kalıyor. İnşallah tatilde ayrıntılı kontrole gideceğim. İnşallah pkos yoktur.

Ben burada ki bazı yorumların insanları korkuttuğunu düşünüyorum. Mesela ben bu attımed trstlerinin bi diğer versiyonunda pik gördüm ama şuan yeni testleri asla iyi değil. Yumurtanız geç çatlıyor olabilir gelişmiyor olabilir. Pcos direk ilk tanı değil. Bu tanıyo doktor daha iyi yapar ama bence bi yumurtlama takibi için bi doktora gidin. O size söyler

Ayrıca pkos için adetin 3.günü gidin hormonlara detaylı bakılsın
Tsh fsh LH prolaktin e2 ve amh bakılması lazım.
Amh yumurta rezervini ölçen değer. Bildiğim kadarıyla 4 üstü iste pkos var denebiliyor. Tabi detaylı ultrasonda da pkos görünümü olması lazım.
Benim adetlerim hep düzenliydi kilom yok sivilce tüylenme yok ama bana da pkos var dediler. Yumurtalarım kendiliğinden büyümüyor. Fakat ilginç olan şu ki iki ay ovulasyon denedim ikisinde de pik gördüm ben… bilemiyorum

Strese sokmayın kendinizi sağlıklı beslenin spor yapın ve rahat olmaya çalışın en doğru zmaanda gelicek inşallah bebiş

Tam yumurtlama olmasa da hamile kalınabilir mi acaba. 8 ay oldu denemeye başlayalı. Gün geçtikçe stres oluyor insan. Önerilerini göz önünde bulunduracağım. Teşekkür ederim
Hamilelik öncesi rutin kontrol yaptırdınız mı?Kan şeker tiroid. Ayrıca kadın doğum doktoruna görünmediyseniz bi gidin .Ben gittiğimde doktorum bana 1 -1 buçuk yıl dene olmazsa öyle gel demişti. Siz de deneyin stres yapmayın . biraz detay oalacak ama ilişki sonrası hemen ayağa kalkmayın.Pik görürseniz pik olan günü ve sonraki günü değerlendirin.Onun dışında gün aşırı önerilir.Bu ay test yapmaya devam edin belkş geç yumurtlama olacaktır.

Bende gitmeyi düşünüyorum. İnsan altında sebep arıyor. Ayrıntılı kontrole de gitmedim açıkçası. En kısa zamanda söylenen şeylere baktıracağım.

15 tatilde hepsine baktıracağım inşallah. Söylediğiniz testleri araştırmalar sonucu öğrendim ama bulunduğum yerdeki hastanelerin imkanları yok. Tatilde başka bir ilde baktıracağım inşallah. Bence sizde bir doktorla sınırlı kalmayın. Bazı doktorlar ezberden gidiyorlar. Daha da strese giriyoruz. Farklı doktorlara görünmenizi tavsiye ederim.

Üç aydır testlerim bu şekilde. Gün aşırı olacak şekilde değerlendiriyorum. Fakat pik göremedim. T çizgisi biraz görünüyor C ye yakın şekilde sonra kayboluyor. Kan şekerine baktırmadım tiroid hormon fsh prolaktin falan baktırdım. Sorun yok dediler. Bana da öyle diyorlar ama bir buçuk yılda çok uzun. Bir sorun vardır diye önlem almaya çalışıyoruz.

Yaaa bende de pcos var hamilelik istiyorum olmuyor onun için mi olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…