Ovulasyon testi negatif ama ultrasonda yumurta büyümüş göründü

16-17 mm arasıydı üçü de
Anladım. Ben bunu doktoruma 2 kez sormuştum gectiğimiz hafta çünkü müthiş bir kafa bulanması içerisindeydim açıkçası yani. Benim testim 6 ocakta pik oldu. 7 ocakta da çatladı. 8inde tekrar doktoruma kontrole gittim ultrasonda çatlamayı onayladı. O gün tekrar konuştuğumuzda şunları söylemişti.
Birincisi testlerde sıkıntı olabilir bu en basit akla gelen ihtimal.
İkincisi bu LH testleri belli bir büyüklükten sonra ancak algılıyor ondan olabilir dedi bunu da söyle açıkladı: ultrasonda yumurta olup testin negatif olduğu günler yumurta boyutum 20 mm boyutuna ulaşmamıştı. Ama pazartesi test pik çıktığında 21 mm idi yumurta. Bundan dolayı olabilir demişti.
Üçüncüsü de bazen yumurtalar büyürken çok fazla ve hızlı LH salınımı olmazmış artık çatlama kıvamına geldiğinde son anda LH birden salınırmış bundan ötürü de benimki artık kendi kendine çatlama moduna girdi diye son gün test pik çıkmış olabilir dedi.
Uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur. Yani hiç pik de çıkmayabilirdi ben ultrasona odaklanmıştım 2 günde 1 gittiğim için ama son gün pik olup çatladı bende durum bu şekilde gelişti. Eğer 2.ihtimal olası ise mesela sizin 3 yumurta olduğu için 20yi gecmeyebilir ondan dolayı da testlerde hiç pik olmayabilir ultrasonla takipte kalın.
Eger 3.ihtimal olası ise belki benimki gibi son anda pik olup çatlama olabilir..
Çok karmaşık işler rabbim isteyen herkese kolayca versin inşallah

Çok teşekkür ederim. Yani her şeyi kontrol edemiyoruz işte. Ben dün gittim dr.a ölçtü vs, yarın sabah için de(pazar) çatlatma iğnesi yazdı. Pazartesi gece de ilişki önerdi. Sonrasında 15 gün sonra gelmemi söyledi yani kontrol etmiyor çatlama olup olmadığı ile ilgili.. zaten iğne olacağım, -iğne de büyütüyor yumurtayı diye hatırlıyorum -ve buna rağmen çatlama olmadıysa da yapacak bir şey yok. 12. güne 16-17 mm ile geldilerse devamı da gelir diyelim, pozitif olalım. Elimizden geleni yapıyoruz, gerisi kader artık.. tekrar teşekkür ederim.

Evet tabi sizin iğne durumu olduğu için daha farklı süreç bu kadar olduysa devamı da gelir inşallah. Rica ederim ne demek hepimize bol şans inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…