- 23 Eylül 2024
- 367
- 112
- 30
-
- Konu Sahibi lapislazuli
Dogrudur adet gormeniz lazim. Sizin gibi aylarca adet gormeyib sonradan hamile oldugunu ogrenenler de var. Ama tam tersi de oluyor maalesef. Insaallah hakkinizda hayirlisi olurHormonal test için regl olmak gerekmiyor mu? Ben Ekim’de yakalayamadığım yumurta pikini iki gün önce yakaladım değerlendiriyorum bu hafta bakalım kısmet, sanırım geç yumurtladım. Bir ara üç günlük kahverengi lekelenmem de oldu regl de diyemiyorum kırmızı olmadığı için ama bilmiyorum, haftaya test yapıp negatifse gideceğim artık.
Teşekkür ederiim haber veririm konumda artıkDogrudur adet gormeniz lazim. Sizin gibi aylarca adet gormeyib sonradan hamile oldugunu ogrenenler de var. Ama tam tersi de oluyor maalesef. Insaallah hakkinizda hayirlisi olur
Bu arada siz naptınız?Dogrudur adet gormeniz lazim. Sizin gibi aylarca adet gormeyib sonradan hamile oldugunu ogrenenler de var. Ama tam tersi de oluyor maalesef. Insaallah hakkinizda hayirlisi olur
Ben, 45-50 gunden 29gune indirdim adet dongumu)) 2 aydir 29gunde bir adet goruyorum. Duzene girmesi iyi oldu ovu gunlerimi de takip ede biliyorum. Ama malesef progesteron hormonum aşırı dusuk oldugu icin ve artmadigi icin yumurtlama olsa bile biseyler tutunamiyor.Bu arada siz naptınız?
Nasıl indirdiniz?Ben, 45-50 gunden 29gune indirdim adet dongumu)) 2 aydir 29gunde bir adet goruyorum. Duzene girmesi iyi oldu ovu gunlerimi de takip ede biliyorum. Ama malesef progesteron hormonum aşırı dusuk oldugu icin ve artmadigi icin yumurtlama olsa bile biseyler tutunamiyor.
Doktorumun yazdigi Duphaston ilaci sayesinde. 3 ay kullanmami soyledi. Bu ay 3cu ayimdayim.Nasıl indirdiniz?
Ben de bir konuşayım teşekkür ederiiimDoktorumun yazdigi Duphaston ilaci sayesinde. 3 ay kullanmami soyledi. Bu ay 3cu ayimdayim.
Suana kadar en pişman olduğum şey zamaninda adetimi duzene sokmadigim, doktora gozukmedigim. Hep cocuk istemiyorum dusunmuyorum diyordum oysaki çocukla ne alakasi 30 gunden gec oluyorsa biseyler var demekki. Her kes diyordu onemsemiyordum. Neyse gec oldu ama hayirlisiyla duzelirBen de bir konuşayım teşekkür ederiiim
Ben de dikkate alayım o zaman ya bakalım tutmazsa hemen deneyeceğimSuana kadar en pişman olduğum şey zamaninda adetimi duzene sokmadigim, doktora gozukmedigim. Hep cocuk istemiyorum dusunmuyorum diyordum oysaki çocukla ne alakasi 30 gunden gec oluyorsa biseyler var demekki. Her kes diyordu onemsemiyordum. Neyse gec oldu ama hayirlisiyla duzelir
Size birsey sorsam benim adet dongum 23 24 gün oluyor 3 4 aydır test yapiyorum genelde 10. Gün testte renklenme başlıyor 11.cift çizgi oluyor (kasik agrisi bugün oluyor) aksamina silik oluyor ve 12.gun de silik oluyor .Bu testlere göre benim catlama sizce nerde olmuştur ve hangi günleri değerlendirmem gerekir fikir veririm misiniz lutfenO şekilde hamile kalan arkadasim var.Bende kullandım ovu testi ama çok stres yaptığım için bıraktım.Mesela yumurtlama agrimin olmadığı sadece akıntı gordugum dönemi değerlendirerek hamile kaldım.Test kullansaydim muhtemelen pik goremedigim için yumurtladigimi düşünmeyecektim ve değerlendirmeyecektim.
Canim net bir bilgim yok ama yumurtlamadan bit gün önce , yumurtlama günü ve sonraki gün üst üste değerlendir.İnstada bir gebenin günlüğü sayfası var orayı takip et faydalı içerikler paylaşıyorSize birsey sorsam benim adet dongum 23 24 gün oluyor 3 4 aydır test yapiyorum genelde 10. Gün testte renklenme başlıyor 11.cift çizgi oluyor (kasik agrisi bugün oluyor) aksamina silik oluyor ve 12.gun de silik oluyor .Bu testlere göre benim catlama sizce nerde olmuştur ve hangi günleri değerlendirmem gerekir fikir veririm misiniz lutfen
Takip ediyorum orayı evet ama anlamadığım yumurtlama dediğimiz olay aslında yumurtanın tam olgunlaşması demek oluyor değil mi tam çatlayacak olgunluğa gelince çift çizgi oluyor ovulasyin testinde .benim 11.gun öğlen mesela çift çizgi oldu akşamına da kasiklarim da agri oluyor bicak sağlanması batmasi gihi degerlendirirken bile zorlanıyorum. Merak ettiğim testin pozitif olduğu gün de yumurta çatlar mi peki ? İlla 24 yada 36 saat sonrası diye bir durum yoktur diye düşünüyorum çünkü ben testten 8 10 saat sonra bile birdaha test yapınca daha silik çıkıyor bu catladigi anlamına gelmiyor mu?Canim net bir bilgim yok ama yumurtlamadan bit gün önce , yumurtlama günü ve sonraki gün üst üste değerlendir.İnstada bir gebenin günlüğü sayfası var orayı takip et faydalı içerikler paylaşıyor
Ve yumurta catladiktan sonra 24 saat gibi bir süre canlı kalıyor diye biliyorum. 11 de mesela catlama olduysa gece falan maksimum 12. Gece ye kadar canlı kalır o zaman benim catlama günü 11 se mesela 10 11 12 değerlendirmem mantıklı olur değil mi ? Zaten testte ilk renklenme de 10.gunde oluyor bende .Canim net bir bilgim yok ama yumurtlamadan bit gün önce , yumurtlama günü ve sonraki gün üst üste değerlendir.İnstada bir gebenin günlüğü sayfası var orayı takip et faydalı içerikler paylaşıyor
O ağrılar zaten çatlamasının işareti oluyor.Onemli detay zaten yumurta catladiktan sonra ilişkiye girmek.Bu daha çok şansı artırıyor.Ve evet 3 gün gayet yeterli olur inşallah.Amq dediğim gibi test beni strese soktu ben kullanmadım bu işler biraz da kafanın rahat olmasına bakıyor l.Kendinibcok strese sokmamaya çalış.Kac aydır deniyorsun canimTakip ediyorum orayı evet ama anlamadığım yumurtlama dediğimiz olay aslında yumurtanın tam olgunlaşması demek oluyor değil mi tam çatlayacak olgunluğa gelince çift çizgi oluyor ovulasyin testinde .benim 11.gun öğlen mesela çift çizgi oldu akşamına da kasiklarim da agri oluyor bicak sağlanması batmasi gihi degerlendirirken bile zorlanıyorum. Merak ettiğim testin pozitif olduğu gün de yumurta çatlar mi peki ? İlla 24 yada 36 saat sonrası diye bir durum yoktur diye düşünüyorum çünkü ben testten 8 10 saat sonra bile birdaha test yapınca daha silik çıkıyor bu catladigi anlamına gelmiyor mu?
5 deneme yaptım adetlerim 23 24 günde oluyor ağustos ayından beri deniyorum yani ay bazında 4 oluyor ama dongum 24 günde olduğu için 5 döngü gecti adet dongusu olmadı ama bu normal mi pekiO ağrılar zaten çatlamasının işareti oluyor.Onemli detay zaten yumurta catladiktan sonra ilişkiye girmek.Bu daha çok şansı artırıyor.Ve evet 3 gün gayet yeterli olur inşallah.Amq dediğim gibi test beni strese soktu ben kullanmadım bu işler biraz da kafanın rahat olmasına bakıyor l.Kendinibcok strese sokmamaya çalış.Kac aydır deniyorsun canim
11 gecesi catladi diyelim 9 11 12 olarak degerlendirsem catlama günü ve sonrasi olarak bu şekilde iyi olur mu sizceO ağrılar zaten çatlamasının işareti oluyor.Onemli detay zaten yumurta catladiktan sonra ilişkiye girmek.Bu daha çok şansı artırıyor.Ve evet 3 gün gayet yeterli olur inşallah.Amq dediğim gibi test beni strese soktu ben kullanmadım bu işler biraz da kafanın rahat olmasına bakıyor l.Kendinibcok strese sokmamaya çalış.Kac aydır deniyorsun canim
Olur elbette sperm 72 saat canlı kalıyor.Ama yine de gününü ve sonrasını değerlendirmen çok daha iyi olur11 gecesi catladi diyelim 9 11 12 olarak degerlendirsem catlama günü ve sonrasi olarak bu şekilde iyi olur mu sizce
Çok normal ben 7. Ayda hamile kaldım.İlk beş ay deli gibi yumurta kovaladim sonra baktım olmuyor öyle stres oldum.Tamamen sildim aklımdan sonra ki ay hamile kaldım.Zaten hep böyle olur neyden vazgecersen o sana gelir :)5 deneme yaptım adetlerim 23 24 günde oluyor ağustos ayından beri deniyorum yani ay bazında 4 oluyor ama dongum 24 günde olduğu için 5 döngü gecti adet dongusu olmadı ama bu normal mi peki
Olur elbette sperm 72 saat canlı kalıyor.Ama yine de gününü ve sonrasını değerlendirmen çok daha iyi ol
Günden kastınız yumurtlama ve catlama gününü mu kast ettinizOlur elbette sperm 72 saat canlı kalıyor.Ama yine de gününü ve sonrasını değerlendirmen çok daha iyi olur
Olur elbette sperm 72 saat canlı kalıyor.Ama yine de gününü ve sonrasını değerlendirmen çok daha iyi
Gününü ve sonrasından kastınız nedir peki yazar mısınız gün bazında. Size test günlerimin bir örneğini attım. Bu testlere göre siz olsanız nasıl degerlendirirsiniz. Fikir edinmek istiyorum lütfenOlur elbette sperm 72 saat canlı kalıyor.Ama yine de gününü ve sonrasını değerlendirmen çok daha iyi olur
Aslında stres olmuyorum diyorum ama farkında olmadan belki oluyorumdur Bilmiyorum ben testleri direk çift çizgiyi görme isteğinden dolayı yapiyorum aslında bir stres halinde değil zaten dongum öyle çok uzun olmuyor benim 23 24 günde 1 adet oluyorum e adet 4 5 gün sürüyor zaten. E luteal fazla ortalama en kotu 12 olabilir normal sınırda olması için geriye pek bir gün seçeneği kalmıyor yumurtlama içinÇok normal ben 7. Ayda hamile kaldım.İlk beş ay deli gibi yumurta kovaladim sonra baktım olmuyor öyle stres oldum.Tamamen sildim aklımdan sonra ki ay hamile kaldım.Zaten hep böyle olur neyden vazgecersen o sana gelir :)