ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

Bir yılda hamilelik şansı, kabaca 35 yaşından genç kadınlarda yüzde 80’dir. O nedenle 35 yaşından genç çiftlerde 1 yıldan
önce hamilelik oluşmamışsa paniğe kapılmamalarını tavsiye ediyoruz çünkü yüzde 80’i hamile kalır. Ancak hamile kalamayan yüzde 20’sinde testler yapılarak bir sorun var mı yok mu tespit edilir ve tedaviye geçilir. Birinci yılda alınabilecek bazı tedbirler vardır, o da hamilelik şansını artıracak günlerde özellikle cinsel ilişki gerçekleştirilmesi. Eğer 28 günde bir adet gören bir kadınsa normal olarak 14. günde yumurtlama olmasını bekleriz. Yumurta maalesef sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur. Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa bu süre 72 saate kadar çıkabilir. Yani 14. gün gibi bir yumurtlama bekleniyorsa, bunu biz adetin başladığı günü birinci gün kabul ederek sayıyoruz. Bu da demek oluyor ki, adetin ilk gününden sonra 14. gün en çok beklenen yumurtlama günüdür. Sperm de 48 saat yaşadığına göre. Biz kabaca 10. günden itibaren gün aşırı ilişkiyle hamilelik şansının en yüksek seviyeye ulaşacağını tahmin ediyoruz.
Erkekler için böyle bir zaman var mı?

Erkeklerde pek fazla kısıtlama yok. Sperm üretimi de sürekli devam ettiğinden ama spermin içinde sıvı kısmı da oluşması gerektiğinden standart olarak gün aşırı yapılacak bir ilişkidedegil erkeğin en uygun kombinasyonu üreteceği tahmin edilmekte. Bir erkek laboratuvarda sperm tahlili yaptıracaksa 2-3 günlük bir cinsel perhizden sonra sperm örneği vermesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu iki günlük perhizden sonra en uygun sperm profilini ölçebiliyoruz. Daha sık yapılacak ilişkide sperm hacmi ve sayısı azalır. Çok ara verilirse de spermin hareketliliği azalır. Dolayısıyla gün aşırı yapılacak ilişki hamilelik açısından en uygunudur. Sperm sayısı zaten çok iyi olan bir erkekte bu sürenin bir önem yok. Bu sıklıkla ilişki gerçekleştirilmesi, sperm sayısı sınırda olan erkekler için geçerli.
Tedavi sonucunda kesinlikle hamile kalamama olasılığı var mıdır?
Tabii ki var. Günümüzde yaklaşık çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 90’ı tedaviyle çocuk sahibi olabilir. Geri kalan yüzde 10’u çok önemli sebeplerden ötürü hamile kalamaz. Erkekte hiçbir sperm üretimi olmazsa veya kadında hiçbir surette yumurta üretimi olmazsa yapılacak bir şey yoktur. Bir de rahimde ileri derecede bozukluk varsa bir şey yapılamaz.

alintidir

gurbet güzeli,belfü inşallah dediğiniz gibi çıkar bebişim gelir.Allahtan ümit kesilmez dimi ama:KK1:
buarada belfü bence test yap.herzamanki gibi değilse belki bi anlamı olabilir.:44:

Erken Gebelik testi aldım, yarın sabah yapmayı planlıyorum:44:

cnm ilsikinin uzerinden 10 gun gecti ise gebelik varsa cikar gulum
ben kaybettigim bebgim de tam adet gunumde baslayan pembe akintim oldu dedim ne olyuor adet sokturucu ictim sagolsun buradaki arkadaslr uyardi test yap hamsi olabilirsin diye
bende yaptim silikte olsa cizgi cikti hamiyleydim yani nasip olmadi o baska

cnm istersen yardimci oluyroum sen bana siklus uzunlugunu ve en saon adet tarihinin ilk gununu ver ben bir bakayim

O kadar korkuyorum ki tek çizgiden.Artık sabaha göreceğiz :44:

insanin gunu yaklastikca kalbi kut kut atiyor heeeee Allahim olmayanlarada tatdir guzel Allahimmmm

İnşallah bebeiş vardır, tüm dertler son bulur canım.Tatlı heyecan olarak hatıra olur :)

Son düzenleme:

İnşallah bebeiş vardır, tüm dertler son bulur canım.Tatlı heyecan olarak hatıra olur :)

ayy inşallah hamilesindir valla ben bile heyecanlandım merakla beklicem

hadi hayirli haberler ver bize gulum

sik sik idrara cikiyorum ya cok su iciyorum ondan valla gunum gelsede su belirsizlik ortadan kalksa yaaaa:18:

Bnm yaklasik 3-4 aydir bu sekilde atiyor adete yakin sonra pat adet oluyom bakalim 3 gun dinliycem olcakmi
Ama bacaklarim agrimaya basladi adet olcam sanirimm

eski usul gebelik testlerinde okumustum sabah ac karnina elini karnina koyuyormussun. eger pit pit die ses varsa hamilelik yok eger ses gelmezse ve sertlik varsa hamilelik var. ne kadar dogru bilmiorum ama

tatlim sen kafana takma adet bitimi gun asiri denersin olmassa sayet bu ay
hani diyelim 11. gun pozitif gordun o gordugun catlamiyor yumurta catlayacagini haber veriyor ovu testi ilk 24 ila 36 saat icersinde
cok kisi tanyiorum pozitif gordukten 18 saat sonra bile iliskiye girip hamile olan kafana takma olacak ins sabir gerektiren birsey bu Allah selamete cikarsin
cabucak kavus bebgine insAllah

İnşallah...hepimiz için hayırlısı olsun !
Buarada başka bir başlıkta okumuştum, hamile kalmayı çok isteyenlerde veya hic istemeyen ve korkanlarda vücut sanki hamileymiş gibi tepki verebiliyor belirtiler açısından diye..Yani psikolojik olarak hamilelik belirtileri yaşıyormus gibi hissediyor insan diye....Hatta bir doktor, bazı kadınların hamile gibi karnı şişer demiş...İnanırmısınız benim öyle oldu! Diğer belirtileri hissetmedim ama 4 aydır çalışıyoruz bebek için ve her ay beklentideyiz tabi, ama ben son aylarda 3-4 kilo aldım, bunu geçelim hadi çünkü hayatımda birkaç dönem bu kiloya ulaşmıştım..(50'dir normalim 54 oldum) hala 36 bedenim ama inanılmaz bir göbek var daha doğrusu karın şişliği var...Her gören hamilemisin diyor...Bol şeyler giyinmeye çalışıyorum...Hicbirşey yemesem de sabah erken saatte bile karnım şiş...Ve çevremdeki hamilelere bakıyorum, kıyaslıyorum benim karnım zannedersiniz 4-5 aylık hamile karnı gibi...Bir de vücudum incedir, sivri bir göbek oldu! İnsanlar hamilemisin diyince de iyice bir moralim bozuluyor ! ah ah...Muhtemelen psikolojik benimki de...Aynanın karşısına geçiyorum kendime inanamıyorum...Zapzayıf hatun, sivri bir göbek ve karın şişliği..Doktorun dediğ gibi resmen !
Şu kendini şartlandırmama işini nasıl çözücem bilmiyorum...Nolur yardım !!!

kızlar gec oldu ama bunalrda benım testlerım 9,10,11,12 günlerde aralıksız ilişki oldu

ben 9. gunde çift çizgi grecegımı beklemıyordum hazırlıksız yakalandım onun ıcın 14. gun falan yumurtalrım sanıyordum

fakat erken yumurtluyormusum :) bugun periyodumun 17. gunu 13. gun negatifi gorunce bıraktım ama yıne de

resımde yok ama 16. gun bi test yaptım ölesine ve tek çizgi çıktı işte böle regle kaldı 10 gun beklıyoruzz :)

attachment.php

inşallah...hepimiz için hayırlısı olsun !
Buarada başka bir başlıkta okumuştum, hamile kalmayı çok isteyenlerde veya hic istemeyen ve korkanlarda vücut sanki hamileymiş gibi tepki verebiliyor belirtiler açısından diye..yani psikolojik olarak hamilelik belirtileri yaşıyormus gibi hissediyor insan diye....hatta bir doktor, bazı kadınların hamile gibi karnı şişer demiş...inanırmısınız benim öyle oldu! Diğer belirtileri hissetmedim ama 4 aydır çalışıyoruz bebek için ve her ay beklentideyiz tabi, ama ben son aylarda 3-4 kilo aldım, bunu geçelim hadi çünkü hayatımda birkaç dönem bu kiloya ulaşmıştım..(50'dir normalim 54 oldum) hala 36 bedenim ama inanılmaz bir göbek var daha doğrusu karın şişliği var...her gören hamilemisin diyor...bol şeyler giyinmeye çalışıyorum...hicbirşey yemesem de sabah erken saatte bile karnım şiş...ve çevremdeki hamilelere bakıyorum, kıyaslıyorum benim karnım zannedersiniz 4-5 aylık hamile karnı gibi...bir de vücudum incedir, sivri bir göbek oldu! Insanlar hamilemisin diyince de iyice bir moralim bozuluyor ! Ah ah...muhtemelen psikolojik benimki de...aynanın karşısına geçiyorum kendime inanamıyorum...zapzayıf hatun, sivri bir göbek ve karın şişliği..doktorun dediğ gibi resmen !
şu kendini şartlandırmama işini nasıl çözücem bilmiyorum...nolur yardım !!!

günaydın canım
aynı benden bahsetmişsin sanki :KK1:
Okurken dedim acaba bunu benmi yazmışım tıpkısının aynı valla
bendede 3 - 4 aylık hamiş karnı var :KK9:
Herşeyin hayırlısı

Buarada başka bir başlıkta okumuştum, hamile kalmayı çok isteyenlerde veya hic istemeyen ve korkanlarda vücut sanki hamileymiş gibi tepki verebiliyor belirtiler açısından diye..Yani psikolojik olarak hamilelik belirtileri yaşıyormus gibi hissediyor insan diye....Hatta bir doktor, bazı kadınların hamile gibi karnı şişer demiş...İnanırmısınız benim öyle oldu! Diğer belirtileri hissetmedim ama 4 aydır çalışıyoruz bebek için ve her ay beklentideyiz tabi, ama ben son aylarda 3-4 kilo aldım, bunu geçelim hadi çünkü hayatımda birkaç dönem bu kiloya ulaşmıştım..(50'dir normalim 54 oldum) hala 36 bedenim ama inanılmaz bir göbek var daha doğrusu karın şişliği var...Her gören hamilemisin diyor...Bol şeyler giyinmeye çalışıyorum...Hicbirşey yemesem de sabah erken saatte bile karnım şiş...Ve çevremdeki hamilelere bakıyorum, kıyaslıyorum benim karnım zannedersiniz 4-5 aylık hamile karnı gibi...Bir de vücudum incedir, sivri bir göbek oldu! İnsanlar hamilemisin diyince de iyice bir moralim bozuluyor ! ah ah...Muhtemelen psikolojik benimki de...Aynanın karşısına geçiyorum kendime inanamıyorum...Zapzayıf hatun, sivri bir göbek ve karın şişliği..Doktorun dediğ gibi resmen !

evet canım psikolojımız bünyemızın davranıslarını etkılıyor hatta yalancı gebelık denılen bi olay var

ama böle şişlik derecesınde değil ileri yanı vücut kendını hamıel sanıyor 9 ay bıoyunca karın buyuyor vss

garip bişey tıp ansiklopedısınde okumustum ama o regl oncesı karın sısmesı vs tamamen gazdan oluyo ya

benım mesela her reglden önce karnım acaip gaz toplar bılıyorum yanı ben hamılelık dusunmedıgımde bile

bekarken bile oluyordu yanı cunku vücut gaz toplar regl dönemınde ama sımdı acaba hamılemıyımdır psikolojısıyle direk göbeği

bebeğe yoruyolarr sanıyorum....zira gebelıkte öle hemen göbek cıkmaz 3-4 aylıkken anca cıkar hatta kımısınde 5. ayda cıkar

ilk haftalardakı gobek gene gazdır yanı 7-10 arası acaip bir gaz toplar vücut

Ah cnm ya ancak kafaya takmayacaksin sartlandirmayacaksinki bebek gelsin sorma 3 aydir korunuyordum filinta gibi olmustum bu ay korunma bitti kilolarda gelmeye basladi bir gobek olustu sorma gitsin Allah yardim etsin ne diyeyim

belfüü inşallah hamilesindir 3 gündür giremiyorum çok iyi bu ya banada moral oldu yaa bebegine kavuşursun inşallah :KK9::KK9::KK9:

Sabah yaptım ve bariz tek çizgi resmen bana gülüyordu.

Sanırım başka bir sıkıntı var bende.Sabah simsiyah lekelenme oldu.Belki de kist oluştu.Off

Wcye gittikçe geliyor.

X