• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon testi hakkında yardım

Sudemerve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
2.198
24
108
Trabzon
Merhaba hanımlar. İlk defa ovulasyon testi aldım. Bugün adetimin 21.günü. Almışken deneyeyim dedim. Saat birde testi yaptım. Anında kou iki çizgi belirdi. Akşam altıda testi tekrar ettim. Bu sefer silik ikinci çizgi çıktı. Bilenlere sormak istiyorum:

1-Testte çift çizgi o gün yumurtladığını mı gösterir? Yoksa silik çıkan ertesi günler de denemeli miyiz?
2- En son pazar gecesi ve bu sabah birliktelik oldu. Sizce yumurtayı yakalama şansını kaçırmış mıyızdır?

Kullanan arkadaşlar sorularıma cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ben kullanmıştım canım...
ovulasyon testi en az 4 saat tutulan idrarla yapılır..
bu sabahki ilk idrarla olmaz..
bu 4 saat içinde fazla sıvı tüketilmemesi lazım..
koyu çizgi gördüğünde yumurtanın 1-2 gün içinde çatlaması demek..
koyu çizgiden sonra 1-2 gün daha çalışmalara devam et bence.
ben öyle yapmıştım...
peki bişey sorucam.
çift çizgiyi ilk defa bugün mü gördün normalde yumurtlama 14. gün falan oluyor.
mesela ben 11. ve 12. günlerde görmüştüm koyu çizgileri

Merhaba hanımlar. İlk defa ovulasyon testi aldım. Bugün adetimin 21.günü. Almışken deneyeyim dedim. Saat birde testi yaptım. Anında kou iki çizgi belirdi. Akşam altıda testi tekrar ettim. Bu sefer silik ikinci çizgi çıktı. Bilenlere sormak istiyorum:

1-Testte çift çizgi o gün yumurtladığını mı gösterir? Yoksa silik çıkan ertesi günler de denemeli miyiz?
2- En son pazar gecesi ve bu sabah birliktelik oldu. Sizce yumurtayı yakalama şansını kaçırmış mıyızdır?

Kullanan arkadaşlar sorularıma cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

mrb tatlım hayırlı olsun testin inş ilk denemede tutar ben gibi :) kaç günde 1 adet görüyosun onu paylaş önce bizle ayrıca yumurtlamış ve aktifliği gitmiş olabilir yanlış sonuçta vermiş olabilir testin çnkü ilk idrarla yapmaman gerek 2.si sıvı alımını 2 saat önceden kesmelisin cnm bak burada bu test hakkında topik var oradan kullanma şeklini öğrenebilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...tikleriniz-304231in-payla351305m-alan305.html

testin silik çıktığı yumurtanın çatladığı anlamına gelir yani düzgün yumurtlamışsın ve çatlamış çift çizgi net çıktığında ise yumurtan 12-24 saat içinde çatlıycak anlamına gelmektedir sen kendin ne zaman çatlıycağını anlayabilirsin basit birkaç vücut takibi ile bunlardan biri rahim ağzındaki salgı böyle sümüksü olur eline alırsın çekince 2 parmak arasında uzar bu salgıyı gördüğün an yumurtan 1,2 gün içinde çatlar ıslak olman gerekir fizyolojik olarak ıslak günleri değerlendirmelisin ki spermler yolunu kolay bulsun kuru olmaya başladığında anla ki yumurtlama işlemin tamamen bitmiş

ben kullanmıştım canım...
ovulasyon testi en az 4 saat tutulan idrarla yapılır..
bu sabahki ilk idrarla olmaz..
bu 4 saat içinde fazla sıvı tüketilmemesi lazım..
koyu çizgi gördüğünde yumurtanın 1-2 gün içinde çatlaması demek..
koyu çizgiden sonra 1-2 gün daha çalışmalara devam et bence.
ben öyle yapmıştım...
peki bişey sorucam.
çift çizgiyi ilk defa bugün mü gördün normalde yumurtlama 14. gün falan oluyor.
mesela ben 11. ve 12. günlerde görmüştüm koyu çizgileri

canım snada maşallah az kalmış kolay doğum diliyorum rabbim bi çırpıda kurtarsın inş :nazar::nazar:

Kızlar öncelikle bebekleriniz hayırlı sağlıklı olsun. Allah bir avazda kurtarsın ikinizi de. Maşallah kırkbir kere.

Gelelim bana. Aslında klomenle yumurta takibi yaptırdım. 14.günde 15mm olmuşlardı. Doktor bir daha çağırmadı, adet olsan da olmasan da gel dedi. Bende pkoluyum adetlerim düzensizdir. Bugüne kadar kendimde herhangi bir yumurtlama belirtisi görmedim. Aslında iki çocuğum var ama üzerlerinden 12 sene geçmiş:) Acemi olmuşum. Ayrıca bu testi ilk defa kullanıyorum. Bugün aldım. Sanırım son günü yakalamışım. sat 8 kasım. Adet düzensizliğim olduğu için yumurta geç oluştu. Yarın öbür günü de değerlendireim mi diyorsunuz? Geç kalmışım gibime geliyor.Ama testteki kou pozitiflikten sonra eğer yumurta bir iki gün içinde çatlayacak anlamına geliyorsa bir ihtimal daha var şarkısını söleyebilir miyim?

Çok teşekkür ederim size. Allah'ım razı olsun. Sevgilerimle.

Kızlar öncelikle bebekleriniz hayırlı sağlıklı olsun. Allah bir avazda kurtarsın ikinizi de. Maşallah kırkbir kere.

Gelelim bana. Aslında klomenle yumurta takibi yaptırdım. 14.günde 15mm olmuşlardı. Doktor bir daha çağırmadı, adet olsan da olmasan da gel dedi. Bende pkoluyum adetlerim düzensizdir. Bugüne kadar kendimde herhangi bir yumurtlama belirtisi görmedim. Aslında iki çocuğum var ama üzerlerinden 12 sene geçmiş:) Acemi olmuşum. Ayrıca bu testi ilk defa kullanıyorum. Bugün aldım. Sanırım son günü yakalamışım. sat 8 kasım. Adet düzensizliğim olduğu için yumurta geç oluştu. Yarın öbür günü de değerlendireim mi diyorsunuz? Geç kalmışım gibime geliyor.Ama testteki kou pozitiflikten sonra eğer yumurta bir iki gün içinde çatlayacak anlamına geliyorsa bir ihtimal daha var şarkısını söleyebilir miyim?

Çok teşekkür ederim size. Allah'ım razı olsun. Sevgilerimle.

şmdi cnm adet düzensizliğin var ise bilemiycem sen çalış bakalım allah emeklerini boşa çıkarmasn

İlk defa bu ay ümitisizliğe kapılıyorum sanırım :( ya da bir kaç güne toparlarım kafamı bilemiyorum. sanırım bir sonraki ay bende bu yumurtlama testinden almalıyım. hangi marka?nerden?ve ne kadara aldınız kızlar paylaşırmısınız :(

İlk defa bu ay ümitisizliğe kapılıyorum sanırım :( ya da bir kaç güne toparlarım kafamı bilemiyorum. sanırım bir sonraki ay bende bu yumurtlama testinden almalıyım. hangi marka?nerden?ve ne kadara aldınız kızlar paylaşırmısınız :(

Canım, umutsuzluğa kapılma bence. Biliyorum demesi kolay. Ama burada varya ne arkadaşalr ağladı 5 yıldır bekliyoruz diye. Mesele 2008 de açılmış topikler. Hepsinin isimlerinin altında ya bebeklerinin kaç yaşından gittiği yazıyor, ya da hamilelik takvimleri var ikinci üçüncü bebeklerine:))) Sabır işte.

Ben Labquick aldım netten. Sekiz kutu. Her kutuda 2 adet var. Yani toplam 16 adet. Kutusu 2 tl. Testmarketim.com. Ama bu siteyi tavsiye etmem. Ov. testlerinin yanında gebelik testleri de sipariş etmiştim sadece bir tane göndermişler parasını aldıkları halde. Durumu kendilerine bildirdim. 5. gün oldu geri dönmediler. Üstelik ucuz bir testte değillerdi. Erken gösteren testlerdendi. gittigidiyor dan al derim. Hem güvenilir bir site, hem de oradan alanlar memnun. Aynı marka o sitede daha uygun.

Bu arada bende koyu çizgiler hala devam ediyor. Gittikçe silikleşiyorlar gibi ama emin değilim. 3 gün oldu koyular. ve bugün 24. günüm. Herhalde karnımda balon büyütüyorum:))) Fakat arkadaşlar en koyudan sonra biraz daha siliği gördüysen çatlamıştır dediler. Dün itibariyle tavan yapan LH bugün az daha silik. Silikten daha çok gittikçe incelen bir T çizgisi. Hade bakalım, 8 aralığı bekliyorum. Ama bu durumda yumurta geç olduğuna göre adetim de geç gelecektir. Müthiş bir rahatlık var içimde. Zerre kadar olmayacak hissi yok. Bu da olmayacağını gösterir:)))

şmdi cnm adet düzensizliğin var ise bilemiycem sen çalış bakalım allah emeklerini boşa çıkarmasn

Valla canım baya baya emek sarfettim yani bu ay:) 4 yıldır kendi halimde hiç kılımı kıpırdatmadan hamile kalmayı bekliyordum. Bu ay tam depar attım yani. Yaş 34 e gelince:)))

Bu arada bende koyu çizgiler hala devam ediyor. Gittikçe silikleşiyorlar gibi ama emin değilim. 3 gün oldu koyular. ve bugün 24. günüm. Herhalde karnımda balon büyütüyorum:))) Fakat arkadaşlar en koyudan sonra biraz daha siliği gördüysen çatlamıştır dediler. Dün itibariyle tavan yapan LH bugün az daha silik. Silikten daha çok gittikçe incelen bir T çizgisi. Hade bakalım, 8 aralığı bekliyorum. Ama bu durumda yumurta geç olduğuna göre adetim de geç gelecektir. Müthiş bir rahatlık var içimde. Zerre kadar olmayacak hissi yok. Bu da olmayacağını gösterir:)))

Benimde 8-9 aralık regl tarihim seninkiyle neredeyse aynı dönemlerde. Bu ay olmadıysa şu testlerden almaya karar verdim. Çok etisi olacağına inanmıyorum ama en azından beni oyalar kafamı dağıtır. Bu topikten de sorarım ovü testi uygulamalarını umarım buralarda olur da cevap verirsin. Sonuçta tüm bu testler kürler herşey tam olsada olmayabilir Allahı' ın takdiri. Hayırlısı ve sağlıklısı olsun ama insan sabırsızlanmadan da edemiyor. Bebeğimizin olmasını çok istiyorum.

Selam arkadaşlar ben De ovulasyon testi kullanıyorum bugün 3. Gün hesapladim yumurtlama döneminde yım ve ilk gün çok belirsiz ikinci gün T çizgisi hafif silikti bugün ikiside aynı koyulukta fakat bı sorun var benden pembe bı leke geliyor ve sitelerdeki araştırmalarım hamilelik belirtisi olabilir yazıyor fikri olan var mi

Back